Abou Jahjah vergelijkt joden met nazi’s: ‘Kleinkinderen van Holocaust vinden aanslag op SS-leider nu terrorisme!’

De Belgish-Libanese activist kan zijn handjes maar niet uit de antisemitische koektrommel houden.

aboujahjahantisemiet

Hij bezweert bij hoog en laag geen antisemiet te zijn, maar uitlatingen van de in België woonachtige Libanese haatzaaier Abou Jahjah laten telkens anders zien. Neem nu deze tweet van vanochtend, waarin Jahjah reageert op de verjaardag van de aanslag op Reinhard Heydrich. Heydrich was, zoals het account van het Poolse Auschwitzmuseum al vertelt, een hooggeplaatste SS’er en één van de ontwerpers van de holocaust. Het Tsjechoslowaakse verzet kreeg de man te pakken op 27 mei 1942.

Abou Jahjah had er ook wel wat over te zeggen. Hij vond iets over de “kleinkinderen van [Heydrichs] slachtoffers”. Oftewel, de afstammelingen van Holocaust-overleden. Oftewel, Joden die inmiddels over heel de wereld verspreid wonen. Die mensen – Joden dus – zouden de moordaanslag op Heydrich tegenwoordig afkeuren en categoriseren als “terrorisme.”

Jahjah doelt hiermee vermoedelijk op daden van Israël, die Palestijnse aanslagen en moordpartijen inderdaad benoemen als terrorisme. Los van wat je van dit Israëlische beleid vindt, is het natuurlijk niet bijster kies om elke Jood wiens voorouders aan de Holocaust zijn ontsnapt dit soort verwijten in de schoenen te schuiven.

Gelukkig hebben we voor dat soort anti-Joodse uitspraken tegenwoordig een heel handig label: antisemitisme. En Abou Jahjah maakt zich er – en zeker niet voor het eerst – vandaag schuldig aan. Wat een lapzwans!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. meijer61200

  Niet te begrijpen waarom deze libanese hoop drek meent continue te moeten etaleren wat de gevolgen zijn van ernstige inteelt. Waarom lazert hij niet op naar de zandbak waar hij thuis hoort (liefst 3 meter onder de grond, dat dan weer wel)

  1. Adriaan

   @Meijer61200, er komt helaas nog veel meer drek deze kant op. Een heel groot deel van mensen die in Europa wonen, koesteren deze drek. Nederlandse politici hebben gezegd dat de toestroom van Midden-Oosten en Noord-Afrikaanse immigranten een verrijking is van onze cultuur. Tegen dat soort onbenullen valt niet op te boksen. Het zal er nog van komen dat burgers in opstand komen.

   1. B. Pascal

    eens, we stevenen af op een burgeroorlog!

 2. B. Pascal

  Oud gezegde: wat je zegt, ben je zelf!

  Het is met de Islam niet anders!

 3. Stanly2000

  Aanslag in Luik. Vier doden incl. dader.

 4. A3aan

  Het wordt tijd voor Abou Jahjah om eens een flinke partij lood te koppen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.