Triest artiestenclubje (met zelfhaattheoloog Janneke Stegeman) eist dat André Rieu concerten in Israël laat schieten

Een club artiesten onder leiding van theologe Janneke Stegeman probeert de werelberoemde Nederlandse violist André Rieu te overwegen om een concertenreeks in Israël te annuleren. De reden daarvoor is dat “Israël decennialang de rechten van Palestijnen schendt en een wrede militaire bezetting in stand houdt” en door viool te spelen help je kennelijk die arme rechteloze Palestijnen, of iets dergelijks.

Een waslijst met 31 zogenaamde artiesten heeft een klemmend beroep gedaan op André Rieu. Rieu – één van ’s lands succesvolste artiesten – heeft namelijk van vanavond tot en met zaterdag een concertenreeks gepland in de Israëlische stad Tel Aviv. En dat is tegen het zere been van deze bijna drie dozijn mislukte talenten. Ze noemen zich het “Article 1 Collective” en ze eisen dat Rieu zijn concerten in de Joodse staat allemaal aflast. Tot op de allerlaatste muzikale toegift. Want: Israël is een wrede bezetter, aldus de “kunstenaars”:

“Net zoals artiesten tijdens apartheid in Zuid Afrika niet in Sun City optraden uit protest tegen de onderdrukking en het gebrek aan gelijke rechten, vragen nu de Palestijnen aan hun vakbroeders en zusters om solidariteit.

In januari van dit jaar steunden meer dan honderd artiesten de Nieuw Zeelandse zangeres Lorde in haar besluit om af te zien van een optreden in Tel Aviv vanwege de bezetting. Beroemde artiesten gingen haar voor, waaronder Elvis Costello en Alice Walker en vele anderen steunen een culturele boycot, waaronder Ramsy Nasr en de Belgische schrijfster Kristien Hemmerechts. Opnieuw slaan artiesten de handen ineen en onderschrijven nu de brief van hun Palestijnse collega’s aan Andre Rieu.”

De brief is getekend door Janneke Stegeman, een christelijke theologe die we kennen van haar talloze aanvallen op haar eigen religie. Ze vindt bijvoorbeeld dat het christendom te “wit en westers is“, en toont zich een bewonderaar van dwaallicht Sylvana Simons. Maar behalve Sylvana is Stegeman nu dus kennelijk ook als een blok gevallen voor de haatretoriek van die andere BIJ1-coryfee: Anja Meulenbelt.

En dus moeten de burgers van Tel Aviv (de meest progressieve stad van Israël, trouwens, waar veel burgers een soort GroenLinks-ideaal aanhangen) het maar zonder de ontroerende vioolklanken van André Rieu doen, aldus de kunstenaars die zich achter Stegeman hebben opgesteld. Hoe dat zal helpen met het bereiken van vrede in het Midden-Oosten is mij een raadsel, maar kennelijk is een afmelding van Rieu precies wat Netanyahu en Abbas nodig hebben om het op een akkoordje te gooien. Wat de Oslo-akkoorden niet lukt, daar zal de Stegeman-boycot wél in slagen. Kuch.

Nee, het is navelstaarderige belangrijkdoenerij. Je bereikt helemaal niets aan een boycot van André Rieu, behalve dan dat Janneke Stegeman en haar volslangen onbekende kunstenaars zichzelf op de borst kunnen kloppen. Want dat hebben ze toch maar weer mooi even geflikt voor de Palestijnen! En hopelijk kunnen ze door de goedmens uit te hangen ook nog even wat publiciteit scoren. Want dát is de werkelijke reden achter deze zinloze André Rieu-boycot afkomstig van dit clubje tanende artiesten: het zijn geen kunstenaars, maar afgunstenaars die het niet kunnen verkroppen dat ze geen succes hebben. En dus proberen ze hun gebrek aan talent en bewondering te verhullen met dit gebakken lucht-acties. Wat een treurnis!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

108 reacties

 1. Uiterst Links

  Als deze tweederangs kunstenaar afreist naar de fascisten staat vind ik het prima. Niets om over druk te maken

  1. Holland

   Linkse Gehaktbal: de Joden zijn geen fascisten. Ze zijn de nieuwe nazi’s, in de ogen van gehersenspoeld, domlinks Nederland.

   1. Floris

    Obsessieve Israëlhaat is een vorm van antisemitisme.

    De linkse gehaktbal is de zoveelste linkse antisemiet op dit blog.

    1. corfo

     @ Floris.
     Juist !
     En de “theologe” Stegeman (mág dat trouwens nog wel : Stegemán ? Ik zou dan liever zeggen “Stegemens”) is een gevaarlijk “mens”, antisemitisch tot op ’t bot, die anderen háár wil oplegt; een uitermate slecht voorbeeld voor de “gewone” man, maar zij lult natuurlijk ook niet voor de “gewone” man maar voor het linkse gepeupel.

   2. Rechtsaf

    @Holland Links is uiterst antisemiet

    1. denk eens na

     Antisemiet!

     1. Ernst Quispel

      Het vermogen tot nadenken is inderdaad niet iedereen gegeven.

     2. Floris

      Nee Wim, dat is jou inderdaad niet gegeven.

   3. Mart

    Inderdaad.ook mijn jeugdigere achterblijvers volkomen gebrainwashed……..Ik kwam daar achter nadat ik na een werkzaam zeemansleven achter de PC kroop en weer contact opnam met deze zielige figuren.De Frankfurterschole heeft dat goed uitgevoerd………Ik ben daar aan ontsnapt en ”begrijp het nog steeds niet” al dus een nu ook overjarige neef enige jaren geleden met een universiteit diploma,dus zeer zeker de volle laag spoeling ondergaan.Jammer is bèst een aardig persoon.Mart Brasil.

  2. Ni28

   Uiterst links bewijst inhoudelijk met zijn mededeling de ultieme domheid van Links. Alleen Quispel zal achter je staan want die is net zo dom als jij. Lees je eigen woorden en denk over na wat je geschreven hebt.

 2. buitenbeentje

  Collectief van talentlozen. De mooiste vind ik “Fanfare van de Eerste Liefdesnacht” daarna gingen ze met pensioen.

 3. Ernst Quispel

  Zelfhaattheoloog.

  🙂

  1. Ni28

   Zelfhaat is jou eigen.

 4. Gerlos

  Zeker weer zo’n stelletje niets zeggende figuren die uit de staatsruif leven, Bij deze wens ik André Rieu veel succes met zijn concerten in Israël

 5. Uiterst Links

  @tim

  Verstand van cultuur? Not very much. Andre Rieu is een lachertje binnen de klassieke muziekwereld

  1. Rechtsaf

   @Uiterst jij hebt in ieder geval geen verstand van muziek zoveel is wel duidelijk..

  2. buitenbeentje

   Dat zeiden ze van de familie Strauss ook.

   André Rieu heeft voor een heleboel mensen klassieke muziek op de kaart gezet. Hij heeft daarmee meer gedaan voor de cultuur als welke linksaf dan ook. Daarvoor kun je hem alleen maar prijzen.

 6. Floris

  Janneke Stegeman is het deerniswekkende product van een fusie tussen links en christendom. Een giftige combinatie die heeft geleid tot antisemitisme en oikofobie.

  1. Ernst Quispel

   Dat van christendom en antisemitisme begrijp ik wel: Hitler en Luther waren natuurlijk fanatieke christenen.

   1. Rechtsaf

    @Floris ernst die geilt echt op dit soort reacties, die kan niet wachten om het christendom aan te vallen en het te vergelijken met Hitler

    1. robroy

     die slaapt met de foto van Hitler en een hakenkruis om zijn nek, hij kan ook niet wachten tot zijn huis in Bayern af is

    2. van Urk

     Je vraagt je af van wie of waar Quispel dat stigmatiseren toch geleerd heeft.

     1. DolleDries

      Van Martijn.

   2. Floris

    Tuurlijk Wim, Hitler was een fanatiek christen. Blijf dat maar gewoon geloven als je je daar lekker bij voelt.

    1. Ernst Quispel

     Wie is Wim?

     1. Floris

      Domme jongen.

   3. rafi

    ‘Hitler en Luther waren natuurlijk fanatieke christenen’.

    Iemand die al zo lang 24/7 zo veel op dit forum reageert, kan psychisch niet gezond blijven, maar MOET haast wel een geestesstoornis ontwikkelen, blijkend uit steeds driestere uitspraken. Bovenstaande citaat bewijst het.
    Hopelijk kijkt de Haagse GG en GD mee, en verzamelt die al zijn reacties. Dan zal die instantie er een lijn in ontdekken die (juridisch hopelijk mogelijke) onvrijwillige opname rechtvaardigt, om te trachten hem te genezen.

    1. Ernst Quispel

     Rafi, dat Luther een fanatieke christen was zul je waarschijnlijk niet ontkennen maar voor het christelijke geloof van Hitler kunnen we hem wellicht het beste zelf even aan het woord laten.

     “‘De natuur, die eeuwig is, wreekt onverbiddelijk iedere inbreuk op haar geboden. Daarom is het mijn overtuiging, dat ik werk in de geest van de almachtige Schepper: Want door mij te verweren tegen de Jood strijd ik voor het werk van de Heer.` (Mein Kampf. blz 76)
     Het doel, waarvoor wij te strijden hebben, is, te zorgen, dat het leven en de vermenigvuldiging van ons ras en ons volk verzekerd zijn, dat er voedsel zal zijn voor onze kinderen, dat hun bloed zuiver zal blijven, en dat het vaderland vrij en onafhankelijk zal zijn, opdat ons volk rijp mag worden om de zending te vervullen, die ook hem door de Schepper van het heelal is toegewezen. (blz. 261)
     ‘Wij wenden ons tot diegenen, die geloven dat een andere God dan het goud hun bestaan op aarde in Zijn handen heeft.’ (Mein Kampf. blz 511)
     Wie het waagt, om de schennende hand uit te strekken naar het hoogste evenbeeld van de Heer, pleegt daarmee heiligschennis tegen de Schepper van dit wonder, en helpt ons uit het paradijs verdrijven.’ (Mein Kampf. Blz 479)
     ‘Juist de man, die volks denkt, zou het nu als zijn meest heilige plicht moeten beschouwen, om, binnen zijn eigen kerkgenootschap, ervoor te zorgen, dat men niet altijd praat over Gods wil, maar dat men die wil ook daadwerkelijk vervult en Gods werk niet laat aanranden. Want Gods werk gaf de mensen eens hun gestalte, hun karakter en hun eigenschappen. Wie Zijn werk vernielt, strijdt daardoor tegen de schepping van de Heer, dat wil dus zeggen, tegen de goddelijke wil.’ (Mein Kampf. Blz 709)
     ‘Het gevolg van iedere rasvermenging is dus, in het kort, altijd het volgende:….. er treedt een lichamelijke en geestelijke achteruitgang op, en daarmee het begin van een langzaam, maar zeker verkwijnen. Indien men zo een ontwikkeling tot stand brengt, doet men niets anders dan inbreuk maken op de wil van de eeuwige Schepper.’ (Mein Kampf. Blz. 354)
     ‘De godsdienst wordt belachelijk gemaakt, zeden en moraal worden als verouderd voorgesteld, totdat tenslotte de laatste steunpunten voor het volkseigen in de strijd om het bestaan zijn gevallen.’(Mein Kampf. Blz 407)
     ‘Men zift niet, dat men zondigt tegen de wil van de Schepper, wanneer men honderdduizenden en nogmaals honderdduizenden van zijn meest begaafde schepselen in het proletarische moeras onzer dagen laat ondergaan,’ (Mein Kampf. Blz. 543)
     ‘In een toespraak van 12 april 1922 in München zei Hitler: ‘Mijn gevoel als christen wijst me op mijn Heer en Heiland als een vechter. Het wijst me op de man die ooit in eenzaamheid, omringd door maar enkele volgelingen, de ware aard van deze joden doorzag en mensen opriep om tegen hen te strijden en die – Gods waarheid!- niet het grootst was als lijder, maar als vechter. Als christen en als mens heb ik met een grenzeloze liefde de passage gelezen waarin hij ons vertelt hoe de Heer zich tenslotte in al zijn macht verhief en de gesel greep om het addergebroed uit de tempel te verdrijven. Wat een indrukwekkende strijd heeft hij gevoerd tegen het joodse vergif! Nu, na tweeduizend jaar, versta ik met de diepste emotie vollediger dan ooit tevoren dat het hierom was dat hij aan het kruis zijn leven moest laten. Als christen heb ik de plicht me niet te laten bedriegen, maar de plicht om een vechter te zijn voor waarheid en gerechtigheid. En als mens heb ik de plicht om erop toe te zien dat de menselijke samenleving niet op dezelfde rampzalige manier instort als de beschaving van de antieke wereld tweeduizend jaar geleden; een beschaving die door dit zelfde joodse volk naar zijn ondergang is geleid.’
     ‘Almachtige God, zegen straks onze wapenen; wees even rechtvaardig als Gij altijd waart; oordeel nu opnieuw, of wij onze vrijheid nu waardig zijn, en veroordeel ons niet; Heer, zegen onzen strijd!’ (Mein Kampf. Blz. 802)

     Er zijn nogal wat dwazen die menen dat hij dit allemaal niet meende en slechts heeft verzonnen om de christenen te paaien. Wie dat gelooft krijgt een vliegtuig.

    2. Floris

     De zwever Ernst-Wim gelooft de grootste leugenaar aller tijden op z’n woord.

     Naïever kan het bijna niet.

     1. Ernst Quispel

      Wie is die Ernst-Wim toch?

    3. Floris

     @ Rafi: Ernst-Wim put hier uit uiterst bedenkelijke linkse websites die er belang bij hebben om het christendom zo zwart mogelijk te maken. Hoe doe je dat beter dan Hitler een fanatiek christen te noemen?

     Het is niet alleen onvoorstelbaar dom omdat het algemeen bekend is dat Hitler het christendom haatte (net als de complete nazi-top) maar ook buitengewoon kwaadaardig.

     Alleen zeer minderwaardige mensen verlagen zich tot dit soort moddergooien.

     1. rafi

      Het is logisch dat die gestoorde de waandenkbeelden van die andere gek citeert en kennelijk gelooft en opvat als christelijke geloofsstukken. Als die geciteerde troep inderdaad in dat boek van die andere gek staat, dan heeft die andere gek het beslist NIET over de God van het christendom. Ik las het eens door, maar ik kan je verzekeren dat er niets christelijks in te ontdekken valt. Die eerstgenoemde gek zal ook wel geloven dat de protocollen van wijzen van Zion van Joden afkomstig zijn.

     2. Ernst Quispel

      @Rafi, betwist je dat de geciteerde uitspraken van Hitler werkelijk door hem zijn uitgesproken dan wel opgeschreven?

  2. rafi

   Het Nederlandse christendom is zwaar verkankerd door het linkse uitschot-gedachtengoed. Gevolg is wel dat daardoor de aangetaste kerken leeglopen en financieel eronder door gaan. Maak je geen zorgen: het ware christendom overleeft alles, dus ook dat soort nietsige trutjes.

 7. DolleDries

  Zo de lijst te lezen een flinks stelletje subsidie vreters bij elkaar.

 8. Gerlos

  Uiters links begrijpt niet dat Andre Rieu met zijn orkest jaarlijks minimaal 100.000 mensen gelukkig en ontroerd maakt met zijn muziek in de hele wereld, zwart of wit publiek uiters links. Het is eigenlijk heel triest dat u niet weet waar u het over heeft.

  1. Ernst Quispel

   Ik vind het niet zo moeilijk te begrijpen hoor, de meeste mensen begrijpen niets van muziek.

   1. Rechtsaf

    In Ernst’s wereld begrijpt men dat niet en die is heel klein natuurlijk, dus spreken van “de meeste mensen” lijkt mij voor Ernst heel ongelukkig gekozen..

    1. Pit

     @RA: Ernst is een zuigertje, een zuigtrol. Om die reden is hij op DDS.

     Zegen Israël en je zult gezegend zijn!

     1. Rechtsaf

      @Pit ik zegen Israël..

     2. Pit

      @RA: Voor mij hetzelfde!

     3. Guus Geluk

      Rechts-Pit valtbzichzelf weer bij.

 9. corfo

  Behoort dat mens bij een z.g. “artiestenclubje” ?
  Welk kunstje kan zij dan ?
  Ik vermoed echter dat zij zeer jaloers op dhr. Rieu is omdat ze nóóit aan z’n strijkstok mag komen.
  Noemt zij zichzelf ‘theologe”?
  Het staat haar niet te prijzen dat zij andere mensen háár wil wenst op te leggen.
  Wat een wereldvreemd mens is dit, nog nooit iets gepresteerd en maar eisen van anderen, eigenlijk een “bewijs van onvermogen en triestheid”.

  1. robroy

   @corfo welk kunstje kan zij dan hahahahahah kijk nou eens naar dat smoeltje hahahaah

  2. Floris

   “Noemt zij zichzelf ‘theologe”?”
   ———————————–
   Ze was zelfs “theoloog des vaderlands”.

   Kun je nagaan welk een degeneratie heeft plaatsgevonden in het vaderland.

   Het linkse monster heeft zich werkelijk overal ingevreten. Ook in het christendom.

   1. denk eens na

    Dan behoor je zich toch met de onzin van geloof bezig te houden?

 10. EU kok

  Kijk eens aan.
  Floris, Buitenbeentje en: Holland zijn er al.
  Nu Sjun nog en al onze buitenlandse Nederland onderschijters zijn aanwezig.
  Het aantrekkelijke is natuurlijk wel dat door hun vertrek Nederland een stuk positiever is geworden.

  1. DolleDries

   Maar jij zat toch ook in Spanje.

   1. EU kok

    Jazeker, zowel in Nederland als in Spanje ben ik een Nederlander die trots is op zijn land, het gros der inwoners en onze gewoontes.

    1. Floris

     Er is verdomd weinig over om trots op te zijn. Met dank aan linkse lamlullen zoals jij.

     1. Ernst Quispel

      Beseft Floris nog steeds niet dat hysterisch schelden in de discussie niets anders is dan de handdoek in de ring?

     2. EU kok

      Helaas Floris, ik ben behoorlijk rechts, positief rechts wel te verstaan.
      Gezien het afgeven op onze regering wat u doet valt u voor mij in het vakje: Linkse jankers. (de overheid moet dit regelen,dat regelen, dit voor mij doen, dat voor mij doen enz.)

     3. Floris

      @ EU Cock. Gezien de geluiden die je hier afgeeft (altijd tegendraads) zien velen je als een linkse dwarsligger.

      Ook Ernst-Wim heeft trouwens weleens beweerd “behoorlijk rechts” te zijn. Hilarisch, niet?

     4. EU kok

      Floris,
      Linkse jankers geven iedereen overal de schuld van behalve zichzelf.
      Rechtse positievos regelen zelf zaken, nemen zelf het initiatief en bepalen hun eigen leven.
      Dat alles wat u niet aanstaat voor u onder de noemer links valt geeft uitsluitend uw eigen bekrompenheid weer.

    2. Ernst Quispel

     De enige trots die Floris over Nederland voelt is het feit dat hij er al 30 jaar niet meer woont.

     Hij begrijpt niet dat hij vanuit dit gegeven geen enkel recht meer heeft ons land voor rotte vis uit te maken,

     1. Floris

      Wim-Ernst is niet de slimste. Hij meent dat een emigrant, maar nog steeds Nederlander, het recht niet heeft om kritisch te zijn op z’n geboorteland.

      In deze bizarre logica heeft Ernst-Wim ook het recht niet om Trump voor rotte vis uit maken, want hij woont immers niet in de VS.

   2. van Urk

    Gelukkig is de “wrede bezetter” niet zo kinderachtig om concerten te gaan boycotten: http://www.dw.com/en/barenboim-performs-historic-peace-concert-in-gaza-strip/a-15047709

  2. ayreonaut

   tot zover de inhoudelijke reactie van EU kwak

   1. DolleDries

    Kong komt ook nog wel. Maar die moet ik nageven blijft wonen in het gure, koude primitieve Friesland

  3. Guus Geluk

   EU kok,

   Ik ben het met u eens, nooit positief, altijd janken, zeuren en nog eens janken. Deze oikofobische mentaliteit kan ons land missen als kiespijn.

    1. Guus Geluk

     Scaldis,

     Hieruit begrijp ik dat u zich verheugt op het weekeinde.

     Geen zorgen, vandaag hakten we de week weer door midden.

   1. Seneca

    @gg
    Je zult het eens een keer niet eens zijn met de kok van de EU. dit individu noemt zich rechts. als hij rechts is, dan ben ik de paus.

  4. Guus Geluk

   Oikofobe.

  5. buitenbeentje

   Grappig dat iemand van mening is dat praten over een internationaal artiest in combinatie met Israel alleen voorbehouden is aan “echte” Nederlanders. Dit soort nationalisme vind ik uitermate griezelig en voor een EU burger uitermate verwerpelijk. Een combinatie van fascisme en communisme waarmee in de eerste helft van de vorige eeuw oorlogen gevoerd werden.

 11. robroy

  lekker pijp bekkie hahahahaha

 12. nienke

  Het moet toch niet gekker worden in dit land, elke keer weer een stelletje malloten die anderen dwingen hun zienswijze op te volgen, niet goedschiks dan kwaadschiks.
  Bemoei je toch eens met je eigen zaken en laat anderen doen wat zij willen.
  Wij leven in een DEMOCRATIE , vrijheid te doen wat je zelf wilt.
  Waarschijnlijk heeft deze groep zoveel tijd voor al deze nonsens naar buiten te brengen.
  Ga eens keihard aan het werk!!!!!! dan verveel je je ook niet en hebben jullie ook geen tijd om al deze nonsens te verzinnen.

  1. van Urk

   nienke@ Dat zijn de zogenoemde wereldverbeteraars die een conflict van zestig jaar denken te gaan oplossen door een concert te gaan boycotten of een Joods restaurant te gaan belagen met een baksteen. Zucht..

 13. Ben Zine

  Waar bemoeit die verzuurde humorloze wereldvreemde gristentrut zich eigenlijk mee ?

  1. Ernst Quispel

   Ben Zine hebben we daarentegen leren kennen als een persoon met veel gevoel voor humor.

   1. Ben Zine

    Dank je ! 🙂

   2. corfo

    @ Kwispel.
    Dat kan niemand van jou zeggen Kwispeltje;
    jij bent een humorloze droogkloot/zuurpruim, wiens “reacties” overlopen van gespuwde stinkende gal.

  2. rafi

   Ze is BESLIST geen ‘gristentrut’ maar een walgelijke antisemitische dwaallerares die zich als christen voordoet. Ze zal branden in de hel omdat ze zich keert tegen het volk dat God zozeer liefheeft dat Hij het volk Israel zelfs Zijn ‘oogappel’ noemt (ik meen ergens in het bijbelboek Zacharias). Dus teken a.u.b. geen verkeerd beeld van het christendom als geheel.

   1. Ernst Quispel

    Dat God het volk Israel liefheeft is bewezen door de eeuwenlange christelijke jodenvervolgingen en uiteraard het hoogtepunt: de Holocaust!

    Met zo’n god je het leven wel door.

    1. van Urk

     Bespeur ik soms een bespotting? ):-/

    2. Rechtsaf

     Ah dus Ernst vind dat het de schuld van God is, God heeft mensen geen eigen wil gegeven?

     1. Ernst Quispel

      Merkwaardig besluit van jouw god: je geeft mensen eerst de vrije wil om het slechte te doen om ze vervolgens daarvoor gruwelijk te bestraffen.

   2. Floris

    @ Rafi: Het linkse virus heeft ook het christendom geïnfilteerd. Anders had deze zweverige Karen Armstrong kloon nooit “theoloog des vaderlands” kunnen worden.

    Zoals ik het inschat is de meerderheid van de PKN met haar zieke gedachtengoed geïnfecteerd.

    1. van Urk

     floris@ De Chrislam-Van Kooten en de bie: https://www.youtube.com/watch?v=R3_zAOQk0LM

    2. Ernst Quispel

     Karen Armstrong is een groot schrijver die terecht veelvuldig voor haar wetenschappelijke werk is bekroond.

     Mensen als Floris jaagt ze echter het schuim op de lippen omdat ze het waagt de islam te analyseren als één van de drie zeer vergelijkbare monotheïstische godsdiensten. Dat zou verboden moeten worden: de islam is een satanische politieke ideologie.

     Toch?

     1. Floris

      Armstrong is een zwever en Ernst-Wim is dat ook.

      Vandaar dat hij de onzin die Armstrong heeft gedebiteerd vreet als koek.

     2. Ernst Quispel

      Wie is Ernst-Wim?

     3. van Urk

      Waarom niet Ernst? Het christendom of jodendom valt ook niet echt in uw aard na enkele bespeuringen in uw reacties te vinden. Dus wat geeft u het recht om anderen de les te geven wat zij van de islam vinden?

     4. Floris

      @ Van Urk: Ernst-Wim is gevormd door het cultuurmarxisme al beseft hij het zelf niet.

      “Je mag het hele concept ‘cultuurmarxisme’ gerust weglachen. Maar alleen als je eerst antwoord geeft op deze vijf vragen:

      1) Waarom kleeft er in ons publieke debat een duidelijk negatieve connotatie aan stromingen zoals het conservatisme en het nationalisme, maar veel minder of helemaal niet aan pakweg het socialisme?

      2) Waarom wordt het in Vlaanderen als een teken van goede smaak en fijnzinnigheid beschouwd om in onze geschiedenis alleen het meest gortige te zien en ons hele verleden zoveel mogelijk uit te spuwen?

      3) Hoe komt het dat zoveel fenomenen worden herleid tot een scherpe tegenstelling tussen ‘onderdrukkers’ en ‘onderdrukten’, waarbij gewone Vlamingen steevast de onderdrukkers, racisten en boemannen zijn?

      4) Hoe is het te verklaren dat dezelfde mensen die zo graag natrappen naar het christendom met veel vuur de verdediging opnemen van de islam en al wie deze godsdienst belijdt?

      5) Waarom wordt ‘de blanke man’ alleen met medelijden of wantrouwen bekeken en worden de concepten blankheid en mannelijkheid zonder ophouden geproblematiseerd?

      Er zijn nog vele andere vragen te bedenken. Maar laat ons beginnen met dit vijftal.”

      https://doorbraak.be/het-cultuurmarxistisch-complex/

      Kijk even naar vraag 4. Typisch Ernst-Wim.

     5. Ernst Quispel

      Wie is die Ernst-Wim toch?

     6. Rechtsaf

      Synoniem voor Ernst-Wim-Quispel = islamprostituee

   3. Guus Geluk

    “Ze zal branden in de hel”

    Van sommige commentaren zakt je mond open.

    1. buitenbeentje

     “At this the spirit raised a frightful cry, and shook its chain with such a dismal and appalling noise, that Scrooge held on tight to his chair, to save himself from falling in a swoon. But how much greater was his horror, when the phantom taking off the bandage round its head, as if it were too warm to wear indoors, its lower jaw dropped down upon its breast!”
     (Dickens, a Christmas carol)

    2. robroy

     doe snel dicht dan het meurt behoorlijk

 14. Ben Zine

  Dat kritische commentaar van Stegeman zal trouwens wel de nodige indruk maken op Netanyahu. 🙂 Maar misschien is ze wel gewoon stinkend jaloers op het enorme wereldwijde succes van André Rieu.

 15. DolleDries

  Wat ik me afvraag waar eet zo Janneke van ,wat voegt ze economisch toe aan Nederland.

  1. van Urk

   DolleDries@ Gebakken lucht. Voor 0.89 cent verkrijgbaar bij de Aldi.

 16. George van de linden

  Is ze al eens een keer flink uitgewoond door zo’, islamitische Palestijn?

  1. Ernst Quispel

   George adviseert de aanpak die hem als de beste voorkomt.

 17. Frits Jansen

  Toch moet de DDS reactie oefenen op pakkender koppen want deze is echt veels te lang.

 18. Nasrani

  Janneke wie?. Van niets tot iets……is nooit goed.

 19. A3aan

  Er zijn politici die mensen oproepen op hun partij te stemmen want, “zij verbinden”. Of die politicus zich daar voor inzet, of dat verbinden ook werkelijk lukt is maar de vraag. Veel beloven en zo…

  André Rieu verbindt middels de muziek. Nu mag een sukkel hem een tweederangs kunstenaar noemen, zelf volle zalen trekken is er niet bij. Het doet mij denken aan het “Theater van de lach” van John Lanting. John kreeg een lading kritiek over zich heen waar de honden geen brood van lusten. Vooral de “artiesten” die niet aan de bak kwamen hadden de mond vol over “onderbroekenhumor” en vergeten er bij te vermelden dat John Lanting een hele groep aan het werk/inkomen hield en trok altijd volle zalen iets waar de conculega’s stront jaloers op waren. Vooral daar hij nimmer een cent subsidie heeft ontvangen.

  Rieu is in de klassieke muziek wereld volgens een azijnzeiker “een lachertje”, dat is zéér juist, bij het zien van zijn concerten heb ik niemand chagrijnig, boos, verdrietig o.i.d. gezien, integendeel, de mensen waren allen vrolijk dansten, het plezier droop er van af, als dat geen verbinden is…

  André, trek je van dat groepje jaloerse, chagrijnige subsidie vretende sukkels maar niets aan. Laat de mensen in Israël maar zien en horen hoe te plezieren, kunnen de Israëliërs in deze harde tijd zeer wel gebruiken.

 20. DolleDries

  Het christendom staat wereldwijd onder toenemende druk. De belangrijkste oorzaak (voor ca. 75%-80%) is vervolging, verdrijving en/of ook uitroeiing door de islam. Het aantal christenen in bijvoorbeeld Irak en Syrië is dankzij de jihadoorlog van ISIS, Al-Qaeda en andere moslim terreurgroepen gedecimeerd.
  Iedere maand worden er gemiddeld 255 christenen vermoord vanwege hun geloof, 104 ontvoerd, 180 christelijke vrouwen verkracht, aangerand of gedwongen tot een huwelijk, 66 kerken aangevallen, en 160 christenen zonder vorm van proces in de gevangenis gegooid . Christenen in meer dan 60 landen worden door de overheid vervolgd, enkel omdat ze geloven in het evangelie van Jezus Christus.

 21. Pindas

  Janneke,alleen de naam al?Getrouwd met JIP???Aanhanger van de SNIP??Ga lekker naar de speeltuin,OP DE WIP!

 22. Franklin Ake

  Theoloog is een niet bestaande titel. Theo = God. Loog is de verleden tijd van liegen. God kan niet liegen, ook vroeger niet (staat in de Bijbel in Titus 1 vers 2). Theo loog dus niet. Dus een theoloog bestaat niet.

 23. Viertel

  Janneke Stegeman, het lievelingetje van dagblad Trouw.
  Dan weet je al wat voor vlees je in de kuip hebt.
  Niet veels soeps dus.

 24. Pjotter

  Haha wil vrouwtje Piggelmee de kabouters weer eens naar het visje in de zee sturen, dat vrouwtje was ook onverzadigbaar.

 25. Babaji538

  Sympathiek.
  Petra Hermans

 26. Anders55

  Altijd gedacht dat kunstenaars zich met kunst bezig hielden?
  altijd gedacht dat theologen zich met godsdienst bezig hielden?
  blijkbaar verkeerd gedacht?
  waar is deze dame mee bezig vraag ik me af?
  je kent het gezegde?
  “om een hond te slaan kan je altijd wel een stok vinden”??
  dit is toch belachelijk/ te gek voor woorden?
  heeft ze niet wat anders te doen???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.