Staatsloterij in de problemen: overal rechtszaken

Geen categorieapr 23 2018, 13:00
Ach wat sneu.
De Staatsloterij zit ernstig in de problemen, aldus De Volkskrant:

Verscheidene gedupeerden van de misleiding door de Staatsloterij voeren afzonderlijk van elkaar gerechtelijke procedures voor een schadevergoeding. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs rechtsbijstandsverzekeraars en rechtbanken. Dit voorjaar worden de eerste uitspraken van rechters verwacht over de hoogte van een eventuele schadesom. Als die in het voordeel van de gedupeerden zijn, dan hangt de loterij mogelijk een financiële strop boven het hoofd.

Zowel de rechtbanken van Den Haag als die van Roermond laten weten dat er bij hen vier procedures tegen de Staatsloterij lopen. "De kern van de zaak is dat eisers de Staatsloterij onrechtmatig handelen verwijten en een schadevergoeding vorderen," aldus een woordvoerder van de laatste rechtbank.
De Staatsloterij heeft volgens de Hoge Raad deelnemers maar liefst zeven jaar lang misleid. Zo werden er veel minder prijzen uitgereikt dan de loterij toezegde in reclames. De strijd gaat nu over de vraag hoe hoog de schadevergoeding moet zijn voor deze mensen.
Nou hoopte de Staatsloterij dat dit allemaal voorbij zou waaien met een "bijzondere trekking" vorig jaar. Mensen konden daar gratis aan meedoen en kregen 40 euro als ze af zouden zien van gerechtelijke stappen. De mensen achter de rechtszaken gaan daar dus niet in mee:

Als de rechter nu oordeelt dat deelnemers hun inleggeld moeten terugkrijgen over de periode 2000 tot 2007, de jaren waarin de loterij spelers heeft misleid, dan ligt ook voor andere gedupeerden de weg naar een schadevergoeding open.

Laten we het hopen. Want de manier waarop de Staatsloterij is omgegaan met deze hele affaire is ronduit schandalig. Mensen voor 40 euro afkopen terwijl ze er duizenden euro's hebben ingestopt... hoe bedenk je het?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten