Volslagen wetteloosheid in Amsterdam-Oost: na linkse vluchtelingenkrakers nu ook extreem-rechtse nazikrakers

Het gaat van kwaad tot erger in Amsterdam. De extreem-rechtse groepering Identitair Verzet heeft vandaag namelijk panden gekraakt in de geplaagde wijk Watergraafsmeer in Amsterdam, pal naast de linkse vluchtelingenbeweging We Are Here. Een woordvoerder verklaart: ‘Wij praten niet, wij doen. Sinds deze morgen hebben wij een pand in gebruik genomen in de Rudolf Dieselstraat. Wat illegalen mogen, mogen wij ook natuurlijk!

Het is één enorme anarchistische clusterfuck in Amsterdam: we hadden daar al uitgeproceerde asielzoekers die met behulp van doorgewinterde extreem-linkse krakers tientallen sociale huurwoningen hebben bezet. Het Openbaar Ministerie heeft laatstgenoemde illegalen maar liefst twee maanden de tijd gegeven om eens op hun dooie gemak hun boeltje weer op te pakken.

En dat heeft enkele extreem-rechtse mafketels van Identitair Verzet (bekend van moskee- en scholenbezettingen) ertoe bewogen om zich ook wat privaat eigendom van woningbouwcorporatie Ymere toe te eigenen onder het mom van ‘als hullie het mogen, dan mogen wij het ook!’

Daarmee is de chaos nu compleet:

“De uitgeprocedeerd asielzoekers van We Are Here hebben nieuwe buren. De extreem-nationalistische actiegroep Identitair Verzet heeft ook een pand gekraakt in de Rudolf Dieselstraat.

Dat deden de extreemrechtse activisten vanochtend. ‘Wij praten niet, wij doen. Sinds deze morgen hebben wij een pand in gebruik genomen in de Rudolf Dieselstraat. Wat illegalen mogen, mogen wij ook natuurlijk’, melden ze in een persbericht. ‘Wij zullen deze woning  gebruiken om activiteiten te organiseren in en voor de wijk. Een cultureel centrum voor alle Nederlandse ingezetenen.’

Identitair Verzet zegt van plan te zijn om meer panden te kraken. Ook stellen de leden van de actiegroep twee eisen. Namelijk dat de uitgeprocedeerde asielzoekers opgesloten worden in afwachting van uitzetting en dat ‘iedereen die steun verleend aan deze illegalen wordt vastgezet voor medeplichtigheid aan een criminele activiteiten’.”

Natuurlijk hebben de ‘identitairen’ niks te eisen. Ten eerste omdat ze momenteel zélf de wet overtreden door zich op illegale wijze ook wat pandjes toe te wijzen. De wet is namelijk niet het gedrag van het Openbaar Ministerie in een grote stad, maar de wet is de wet: en die stelt dat kraken altijd verboden is. Dat geldt voor uitgeprocedeerde asielzoekers, maar ook voor een stel kaalkopjes met kramp in hun rechterarm. De fascistische verzetsleden kunnen er geen rechten uit putten dat het OM de eerste groep nu de hand boven het hoofd uit.

Ten tweede gaan gewone burgers niet over de stafrechtelijke aanpak van andere burgers, en al helemaal niet door middel van chantage. Dat is namelijk willekeur, en dat is onrechtstatelijk. Dat zou een mooie boel worden, als je door het inpikken van pandjes denkt de politie voor je karretje te mogen spannen.

Dat gezegd hebbende zit er natuurlijk wel wat in de tweet van VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis:

Geef gespuis een vinger, en ze nemen de hele hand. Tijd dus dat het Openbaar Ministerie paal en perk stelt en het hele buitenwettelijke zooitje op straat kiepert: de gasten van Identitair Verzet… én We Are Here.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Interessante, ludieke en prikkelende actie.

  Iets zegt me
  Dat de salafistische krakers-koningin Jozias Van A. nu wel rap zal ingrijpen.

  Aan de andere kant
  A’dam is een dystopisch eiland waar echte A’dammers bedreigde diersoorten zijn geworden.
  Misschien is het beste dat we een hele forse muur rond dat links gesticht beitelen met een luchtbrug naar de piepkleine enclave voor de bedreigde diersoorten.
  Kan Sadiq Khan (liefhebber van steekpartijen) daar de opvolger worden van de salafist en Molenbeek liefhebber Jozias.

  1. Janna47

   Helemaal mee eens, prima actie als tegenhanger van de andere club krakers en eens kijken hoe snel er nu ingegrepen gaat worden…daar is het ze natuurlijk ook om te doen, want nu gaat er wel degelijk wat gebeuren natuurlijk, want als rechts zich roert moet er natuurlijk actie komen.
   En wat ook op mijn lachspieren werkt is dat links geen gradaties kent in de rechter flank….alles acties van rechts worden onmiddellijk extreem rechts genoemd.
   Sneu als je zo gehersenspoeld bent, dat je zelf het onderscheid niet meer kunt maken.
   Ik heb met ze te doen.

 2. Ritter

  “vluchtelingenkrakers”

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegalen die onder het mom van “vluchteling” van de asielprocedure gebruikt hebben gemaakt.
  —————-
  Identitair Verzet

  Identilair Verzet is niet “extreem rechts.

  Deze organisatie komt op voor de Nederlandse volk en de Nederlandse cultuur.

  In dit geval eisen ze dat de illegalen in vreemdelingenbewaring worden geplaatst in afwachting van uitzetting. Ze willen dat de wet word gehandhaafd.

  Dat wil waarschijnlijk de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Is daarmee de meerderheid van de Nederlandse bevolking “extreem rechts”? O

  http://www.idverzet.org/2018/04/15/illegaal-is-crimineel/

  1. Guus Geluk

   Ritter,

   Identitair Verzet is een afsplitsing van Voorpost (dan weet je ’t wel) en heeft radicaal-rechtse achtergrond. Sloten op de toegangspoort van een school leggen, spandoeken aan een school hangen: dat soort illegale acties zijn bij deze actiegroep aan de orde van de dag.

   1. DutchDropveter

    Zegt iemand die kleine kindjes loopt lastig te vallen op Wiki kids… aub Gustaafff laat je nakijken.

   2. Ritter

    Guus Geluk

    De ideologie van Identitair Verzet is niet extreem rechts/fascistisch.

    Daarbij gebruiken ze geen geweld in tegenstelling tot extreem links die vaak zeer gewelddadig is. (Antifa)

    Het zijn vaak ludieke acties die ze voeren; zoals nu met het “kraken” van het huis. Waarmee ze een punt willen maken.

    1. Guus Geluk

     Ritter,

     Akkoord, een uiterst rechtse actiegroep dan.

     Identitair verzet maakt weliswaar geen slachtoffers, maar bezette een moskee en sloot de poort van een school af. Dat is tamelijk totalitair. Immers: als deze groep veel ophad met vrijheden, zouden zij zich niet zo gedragen.

    2. Guus Geluk

     Totalitair = antidemocratisch.

   3. Kees

    Kortom, levensgevaarlijk extreem rechts tuig….

  2. Lars030

   Correct, Ritter. De m.i. alles behalve objectieve verslaggever Tim E. zou voor ons en hemzelf beter af zijn bij Joop.nl. Daar kun je Realistisch Rechts (Wilders, Baudet, Identitair Verzet) lekker eenzijdig afze*ken op je zaterdagmiddag.

   1. Guus Geluk

    Lars030,

    Aan Identitair Verzet is helemaal niets realistisch. Het is een groep die stompzinnige acties uithaalt en toont weinig met democratie op te hebben.

    1. Lars030

     Trol Geluk:

     Be happy in jouw parallelle almaar kleiner wordende wereldje-je-je-je-je-je. De acties van (o.a.) de Identitairen openen steeds meer ogen. Slaap jij lekker door.

     1. Guus Geluk

      Lars030,

      Zeker, er zullen steeds meer ogen open gaan voor het stompzinnige karakter van deze club.

      Een rechts medium als DDS neemt bijvoorbeeld al helder afstand van dit groepje.

 3. DutchDropveter

  Al delete Guus alles nog zo snel http://www.webarchive.org vind em wel.

  1. Guus Geluk

   DFTT.

   1. DutchDropveter

    Doe je toch wel Guus je bent er namelijk zelf een en je krijgt een koekje van eigen deeg. Mensen zoals jou die wikipedia bij houden zijn de tumor van de samenleving, niet te vertrouwen alles verdraaien om er zelf beter van te worden.

    Met je DFTT ga jij mou maar snel terug naar je WIKI-Kids dat zijn de enige mensen die je vrij kan indoctrineren. Ziek ben je kerel erg ziek!

    1. Guus Geluk

     DFTT.

     1. DutchDropveter

      Ik kom met feiten > info over jou omdat je niet te vertrouwen bent en loopt te trollen en dan noem je mij een trol?

      Je kunt in deze discussies geen eens bij het onderwerp blijven ik vraag me af hoe gekleurd jou artikelen op wiki (kids) zijn ow wacht! die 3500 stukken zijn vrij in te zien.

      Lekker ontkennen Guus lekker blijven vrijwen in een vlek die je zelf gecreeert hebt. Alleen deze jongen zet geen stap terug iets wat jij bij die kindjes wel doet.

     2. Guus Geluk

      DFTT.

     3. DutchDropveter

      Het feit dat je zit te wachten op een bericht met je NAW gegevens (direct instant reageren op mijn bericht) bewijst opnieuw dat je 7 kleuren kak schijt. Trol wordt getrolt oh wat heerlijk.

 4. denk eens na

  Ik zie identitair verzet geen bommen leggen dus misschien is extreem rechts wel wat overdreven zou het meer zien als een reactie op het moslim en asiel belikjd belijd van onze regering .

  1. Lars030

   Identitair is Realistisch Rechts, zelfs daar kan links-progressief-groen-gristelijk al niet meer tegen. En waarom niet? Omdat die door alle inhoudelijke argumenten heen zijn en alleen nog ‘Nazi’ kunnen schelden als opperste staat van onmacht tegen opkomend Realistisch Rechts. Voor mij zijn deze dappere en wakkere leden van de Identitairen helden, die slechts dat doen wat ‘onze’ lokale en landelijke overheden bewust nalaten.

 5. Ni28

  Extremisten zoeken elkaar op en wetteloosheid is het resultaat. Bij de linkse extremisten wordt langzamer opgetreden dan bij de rechtse terwijl zij gelijkwaardig zijn en je beide wilt missen.

 6. Two Ravens Black Kettle

  De regering heeft zijn handen afgetrokken van de rechtshandhaving.
  De burger en zijn bezit zijn vogelvrij verklaard.

  Het is bemoedigend om te zien dat iig. deze organisatie niet klakkeloos op de rug gaat liggen.

  Wat zou het toch mooi zijn wanneer iemand het huis van de salafist Jozias van A. zou kraken.
  Of elke woning waar een D’66’r vertoeft.
  Dan is het moeilijk wegkijken.
  Ik vermoed dat de salafistische rovershoofdman Jozias ook een goed gevulde proviandkast heeft met hele dure vino’s en blikken gemartelde gans.
  Net als al die D’66-balonnen die van wegkijken en neerkijken hun levensdoel hebben gemaakt.
  Juichen wanneer andermans bezig wordt vernield.
  Maar o wee wat zouden ze verontwaardigd snateren wanneer het hen zou overkomen.
  Rondwaggelende ‘blobs’ van vleesgeworden glimmende hypocrisie. met twee ogen ergens geborduurd op hun ondraaglijk rechtschapen levenloze gezichtsmaskers.

  Het zou me een lief ding waard zijn wanneer het stemgedrag van de eigenaar van elk gekraakt pand bekend zou worden gemaakt.
  Is het geval van eigen schuld moddervette dikke bult en dus; who gives a rat’s ass
  Of
  is een onschuldige het slachtoffer geworden van het crimineel kraak-tuig.
  Ik vind daar een groot verschil inzitten.
  Wordt het pand gekraakt van een vriendin van me; woede
  Wordt het pand gekraakt van de salafistische Rovershoofdman Jozias, Judith ‘Bataclan’ Sargentini of censuurspook Ollongren Torquemada; neem weltevree een frivole bel Talisker tot me.

  Dus gaarne even de inwoners van de gekraakte panden interviewen inzake stemgedrag.

  1. Peter Selie

   +++++

 7. Duke

  Beter je huiswerk doen, Tim!
  Op AT5 is te lezen dat”
  “Hoewel de groep eerder had aangekondigd ook te willen kraken in de wijk, hebben ze de woningen helemaal niet gekraakt. De woning in kwestie wordt bewoond via een antikraakconstructie. De officiële bewoner heeft de rechtse activisten ‘op bezoek’.”
  http://www.at5.nl/artikelen/181123/extreemrechtse-actiegroep-kraakt-pand-in-woonblok-we-are-here

  1. toetssteen

   @Duke
   Thanx!

  2. Mariposa78

   @Duke idd
   De groepering Identitair Verzet, heeft vandaag intrek genomen in een huis wat zij gehuurd hebben van woningbouwcorporatie Ymere.

 8. Ruud562

  Dankzij tientallen jaren dom en naief stadsbestuur is Amsterdam geworden tot wat het nu is: één grote stinkende baggerput! Dankzij een Asscher, een Cohen, een Van der Laan!

 9. Pedrito

  Tja, dat krijg je als je wetteloosheid gedoogd.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Hore zou het gaan in een functionerende maatschappij.

  Welnu
  In een functionerende maatschappij zouden de krakers worden opgepakt vanwege inbraak en vernieling.
  Ze zouden 5 jaar in de cel belanden.
  De illegalen zouden daarna subiet op het vliegtuig worden gezet richting hun thuisland.

  Kraken is een van de talrijke (oh, oh, oooh zo complexe) problemen die binnen 1 jaar op te lossen zou zijn.
  Maar de wil ontbreekt
  En aangezien de karakterloze muffe kudde gedwee op het Kartel blijft stemmen zie ik dit probleem nog zeker de komende eeuwen dooretteren.
  Totdat we islamitisch Zweden zijn geworden.
  Dan bungelen ze aan kranen
  En dat hoeft van mij ook weer niet
  (maar klaarblijkelijk denken de hooghartige (voor het merendeel uit en buiten de Provincie geimporteerde) (nep-)A’dammertjes daar anders over)

 11. Ruud562

  Tjonge, tjonge, tjonge, “extreem-rechtse nazikrakers”, wat een titel!
  Tim, misschien moet je maar eens bij Joop.nl gaan solliciteren. Want ik kan mij niet heugen dat de door jou aangehaalde groep bijvoorbeeld Sinterklaasoptochten met geweld en geweldsuitingen heeft gedaan, dat er bommen door hun zijn neergelegd. Oh, onder extreemrechtsnazi versta jij het een slot op een schoolhek doen van een school die gif verspreid onder de leerlingen. Ach, zo’n slot vind ik nou ludiek! En bij DDS zie ik graag onafhankelijke, verantwoorde journalistiek, geen aftreksels van Joop.nl etc.!

  1. Original NL

   Mee eens Ruud.
   Geweldloze protesten van rechts afdoen als een aktie van “mafketels” ,wees blij dat er nog mensen zijn die de moeite nemen zich tegen politiek correcte besluiteloosheid af te zetten.

   1. Peter Loosduinen

    Eens met Original NL.
    Het continu niet optreden van de overheid tegen gespuis roept weerstand op.
    Flikker de illegalen er eens uit en pak als overheid het zwaard in de hand.
    Dan is er geen rechtse tegenbeweging nodig !

 12. Peter Selie

  De Dagelijkse Standaard die zich rechts van het midden profileerd valt keer op keer door de linkse mand, deze maal met chocolade letters koptekst: volslagen wetteloosheid in Amsterdam-Oost: na linkse vluchtelingenkrakers nu ook extreem-rechtse nazikrakers. Een ding wat bij mij ingesleten is wanneer er parallellen getrokken worden met het nationaal socialisme van Hitler en henchmen, dat het uit de linkse hoek komt.

 13. JanKlaasen

  Heerlijk, ik hoef niet meer te trollen. Dat doet de DDS zelf wel. 😉

  1. Original NL

   Fijn und Tjüss troll poppenkastfiguur…tot nooitmeerziens!!!
   Opgeruimd staat netjes en ehh neem je andere trollvriendjes mee zou ik zeggen.

  2. Ni28

   Wij nemen graag afscheid van je. Zonder taart.

 14. lanex

  Engelbart vond het zeker ook van twee kanten komen met de zwarte Pieten activisten bende richting Dokkum?
  Voordat er van extreem rechtse nazikrakers wordt gesproken moet er wel iets schandelijks gebeurd zijn vanuit deze kringen?
  Als er van geen kant wordt opgetreden in dit land gaat het een keer uit de hand lopen met eigen richting verkeer, maar dan zijn de rapen gaar, dat mag dus niet. Typisch linkse kruip mentaliteit die nooit iets goeds heeft opgeleverd!

 15. Two Ravens Black Kettle

  De juiste kop zou luiden;

  Leden van Identitair verzet wonen antikraak om eigenaar te behoeden voor het fascistisch regime van de salafistische roverhoofdman Jozias van A., de corrupte wegkijkhoofddoekpolitie en andere (deels illegale) zware criminelen.

  In Amerika mag je inbrekers uit je pand schieten.
  Dat land ligt wat dat betreft qua beschaving mijlenver voor op onze anarchistische Kaasmonarchie gezeteld te Brussel.
  In Nederland hebben zware criminelen meer rechten dan onschuldigen.
  Dat noemen de eierschalen en praat-robotten geloof ik een Rechtsstaat.
  De NLse rechtstaat is zo dor en rot als een mispel.

 16. Holland

  Je suis resistance identitaire…!

  1. Lars030

   #metoo!!

 17. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer je zo flegmatiek door de social media heen fladdert valt me de grote steun op die deze heren verkrijgen.
  Natuurlijk niet bij die Staatssite van de door de Staat gefinancierde MeToo-WitteOnderbroek viezerik van Joop.nl of bij columnisten van het NSB-Handelsvod maar op de meeste weldenkende sites weerklinkt een weldadig instemmend goedkeuren.
  Dat biedt perspectieven.
  Immers de Staat heeft eenzijdig het contract tussen burger en overheid/rechtsstaat verscheurt.
  De staat die de veiligheid van de burger zou moeten waarborgen heeft partij gekozen voor de rovers en bandieten.

  Dus heeft de burger het recht, nee de plicht om zijn huis en have te beschermen.

 18. Peter Loosduinen

  Identitair Verzet verdient lof !!
  Want dit zijn mensen die het recht hebben om hier te blijven.
  Dit in tegenstelling tot de uitgeprocedeerde zeurnegers en consorten.
  Deze laatsten lappen alles aan hun laars en dus is een tegenactie een legitieme zet.

 19. Adriaan

  Al met al nemen de ‘alternatieven’ de stad over. Die eikel van een Jozias heeft geen moer meer te vertellen. Oh sorry, dat had ‘ie toch al niet. Historisch verhaal: In Den Haag wordt ieder jaar Veteranendag gehouden. Een eerbetoon aan onze helden. Op het Malieveld stonden heel veel tenten en kon je informatie krijgen. Jozias en zijn vrouw liepen daar ook rond. Toevallig stond ik naast hem. Hoor ik hem zeggen tegen zijn vrouw: ‘Kom we zijn hier weg, ze hebben ons even gezien.’ Zo is die man dus betrokken met zijn stad. Hij heeft helemaal niks met Amsterdam. Hij kan Amsterdam niet handelen.

 20. EllyD18

  En ze hebben nog eens gelijk ook.
  Meneer Jozias staat nu met zijn mond vol tanden.

 21. Tguard

  Idd slecht, slecht , slecht misschien nu eindelijk het zetje om de burgervader toch iets te laten ondernemen tegen beide illegale hufters

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.