Wilders steekt de vieze bruine Rubicon over: wil een wettelijk verbod op de islam

De radicalisering van de PVV dendert nog altijd door op een angstaanjagende snelheid. Ditmaal met het radicaalste plan waarmee Geert Wilders en de zijnen ooit op de proppen zijn gekomen: een wettelijk verbod op de islam en ‘islamitische uitingen’. Bovendien wordt, als het aan de PVV ligt, wettelijk bepaald dat de islam geen godsdienst meer is.

Het voorspelt weinig soeps, een ‘preview’ van het wetsvoorstel waar PVV-fractievoorzitter Geert Wilders en zijn adjudant islamzaken Machiel de Graaf aan werken. Op Twitter deelde Wilders trots een voorproefje voor een nieuw wetsvoorstel dat hij binnenkort zal presenteren aan de Tweede Kamer. Het moet de “Wet op het verbod van islamitische uitingen” gaan heten, en artikel 1 stelt meteen vast dat de islam geen religie is, maar een “gewelddadige, totalitaire ideologie.”

DcB-sCzX0AAb05w.jpg large

Voor zijn Engelssprekende publiek geeft de PVV-leider wat tekst en uitleg:

“Voor de allereerste keer in een westers parlement: we werken momenteel aan regelgeving om de islam zo veel als mogelijk te verbieden. Ik zal binnenkort een wet aan het Nederlandse parlement aanbieden. Want de islam is geen religie, maar een agressieve en totalitaire ideologie.”

En daarmee loopt Geert Wilders toch echt een paar stappen te hard. Radicale imams uitzetten? Prima! Besnijdenis en hoofddoekjes voor jonge meisjes verbieden? Ook doen! Het tegengaan van huwelijksdwang, eerwraak, haatzaaiing, radicalisering en al die andere verschrikkelijke zaken: ook dat hoort erbij als je een rechtsstaat wil beschermen.

Maar een hele godsdienst verbieden, onder het mom van dat die godsdienst eigenlijk geen godsdienst zou zijn? Dat is nu een typisch voorbeeld van het kind met het vieze bruine badwater weggooien. We willen allemaal de rechtsstaat beschermen, maar dat doen we niet door de rechtsstaat te ontmantelen voor degenen die niet helemaal de juiste godsdienstige ideeën hebben. Want je kan ontkennen dat de islam een religie is, maar dat heilige boek en Mo de Profeet krijg je echt niet zomaar wegberedeneerd. Hoeveel makkelijker dat ook zou zijn voor het opstellen van een wettelijk verbod.

Ik ga er niet omheen draaien: dit zijn maatregelen die het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime zou hebben genomen op het hoogtepunt van hun macht. Of maatregelen die van kracht zijn jegens christenen in het Midden-Oosten. Of Joden op diverse plekken in Europa gedurende bijna de gehele tweede helft van het tweede millennia na Christus. Om over de jaren ’30 en ’40 in Duitsland nog maar te zwijgen.

Nogmaals: kritiek op de islam moet kunnen en is zelfs broodnodig. Maar het wetmatige aanpakken van een hele godsdienst op oneigenlijke gronden? Geerts middel wordt erger dan de kwaal. En dat zou ons eigenlijk allemaal gigantische zorgen moeten baren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

121 reacties

 1. Ni28

  Ik denk dat velen het met Wilders oneens zullen zijn.

  1. DutchDropveter

   Ik denk dat velen de kern waar het Wilders om gaat wel zullen begrijpen. Echter zal er een meerderheid in de kamer moeten zijn en die is er sowieso niet.

   Ik ben het eerlijk gezegd met wilders een verbod op de Islam is een goede eerste stap echter ben ik van mening dat als we een verdraagzame samenleving willen hebben we eigenlijk al het geloof moeten verbannen.

   Geloof zorgt voor kloven in de samenleving, zorgt voor antisemitisme en haat wat er vaak vanaf de jeugd in gestampt wordt en een aanzwengelend effect heeft generatie op generatie wat uiteindelijk een burgeroorlog kan veroorzaken en dat kun je enkel alleen al zien in het Midden oosten waar verschillende islamitische stromingen elkaar al de kom van de romp af hakken.

   Of kijk even naar de tweede wereld oorlog waar de Joden het haasje waren.
   Laten we nou allemaal maar gewoon de wetenschap als lijdraad nemen deze heeft vrijwel altijd gelijkdat zijn namelijk harde feiten ipv te vertrouwen op een paar sprookjes boeken dat enkel het doel hebben de bevolking dom en slaafs te houden.

   Ce’st ca!

   1. Pit

    @DD: Ook jij bent in de war. Het geloof is niet het probleem de islam is het probleem. Islam is geen geloof, islam is een totalitair ideologisch systeem dat uit meerdere componenten bestaat. De component ‘religie’ is binnen de islam niet los verkrijgbaar. Degene die dat denkt doet de islam tekort!

    Zo beschouwd is islam letterlijk levensgevaarlijk voor ons vrije westen, ze heeft ons de oorlog verklaart.

    Ce’st ca!

    #daralharb

  2. Fortiori

   Je kunt net zo goed proberen om de Westen wind te verbieden. Evenveel kans.

 2. Original NL

  ….citaat…
  Maar het wetmatige aanpakken van een hele godsdienst op oneigenlijke gronden? ….
  …..en wat zijn die oneigenlijke gronden dan wel??

  1. DutchDropveter

   Heel simpel de wet begint met vrijheid van religie voor iedereen. Als dit door de ouders wordt opgedrongen en er is ook geen weg meer terug en de kinderen worden onomkeerbaar verminkt (zie besnijdenis) dan is er wel spraken van een keus die niet door de kinderen zelf is gemaakt en dus ook geen vrijheid van religie.

 3. RobertMarsman

  Geerts middel wordt erger dan de kwaal. En dat zou ons eigenlijk allemaal gigantische zorgen moeten baren.
  —————————————————————————————————-

  Wat mij zorgen baart zijn die eeuwige wegkijkers die hier in Nederland nog steeds in enorme aantallen aanwezig zijn. Die islam maar willen blijven zien als een religie en het beestje niet bij de naam durven noemen. Islam is geen godsdienst maar een totalitaire ideologie en dus ook niet van toepassing op artikel 1 van de grondwet. Uitingen van een ideologie zijn gewoon te verbieden. Een hakenkruis is ook verboden omdat dat een uiting is van een totalitaire ideologie.

  Weg met die islamitische uitingen. Dat hoort niet in Nederland thuis. Prima idee van Wilders. Maar goed Wilders is ook de enige die islam durft te benoemen voor wat het daadwerkelijk is namelijk een totalitaire ideologie.

 4. Peter Loosduinen

  Marokkanen zijn geen ras en de islam is geen godsdienst.

  1. DutchDropveter

   Islam is wel een geloof want daar >> geloven zij in. Echter moet de wet vrijheid van religie op de schop. Geloof is geen recht als dat andere minderwaardig maakt of dat dit kinderen gigantisch vertekend en daarmee dus een enclave in een samenleving aan het creeren bent.

   1. RobertMarsman

    De islam is geen geloof maar een ideologie. En waarom is dat een ideologie ? Omdat een ideologie een geheel van ideeën zijn hoe de maatschappij en de samenleving ingedeeld zou moeten worden. En dat is inderdaad van toepassing op de islam, want binnen de islamitische samenleving is alles islam. De hele maatschappij, samenleving een de wet is ingedeeld volgens de regels van de islam. En daarom is dat dus geen ideologie maar een religie.

    Zelfs ook al ben jij geen moslim in een islamitisch land dan ben jij nog steeds gebonden aan de islam. Ook al zou je daar niet in geloven dan gelden voor jouw nog steeds de regels zoals die binnen die islam van toepassing zijn. Daar ontkom jij niet aan als niet islamiet. In tegenstelling tot christelijke landen of Israel.

    Zoals dat in alle landen geldt waar een totalitaire ideologie de dienst uitmaakt. Ook al was je geen communist maar je leefde wel in de USSR dan golden voor jouw dezelfde regels als iemand die wel een de communistische ideologie geloofde. In nazi Duitsland precies het zelfde.

    1. Ernst Quispel

     De bewering dat de islam geen godsdienst maar een politieke ideologie is slaat nergens op. Geen enkele serieuze wetenschapper zal deze idiote redenering kunnen volgen. Het is slechts een trieste poging om een legitimatie voor discriminatie en vervolging te scheppen.

     http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

     1. springmaarachterop

      Het bestuderen van godsdiensten heeft geen zak met wetenschap te maken, maar weet jij veel!

     2. DutchDropveter

      @springmaarachterop

      Er wordt zelfs onderzoek gedaan naar de herkomst van ik noem maar wat de sprookjes van de gebr. Grimm dus alles is wetenschappelijk te onderzoeken… Of het nut heeft is punt twee.

     3. Original NL

      Wetenschap in één adem noemen met religie is ronduit belachelijk.
      Bijgeloof is geen wetenschap maar zielig!

     4. Pit

      @Holland: Opvallend dat de islampleiters massaal aanwezig zijn, het lijkt wel afgesproken werk.

     5. Original NL

      Godsdienst/religie is meer voer voor psychiaters!

     6. Guus Geluk

      Pit,

      Arme ziel, duiken ze weer op in je hoofd?

     7. Ernst Quispel

      Godsdiensten zijn een cultureel verschijnsel die wetenschappelijk kunnen worden onderzocht.

     8. Original NL

      Ook uitwerpselen kun je wetenschappelijk onderzoeken…maar het blijven uitwerpselen!

    2. DutchDropveter

     Uiteindelijk kun je dit dan dus ook over het Jodendom zeggen. Hier gaan mensen ook behoorlijk ver in het elkaar opleggen van regels die dan vanuit het geloof worden opgedragen.

     Kunnen we dan niet gewoon zeggen dat elk geloof ideologische trekken heeft, uiteraard de een wat meer dan de ander.

     Daarom enkel de Islam verbieden is pure discriminatie en te voorkomen dat deze kaart getrokken kan worden scheren we elk geloof over de zelfde kam namelijk allemaal onder de loep nemen en maar mogelijk drastisch inperken.

     En let wel de fout begint bij het opleggen van een geloof vanuit de opvoedende rol waar de Islam toch wel de kroon spant en waar het kind geen keuze heeft om het geloof te kunnen verlaten.

     Daarom verbod op geloof = meer kans op wereld vrede = meer kans op tollerantie = meer kans op het benutten van mensen die anders hun kennis sprookjes boeken zouden stoppen.

     Daarom geloof is anno 2018 gewoon in het algemene zin van het woord het probleem. Niet een specifiek geloof.

     Als er een Islamitsich land kan zijn, een Joods land en zelfs een Christelijk land is dan de tijd niet rijp voor het eerste echte Atheïstische land waar geloof niet onder vrijheid van religie valt maar onder vrijheid van meingsuiting zodat het ook verboden wordt een ander een geloof op te leggen.

     Er zijn oplossingen maar het durven doorvoeren is het probleem.

    3. Ernst Quispel

     “Ook uitwerpselen kun je wetenschappelijk onderzoeken…maar het blijven uitwerpselen!”

     Dat is juist.

     1. observer

      Kwispel,
      waarmee je kan aantonen of er darmkanker aanwezig is. Let op het woord kanker

  2. Lex

   Ik kan het niet beter verwoorden.

 5. Holland

  Tim schuimbekt van woede. Zou hij dat ook hebben gedaan als in 1935 een voorstel in het Duitse parlement was ingediend om het nazisme te verbieden?

 6. springmaarachterop

  ‘En dat zou ons eigenlijk allemaal gigantische zorgen moeten baren.’
  ————————————————————————————–

  Het enige wat mij zorgen baart is het feit dat zoals met alle ideeën die Wilders oppert, het nog jaren gaat duren voordat de rest van de politiek het over zal nemen en het formuleert als zijnde hun idee!

  Chapeau Wilders voor je heldenmoed in deze…..

  1. DutchDropveter

   Tip: vlucht dit continent af nu het nog kan. Dit land is sowieso compleet verloren en eigenlijk deze hele Europese Unie met al zijn lidstaten. Ik zie geen licht meer aan de tunnel maar enkel een smerige rode gloed van bloedvergieten. Dus wil jij een toekomst voor je kinderen / klein kinderen verhuis naar Australië of zuid amerika waar je nog redelijk veilig bent..

   1. Frits Jansen

    Doet me denken aan die mensen die naar de Falkland eilanden verhuisden: lekker veilig aan het eind van de wereld. Ze kwamen bedrogen uit.

    Als Nederland een kalifaat wordt zal de Kalief eindelijk orde op zaken stellen en is het uit met de vieze spelletjes in de Kamer. Rutte durft veel, maar zal toch terugdeinzen voor een vlijmscherp mes in zijn nek.

    1. DutchDropveter

     Uiteraard moet je je emigratie land wel goed doorlichten en onderzoeken waar de kansen liggen om mee te liften om te eventuele economische groei.

     Zuid amerikaanse landen zijn veelal christelijk en hebben nog een grote economische groei in het vooruitzicht.

     Australië is op veel fronten streng en beschermd zijn land en cultuur. Echter een economische groei is niet geheel zeker want het heeft al grotendeels met de westerse wereld mee gelift.

    2. Original NL

     Frits zet zichzelf steeds vaker te kakken!!
     Wat een bullshit!

     1. Frits Jansen

      u mag best mopperen maar niet zonder argumenten. Speel de bal, niet op de man!

     2. Original NL

      Ja dit…..
      Doet me denken aan die mensen die naar de Falkland eilanden verhuisden: lekker veilig aan het eind van de wereld. Ze kwamen bedrogen uit.
      …hoe kom je erop….

  2. Ernst Quispel

   Springmaarachterop is bereid nog gruwelijk veel verder te gaan. Hij stelde al eerder voor alle Nederlandse moslims zonder enige vorm van proces op te sluiten in concentratiekampen.

   Het nazisme is niet dood.

   1. springmaarachterop

    Nee hoor, interneringskampen in afwachting van hun deportatie in geval er een burgeroorlog uitbreekt, zoals de Amerikanen deden met de Japanners destijds, smerige demagoog die je er bent!

    En als men eindelijk overgaat tot het verbieden van de islam in de hopelijk nabije toekomst zal dit hoog nodig blijken willen wij onszelf beschermen tegen de agressie van dit schorem!

    1. Ernst Quispel

     Springmaarachterop ontkent zijn nazistische opvattingen niet.

     Stelt u zich deze waanzin voor: hij wil een miljoen Nederlanders zo der proces opsluiten in interneringskampen. Hoe gestoord kan je zijn?

     1. springmaarachterop

      Dat jij nu liever over je heen laat lopen in de nabije toekomst moet jij weten, mij niet gezien, dan maar drastische maatregelen waarvan iedereen later zal zeggen dat die nu eenmaal onvermijdelijk waren, had men dit ook maar gedaan voordat Hitler op de top van zijn macht zat, maar daar was men te schijterig voor met hun ‘gebroken geweertje’ gelul!

     2. Frits Jansen

      Bij hun vlucht uit Auschwitz aan het eind van de oorlog slaagden de nazi’s er wel in de gaskamer flink te beschadigen, maar niet om ze te vernietigen. Een goede aannemer krijgt ze in een half jaartje wel weer operationeel. En had Polen niet van die goede en goedkope bouwvakkers, die straks Engeland niet meer in mogen?

     3. Ernst Quispel

      Ik vind het wel een goede zaak dat verknipte figuren als Springmaarachterop hier hun onderbuik ledigen. Ze tonen namelijk aan waar de verderfelijke ideeën van Wilders concreet op uitdraaien, een moslimvervolging, zoals indertijd Joden werden vervolgd. Gruwelijk is ook dat hieruit blijkt dat er wel degelijk Nederlanders zijn die bereid zullen zijn de razzia’s te organiseren om de moslims in de concentratiekampen te krijgen en de vrouwen en de kinderen in de treinwagon te ranselen.

      Wilders heeft goddank geen enkele invloed maar hij heeft wel aanhangers die bereid zijn mensen te vervolgen en onze rechtsstaat naar gort te helpen.

    2. Holland

     Quispel is niet alleen een smerige demagoog, hij is ook een pathologische leugenaar die gedane uitspraken en reacties altijd uit hun context en verband rukt, om daarmee de reaguurder te kunnen besmeuren.

     Quispel heeft een door en door zieke geest, geen geweten en is verstoken van elk moreel oordeelsvermogen.

     1. Ernst Quispel

      Waar trek ik de uitspraken van Springmaarachterop uit het verband?

     2. Guus Geluk

      Nee hoor, Springmaarachterop poneerde hier werkelijk genocidale opvattingen. Floris nam daar toen ook afstand van.

      Men krijgt sterk de indruk dat Springmaarachterop louter reacties uit te lokken.

     3. DutchDropveter

      Ik ben het niet vaak met Ernst eens maar hij heeft wel degelijk een punt. Daarnaast een enkele religie aanpakken is toch echt discriminatie.

      Daarom om te voorkomen dat deze verrotte discriminatie / uitsluit kaart getrokken gaat worden in deze policor samenleving kunnen we beter alles op een hoop vegen en de wet “vrijheid van religie” schrappen en deze onder het mom VVMU gooien.

      Verspeel deze kaart nou eens niet en pak het goed aan zodat de kamer er ook geen zak mee kan. Dit wordt te makkelijk omver geworpen mark my words.

     4. springmaarachterop

      Alle ideeën van Wilders worden in den beginne verworpen, totdat de politiek er niet meer omheen kan en dezelfde ideeën lanceert als ware zij het die er mee kwamen, de islam is nu eenmaal niet te vergelijken met andere godsdiensten, al zou ik er voor zijn om religies subiet te verbieden, maar geen enkele andere religie bedreigt ons als de islam doet, dus laat men daar maar eens mee beginnen.

     5. Guus Geluk

      Springmaarachterop,

      Met betrekking tot de islam zijn zelden ideeën van Wilders doorgevoerd en gezien het zesde grondwetsartikel zal dit wetsvoorstel ook de prullenbak ingaan.

      Bovendien is het “symboolpolitiek”. Praktisch namelijk onuitvoerbaar.

     6. springmaarachterop

      De grondwet is niet star of in beton gegoten Guus Gelul, die kan aangepast worden, dus verzin eens een ander melodietje.

      Jij als landverradende gristen lift slechts mee op de geloofshype die weer is ontstaan (nadat men in de zeventiger jaren jullie terecht weer onder een steen hadden getrapt), na de komst van talloze (inmiddels 1 miljoen) naar dit land gehaalde moslims.

      Onze samenleving dreigt het onderspit te delven door volkomen krankzinnige en intrinsiek misdadige relioten die nog in het jaar kruik leven, het moet anno 2018 maar eens afgelopen zijn met geloven in die onzin.
      Ga lekker linoleum snijden of iets dergelijks maar val weldenkende mensen niet lastig met die bullshit!

     7. Pit

      @Holland: Quispel is niet alleen een smerige demagoog, hij is ook een pathologische leugenaar…

      W i m p i e is ook blij dat Fortuyn is vermoord, hij dank God er zelfs voor.

     8. Guus Geluk

      Springmaarachterop: “Ga lekker linoleum snijden of iets dergelijks maar val weldenkende mensen niet lastig met die bullshit!”

      U meent dat gelovigen niet weldenkend kunnen zijn, maar dat zijn zij wel degelijk.

      Weldenkende mensen zien bijvoorbeeld in dat je moslims niet kunt deporteren en al evenmin hen verbieden het geloof te belijden. Het is enerzijds praktisch onuitvoerbaar en anderzijds zinloos.

      Tim zegt het goed: “en daarmee loopt Geert Wilders toch echt een paar stappen te hard. Radicale imams uitzetten? Prima! Besnijdenis en hoofddoekjes voor jonge meisjes verbieden? Ook doen! Het tegengaan van huwelijksdwang, eerwraak, haatzaaiing, radicalisering en al die andere verschrikkelijke zaken: ook dat hoort erbij als je een rechtsstaat wil beschermen.

      Maar een hele godsdienst verbieden, onder het mom van dat die godsdienst eigenlijk geen godsdienst zou zijn? Dat is nu een typisch voorbeeld van het kind met het vieze bruine badwater weggooien. We willen allemaal de rechtsstaat beschermen, maar dat doen we niet door de rechtsstaat te ontmantelen voor degenen die niet helemaal de juiste godsdienstige ideeën hebben. Want je kan ontkennen dat de islam geen religie is, maar dat heilige boek en Mo de Profeet krijg je echt niet wegberedeneerd.”

     9. Floris

      DDropveter schreef:

      “Daarnaast een enkele religie aanpakken is toch echt discriminatie.”
      ——————————————————-
      Als daar goede redenen voor zijn dan moet dat maar.

      Het is een grote denkfout om alle religies op één hoop te gooien. Religie is een verzamelnaam net zoals sport. Zo heb je badminton en kickboksen. Allebei sport maar totaal verschillend.

      Islam is GEMAAKT als aartsvijand van het westen. Sla de geschiedenis er maar op na. Dat is geen gewone religie meer maar veel meer dan dat.

     10. springmaarachterop

      Guus Gelul

      Ik acht de heer Wilders toch een stuk intelligenter als iemand die onder invloed van een sprookje te schijterig is om op zondag zijn getrol op de DDS voort te zetten.

      Dus het moet nog maar blijken of wat hij voorstelt in de nabije toekomst gestalte gaat krijgen!

     11. springmaarachterop

      Dus het moet nog maar blijken of wat hij voorstelt in de nabije toekomst geen gestalte gaat krijgen!

     12. Guus Geluk

      Springmaarachterop,

      Uit uw tekst was niet op te maken dat u met “weldenkende mensen” verwees naar deheer Wilders. Het is hoe dan ook niet relevant in het debat of men wel of niet gelooft, of men gestudeerd heeft of niet, ik debatteer in elk geval op basis van argumenten.

      Waaruit het zou blijken? Nu, het ziet er niet naar uit. We leven in een democratie en voor een islamverbod is thans geen kamermeerderheid.

      Hoewel ik de presentatie van het wetsvoorstel en de debatten uiteraard met belangstelling zal volgen.

     13. Floris

      Iedereen kan in wijken als Molenbeek gaan zien (met gevaar voor eigen leven) waar islamisering toe leidt. Het is een kwestie van tijd dat de grote steden in de greep van de islam komen.

      De gemeenteraden zullen worden gedomineerd door DENK-achtige partijen. Dan is het hart uit Nederland gerukt.

      En waarvoor? De vrijheid van godsdienst? Steek die maar in je reet want de toekomst van heel West-Europa staat op het spel.

      Leestip: De Ondergang van Nederland, Land der Naïeve Dwazen. Waarschijnlijk geschreven door Gerrit Komrij die het gevaar al in de jaren 80 zag aankomen.

     14. springmaarachterop

      Guus Gelul

      Keulen en Aken is ook niet op èèn dag gebouwd, de verkrachting door de islam van onze samenleving heeft plaats gevonden in zo’n vier decennia dus ik ben al blij wanneer wij dit teniet kunnen doen in zeg maar èèn a twee decennia, maar liever veel eerder dat begrijp je toch zeker wel?

     15. DutchDropveter

      @floris Ik ben zelf een PVV stemmer en wel om de volgende reden beter iets aanpakken dan weg kijken. Echter vind ik de keus een enkele religie aan te pakken te riskant het is nu voor de tegenstanders te makkelijk om dit idee te demoniseren. (dat is gewoon een beetje voorruit kijken)

      Daarom ik blijf het zeggen als we iets aan de islam willen doen dan moet al het geloof aangepakt worden.

      Daarom “geloof” naar 18+ en de wet Vrijheid Religie schrappen en onderbrengen onder Vrijheid van Meningsuiting. Dan hebben de niet gelovige ook het recht een grap te maken over ik noem maar wat Mohammed want het is een mening!

      Probeer het probleem dan ook niet bij de wortels aan te pakken maar bij de voedingsbodem waar deze wortels hun energie uitputten. Namelijk het verbod van het overbrengen van geloof op kinderen door een 18+ regel te stellen. Zo krijg je dus echte openbare scholen, antisemitisme onder kinderen word nul en de invloed door geloof is nihil en goed voor de ontwikkelingen van het kind.

      Maar goed wie ben ik

     16. Guus Geluk

      Floris,

      Een islamverbod drijft moslims in de armen van DENK, aangezien zij ongetwijfeld tegen zo’n verbod zullen protesteren.

      Een islamverbod is praktisch onuitvoerbaar en doet moslims niet minder geloven dan zij geloven.

     17. Guus Geluk

      Springmaarachterop,

      U blijft heen en weer “wiebelen” tussen de rijtjes islamverbod, deportatie en genocide.

      Wat wilt u nu toch precies?

     18. Ernst Quispel

      Floris bepleitte hier ook al eerder een verbod op de islam. Hij schreef hier eerder: “Ik pleit niet voor vervolging, maar voor een verbod. De hier aanwezige moslims staan dan voor de keuze: emigreren naar een moslimland of dat fascistoïde geloof afzweren.
      Het verbod betreft alle uitingen in de openbare ruimte alsmede het sluiten van de haath*tten”

      Hij zegt hypocriet niet voor vervolging te zijn maar weet dondersgoed dat een verbod niet zonder vervolging denkbaar is. Net zoals de Joden in de geschiedenis zullen de moslims hun geloofsovertuiging ook niet zonder verzet opgeven. Om het verbod te implementeren zul je razzia’s en de concentratiekampen van Springmaarachterop nodig hebben.

     19. Floris

      @ DD: Dat is onuitvoerbaar want gelovige ouders zullen ook dan hun kinderen zonder meer in het geloof opvoeden, zij het achter de voordeur.

      Een afgezwakte vorm om geloofsuitingen te weren is het laïcisme in Frankrijk.

     20. springmaarachterop

      Guus Gelul

      Ik wil dit schorem wat onze samenleving bedreigt gewoon weg hebben, niet goedschiks dan maar kwaadschiks, wat begrijp je nog meer niet?

     21. Floris

      Guus schreef:

      “Een islamverbod is praktisch onuitvoerbaar en doet moslims niet minder geloven dan zij geloven.”
      —————————————————————
      Ik besef dat gelovigen hun geloof vanwege zo’n verbod niet los zullen laten. En ik besef ook dat er totaal geen meerderheid voor te halen is zolang de pleuris niet uitbreekt.

      Wat ik OOK besef is, is dat West-Europa naar de verdommenis gaat als dit zo doorgaat. Als ik moet kiezen tussen godsdienstvrijheid en de toekomst van Europa, dan kies ik voor het laatste.

      Het gaat om een verbod op de uitingen van de islam in de openbare ruimte. Een effect daarvan zou kunnen zijn dat een deel van de moslims Europa vrijwillig verlaat. Dat zou ik van harte toejuichen.

      Een andere maatregel zou kunnen zijn om afvalligheid te bevorderen door voorlichting en bescherming van afvalligen. Wat nu gebeurt, het wegkijken van alle ranzigheid van de islam en het tonen van respect voor iets dat absoluut niet respectabel is, is verkeerd. We hebben meer Hirsi Ali’s en Hafid Bouazza’s nodig die zeggen waar het op staat.

     22. Ernst Quispel

      “ We hebben meer Hirsi Ali’s en Hafid Bouazza’s nodig die zeggen waar het op staat.”

      Ik meende dat Bouazza zich inmiddels al halfdood heeft gezopen.

      Een echte moslim.

     23. Guus Geluk

      Floris: “Een andere maatregel zou kunnen zijn om afvalligheid te bevorderen door voorlichting en bescherming van afvalligen.”

      Hier ben ik het mee eens. Een brede “afvalligheid” binnen de islamitische wereld is sowieso aan te moedigen.

   2. Mart

    De Yankys waren geen nazisten,maar sloten ”voor de zekerheid” toch maar ff alle loslopende jappen op……vond ik wat overbodig,maar wèl handig.

 7. henk vintage

  Als we in vrijheid willen overleven, dan zal dit Europees moeten worden geregeld.
  Dat zit er helaas niet in.

  1. DutchDropveter

   Juist ja Europees niet op zijn Europese Unie’s 😉

 8. Frits Jansen

  Zo, Wilders heeft weer zijn dagelijks media-momentje. Zijn wetsvoorstel is natuurlijk volslagen onhaalbaar, maar de eerste klap is een daalder waard, en er blijft toch iets hangen van wat hij heeft gezegd.

  Wilders riskeert wel dat in het politieke debat expliciet bevestigd wordt dat de islam WEL een godsdienst is en GEEN “gewelddadige, totalitaire ideologie.”

  Dat laatste is vrij makkelijk aan te tonen. Veel terroristen mogen moslims zijn, maar het is toch een kleine piepminderheid op de 1,7 miljard moslims die op deze aardbol rondlopen.

  Lastiger is de vraag wat een godsdienst is. Volgens sommigen is Boeddhisme geen godsdienst, maar gelukkig wel vredelievend. Een interessant voorbeeld is de Scientology “kerk”, een keiharde commerciële club, die wel eisen stelt aan haar “gelovigen” die lijken op de eisen die fanatieke kerkgenootschappen stellen.
  En hoe zit het met Amerikaanse televisiedominees? Ik denk dat dat wel oprechte gelovigen zijn, maar ze verdienen tegelijk grof aan hun populaire preken.

  Ik geloof dat er praktisch maar één antwoord mogelijk is, namelijk traditie. Een geloof moet minstens duizend jaar oud zijn.

  Intussen gaat de vrijheid van godsdienst niet zover dat die misdaden toelaat, maar dat wordt al lang erkend. Zo is het een (seculair) grondrecht dat je altijd je eigen godsdienst mag afzweren. Ook het oproepen tot geweld is verboden. Veel geloofsrichtingen hebben opvattingen over het burgerlijk bestuur, maar eisen stellen is – over en weer – niet toegestaan.

  1. Holland

   Frits Jansen, een onderzoek van het Wissenschaftszentrum Berlin liegt er niet om. Research in zes Europese landen leert namelijk dat 73 procent van de daar aanwezige moslimgemeenschap de wetten van Allah belangrijker vindt dan de wetten van de staat.

   Dat zijn geen moslim-terroristen maar ‘gewone’ moslims die in hun slachtershandboek lezen dat de hele wereld onder de islam moet worden gebracht. Hetzelfde vonden de communisten, socialisten en nazi’s ook. De islam is een ideologie met een religieus sausje, domoor.

  2. Ernst Quispel

   “Volgens sommigen is Boeddhisme geen godsdienst, maar gelukkig wel vredelievend. “

   Een garantie dat boeddhisten zich op grond van hun geloof vredelievend gedragen is er echter niet. Daar kunnen de Rohinya over meepraten.

   1. Mart

    De Rohinya hebben het er wèl naar gemaakt!

    1. Pit

     @Mart: W i m p i e doet een jij-bak in de hoop de aandacht af te leiden van de door hem zo geliefde islam. Dat doet W i m p i e altijd, dat is zijn snottrollentacktiek.

 9. buitenbeentje

  Imagine there’s no countries
  It isn’t hard to do
  Nothing to kill or die for
  And no religion, too
  Imagine all the people
  Living life in peace… You…

  Wat een bruinhemd, die John Lennon.

 10. DolleDries

  Het is een feit van algemene bekendheid dat Wilders met zijn zienswijze de tijd ver vooruit is. Ik sluit men dan ook helemaal aan bij het standpunt van Wilders.

  1. Ernst Quispel

   Weten we toch, gekkie.

  2. DutchDropveter

   maar om de kamer mee te krijgen zal het veel algemener getrokken moeten worden. Maak van Islam gewoon Geloof in het algemeen. Dump de wet vrijheid van religie onder vrijheid van meningsuiting. Mochten er dan nog steeds signalen zijn dan kun je dit super hard de kamer in werpen als een bowlingbal.

 11. Floris

  Islam is een religie EN een ideologie in één.

  Vanaf het allereerste begin is de islam politiek geweest en gericht op verovering. Dat lukte eeuwenlang bijzonder goed, maar uiteindelijk kon het westen de opmars stuiten.

  Nu gaat de opmars via immigratie en de baarmoeder. Het paard van Troje.

  Als we niets doen zal Europa veranderen in Eurabië.

  Dus zeg het maar: laten we ons onder de voet lopen of verbieden we deze verderfelijke religie?

  Uiteraard: dit wetsvoorstel maakt geen schijn van kans en dat weet Wilders ook wel. Maar ondertussen gaat de islamisering voort en er zal een tijd komen dat de knoop doorgehakt zal moeten worden.

  Ik breng de woorden van Theun de Vries nog maar eens in herinnering:

  ““Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.

  Deze woorden zijn in de wind geslagen en vandaag de dag zitten we met een enorm probleem. Over 10 jaar zal dat probleem vele malen groter zijn.

  1. Ernst Quispel

   Elke godsdienst houdt zich ook bezig met de manier waarop de geloofsinhoud zich in de politiek moet uitdrukken, daarin is er geen verschil tussen zionisme, christendemocratie en islamisme, om maar een paar uitdrukkingsvormen te noemen.

  2. Pit

   @Floris: Let op! Gevaar! Er zijn nog steeds mensen die de islam een godsdienst noemen.

  3. sjun

   Het wetsvoorstel is wel te begrijpen in het licht van de invloed die er van de leer van Mohammed op de al te goed gelovigen uitgaat.

   “Allah heeft voor ongelovigen „een vuur gereed gemaakt”, verzekert de imam. Het enige wat zij in de hel te drinken zullen krijgen, is „kokende olie”. Het wordt er zó heet, roept Aboe Ismail, dat „hun gezichten beginnen te ontvellen”. Vervolgens „worden al hun ingewanden uiteengerukt. Ze spatten uiteen door de hitte. En weet je wat nog het ergste is, gaat hij verder. “Als de ongelovigen al die pijn hebben doorstaan, dan is het nog niet voorbij, néé, dan wordt hun lichaam hersteld, en begint het hele proces opnieuw!”

   Bij het aanhoren van zulke ideologische vorming begrijp je zomaar dat de islamitische staat bij gebrek aan weerwoord en weerstand ontspoorde en dat Geert Wilders het graag heel anders ziet in Nederland en de rest van Europa. Geen wonder dat hij signalen laat uitgaan om te voorkomen dat het ook in Nederland vergaand islamiseert.
   https://www.youtube.com/watch?v=D3TIFH1q0bM

 12. nogmaals

  Tim Engelbart is een bruine viezerik die waarschijnlijk geen vrouw/vriendin en zeker geen kinderen heeft, en die geen problemen heeft met islamisering van Nederland. Bovendien een gebrekkige algemene ontwikkeling, gelet op zijn irrelevante tekst inzake de Rubicon.
  Meestal begint Tim pas bij aanstaande verkiezingen zijn wildershaat te spuiten, maar wellicht is hij een beetje van het padje af.

 13. buitenbeentje

  Individual Muslims may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.

  Winston Churchill, The River War, 1e druk 1899 (citaat verwijderd uit latere drukken)

 14. Mart

  Radicaal optreden tegen een Ultraradicale beweging,want dat is de islam,en onderhand wel bewezen,lijkt mij de enige manier om ze in toom te houden….wat is daar mis mee?

 15. Ritter

  Het fundamentele probleem is en blijft de islam………………………omdat de islam niet compatibel is met ons westers waarden/normen systeem en westerse levenswijze.

  De ene keer zijn het moskeeën die anti westerse retoriek uiten; een andere keer weer vrouwenbesnijdenissen en kinderhuwelijken; dan weer zijn het weer jihadisten en salafisten en een andere keer zijn het weer Sharia rechtbanken voor burgerlijke recht zoals in Engeland.

  Europa islamiseert iedere jaar een beetje meer. Als de massa instroom uit de islamitische landen niet word geremd is over 50 Europa (vooral de stedelijke gebieden) voor een groot deel geïslamiseerd.

 16. Pescador

  Ben het helemaal met Wilders eens, alleen met een wet kun je de islam een halt toe roepen. Met die badgasten krijg je nooit vrede

 17. EllyD18

  Nee hoor dit hoeft ons geen zorgen te baren.
  We zullen van een gigantische hoop zorgen verlost zijn.

 18. Peacepipe

  Op 10 december 1948 te New York heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties met algemene stemmen de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen!

  Artikel 4

  Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden.

  Wat dat artikel betreft zou de islam al in Nederland verboden moeten zijn. Beroep op godsdienstvrijheid kan niet, want godsdienstvrijheid betekent ook dat men er voor mag kiezen zijn of haar godsdienst te verlaten en over te gaan naar een ander geloof of zelfs GÉÉN geen geloof meer aan te hangen, zonder dat dat strafbaar is! Dat is nu juist in de islam streng verboden, waar in sommige landen zelfs de doodstraf op staat. Want het is: “Eens moslim, Altijd moslim”! Dat is duidelijk een vorm van slavernij/horigheid. Vrouwen in de islam zijn maar de helft waard van een man en moeten ook nog eens gehoorzaam dus onderdanig zijn aan de man. Altijd! Ofwel, een vorm van Slavernij/Horigheid!.
  Daar had al lang tegen opgetreden moeten worden door Nederland, het land dat altijd andere landen aanspreekt op het naleven van de Rechten van de Mens!
  Maar ja, de Nederlandse overheid leeft haar eigen wet- en regelgeving niet na! Dat blijkt onder meer uit het feit dat bijna de helft van alle rechtszaken tegen een overheids instantie zijn.

  https://www.amnesty.nl/encyclopedie/universele-verklaring-van-de-rechten-van-de-mens-uvrm-volledige-tekst

  1. Floris

   @ Peacepipe: Klopt helemaal. Van al die ranzigheid wordt weggekeken.

  2. Pit

   @Peacepipe: Hear, hear!

   Islam is dan ook geen religie maar een totalitair ideologisch systeem dat alle aspecten van het moslimleven doorspekt en doordrenkt.

 19. RS

  Pim Fortuyn had GELIJK!!!!!!!!!!!!

 20. Floris

  “De Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam is een verklaring van de lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking over de mensenrechten vanuit islamitisch perspectief. In deze verklaring is de islamitische wetgeving (de sharia) het uitgangspunt.
  […]
  De Caïro-verklaring wijkt op essentiële punten af van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Voorbeelden zijn:

  De vrijheid van meningsuiting komt bijvoorbeeld terug in artikel 22 en wordt hier beperkt tot meningsuitingen die in overeenstemming zijn met de sharia;

  Er zijn zeer ongelijke rechten voor mannen en vrouwen. Artikel 6 vermeldt dat de vrouw haar eigen rechten en plichten heeft en dat de man voor het onderhoud van de familie dient te zorgen;

  Er is geen vrijheid van godsdienst. Artikel 10 verbiedt expliciet het beoefenen van of bekeren tot een andere godsdienst dan de Islam; artikelen 19 en 22 bespreken straffen voor afvalligen.

  De laatste 2 artikelen (24 en 25) van de verklaring geven aan dat àlle artikelen in de verklaring volledig ondergeschikt zijn aan de sharia:

  Art. 24: ‘Alle rechten en vrijheden genoemd in deze Verklaring zijn ondergeschikt aan de Islamitische sharia.’

  Art. 25: ‘De Islamitische sharia is de enige referentiebron ter uitleg en verduidelijking van alle artikelen van deze Verklaring.”

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ca%C3%AFro-verklaring_van_de_mensenrechten_in_de_islam

  Dit is geen salafisme, geen ontsporing, maar héél gewoon islam.

  Snap je dat, Tim?

  1. Frits Jansen

   Nee dit is geen “gewone” islam. Het doet denken aan Iran, in naam een democratisch land waar echter een stel ayatollahs alle wetsvoorstellen toetsen aan de Koran.

   Deze regels komen trouwens overeen met Nederlandse wettelijke regels uit de jaren ’50.

   1. Floris

    “De Caïro-verklaring werd op 5 augustus 1990 door 45 ministers van buitenlandse zaken van de lidstaten van de OIC ondertekend.”

    Ga je huiswerk eens doen, opa.

 21. Heinz

  Als dat eenmaal rond is, de Islam is verboden en hernoemd, dan wacht er nog een enorme klus. Wikipedia bijv. zal moeten worden bewerkt. Van godsdienst naar politieke stroming. En dat is nog niet alles. De Groot Moefti van Saoudi Arabia zal op de hoogte moeten worden gebracht. En wij weten wat er gebeurt met de boodschapper van “goed” nieuws.

  C’est ça !

 22. Marija

  Nou Tim ga maar lekker aardappels bakken en met je katjes spelen, want Wilders heeft het grootste gelijk.
  Ooit zeggen wij “hadden we toen maar de koe bij de horens gevat”
  Ik vind het een goed tegenwicht tegen de steeds brutaler wordende
  haatprekers en dergelijken.

  1. Baron von Munchhausen

   Klopt!
   Maar……………. zolang op ALLE Ministeries PVDA’ers zitten (ja,…ja,…ondanks verlies PVDA) zal de ISLAMISATIE als een “stiekeme” deken over Nederland heen komen!
   En het stiekeme deken?…………..PVDA, Gr-Links, CU, D66, PvdD en SP!
   Maakt u zich geen zorgen; Islamisering gaat onverdroten door.
   Wat te doen? Emigreren of onderdanig worden!
   PS,
   Ik kan het niet laten: de CU is een levensgevaarlijke partij. Meer o.a. kinderbijslag voor gezinnen waarvan ze weten dat het toeslagen zijn voor Allochtonen!

 23. springmaarachterop

  ‘Hoge Turkse regeringsfunctionaris: Europa zal islamitisch worden door vervanging huidige bewoners door moslim immigranten. Binnen 20 jaar is er geen weg meer terug.’

  https://www.gatestoneinstitute.org/12050/turkey-demographic-jihad#.WucxhjAyagQ.twitter

  De tijd dringt…..

 24. Two Ravens Black Kettle

  Ik zou de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap hun geloof nooit willen ontzeggen.

  99% van de rotzooi speelt zich af binnen de Suni gemeenschap.
  Alle andere veel liberale stromingen binnen de islam worden ook uitgeroeid
  Ik zou willen dat ome Geert hier scherper op was.

  Geert lees dit !

  https://libidine.info/glasgow-moslim-winkelier-dood-gestoken-uur-na/

  1. Floris

   “99% van de rotzooi speelt zich af binnen de Suni gemeenschap.”
   ———————————————————————–
   En 90% van de moslims zijn sunni.

   Tel uit je winst…

  2. Ritter

   Two Ravens Black Kettle

   Vlak de Sjiitische theocratie Iran niet uit………………die exporteert al jaren de extreme islam.

   Kortom, islam is en blijft het probleem.

   Het punt vanuit westers perspectief is dat de islam niet compatibel is met de westerse normen/waarden en westerse levenswijze. Daarom blijft de islam problemen geven.

   1. Floris

    Eens.

   2. Two Ravens Black Kettle

    De islamistische theocratie van Perzië is inderdaad buitengewoon wreed.
    Ik zie de hijskranen en de lijken.

    Maar hoe vaak hebben sjiieten nu aanslagen gepleegd in het Westen ?
    Ik ken er geen maar ik kan natuurlijk niet alles bijhouden dus als U een voorbeeld hebt ?

    Ik zie het probleem 95% bij de Suni
    En inderdaad Iran

    Mijn hoop is dat vroeg of laat de Perzen het heft weer in eigen hand nemen en de religieuze puntmutsen eruit trappen.
    Ik denk dat ik het niet meer zal meemaken maar sluit die kans niet uit.
    Dezelfde hoop heb ik niet in de meeste suni landen.
    Sterker nog in landen als Turkije gaat het pijlsnel bergafwaarts en de Nato en Europa en Amerika doet alsof hun neus bloedt en faciliteert de genocide op de Kurden.

 25. Gerlos

  Dit gaat wel ver Geert maar dat er iets gedaan moet worden aan al die HAAT predikers, betaling van moskeeën uit de Arabische wereld en dat de imam in het Nederlands moeten prediken dat is juist, doe daar iets aan.

  1. Frits Jansen

   maar dan moet ook het Latijn worden verboden in de Roomse kerkm

 26. Frits Jansen

  De vrijheid van godsdienst houdt ook in dat je straffeloos je geloof in Wilders mag opgeven. Gelukkig dien steeds meer mensen dat, ondanks niet mis te verstane dreigementen van de Grote Blonde Lijder zelf dat we allemaal naar de verdoemenis gaan als we deze Profeet niet volgen en opstaan tegen de Islam.

 27. Chauvinist

  Gelijk heeft ie!

  Stel ik begin een religie met een daarbijhorend haatboekje waarin staat dat een ieder die het niet met mijn religie eens is, gedood (vermoord) moet worden… dan is waarschijnlijk vrijwel IEDEREEN het ermee eens dit haatboekje en deze religie verboden moeten worden.

  Maar wacht… exact zo’n religie hebben we al, de islam!
  Het haatboekje genaamd koran (de handleiding voor het leven van elke moslim!) staat vol met oproepen tot onderdrukking, haat en jawel, meermaals zelfs de oproep tot het doden (vermoorden) van ongelovigen (lees: andersgelovigen/ongelovigen).

  De islam verbieden is zelfs wettelijk VERPLICHT, immers, haatzaaien en oproepen tot het vermoorden van mensen is volgens onze wet verboden!

  Neem nu het boek ‘Mein Kampf’ van A. Hitler, hierin staat veel minder Jodenhaat dan in de koran, waarom is het dan jarenlang verboden geweest om het boek ‘Mein Kampf’ te verkopen in Nederland terwijl notabene tijdens afgelopen Koningsdag door moslims gratis korans werden uitgedeeld terwijl hierin staat dat ongelovigen vermoord moeten worden en werd hiertegen geen enkele actie ondernomen?

  Is dat niet vreemd?

  Zelfs tegen motorclubs wordt actie ondernomen, clubhuizen worden gesloten en motorclubs verboden terwijl zij geen handboek hebben waarin staat dat zij ongelovigen of niet-leden moeten vermoorden.

  De islam is vele malen erger dan alle motorclubs bij elkaar, de koran staat vol met pure haat en oproepen tot moord… waarom worden niet alle moskees gesloten en waarom wordt de islam dan niet verboden?

  Ps. Is Tim Engelbart net als ex-PVV’er van Doorn tot de islam bekeerd? Zodra het over Wilders gaat met betrekking tot islam lijkt Engelbart wel erg lange tenen te hebben en komt met een complete nonsensonderbouwing waarom Wilders het onjuist zou hebben terwijl alle (lees: ALLE!!!) feiten Wilders 100% en als het kon zelfs 200% gelijk geven…

  Als wij de islam niet keihard de kop indrukken, zullen zij ons keihard de kop indrukken… zo simpel is de keuze die we hebben… dus daarom is een VERBOD op de haatideologie ISLAM de enige manier om onze toekomst en die van toekomstige generaties veilig te stellen!

  1. Floris

   ” Is Tim Engelbart net als ex-PVV’er van Doorn tot de islam bekeerd?”
   —————————————————————————
   Tim Engelbart is, net als de meeste naïeve westerlingen van mening dat niet de islam zelf rot is, maar alleen de extremisten. Zo ziet hij dat. En dat geldt ook voor Van der Galien.

   Die mening stoelt niet op diepgaande kennis van de islam (die in de aard der zaak extremistisch is, er bestaat geen gematigde islam, behalve in zeer kleine stromingen die door de oemma niet erkend worden) maar op hun waarneming dat veel moslims zich in Europa gematigd gedragen.

   Schijn bedriegt echter. Want naarmate de moslim-gemeenschappen groeien en zich sterk wanen komt de aap steeds meer uit de mouw.

   1. Pit

    @Floris: Radicale islam is een pleonasme.

   2. Ernst Quispel

    “op hun waarneming dat veel moslims zich in Europa gematigd gedragen.”

    Ja, er bewijs nog logica voor de stelling dat de burgemeesters van Arnhem en Rotterdam en de voorzitter van de Tweede Kamer dit land subiet in een kalifaat zullen omvormen als ze daartoe de kans krijgen.

    Floris gelooft dat wel en daarmee plaatst hij zich buiten elke redelijke discussie.

    1. Floris

     Trol Quisling legt mij weer woorden in de mond die ik nooit gesproken heb.

     Daarmee plaatst hij zichzelf buiten elke redelijke discussie.

 28. Eminem2

  Het kan veel simpeler. In plaats van een geloof of ideologie te verbieden, kan de geloofsvrijheid lager gerangschikt worden dan een heel stel andere vrijheden die in de Grondwet of andere wetten staan. Zoals bijvoorbeeld het verbod op haatzaaien, dat geperverteerd is om kritiek op haatzaaien strafbaar te maken. Of het verbod op discriminatie op basis van geslacht of seksuele voorkeur. Of het verbod op beledigen, dat dan niet meer toegestaan zal zijn met een beroep op een heilig boek. Of het verbod op dierenmishandeling, waardoor sadistische wijzen van slachten niet meer zijn toegestaan zijn. (Jammer voor de Joodse wijze van slachten, maar dierenrechten gaan voor.) Langzaam maar zeker blijft er dan niets meer van een geloof over dat strijdig is met de seculiere wet- en regelgeving. Precies zoals seculiere samenlevingen bedoeld zijn.

  Het is een beetje zoals Wilders het zelf ooit al zei: als je alles uit de Koran haalt dat strijdig is met de westerse liberale waarden, dan blijft er misschien iets ter dikte van een Donald Duck van over. Veel handiger dan een totaalverbod, want uiteindelijk lukt het toch niet om te verbieden wat zich in de hoofden van gelovigen bevindt.

 29. HEM

  Natuurlijk heeft Wilders gelijk!
  Onze maatschappij is gebouwd op zgn “christelijke waarden”.
  Dat hoeft helemaal niets met godsdienst te maken te hebben.
  Dat zijn de waarden die ooit door een zeer weldenkend mens zijn verkondigd.
  Dat daar ooit een “godsdienst” uit is ontstaan, is heel jammer. Die godsdienst is de oorzaak geweest van veel ellende.
  Toch zijn de “waarden” van grote betekenis. Wij leven in een zekere vrijheid, wij voelen ons redelijk veilig en zijn, als het goed is, niet moorddadig.

  Wij worden momenteel bedreigd door mensen die hier als “gast” zijn binnen gekomen.

  Gasten behoren zich te gedragen. gasten bepalen niet wat ik wel of niet mag eten, gasten bepalen niet hoe mijn vrouw er bij moet lopen, gasten proberen niet op mijn zak te leven.

  En het aller belangrijkste: Gasten gaan op een gegeven moment ook weer naar huis.

  Het tuig dat de westerse wereld is binnen gedrongen, gedraagt zich als een bezettingsmacht.

  Zoals enkele maanden geleden in een engelse krant stond: Als onze politici maar op kousenvoeten om de hete brij willen blijven draaien, dan wil ik het wel zeggen: We zijn allang in oorlog!

  Natuurlijk heeft Wilders gelijk. Er moet een eind aan komen. Wij moeten onze wetten aanpassen aan de nieuwe situatie.
  Iedere godsdienst is verwerpelijk.
  Iedere godsdienst is gebaseerd op oplichting, geld verdienen aan onzekere mensen.

  Zolang dit niet gepaard gaat met mishandeling en onderdrukking, vooruit dan maar.
  Ik weet dat die grens moeilijk te bepalen is. De SGP deugt niet, de Christen Unie deugt ook niet.

  Geef Wilders de ruimte. Verbiedt de meest ernstige vormen van onderdrukking, kinder- en vrouwenmishandeling. Is dat nu zo moeilijk?

 30. Peter Loosduinen

  Duizenden afgewezen immigranten gaan niet weg !
  Eigenlijk hadden bijna 20.000 mensen Nederland moeten verlaten via de departementale Dienst Terugkeer en Vertrek, maar vorig jaar vertrokken er maar 15.000.
  DUIZENDEN profiteurs van onze centen !!!!!

 31. monach

  Islam/Allah vraagt om massamoord op de niet-moslims om de wereld te zuiveren. Alleen moslims zijn zuivere mensen, de rest mag/moet dood.
  Dit is ideologisch en heeft niets met religie te maken, het is levensgevaarlijk, levensbedreigend, daarom geef ik Wilders gelijk. Mein Kamph en het nazisme werden ook verboden, dus waarom de islam niet.

 32. dijkbende

  Helaas is islam geen normale moderne religie maar een fascistische totalitaire oorlogsgodsdienst die al 1400 jaar niets dan zinloze ellende en onderdrukking brengt.
  Een plaag voor de mensheid. Redenen te over om de islam eindelijk (weer) te verbieden: in strijd met allerlei mensenrechten en humanistische wetgeving.
  Godsdienstvrijheid is mooi maar bedoeld voor ‘normale’, beschaafde religies, niet als vrijbrief voor intolerantie, haat, segregatie, agressie, criminaliteit, verminking, discriminatie, oorlog en geweld: de barbaarse politieke theologie van eeuwige universele oorlog en genocide tot de hele mensheid onderworpen dan wel islamitisch is.
  Iedereen moet die haatkoran lezen, alsmede de enige oudste biografie van Mo, de Sira, die deel uitmaakt van de Hadith.
  Wie Boeddha navolgt wordt misschien vegetariër, wie Jezus navolgt pacifist, maar wie Mo navolgt een godsdienstwaanzinnige krijgsheer en roverhoofdman, slavendrijver en pedofiel, die honderden joodse mannen liet afslachten nadat ze zich hadden overgegeven, en kritische dichters liet afmaken door sluipmoordenaars.
  Dat mogen we niet tolereren!

 33. mening66

  Wat mij zorgen baart en heel veel mensen met mij is de doordenderende islamisering, de iftars geregeld door de politie, de letterlijke buiging v d politie in de moskeeën en de taarten die door die zelfde (kafirs) politie worden gebracht, als Wilders wat heeft gezegd over een moskee of over de islam want jaja ze zouden weleens gekwetst kunnen zijn.
  Een oud commissaris van Politie Joop Riesen die ongestraft of tegengesproken, openlijk bij Pauw aan tafel zegt dat Wilders gemold en zijn aanhang gedeporteerd moeten worden, DAT baart mij zorgen.
  Dat Ndl kinderen naar de moskee moeten om kennis te maken en te leren bidden.
  Dat hele wijken verloederen, dat vrouwen minder dan een man zijn. Dat meisjes besneden worden enz enz.
  Wat kan mij een religie schelen die net als alle religies alleen maar ellende teweeg hebben gebracht en tot aan deze dag nóg steeds brengt.
  Dat baart mij zorgen en vindt ik gegrond genoeg.

 34. Steve Van der Vekens

  Omdat ik een wereld zonder Islam heb gekend, zou ik wensen dat het weer terug werd zoals het was.
  Is dat veel gevraagd?
  -Van een zeer gevaarlijke dodelijke extreemrechtse.

 35. ZwartePiet

  Artikel 1:
  Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.

  Let wel: in gelijke gevallen….
  Veel gevallen kan je echt niet “gelijk” noemen.

  1. Rechtsaf

   @zwarte piet de islam voelt zich verheven boven alles en vinden dat de islam dus niet gelijk behandeld mag worden..
   Ik zeg; uitroeien die ideologie..

 36. H.Vaes

  De kern van deze zaak is….Wilders wil in zijn optiek geen geloof verbieden….maar een verwerpelijke ideologie….verdraai de woorden niet maar geef op een juiste manier weer wat Wilders beoogt. Nogmaals….Hij wil geen godsdienst verbieden ….maar een gewelddadige verschrikkelijke ideologie….Niets meer en niets minder.
  En wat alle geloven betreft….die zouden ze ook moeten verbieden….althans uitingen in het openbaar.

 37. H.Vaes

  Waar staat geschreven……wat een godsdienst genoemd kan worden….Dat hebben de idioten zichzelf toebedeeld.
  Islam is niets meer en niets minder dan een grondwet voor een achterlijk volk.

 38. Koos sssss

  GW heeft hier domweg gelijk.
  Net als met het Nationaal Socialisme heeft de islam duidelijk racistische en radicale kenmerken, die zich niet met onze samenleving laten verenigen.
  Net net als met het NS zijn het toch die miljoenen redelijk inactieve aanhangers, die de fanatiekelingen mandaat geven voor hun onverdraagzaamheid.

 39. redfox

  Je kan er niet omheen want als je het nazisme als religie zou betitelen zou je het ook niet kunnen verbieden. Waarom zou je islam als religie betitelen. Het predikt nl intollerantie tegen anders denkenden anders gelovigen en niet gelovigen. Dood voorafvalligen. Dood voor homofielen. Bepleit kindhuwelijken eerwraak etc etc. Infeite kwalijker dan fascisme. Het is gewoon niet anders.

 40. Bes Tolen

  De islam is naar mijn idee godsdienst en agressieve constant bedreigende ideologie. Die ideologie is in strijd met de culturele verworvenheden op het gebied van mensenrechten. Ook wettelijk. Godsdienst is het zwaarste wapen ter indoctrinatie wat agressieve de menselijke waardigheid bedreigende totalitaire dictaturen er op na houden. Zo zijn alle grote godsdiensten ontstaan. [Anders dan velen in Nederland menen. Idioten menen dat godsdiensten van heel ver wel een vredig karakter kunnen hebben. Dat de Chinezen de Tibetanen er onder kregen … wel ja, ontdek waarom en met hoeveel moeite].
  Momenteel is de islam naar ik vermoed de zwaarst gesubsidieerde godsdienst. Door de Nederlandse overheid, niet in het minst gemeenten maar ook door wetgeving. Die wetgeving speelt onroerende goederen goedkoop in handen van een zich uitbreidende godsdienst als de islam. Gemeenten hebben jarenlang hun subsidiëring verzwegen. Daar komt nu pas wat van naar boven. Gemeenten hebben de ontwikkeling van de islam bevorderd, ook op terreinen waar dadelijk vraagtekens achter gezet kunnen worden. Het beroerde is dat we maar net en nauwelijks van het fundamentalistisch christelijke van de Nederlandse staat af zijn en meteen weer met allerlei onheil vanuit veelal verre landen worden dwars gezeten, gehinderd en geplaagd.
  Zelf ben ik bepaald niet blij met godsdienst. In mijn eigen familie zorgde en zorgt die voor grote verdeeldheid. De invloed op het persoonlijk functioneren vind ik zwaar belastend negatief. Bazen worden vanwege hun beperktheden, met de godsdienst als oorzaak, nogal eens juist om die foute karaktertrekken baas. Bij menige overheidsdienst is dat en vooral was dat het geval. [Maar wat staat ons nu allemaal te wachten met allerlei verwerpelijke regelingen wat vrouwen en etnische en wat voor meer minderheden betreft? Die overheid wil steeds minder deugen]. Maar de overheid staat nog dagelijks aan de kant van de godsdienst. Wetten worden vaak nog die kant uitgedraaid, in hun voordeel dus. Godsdiensten hoeven heel wat soorten belastingen niet betalen en al hun instellingen worden met zachte hand, ook al zijn ze crimineel, behandeld, ook de giftenaftrek wordt trouwens snel geaccepteerd. [Het is altijd al zo dat groepen lieden, die in de vreemde werkzaam zijn, hier zonder betaling AOW opbouwen. Vermoedelijk zijn er heel wat ziekenhuizen e.d., die personeel vanuit hier betalen terwijl ze jarenlang in het buitenland werken. Wat ziet de fiscus hier door de vingers? De kansspelbelasting werd verhoogd met 4% tot 29% om de kerken e.d. te plezieren met bepaalde vrijstellingen].

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.