Slapjanus Blok sluit akkoord met harddrugshandelende vice-president van stalinistische heilstaat Venezuela

Onze minister van buitenlandse zaken blijkt er fijne vrienden aan over te houden. Vandaag is de kersverse opvolger van Halbe Zijlstra in de Venezuelaanse hoofdstad Caracas, om daar de hielen van het socialistische regime te likken.

Met sommige hardvochtige boeven moet je gewoon geen zaken willen doen. Geen enkele zaak. Het dictatoriale regime in Venezuela komt zeker in aanmerking voor die kwalificatie, gezien het feit dat het socialistische staatsgezag kans heeft gezien om het land te transformeren in één grote armoedige ellende. Terwijl de bevolking uithongert verstevigt president Maduro zijn greep nog dagelijks op het uitgemergelde land, dat ooit gold als het rijkste land van Zuid-Amerika. Nu is het het armste land, dankzij corruptie en wanbestuur. Maar dat deert minister Blok niet:

“Minister Blok is na zijn bezoeken aan Sint Maarten, Aruba, Curaçao en Colombia doorgereisd naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Daar ondertekende hij samen met vice-presidenten El Aissami en Soteldo een akkoord over de opheffing van de grensblokkade die Venezuela eerder dit jaar had opgeworpen.

Deze opheffing moet leiden tot herstel van al het reguliere verkeer tussen vooral Aruba en Curaçao met buurland Venezuela.”

Afgelopen januari besloot Venezuela om de grens met Nederland dicht te gooien. Dat kan, want de Antilliaanse eilanden Arube, Bonaire en Curaçao dobberen er vlak voor de kust. Good riddance, zou je zeggen. Laat die knettergekke socialisten maar lekker in hun sop gaarkoken – die anderhalve vluchteling die richting de tropische eilanden komt gevaren nemen we dan wel voor lief.

Maar nee, wat doet Stef Blok? Die behandelt de Venezuelaanse autoriteiten met alle egards en komt in Venezuela persoonlijk de grenzen met ons land heropenen. Om de diplomatieke relatie tussen ons en de straatarme dictatuur maar weer te herstellen gaat de VVD’er daarbij diep door de knieën.

Sailliant detail: de man met de gele stropdas is Tareck El Aissami. Hij is de vice-president van Venezuela en een bewezen handelaar in harddrugs. Gewoon leuk even handjeklap mee spelen, denkt Blok.

Mensen, waar hebben we het toch aan verdiend dat we geregeerd worden door zulke slappe bestuurders die zich laten koeieneren door stalinistische narco-baronnen? Iemand?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Henk-Jansen

  Natuurlijk is Venezuela een smerige dictatuur die haar eigen volk laat verhongeren maar wij hebben als klein land te weinig macht om daar iets aan te veranderen. Daarom is het beste dat we onze eigen belangen voorop zetten en we het reguliere verkeer tussen Venezuela en de ABC-eilanden weer op gang brengen. Uitstekend gedaan door minister Blok!

 2. Ernst Quispel

  Blok is een pragmaticus en wenst slechts de grens weer open te krijgen voor de Antilliaanse eilanden.

  De ideologische scherpslijperij die hier altijd de kop opsteekt bij foute regimes, behalve als de foute regimes van Putin, Orban en Assad betreft, veroorzaakt armoede en ellende voor arme mensen. Gelukkig heeft Blok daar geen last van.

  1. WimsulsumCode

   En hoe zou jij een land besturen Ernst-Wim? als je er de kans toe kreeg?
   Met de harde hand zo van: “ik heb altijd gelijk en als je het niet eens bent dan flikkeren we je het gevang in.”
   Of een beetje op zijn D66 manier. Pak het recht op inspraak af en negeer af en toe eens een wetje en roeptoeter dat je eigenlijk de inspraak wel wilt geven, en doe eens wat voor een ander dat je zelf een appartementje krijgt.

   Of misschien op basis van godsdienst. Als je homo bent hangen we je op of smijten we je van het dak af, de vrouw heeft zelf de keuze om een hoofddoekje te dragen als ze maar wel het hoofddoekje op heeft en gewillig is voor ooms en vrienden.
   Of stop jongetjes en meisjes apart in een internaat met een geloofsheer of dame die de veilighjeid waarborgt, want onder de ogen van god.

   Of zou je de mening van mensen respecteren en ze het gevoel geven dat ze allemaal van grote waarde zijn.

   Ik ben benieuwd. In elk geval kennen wij je niet als in het laatstgenoemde scenario.

   1. robroy

    Lees die crap van hem toch niet hoef je je ook niet te ergeren ik scrol er zo voorbij

   2. Fortiori

    Deze ontboezemingen uit de wereld van Wimsulsun zijn geknipt voor een nader onderzoek naar D66. Het is niet pluis bij deze partij.

   3. Frits Jansen

    Ik lees dat de leegloop van de PVV richting FvD gestopt is, en de stroom nu weer de andere kant uit gaat. Als Wilders aan de macht komt zal hij stellig een dictatuur vestigen: dat is zonneklaar. Kijk hoe hij zijn partij, pardon, beweging heeft opgezet. Geen inspraak, want daar krijg je maar (LPF-)toestanden van.

    Hoor ik u zeggen dat u een dictatuur van Wilders ook wel ziet zitten, omdat ons land dan eindelijk ge-deïslamiseerd wordt en de grenzen eindelijk potdicht gaan?

    Ik wijs er graag op dat dictators grenzen ook vaak sluiten om te voorkomen dat mensen het land verlaten. Gelukkig is het nog niet te laat om te emigreren. Morgen ga ik al naar Duitsland (maar dat was toeval).

   4. Ernst Quispel

    Wie is Ernst-Wim, eRik?

  2. Ni28

   Orban plaatsen tussen Poetin en Assad verraadt jou slechte mensenkennis.

   1. Ernst Quispel

    Het zijn wat mij betreft alledrie totalitaire politici die, naar ik vrees om die reden, hier algemeen op grote sympathie kunnen rekenren.

    1. Ni28

     Vergelijk dan de toestand in de drie landen, lijkt mij nogal verschillend. En de Hongaren zijn niet blind maar staan achter Orban omdat zij de invasie van de islam vrezen. Ook de normaal linkse stemmers staan achter hem dus dat wilt wat zeggen. In deze situatie voldoet hij op moment het best. En dat kunt je niet van Poetin of Asaad zeggen, dat zijn regelrechte autocraten.

    2. Kees

     Als deze site je niet bevalt, waarom ben je hier dan dag en nacht, kwispeltje?

 3. Duke

  VVD en deals met criminelen. Let op de bonnetjes, Stef!

 4. Ni28

  Ik denk dat je Venezolaanse zegt en niet Venezuelaanse.
  Onze pragmatische regering zonder ruggengraat is met dictators net zo bezig als met een ander dus dat verbaast niet. Alle handel van de drie eilanden gaat via Venezuela heb ik begrepen dus grenzen dicht is nadelig voor ze. Met open grenzen hebben zij wel kans op vluchtelingen maar ik denk dat die liever naar Colombia of Brazilië trekken. Overigens waren zij daar niet bepaald gastvrij voor de vluchtelingen en dat is op zich handig voor ons. Van de eilanden naar Nederland is het maar een klein stukje. Overigens denk ik niet dat de Venezolanen dat echt willen nationalistisch als zij zijn in het goede zin van woord. De mooiste land ter wereld met de mooiste hoofdstad ter wereld verlaten zij maar tijdelijk. Hopelijk hebben zij hun les geleerd en gaan zij de volgende keer verstandig stemmen. Als het nog kan in de linkse Zuid Amerika.

 5. Babaji538

  Een zieke kerel.
  ’t Leukste wat er is.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.