VVD-fractievoorzitter Amsterdam-Zuid gebruikt troll-account om gevoelige misbruikzaak te beïnvloeden

Het fenomeen van trollaccounts op Twitter lijkt niet beperkt te blijven tot muzikanten zoals Dotan. Ook in de politiek komt het voor. DDS kan vandaag onthullen dat onder meer de VVD-fractievoorzitter van de bestuurscommissie in Amsterdam Zuid, Ronnie Eisenmann, zich van een dergelijk trollaccount heeft bediend. Hij gebruikt dat account om een gevoelige rechtszaak te beïnvloeden.

Vandaag staat de verdachte in de misbruikzaak op de Joodse school Cheider voor de rechter. De leraar Ephraim S. zou namelijk mogelijk tot wel vijf kinderen hebben misbruikt. Ouders verwijten de school de zaak onder de pet te hebben willen houden. Zij krijgen daarbij steun van juridisch adviseur Roi Banet. En dat is volgens laatstgenoemde niet zonder risico.

Een familielid van een vermeend slachtoffer in de misbruikzaak, wordt in zijn strijd gesteund door het twitter-account @Cheiderf. Dat staat voor Cheider Facts, en is opgericht als tegenreactie op @Cheiderfacts, wat naar eigen zeggen een account van ex-leerlingen van de school is. @Cheiderf beweert dat @Cheiderfacts in werkelijkheid bestuurd wordt door kinderen van de directeur van Cheider – Herman Loonstein.

Maar wie zit er dan achter het troll-account @Cheiderf, dat de eerder genoemde Roi Banet steunt? In de biografie schrijft het account dat het evenals @cheiderfacts wordt beheerd door oud-leerlingen van de orthodox-joodse school. Maar onderzoek wijst uit dat dit account in werkelijkheid wordt beheerd door VVD-fractievoorzitter van de bestuurscommissie Amsterdam-Zuid: Ronnie Eisenmann.

Behalve politicus is Eisenmann niet geheel toevallig naamdrager van het advocatenkantoor waar ook Roi Banet werkzaam is. In 2005 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bovendien werpt de VVD’er zich in de media vaak op als woordvoerder van de Joodse gemeenschap, is hij bestuursvoorzitter bij het CIDI, maar blijkt zich dus nu ook anoniem te bemoeien met een gevoelige rechtszaak over kindermisbruik. Dat is uiterst merkwaardig gedrag voor een advocaat en gekozen volksvertegenwoordiger.

Dat Eisenmann zich van het trollaccount bedient valt als volgt te bewijzen: wie het wachtwoord probeert te achterhalen van het Gmailadres cheiderf@gmail.com, krijgt het bericht dat een verificatiecode is verzonden naar het adres van Eisenmanns advocatenkantoor: ronnie@eisenmann.org.

IMG_0678-17-04-18-02-16

Daarmee is natuurlijk nog niet bewezen dat Eisenmann ook het Twitter-account @Cheiderf beheert, maar wie vervolgens een nieuw wachtwoord probeert te genereren via Twitter, krijgt het bericht dat een nieuw wachtwoord zal worden verzonden naar het bovengenoemde Gmail-adres. Weliswaar doet het sociale medium een poging dat te anonimiseren via asterisken, maar de truc is desalniettemin doorzichtig:

cheiderf-wachtwoord

In een eerder stadium was de link zelfs nog duidelijker: voordat cheiderf@gmail.com werd gekoppeld aan @Cheiderf, was het e-mailadres van dit account ronnie@eisenmann.org, en eindigde het geassocieerde telefoonnummer op dezelfde twee getallen als het 06-nummer van VVD’er Eisenmann.

Het lijkt er dus op dat zanger Dotan, die zelfs hele legers van nepaccounts op het digitale pad stuurde, er binnenkort een lotgenoot bij zal krijgen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Duke

  Deze trol is joods, de bekendste trol op Geenstijl met multinicks is joods, bij de tv-serie Southpark is de trol joods. Zal Kuzu dit gaan uitbuiten?

 2. Duckday

  Wat zijn we blij misschien wederom een VVD er bij

 3. Pescador

  Natuurlijk weer zo´n vvd drol

 4. Peter Loosduinen

  Onrecht in Nederland ???
  Tot levenslang veroordeelde Baybasin krijgt definitief geen nieuw proces !!
  Volgens Ton Derksen ,wetenschapsfilosoof, is Baybasin ONSCHULDIG .
  Ik hecht grote waarde aan diens integriteit.
  SCHANDE SCHANDE SCHANDE voor de uitspraak van de Hoge Raad.

 5. Babaji538

  Verbazingwekkend.
  Het is ineens allemaal de partij van de VVD.
  Bovendien zie ik maar weinig hiervan terug,
  bij de NOS of RTL4. Vreemd. Raar, zeg.
  Petra Hermans

 6. Knopper

  Oh nee hè , heeft was hij in de leer bij Poetin ofzo , schande die Russen

 7. Knopper

  Snel Rusland aanvallen de trolepedemi heeft daar zijn wortels , ik zeg uitroeien nu !!!

 8. Knopper

  Petra snapt er alweer helemaal niks van , duh

 9. Knopper

  Domme kut kijk je nieuws

 10. Knopper

  Bedoel khudt

 11. Vit

  Tsa, we hebben hier ook zo’n figuur zonder noemenswaardig succes overigens.

 12. Peter Loosduinen

  Historicus kraakt Wilhelmina: een godsgeschenk voor de Gestapo
  De goede reputatie die koningin Wilhelmina geniet is volledig onverdiend, stelt historicus Gerard Aalders. Sterker nog, hij schrijft in zijn nieuwe boek Wilhelmina, werkelijkheid en fictie dat door haar domheid en die van haar ministers vermoedelijk honderden verzetslieden om het leven kwamen.

 13. Kees

  Zielige trollen, zielige kwispel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.