VIDEO! Dion Graus (PVV) helemaal klaar met wantoestanden Oostvaardersplassen: “Schandelijk, parlementaire enquete!”

PVV-Kamerlid Dion Graus kondigde aan nu écht helemaal klaar te zijn met alle dierenmishandeling op de Oostvaardersplassen. Elke winter creperen er weer honderden dieren van de honger, en wat de Limburgse parlementariër betreft moeten de verantwoordelijken zich eindelijks maar eens komen melden in de Tweede Kamer, bij een parlementaire enquete. De hoofdverantwoordelijken zullen er dan met een bezwete “natte bilnaad” zitten, zo belooft Graus.

Het gedonder rondom de Oostvaardersplassen houdt de gemoederen nu al een tijdje bezig. Er zitten veel te veel dieren opgesloten op een veel te klein stuk land in de buurt van Lelystad, en dierenliefhebbers mogen de door menselijk wanbeleid stervende runderen en paarden niet eens bijvoederen. Vorige week vond een stille tocht plaats (toch maar niet met hamburgers) voor de gestorven dieren, maar dat lost natuurlijk niets op. Er verandert namelijk nog steeds niet.

PVV-Kamerlid Dion Graus wil dat die lamlendigheid nu eindelijk eens wordt aangepakt, en riep gisteren in het EO-programma NieuwLicht op tot een parlementaire enquete rondom de Oostvaardersplassen. Zodat de Tweede Kamer tot de bodem kan komen van alle wantoestanden in de Flevopolder. Een zichtbaar geagiteerde Graus kondigde aan:

“Als ik als lid van de Staten-Generaal wordt geweigerd bij een controle met een veterinair team, dan betekent dat dus dat ze iets te verbergen hebben. Denk daar maar eens over na.

Er gebeuren dingen die niet deugen, al jarenlang. Dat gaat ook ooit naar voren komen. Ik heb altijd gehoopt dat er een parlementaire enquete zou komen. En dan zouden er heel veel mensen met een natte bilnaad tegenover de Kamerleden zitten. Want het is schandelijk!”

Zo, die mag Staatsbosbeheer in hun zak steken. Ooit zullen zij zich moeten verantwoorden voor de jaarlijkse volstrekt onnodige sterfteplagen waardoor honderden dieren onnodig lijden in de Oostvaardersplassen, aldus Graus. Laat ze hun borst dus maar nat maken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Meester Kong

  Proest, Graus en parlementaire enquête.

  1. sonar

   Ik wist niet dat apen konden proesten , misschien kunnen er een apen gebied van maken met dezelfde voorwaarden als nu niet bijvoederen .

   1. Meester Kong

    Apen, hoe bedoel je ?
    @sonar lieverT heeft nog nooit gehoord Confucius…

   2. swetsnek

    Aapjes ruiken zichzelf altijd aan de kont sonar lol

    1. Pit

     @Swetsnek: Klopt, kijk dit filmpje maar eens:

     https://www.youtube.com/watch?v=7hqq3bIJEhA

 2. Meester Kong

  Effe op de DDS tour.
  Die Graus weet iets van Geert anders wastie allang van de kieslijst verdwenen 🙂

  1. DolleDries

   Dat klop, ik weet het ook, Geert heeft stiekem kievitseitjes geraapt

 3. DolleDries

  Helemaal eens met Graus deze linkse dierenbeulenrij moet stoppen

  1. Meester Kong

   Hahaha dat linkse gespuis toch ook 🙂 🙂 🙂

  2. Meester Kong

   @DD kom op zeg, wij willen iets met bankiers of x- weet ik veel.
   Heb een 30 inch monitor en moet dan wel 3x scrollen 🙂 🙂 🙂

   1. swetsnek

    Al vroeg aan de drank merk ik
    IK vermoed wijn uit een pak hahahahaha

    1. Meester Kong

     @swetsnek -Dirty Harry I presume

 4. Tinneke

  Ik ben het helemaal met u eens….maar wat zal u een commentaar krijgen door al links addergebroed. Het zal mij niet verwonderen dat Sletvana (Robert)alweer haar benen spreid voor dieren…….walgelijk

 5. Tinneke

  wastie????Gorilla? goed Nederlands verwoord!

 6. Ni28

  Nederland heeft met natuur niet echt veel kennis in huis. Een wildernis in dit overgecultiveerde land is nagenoeg onmogelijk. De Nederlandse Serengeti op postzegel formaat met prikkeldraad afgeschermd is gevuld met gedomesticeerde dieren en lijkt meer op een concentratiekamp voor dieren. Dit soort dieren zouden op zich kunnen verwilderen maar dan in een open terrein waar zij kunnen grenzeloos trekken op zoek naar voedsel. Want dat doen de dieren eenmaal ook in Afrika waar zij geen prikkeldraad tegenkomen. Zij hebben daar ook hun natuurlijke vijanden die voor uitdunning van de enorme kuddes zorgen. Zij komen niet van honger om maar omdat een ander dier hun opeet. En niemand hoeft ze te voederen alleen in uitzonderlijke gevallen van droogte. Nederland zal wat wilde dieren betreft nooit Afrika worden. Wat mensen betreft misschien wel.

  1. Mart

   ”WILDE MENSEN”

 7. penis aqua di rosa

  Ik vraag me af, hoeveel van de afgeschoten kadavers bij de slager terecht zijn gekomen? Economisch win-win misschien? Ik wens allen, die het met het gevoerde beleid van SBB eens zijn, net zo’n uitgehongerd einde toe. Pijn en onmacht. Deze arme dieren hebben nooit gevraagd of zij daar mochten leven, zij werden gedwongen zich daar staande te houden en betalen daar een erg hoge prijs voor. Wat mij betreft buurman, ophouden met deze dierenmoord. Er is geen groter beest dan de mens!!

  1. Ernst Quispel

   Kadavers hoeven niet meer te worden afgeschoten.

   🙂

  2. sonar

   Padt++++++++++ beginnen met King Kong

   1. sonar

    En neem ook Kwispedoris mee dan heeft Kong aanspraak voor zolang het duurt.

 8. Ernst Quispel

  Zolang Graus weigert zich ook maar iets gelegen te laten liggen aan het grootschalige dierenleed van de bio-industrie is hij een ongeloofwaardige clown.

   1. Ernst Quispel

    Ja, dat is een schandelijk standpunt. Niet de politiek moet zich bemoeien met het grootschalige gruwelijke dierenleed van de bio-industrie maar dat moet geregeld worden door de vrije markt.

    Met het leed van de diertjes is de Oostvaardersplassen moet de politiek zich in de wonderlijke logica van de PVV wel bemoeien.

    1. DolleDries

     Ik wist niet dat je zo dom was.

     1. Ernst Quispel

      Waaruit bestaat die domheid precies?

 9. Babaji538

  “Timmetje, ik kijk, zomaar, zó maar,
  even naar de 2 andere ‘heren’.
  Verder te Syrië, Turkije (zo’n rotlandje),
  de Verenigde Staten van Trumpie, en dan
  hadden we nog … Rusland, zo’n minuscuul
  deelgebied in onze wereld en niet te vergeten,
  wat was het ook weer, o, Israël, ja,
  daar wonen blijkbaar nog mensen.
  Een zaakje als ‘Els Borst’ maakt verder
  geen enkele indruk. Neuh.”

  Petra Hermans

 10. DirkSteen

  Belachelijk dat er zoveel dieren moeten sterven op een plek waar zij eigenlijk van oorsprong NIET horen!!!!
  Gewoon doordrammers!

  1. Frits Jansen

   We moeten Zuidelijk Flevoland weer laten onderlopen. Zijn we meteen van dat vreselijke Almere en dat afschuwelijke Lelijkstad af.

 11. Frits Jansen

  De inzakkende PVV probeert wat stemmen bij de Partij voor de Beesten weg te kapen, maar Dion Graus, het snackbarvriendje van Wilders uit Venlo, háált het qua charme niet bij de lieve Marianne Thieme, de ideale schoondochter voor de betere kringen.

  Ook al is haar partij toch ook een beetje eng stelletje, met schimmige sponsors en dubieuze christelijke inspiratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.