Video! Jonge wolf loopt rustig door Gronings dorp

Geen categorieapr 02 2018, 13:00
Schitterende beelden.
John Stap zag afgelopen zaterdag iets héél moois en unieks in het Groningse Barnflair, vlakbij Ter Apel: een jonge wolf kuierde lekker door het dorp. Hij pakte zijn telefoon erbij, maakte een video van de wolf en zette die online. Het zal niemand verbazen dat de video in no time viraal ging. Want ja, in Nederland zijn we maar wat blij met de comeback van de wolf.
Natuurlijk waren er ook meteen critici die riepen dat John, als amateur, helemaal niet zeker van zijn zaak kon zijn dat het inderdaad een wolf was. Nou, RTV Noord sprak even met Pim Lollinga van Faunavisie Wildcare in Westernieland. Zijn conclusie: het gaat inderdaad vrijwel zeker om een wolf.
"Op de beelden is het lastig te zien," zegt hij, "maar dit lijkt me een jonge wolf. Aan de manier van lopen te zien en zoals hij bepaalt hoe hij gaat oversteken, lijkt het me een ervaren dier."
John en zijn vrouw waren niet bang toen ze de wolf zagen, maar John vertelde zijn vrouw wel om "de honden naar binnen" te doen. Dat is natuurlijk verstandig. Je verwacht niet dat zo'n eenzame wolf je honden agressief aanvalt uit het niets, maar wie weet: misschien dat de honden en de wolf wel degelijk besluiten dat dit hún territorium is en dat de anderen daar niets te zoeken hebben.
Hoe dan ook, zoals je zou verwachten deed de wolf niemand kwaad. Het beest sprong in de sloot, rende vervolgens naar het huis van de buren... en dat was het dan.
Maar: geweldig nieuws, natuurlijk. De wolf is duidelijk aan het terugkomen in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten