Tiranniek D66 houdt in Tilburg ‘grote winnaar’ Hans Smolders buiten college, want “regiomanager FVD”

De lokale partij Lijst Smolders Tilburg wordt door D66 buitengesloten uit het college van burgemeester en wethouders. D66 willen namelijk niet met LST-aanvoerder Hans Smolders samenwerken, omdat Smolders ook een regiomanager van het Forum voor Democratie is. Dat de LST wél de grootste partij van Tilburg is geworden, kan D66 helemaal niets schelen.

In Rotterdam dreigt Leefbaar Rotterdam buiten het college te worden gehouden, omdat andere partijen (kuch D66 kuch) allemaal idiote dingen denken over de band die de partij van Joost Eerdmans heeft met het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Ook buiten de Randstad hanteren de penthouse-liberalen een behoorlijke anti-democratische insteek. Zoals in Tilburg, waar de lokale partij Lijst Smolders Tilburg vorige maand de grootste partij werd met 10 zetels.

Toch gaat de LST niet regeren, zo blijkt vandaag. D66 houdt de rechtse partij namelijk van zich af, ondanks dat zij vorige maand wél de verkiezingen hebben gewonnen. Omroep Brabant:

“Hans Smolders, de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg, kan niet gaan regeren in de stad. Dat heeft informateur Philip Eijlander dinsdag laten weten. Het is tijdens verschillende gesprekken niet gelukt om een coalitie te vormen met Lijst Smolders Tilburg (LST).

De weigering om überhaupt met LST te praten lijkt D66 geen windeieren te leggen. Als een na grootste partij na de verkiezingen (negen zetels), heeft de partij de beste papieren om nu een coalitie te vormen, met partijen als GroenLinks en CDA. Eerder stelde de partij al dat dit geen bewust machtsspel of cordon sanitaire was, maar dat de partij ‘deed wat goed was voor de stad en haar verkiezingsbelofte nakwam’.”

Welke verkiezingsbelofte dan? Nou, daarover gaf D66-lijsttrekker Berend de Vries vorige maand tekst en uitleg in het Brabants Dagblad. Volgens hem was Smolders geen zuivere koffie, want behalve leider van een lokale partij is hij ook nog regiomanager van het Forum voor Democratie. En dan ben je natuurlijk een soort halve fascist, nietwaar? D66 vindt van wel:

“Ook het verschil in mensbeeld is volgens De Vries amper te overbruggen. Als voorbeeld noemt hij het debat over de vluchtelingen in 2016 en recent over de locatie van de Marokkaanse Stichting. Smolders’ vrijage met Thierry Baudet ‘helpt ook niet’. ,,Ik denk niet dat hij diens programma voert, maar hij is hier wel de regiomanager van Forum voor Democratie. Het enthousiasme bij D66 voor die partij is niet zo groot.””

En dus komt er nu een grote middelvinger voor de Tilburgse bevolking. Op de fractiekamer van D66 Tilburg zal de stemming jolig zijn: ze hebben een streep gehaald door de laatste verkiezingsuitslag, en ze komen er nog mee weg ook. Dus stemmen Tilburgers massaal op een lokale partij? Haha, pech voor jullie. Wij van D66 weten het wel beter en komen de komende periode wel even jullie stad besturen. Nee, niet met Hans Smolders. Want hij is van die lavendelsnuiver, dus eng. Nee, wij, aartsintegere D66’ers die absoluut nooit een penthouse van een Canadese diplomaat door middel van handjeklap zouden aannemen, wij weten het beter!

Het niveau van de Tilburgse politiek is echt van een diepbedroefde treurnis. Met dank aan, uiteraard, die walgelijke Pechtold-democraten.

En sterkte nog voor verkiezingswinnaar Hans Smolders die de aankomende vier jaar zijn werkzaamheden, noodgedwongen, vanuit de oppositie zal moeten voortzetten. En nu op naar een nóg grandiozere overwinning in 2022!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ik heb er wel begrip voor dat men samenwerking met de FvD wil vermijden. Nog meer begrip heb ik voor mensen die samenwerking met Hans Smolders willen vermijden.

  1. toine1

   Zou begrip voor je hebben als je naar Joop.nl zou verhuizen!!

   1. Original NL

    Gaat weer over FVD en dan doet quispel direkt weer zijn behoefte…trap er niet in.!
    Alleen vervelend voor de schoonmaak ploeg die meerdere malen per dag de viezigheid moet opruimen!

  2. Yami

   Begrip in welke zin? Om bij voorbaat samenwerking uit te sluiten zonder een poging tot te hebben gedaan, enkel omwille partij-ideologie, kan ik niet begrijpen.

   Laat duidelijk zien hoeveel jouw stem daadwerkelijk waard is.

 2. 75

  D66 is inmiddels omgevormd tot een dictator partij

 3. JanKlaasen

  Lastig he als je de democratie niet naar je hand kunt zetten. Zo werkt het nu eenmaal.

  1. Stanly2000

   Dit is geen democratie maar misplaatste arrogantie van de Penthouse Partij.

 4. tomygun

  Het heeft geen zin om op een 66 maal dood te reageren .
  dood = dood

  1. Pit

   @Tomy: D66 is inderdaad overleden, de houdbaarheidsdatum is reeds lang gepasseerd.

   1. Freud

    Ja Tim, nu moeten we weer 4 jaar wachten. T’is toch wat. En zou dan die LST weer zo’n klapper maken? Ik denk het niet. Liberalen, sociaal-liberalen, sociaal-democraten en christen-partijen zullen altijd blijven bestaan, maar ego-trippers die proberen met piano-spelen, steenkolen-Grieks en het bestrijden van een geloof, volle zalen te trekken zijn gedoemd om te verdwijnen.

 5. toetssteen

  Ach ja, deden ze in de stad waar ik woon ook. Alleen weet men daar landelijk en stedelijk perfect uit elkaar te houden.
  Resultaat: de VVD is gegroeid. Logisch, want de VVD deed veel goed alhier en dat broddelwerk wat ons door de strot werd geduwd, was een lachwekkende maar tevens desastreus broddelwerk. Mja, vandaar dat de stadspartij SP look alike) keihard is afgestraft.

 6. denk eens na

  Wat links niet snapt dat zij de problemen zelf op hen af roepen, snapt links niet dat de burgers dit niet nemen, en daarom stemmen op wat zij verschrikkelijk vinden? Kijk in de geschiedenis , dat voorspeld de toekomst,

 7. Babaji538

  Tim Engelbart, het is goed, om te weten
  dat u achter de laptop zit!
  U hebt geen flauw idee, wat er in Tilburg gaande is.
  Ik vind het werkelijk waar knap, als je meer dan twee jaar
  van ’s nachts 0:00 tot 6:00 met open ogen, op mijn hoek,
  kan slapen in het spuitlicht!
  De melding heb ik gemaakt maar wordt verdragen
  in het verhaal van jonge meisjes kapotmaken én tolereren.

  Het enige, dat ik in die stad hoor
  is dat niemand iets doet, niemand grijpt in
  terwijl de zwervers op het Koningsplein als op de Westermarkt
  in de poep vervuilen.

  De lijnen lopen elders tot in Europa
  en men moet nog ergens geld vandaan halen… .

  Overigens is de huidige burgemeester (VVD) erg democratisch
  verkozen, zodanig dat twee mensen uit de politiek zijn weggegaan.

  Omroep Brabant mag wel wat zeggen.

  Al die jaren, ben ik ontzettend netjes geweest
  wat ik over deze stad op de sociale media
  heb doorgegeven.
  In de rest van Nederland hebben mensen
  geen idee, wat er daar helaas het daglicht
  niet meer kan verdragen.

  Petra Hermans

 8. corfo

  Wéér een duidelijke aanwijzing wat het clubje van landverraders, D(ictatuur)66,
  onder “democratisch” verstaat.
  Onbegrijpelijk dat er nog aanhangers van dat clubje gestoorde mensen bestaan, of uhh……………die aanhangers zijn van ’t zelfde allooi : landverraders.

 9. wheelboy

  och het kan nog erger .In Barendrecht komt de grootste partij een zetel te kort voor een absolute meerderheid .Wacht zegt de rest we laten die partij links liggen en vormen met de rest een college . Ook zon staaltje van anti democratie .

  Ik denk maar zo laat ze maar doen .Eens loopt het de spuigaten uit en kotst de bevolking die partijen uit hopelijk .

 10. Pescador

  Het is een kwalijke zaak aan het worden dat wij voor stom worden versleten het referendum wordt ons afgepakt , maar eigenlijk hebben we al jaren niks meer te zeggen , want wij kunnen stemmen op wie wij willen maar dat wordt toch genegeerd door een groep idioten dictators

 11. lanex

  Het volk wat op D66 gestemd heeft zijn allemaal even dom en opportunistisch, horen de klok luiden maar weten niet waar de klepel hangt.
  Als je alleen maar luistert naar de woorden “racistisch en fascistisch vanuit die gelederen, en je bent niet in staat om deze waanzin te doorzien, dan ben je dommer dan dom, de D66 kiezer!

  1. corfo

   @ lanex.
   +++++ !!

 12. Gerlos

  Nu begrijp ik waarom de mensen de politiek uitspugen door dit soort idiote gedoe en uitspraken. Tussen haakjes, heeft die Enst Quispel wel op tijd zijn medicijnen ingenomen want ik allemaal van hem lees stemt mij niet vrolijk, Ernst kijk uit anders wordt je binnenkort opgenomen en dat willen de trollen van DDS niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.