Sylvana Simons zinspeelt op megarechtszaak tegen politie vanwege Sinterklaas-blokkade A7: “Institutioneel racisme!”

sylvana-auto
Foto: Sylvana Simons in de auto. Bron: Simons / Instagram.

Vanochtend publiceerde het NRC Handelsblad een reconstructie van hoe de ‘blokkeerfriezen’ wisten te voorkomen dat rellende actievoerders uit Amsterdam de Sinterklaas-intocht in Sneek zouden bereiken. Uit die reportage zou blijken dat er “institutoneel racisme” heerst bij de wetsdienders. Sylvana Simons, partijleider van BIJ1, is benieuwd “of dit nog verdere gevolgen gaat hebben.” Om even later een tipje van de sluier op te lichten: “bodemprocedure tot aan de Hoge Raad!”

Op haar Facebook-pagina ondersteunt Sylvana Simons vandaag een oproep van het Amsterdamse oud-D66-duoraadslid Erik Schoonhoven. Schoonhoven vindt het namelijk een goed idee als de politie binnenkort te maken krijgt met een absolute kraker van een rechtszaak, omdat de handhavers zogenaamd racistisch zouden zijn geweest tijdens de Sinterklaasintocht in Friesland op 18 november vorig jaar. Een bus met kwade actievoerders uit Amsterdam probeerde namelijk om in het hoge Noorden boos te lopen doen, en die bus werd tegengehouden door demonstranten.

Het NRC Handelsblad deed een reconstructie, en liet zich daarbij niet hinderen door de feiten. In plaats daarvan werd er ruimbaan gegeven aan allerlei linkse stook-sentimenten en oordeelde de krant dat de politie zogenaamd “alleen oog voor Piet-tegenstanders” had. Ondanks dat ze de weg vrijmaakten voor diezelfde Piet-tegenstanders, krijgen ze van het NRC de volle laag. En dus ook van Sylvana Simons, die op haar Facebookpagina verklaart: “Dit is hoe institutioneel racisme er in de praktijk uit ziet.” En vervolgens: “Wij zijn benieuwd of dit nog verdere gevolgen gaat hebben.

Wat voor gevolgen dan? Nou, daar weet een D66’er die ooit nog duoraadslid in Amsterdam-Centrum was wel raad mee. Wat ene Erik Schoonhoven betreft slepen we de politie aan hun gummiknuppels naar de rechter, en blijven we de agenten met rechtszaken torpederen tot en met de Hoge Raad – het hoogste rechtscollege van ons land – aan toe.

Sylvana lijkt het eens te zijn met deze kwalijke fantast, gezien ze deze ‘suggestie’ beloonde met een “vind ik leuk”:

sylvana-liket-rechtszaak

Zoveel naïviteit. Je wordt er stiekem toch een beetje verdrietig van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Als we niets meer te melden hebben wordt er weer een domme rascistische koe uit de sloot gevist.Bravo!

  1.   

   Prima reactie, helemaal mee eens

  2.   

   @Original tja en dan toch als eerste reageren

 2.   

  Hopelijk krijgt deze actifasciste binnenkort last van geheugenverlies. En vergeet ze als gevolg daarvan wakker te worden.

 3.   

  SS: ongegeneerd betweterig reperterend links-extremistische larmoyante quatsch uitbraken!

 4.   

  Sylvana wie?

  #minder

 5.   

  Hier in Ierland valt het niet mee, om bintjes voor patat te bekomen. Het is ons deze week toch gelukt. En heerlijke patat gebakken en dat in ossewit, want arachideolie is hier moeilijk te kopen. Oh ja, Silvana wie?

 6.   

  Sylvana wil weer aandacht.

 7.   

  Bij de aardappeltjes die hier worden verkocht is specifiek aangegeven waar de aardappeltjes het meest geschikt voor zijn, om te koken dan wel te frituren. Doe je het andersom géén man overboord.

  O ja, wie is toch die Sylvana Simons…

 8.   

  Sylvana ???
  Met een zak vol spiegeltjes en kralen op de tjoeki tjoeki stoomboot zetten, enkele reis Takki Takki Oerwoud.

 9.   

  Zinspelen is hier wel een erg groot woord.

 10.   

  Ik ken Sylvana heel goed.
  Als je haar een blowverbod geeft,
  kapt ze er direct mee.
  Petra Hermans

 11.   

  Sylvana, dan weet je bij voorbaat al dat er onzin uitkomt en dat er weer iets of iemand ten onrechte voor racist of racistisch wordt uitgemaakt.

 12.   

  Blijkt dus degene die het NRC artikel geschreven heeft. Dat diegene ook in de bus zat van KOZP richting Friesland. Lekker objectief verhaal schrijven terwijl je bij de KOZP zit. Dus 1 en al kul verhaal dit.

 13.   

  Wat wordt dat mensje griezelig mager….eng om te zien en erg om te horen.

  1.   

   Niet elke negerin neemt een bilvergroting.

   (ja, die bestaan echt)

 14.   

  Och och wat zal deze zielepoot dansen van blijdschap als de tegenstanders een flinke boete krijgen.
  Zij zijn de oproer kraaiers maar in dit land mag je er niets tegen doen want dan ben je de gebeten hond.
  Daar aan tegen deze oproer kraaiers hebben en krijgen alle rechten om de tegen partij te treiteren en zelfs een kinderfeest te verpesten.
  Meer dan een klierig kleutertje ben jij niet Simons, ga je diep schamen.

 15.   

  Loopt deze idioot nog steeds vrij rond ?????

 16.   

  Toch vind ik Sylvana een prachtige vrouw, de elegantste negerin die ik ken, die zich bovendien hoogst origineel en smaakvol kleedt.

  Ze zou TV presentatrice moeten worden of zo.

  Wat zegt u? Is ze dat al geweest? Sommige carrièreswitches zijn doodzonde.

  1.   

   Met een goed gevulde bankrekening maak je een goede kans. Dat weet iedereen op de Zuidas. Maar de win win situatie in de politiek is niet te versmaden.

  2.   

   Ja,……smaken verschillen!
   Voorts discrimineert u!!!
   U noemt haar NEGERIN, ooeeiii,……….. en dat mag niet van:
   A Grachtengordel
   B Volkskrant
   C NPO,
   D VARA
   E Wauwelende kamerleden
   F en andere slappe wattige anti-Nederlanders zoals u!

  3.   

   Ze had het inderdad bij de televisie moeten houden.

   1.   

    Net als in de rest van Nederland zullen ze er bij haar ex-werkgever ook genoeg van hebben gehad. Dat zeurwijf.

   2.   

    Inderdaad…een TV kan je nog uitzetten als er van die vreselijke mensen op komen.

  4.   

   Kan je smaak niet echt bewonderen

 17.   

  Is het niet mogelijk om de gemeente Amsterdam aan te klagen voor het toelaten van psychisch gestoorde raadsleden???

 18.   

  Ik begrijp dat het nieuws is dat Sylvana Simons een like gegeven heeft. Volgens sommigen hier zoekt Sylvana nieuws, mij lijkt toch echt dat deze DDS-schrijver een obsessie heeft.
  Dat agenten lol stonden te maken met de overtreders, niemand bekeurden of registreerden, terwijl vergunninghouders werden weggeleid en hun vergunning werd ontzegd waardoor de overtreders hun doel bereikten, daar kun je niet lichtzinnig op reageren.

 19.   

  Mooie bril Silvana! Ik zoek ook dergelijke glazen voor mijn slaapkamer-ruiten. Waar haal je die? Je ziet er geweldig intelligent uit hoor met je pruikje en je XXXXXLLL bril. Als je nu ook nog een iq had van boven de 60 waren we allemaal blij.Maar gelukkig heb je een goede psychiater in je club!

  1.   

   Meijer; alleen de glazen nodig?
   Als je ze in het frame laat zitten kun je je woning verfraaien met een schuifpui!

 20.   

  zucht, waarom neemt het NRC deze wandelende klaagzang op vermeend racisme.Deze vrouw is inderdaad zelf het racistisch element in deze en vele andere gevallen. In dit geval van vermeend “Institutioneel racisme “, verwijt de pot de ketel, dat hij zwart ziet.

 21.   

  Het afschaffen van het mooie blanke leven is een grote vergissing !!

 22.   

  Die Sylvagina blijft toch altijd lachen hé.
  Dat een mens zich zo serieus kan nemen.
  Alleen jammer van alle zuurstof die zij en haar aanhangers daarbij verbruiken.

 23.   

  O´n zielige patatbakker van dictatuur66 zal het wel even willen doen, nou ik heb gehoord dat hij Silvana al te bruin gebakken heeft dus dat zal met aardappelen ook wel niks worden.

 24.   

  Dan zal mevrouw toch een dikke buidel moeten hebben om dit steeds juridisch te blijven volhouden. Ook al gaat ze bij Ficq & Partners Advocaten de boel aanzwengelen, die mensen willen ook een Mercedes of Lexus rijden. Of misschien wel een Tesla.

 25.   

  Een goeie ontwikkeling. Ongeacht of het om een demonstratie tegen zwarte piet, zingen tegen koeien in de wei of provocerend swaffelen is. Als de politie zich laat verleiden tot vooroordelen dan is het einde zoek. Kijk maar gerust naar verre buren waar de politie zich laat beïnvloeden door vooroordelen op het gebied van: afkomst, rijkdom, politieke connecties, woonplaats, estetisch voorkomen etc etc. Dit moeten we in hier niet willen.

  Wat veel blanke Nederlanders die dit stuk lezen zich niet reageren is dat veel gekleurde Nederlanders al decennia last hebben van de vooroordelen van de politie. Zelfs de politie zit dit recentelijk in. Sylvana zet gewoon de vinger op zere plekken die mensen liever willen negeren. En ja, dat roept emoties op. Dat mag.

 26.   

  het doet maar en doet maar; en allemaal op kosten van de belastingbetaler?
  zijn er geen dingen waar je je echt zorgen over zou moeten maken?
  vraag me af welke rechtbank, cq rechter dit serieus neemt??
  maar mw. Simons heeft weer iets gevonden om in beeld te blijven?
  zou ze zelf niet eens erg moe worden van alle onzin?
  of dringt er niks meer tot haar door behalve haar eigen denkbeelden?

 27.   

  Ze kan zich beter druk maken over het gebruik van fillers door vrouwen.
  Er is geen advocaat die haar zal helpen. Waarom niet? Zij heeft niet genoeg geld en het zal een eindeloos proces worden. Begin nooit iets tegen een Staat, politie of iets dergelijks. Het leven is te kort. Emigreren is een betere oplossing. Volkert van de Graaf gaat Nederland ook verlaten (zegt hij) Maar dan moet hij wel gaan werken en dat heeft hij nog nooit gedaan. Mijn gok is dat hij na wat gedoe gewoon in Nld. blijft en door u en mij wordt onderhouden tot de dood er op volgt.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!