Alleen PVV in actie voor Joden die synagoge in Deventer worden uitgezet, rest van politiek laat het afweten

Terwijl het restant van de Joodse gemeenschap met een botte trap onder de kont uit hun eigen synagoge in Deventer wordt gezet, kijkt de politiek in de Overijsselse stad gewoon de andere kant uit. De enige partij die er iets aan wil doen blijkt de PVV te zijn. Zij doen een noodoproep aan het adres van Commisaris van de Koning Boele Staal om iets te betekenen voor het volk van het boek.

Het is een kwestie die inmiddels al enkele maanden speelt: het eigendom van de synagoge in Deventer werd onlangs verpatst aan de moraalloze ondernemer Ayhan Sahin. Sahin ziet de joden liever gisteren nog vertrekken, omdat hij het gebouw wil ombouwen tot vreetschuur. Dat hij daarmee een eeuwenoude stadstraditie doorkruist interesseert hem geen biet. Sahin geeft niet om joden, maar alleen om zijn eigen portemonnee.

De plaatselijke politiek weigert ook in te grijpen. De gemeente Deventer vindt het een “privaatrechtelijke kwestie” en weigert korte metten te maken met deze religieuze intolerantie. Ook in de Provinciale Staten van Overijssel is het merkwaardig stil. Maar in tegenstelling tot de bange gemeenteraad van Deventer is er in de Provinciale Staten teminste wel één partij die wél iets wil betekenen voor de getreiterde Joodse gemeenschap in Deventer, en die partij is de PVV:

“Met steun van de Joodse gemeenschap in Deventer richt de provinciale PVV een oproep aan de commissaris van de koning in Overijssel, Boele Staal, om te bemiddelen in de kwestie rond de synagoge in Deventer. Deze wordt met sluiting bedreigd.

De PVV dient tijdens de komende vergadering van Provinciale Staten, op woensdag 23 mei, een motie in, waarin de Commissaris van de Koning wordt opgeroepen een actieve rol in deze maatschappelijke kwestie aan te nemen en te bemiddelen tussen de partijen. De doelstelling moet daarbij volgens de PVV zijn in goed overleg tot een gemeenschappelijke oplossing te komen, zodat de Joodse gemeenschap niet op straat komt te staan.”

Laten we hopen dat Staal, de PVV en de Provincie Overijssel alsnog iets kunnen betekenen voor de Joodse gemeenschap. Het zou toch een schande zijn als er na honderden jaren jodendom in Deventer ineens een einde komt aan een eeuwenoude traditie, alleen maar omdat één arrogante roofkapitalist per sé een nog dikker belegde botherham wil eten?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. JanKlaasen

  Dan loopt de PVV toch die synagoge? Probleem opgelost. Ik snap al dat gelul niet net als die kerk in den haag, verkocht aan de islam. Daar sprak Wilders ook schande van. Maar blijkbaar hebben de christelijken en de joden er geen geld voor over.

  1. DolleDries

   Zit jij met je hoofd al bij de vierdaagse.

   1. Guus Geluk

    Als ik het wel heb, bedoelt Jan “koopt”. 🙂

    1. Control

     Je bedoelt Ernst.

     😉

  2. Frits Jansen

   PVV lost nooit iets op. Wilders beseft met cynische precisie dat alleen ontevreden mensen op hem stemmen, en kijkt dus wel uit een probleem op te lossen, want tevreden mensen zijn voor de PVV verloren.

   1. toetssteen

    Sow he die Jansen! Geen regeringspartij, maar zij zouden iets op moeten lossen…..

   2. Bloem

    Daar hebben we de nr.2 antisemiet op de lijst DDS

  3. Vit

   In Den Haag is er al in 1981 een synagoge tot moskee omgedoopt, twee spuuglelijke minaretten zijn er later bij gebouwd:

   De Synagoge van Den Haag is een voormalige synagoge aan de Wagenstraat nr. 101 in het Spuikwartier in Den Haag. Nadat het leegstaande gebouw in 1978 door Turkse moslims was bezet, werd het gebouw in 1981 onder de naam Mescidi Aksamoskee (ook wel Aksamoskee genoemd) als moskee in dienst genomen.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Synagoge_(Den_Haag)

  4. meijer61200

   De Joden willen best betalen hoor, maar het geld is op! Dat wordt uitgegeven aan camera’s en extra bewaking tegen aanvallen van de aanhangers van de pedo profeet. En geld kun je maar één keer uitgeven.

 2. Ritter

  Netjes van de PVV om op te komen voor de Joodse gemeenschap in Deventer. Hier kunnen de andere partijen nog een voorbeeld aan nemen.

 3. DolleDries

  Ja het zijn geen islammetjes dan stond de linkse wereld op de kop en schreeuwde men discriminatie..

 4. Ni28

  Als het om een moskee ging zou de hele politiek wakker zijn. Onze politici houden van islam en verachten de Joden.

 5. Frits Jansen

  Het gaat om business. Daar is de PVV ineens tegen. Links dus.
  Ach, ze zijn overal tegen, de zeurpieten.

  1. Original NL

   Nee hoor frits..ze zijn voor sluiten van de grenzen,voor minder marokkanen,voor het verlaten van de eu,voor minder islam,voor minder gelukzoekers enz enz etc etc.!
   Uw stelling is dus onjuist. #Gelul.

   1. Holland

    Original: Frits Jansen is een gesjeesde student rechten die hier de betwetende trol uithangt met eindeloze ouweho*er verhalen die niemand een bal interesseren. Hij is een echte D66’er dus progressief (denkt ie zelf), liberaal (denkt ie zelf) en tolerant (welkom in mijn land). Maar iedereen hier op DDS vindt Fritsie een pedante kletsmajoor die van de hoed noch de rand weet. Zelfs Guus vindt Frits een drol, kun je nagaan.

    1. sonar

     Holland je bedoeld zeker meester van aanrechten,bij zulk soort creaturen komt nooit wat zinnigs uit.

    2. Beukman

     @Holland
     Wat ben je soms toch een oud wijf, @Holland, met je human interest fixatie. Als je Jansen zijn bijdragen niks aan vindt, dan sla je ze gewoon over. Vind je ze wél wat aan, dan reageer je inhoudelijk of in het geheel niet.
     De derde weg (jouw weg) is de oudewijvenweg.
     Als ik je niet beter kende, zou ik je adviseren om te verkassen naar het Viva-forum.

     1. Control

      ‘oudewijvenweg’

      🙂

     2. Floris

      “Als je Jansen zijn bijdragen niks aan vindt, dan sla je ze gewoon over. Vind je ze wél wat aan, dan reageer je inhoudelijk of in het geheel niet.”
      ————————————————————–
      Mevrouw Beukman meent hier de regels te kunnen stellen.

      Overigens sla ik z’n “bijdragen” steevast over. Ik had al snel door dat we hier te maken hebben met een betweter van de ergste soort.

     3. Holland

      Het is duidelijk dat jij de ‘bijdragen’ van ome Frits niet leest Beuk, anders zou je gegarandeerd anders piepen. Op zijn gezwam valt nauwelijks te reageren omdat het meestal persoonlijke -maar nietszeggende- ontboezemingen zijn die niemand een reet interesseert. Mijn reacties zijn dan ook uit irritatie geboren. Per slot hebben we hier op DDS al voldoende trollen rondlopen.

      Overigens hoef jij me niet te instrueren wat ik wel of niet moet doen met de plempsels van F. Jansen. Dat maak ik zelf wel uit, ouwe Libelle-lezer.

     4. Beukman

      Als ik je dan nóg een gratis advies mag geven, @Holland: als je je ergert aan ome Frits, sla zijn bijdragen dan gewoon over. Uiteraard tenzij je moeilijk kan zonder dagelijkse portie ergernis.
      Denk aan Peter van Bueren; die verdiende er lang geleden zijn brood mee.

    3. Beukman

     @Floris schrijft:
     “Mevrouw Beukman meent hier de regels te kunnen stellen.”

     Geen regels, malle man, maar een advies.
     Dat onderscheid zal voor jou wellicht niet makkelijk te maken zijn, aangezien jij net als Holland aanzienlijk veel energie besteedt aan uitgerekend degene op DDS waar je de grootste hekel aan hebt.

     Ik vind het moeilijk om dit anders te zien dan als een vorm van masochisme. Maar goed, je moet verder zelf maar weten wat je leuk vindt hier.

     1. Floris

      “Geen regels, malle man, maar een advies.”
      ————————————————–
      Dat bleek niet uit je belerende toontje.

     2. Top

      Het enigste ‘masochisme’ wat ik hier lees, is dat van U. Een man/vrouw/iets, die in zijn leven weinig tot niets heeft bereikt. Die zelfs in zijn eigen omgeving gemeden wordt. Kortom een loser 1e klas. Mondje vol over anderen maar zelf niet relevant, in elk opzicht.

   2. meijer61200

    Heb je ooit de infantiele sukkel Frits kunnen betrappen op iets zinnigs dan???

  2. Bloem

   Niets mis met een beetje joden bashen dacht dhr. Jansen

  3. sjun

   Het is zeer wel mogelijk dat er binnen deze fractie nog wel wat gelezen wordt waardoor vlotter onderscheiden kan worden dat wanneer je cultuur en mensen vervangt een samenleving niet per se ten goede verandert.Wij zien daarvan in heel Europa al resultaten als onderwijsverdomming, huisvestingsproblematiek en toename van armoede en onveiligheid op straat. Ik vrees echter dat zo’n geest niet met inzet voor behoud van stenen gekeerd kan worden maar dat daarvoor een jarenlang bewustmakingsproces noodzakelijk is.

 6. Seneca

  ik begrijp Tim niet. waar praat-ie over? het zijn tenslotte maar Joden. zolang BNN/VARA ‘gerechtvaardigde kritiek’ op Israël en haar joodse bewoners – zonder angst voor repercussies – kan uitzenden is dit te verwaarlozen. tenslotte een land dat haar 110.000 Joden heeft laten wegvoeren, waarvan een klein deel is teruggekomen, mag trots zijn op haar steeds meer en meer onverbloemde Jodenhaat, een haat dat nooit is verdwenen. dan zijn er nog steeds lieden die zich steeds meer geroepen voelen om hun ongeremde Jodenhaat op dit forum te spuien. dat mag want dat wordt vvmu genoemd maar dan is het zo vreemd dat als men daartegen in het geweer komt, zij zich beledigd voelen. als men zegt dat dit soort lieden links is – evenals het nationaal socialisme – dan begint men te brullen want ondanks vvmu mag de waarheid niet gezegd worden.

  1. Mart

   Inderdaad misselijk gedoe ……maar ik meen wèl ”het kaf onder het koren ” te herkennen op dit forem.Zo krijg ik al woon ik ver weg een aardig beeld van de hedendaagse mentaliteit ter lande.Niet erg bemoedigend.brrrr

 7. Beukman

  Tim timt:
  “Het zou toch een schande zijn als er na honderden jaren jodendom in Deventer ineens een einde komt aan een eeuwenoude traditie”

  Aan die eeuwenoude traditie was allang een abrupt einde gekomen toen onze oosterburen de Deventer joden in de jaren 40 begonnen uit te roeien.
  De sjoel raakte vervolgens in onbruik, maar gelukkig gingen de christenen er vanaf ’51 hun erediensten houden: die waren gelukkig niet vergast. Zo bleef het gebouw behouden. Jawel: als kerk.

  Die situatie duurde tot ’10. Sindsdien zit er dus weer een kleine joodse gemeente. Van de details ben ik niet op de hoogte (niemand hier), maar de ervaring met oude kerkgebouwen leert dat exploitatie een smak geld kost, en dat er een grote gemeente vereist is om dit geld op te hoesten.
  Hier in Amsterdam heeft dit erin geresulteerd dat sommige vaak prachtige kerken tegen de vlakte gingen, terwijl andere werden omgebouwd tot kantoorruimtes, tapijthallen, óf anderszins. Lullig, maar nog altijd beter dan slopen.

  Het zou zomaar kunnen dat dit ook in Deventer het geval is. Voor niets gaat de zon op. Als het in de sjoel vestigen van een vreetschuur de enige financieel haalbare methode is om het fraaie gebouw te behouden, dan mogen we in onze handjes knijpen dat meneer Sahin, die wellicht niet om joden geeft maar wél om het exploiteren van een eetgelegenheid, het gebouw op deze manier van de ondergang redt.

  Ik zou het niettemin toejuichen als Geurt een deel van de fondsen die hij van joodse geldschieters ontvangt inzet om dhet bouwwerk te behouden als sjoel. Maar een stemmetje in mijn hoofd zegt me dat dit niet gaat gebeuren.

  1. Control

   ‘dhet’

   🙂

   1. Beukman

    @Control
    Klopt; ik had eerst “de sjoel” geschreven, maar veranderde “sjoel” in “gebouw” omdat er al een andere “sjoel” in de zin stond. Vervolgens heb ik “de” niet helemaal gewijzigd in “het”, waardoor er dus nu “dhet” staat. Slordig zeg.

    Maar wat is je punt, @Control? Of moet ik zeggen: @Control Freak?

    1. Ernst Quispel

     Control is een doodzieke trol, Beukman, negeer hem.

     1. Control

      ‘doodzieke trol’

      🙂

     2. Guus Geluk

      Dat klopt, het betreft hier de zoveelste nick van Pitloos. Onder zijn account Signaal is hij inmiddels weer van de site geworpen.

      Negeren.j

     3. Control

      ‘Pitloos’

      .j

      🙂

     4. meijer61200

      Idem dito graag!!!! Bedankt namens héél veel DDS lezers.

 8. Ernst Quispel

  Wat een bizar verhaal. De synagoge is verkocht aan een zakenman en die mag er mee doen wat hij wil en daarin zal hij zich uiteraard door commerciële motieven laten leiden.

  Politieke partijen die zich mengen in een civielrechtelijk geding snappen er niets van.

  1. Control

   Hang de slingers maar alvast op Ernst.

   🙂

 9. Koos sssss

  Alle 17 miljoen naoorlogse verzetsstrijders kijken nu voor het gemak even de andere kant op. Net als in de vroege jaren ’40, toen het aantal echte verzetsstrijders dun gezaaid was in ons land.

  Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

  1. Ernst Quispel

   Mijn God, wat een debiele reactie!

   1. Control

    ‘debiele reactie’

    🙂

  2. Mart

   Ja Koos,maar ze hadden schijnbaar lekker door gefokt in hun schuilplaatsen,want na de bevrijding kwamen er duizenden de titel claimen.

 10. Blue monday

  DDS wordt steeds meer een kanaal voor onversneden chavisten. Nu is de ondernemer ineens de gewetenloze.
  Sinds wanneer mag de eigenaar niet meer over zijn eigendom beslissen?

  In dit geval zou ik zeggen dat de PVV beter een crowdfunding-camapgne had kunnen starten…es kijken hoeveel nep-verongelijkten hier daar een significante bijdrage aan hadden geleverd.

  Maar zoals al eerder hier gesteld, de PVV is er voor ontevreden mensen, je moet elke dag toch wat te zeiken hebben

 11. Bes Tolen

  Gebouwen veranderen van eigenaar als de oude functie niet gehandhaafd kan worden. Daar hoeft men veelal niet treurig om te zijn. Dat zal met het bedoelde gebouw in Deventer zo zijn. Overtrokken politieke stellingname schaadt alleen maar.

  1. Ernst Quispel

   Juist.

   1. Control

    Onjuist en een leugen.

    1. Ernst Quispel

     Waaruit bestaat de leugen precies?

     1. DutchDropveter

      Kijk vroeger scheerde we zo iemand als u kaal op een kar en kreeg hij het bordje NSB-er om zijn nek gegooid. Ik vraag me af wat we met u anno 2018 moeten doen…

 12. Vit

  Wellicht worden de kathedralen in Nederland mettertijd moskeeën of gaat dat te ver?

  https://www.kro.nl/katholiek/abc/kathedralen-in-nederland

  1. Ernst Quispel

   Nee, die angst hoef je niet te hebben. De islamisering is een fabel. De poldermoslim gaat nauwelijks nog naar de moskee.
   http://www.republiekallochtonie.nl/blog/feiten/helft-van-de-volwassen-nederlandse-moslims-bezoekt-zelden-of-nooit-een-moskee

   1. Beukman

    Wat een vervelend nieuws. Hiermee wordt het verdienmodel van de PVV ondergraven.

    1. Ernst Quispel

     Ja, Beukman, de islamisering waar de PVV voor waarschuwt mist een feitelijke basis en slaat feitelijk dus nergens op.
     Dat is een van de redenen waarom het met de boevenbende van Geert niet zo goed gaat.

     Een deel van het volk heeft een racistische inslag en heeft dus behoefte aan een groep die daarvoor als projectiescherm kan functioneren. Voor het levend houden van antisemitisme waren ook geen feiten nodig, de fantasieën en de complottheorieën over die verderfelijke Joden konden zonder veel moeite zonder feitelijke grond in stand blijven. Dat geldt nu evenzeer voor de moslims.

     1. DutchDropveter

      “boevenbende”
      “niet zo goed gaat”
      “racistische inslag”
      “antisemitisme”
      “complottheorieën”
      “feitelijk”

      U bent ongeloofwaardig en ik denk niet dat ik de enige ben die dat over u vind. U praat met woorden die totaal niet wegen met de inhoud. En uw zin afsluiten met feitelijk?

      Weet je wat het feit is dat u een seniele oude babyboomer bent zonder full-time job en maar op trol basis betaald wil worden om andere de mond te snoeren maar gaat daar finaal op zijn bek. Denk dat dit ook de reden is dat je geen full-time job hebt en ze je er bij de overheid ook uitgekieperd hebben. #rotteappels

     2. Guus Geluk

      Het bittere is dat moslims die hier goed integreren evenzeer op weinig steun van islamofoob populistisch rechts kunnen rekenn. Integendeel: men loopt uit als een moslim burgemeester wordt. Er was eens een moslima die strijdt voor vrouwenrechten. In een interview uitte ze haar frustratie dat ze zo weinig steun kreeg van islamofoob rechts, uiteraard omdat zij een hoofddoek droeg.

      Dat bevestigt wel dat islamkritiek niet aan de orde is.

     3. Vit

      @ Guus

      Wel eens van taqiyya gehoord?

      “Takiyya of Taqqiyya (التقية – ‘vrees’) (ook gespeld als Taqiyya/Takiyyah/Taqiya/Tuqya) geldt in de islamitische traditie van sjiieten, ismaëlieten en druzen als een toegestane gedragsregel om het geloof onder bedreiging of dwang te verbergen.[1] Takiyya is een theologisch concept en betekent ‘zich beschermen tegen’. Het leerstuk staat moslims toe om hun geloof te verbergen of loochenen als ze bedreigd of vervolgd worden.”

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya

     4. Guus Geluk

      Vit,

      Maar gematigde moslims worden niet bedreigd of vervolgd.

     5. Toppop

      Ernst, dat is een leugen, het is onjuist en klopt van geen kant.

     6. Toppop

      Gematigde moslims worden ook bedreigd of vervolgd, in islam wordt geen onderscheid gemaakt, je liegt!

     7. Beukman

      @Vit
      Aan takiyya klampen complotdenkers en paranoïde lieden zich vast alsof het hun laatste strohalm was. Het is immers onbewijsbaar dat een moslim niet toch stiekem het kalifaat nastreeft.

      Persoonlijk denk ik dat alle jonge mannen van rond de 30 wachten op een geheim teken om de geheime agenda van Jordan Peterson uit te voeren. Deze mannengoeroe wil monogamie verplichten, en vindt dat vrouwen hun plaats moeten weten onder de man: overdag het huishouden doen, ’s avonds koken voor manlief, en in de late uurtjes de benen wijd.

      Als je het aan een jonge man van rond de 30 vraagt, dan zal hij lachend het hoofd schudden en ontkennen. Logisch! Hij heeft immers een eed tot geheimhouding gezworen, met de clausule dat het hem is toegestaan om te liegen voor het hogere doel.

     8. Dirk van Jurie

      Jij wedt op het verkeerde paard Beukmans, jouw termen zijn daarbij niet van de lucht. Het stinkt hier naar NSB.

     9. Beukman

      Het ontmaskeren van paranoia heeft niks met wedden te maken, @Dirk.

     10. Guus Geluk

      Beukman: “Het is immers onbewijsbaar dat een moslim niet toch stiekem het kalifaat nastreeft.”

      Zo is het precies.

     11. Vit

      Ga er maar vanuit van wel, dan zit je dichtbij de waarheid, het wordt ze met de paplepel ingegoten.

   2. springmaarachterop

    republiekallochtonie citeren en dan denken serieus te worden genomen terwijl je zelf iedere bron afzeikt, totaal malloot……

    1. Ernst Quispel

     De bron verwijst naar hard statische gegevens.

     1. springmaarachterop

      Ja dat denk jij na het snuffelen aan het vuile ondergoed van Karen Armstrong, mafkees…

     2. Ernst Quispel

      Heb je al een onderbroek van meneer H. kunnen bemachtigen, arme kerel?

     3. Control

      ‘meneer H.’

      🙂

    2. Beukman

     Je zou blij moeten zijn @Spring, met dit bericht. Je wekt echter de suggestie dat je liever had gehad dat de andere helft óók wekelijks naar de moskee was gegaan.

     1. springmaarachterop

      Ik heb liever dat zij allemaal creperen op hun verjaardag, zijn we er in 1 jaar vanaf.

     2. Beukman

      Natuurlijk @Spring, massaal doodvallen zal voor jou een prachtige eindoplossing zijn, te vieren met gebak en koffie.
      Maar zolang dat nog niet het geval is, ben je blij dat de helft van de moslims niet in een moskee komt, of niet?

     3. springmaarachterop

      Dat de helft van de moslims niet in een moskee zouden komen wordt beweerd door die achterlijke vriend van je, en daarbij tracht hij dit aan te tonen door met republiek allochtonië aan te komen schijten welke totaal ongeloofwaardig is betreffende dit onderwerp, vertel is wanneer dat ongedierte zo seculariseert waarom verrijzen er dan overal van die smerige haattempels Beuk?

 13. Blue monday

  Het is overduidelijk dat alternatief rechts of hoe ze zich ook noemen een flinterdunne en zwalkende agenda voert. Met klassiek liberalisme heeft het in ieder geval niets meer te maken.

  Daar waar de klassiek liberalen de marktwerking en het eigen bezit als pilaren van hun idealen hebben geformuleerd, zet de alt-right alle kaarten op de Islam en alles wat daar aan te koppelen is.

  Het wordt dan ook ongemakkelijk als marktwerking en bezit de alt-right agenda doorkruisen. Want de immigranten en vooral de islam zijn in hun ogen altijd schuldig.

  Daarom heeft de alt-right ook Israel in de armen gesloten als argument dat er met de islam nooit en te nimmer te praten valt. Dat Israel hier ook een dikke vinger in de pap heeft wordt altijd ontkent en als je er iets van vindt, ben je automatisch een antisemiet.
  Voor het herkenbare gemak verwijzen ze dan nog even naar de 2e wereldoorlog en de nazi’s wat op zich weer een ongemakkelijk overeenkomt heeft met de alt-right beweging. Kortom ook hier worden joden door de alt-right gretig ingezet om die bruin-rechtse overeenkomst te ontkennen.

  Terug naar dit specifieke geval.
  – Wie is eigenaar van dit gebouw?
  – Mag de eigenaar zelf over zijn bezit beslissen?
  – Mag de eigenaar de huurders na verloop van het contract verzoeken het pand te
  verlaten?
  – Mag de eigenaar met zijn eigendom de markt op?

  U zult waarschijnlijk overal “ja” op antwoorden…maar in dit specifieke geval ineens niet. dus waarom?

 14. J.C.

  En de bestemmingsplannen dan?

  Moet het laatste restje Nederlandse cultuur ook opgeofferd worden?

  Gelukkig zijn we het begin avn het einde al lang voorbij: Hij staat voor de deur en er is een aantal mensen, dat zich zal moeten verantwoorden……… dag, linksliberaal.

 15. Ni28

  De betekenis van trol is de trollen nog steeds niet duidelijk. Maar daarom zijn het ook trollen, nietwaar?

  1. Guus Geluk

   Daarom moeten we het Pitloos ten allen tijde duidelijk maken.

 16. Rosasolis

  De synagoge in Deventer was al gered, enkele weken geleden. Een aantal mensen kwamen bij elkaar om geld te verzamelen voor de restauratie van de oude synagoge.
  Het is helemaal gelukt, zonder de politieke belangstelling van de PVV. Er komt
  geen vreettent. De foto van vorige week op DDS liet een mooie foto zien van binnen dit gebouw. Ik vroeg me af: is er ook geld voor restauratie van het orgel? In ieder geval,
  dit synagoge zou bijzonder geschikt zijn voor een aantal concerten. Ik denk dat de
  akoestiek perfect zou zijn voor kleine ensembles, koren, en vocaal solisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.