Amsterdam pakt toeristen aan door etnisch profileren en kulbeleid

Geen categoriemei 29 2018, 16:00
Amsterdam is er hélemaal klaar mee, die kut toeristen die er overal een bende van maken! Ze komen met een mooi plan gebaseerd op een etnisch profilerend onderzoek en kunnen daar flink boetes mee cashen! Zo meldt het Parool.
Nu ben ik geen Amsterdammer dus wellicht mis hier enige context maar de strekking van het verhaal is dat de gemeente Amsterdam een onderzoek heeft laten doen om huftergedrag van toeristen eindelijk eens aan te pakken. Hier kwam uitrollen dat specifiek mannen tussen de 18-34 jaar van Nederlandse en Engelse komaf de meeste problemen veroorzaken! Nul ophef natuurlijk tot dit bij een 'andere specifieke etniciteit' gebeurt.
En wat doe je om deze groep aan te pakken? Juist! Gedragswetenschappers, marketingbureaus en allerlei 'experts' inhuren. Vervolgens je campagne 'Enjoy & Respect' noemen, wat posters plakken waarop je meldt dat wildplassen en overlast veroorzaken beboet kan worden en dat moet dan wel genoeg zijn! Kosten van dit geintje? € 225.000. Hadden ze beter aan agenten kunnen spenderen. Die moeten namelijk de hele boel handhaven en daarmee krijg je daadwerkelijk die boetes geïnd. Maar nee, dreigen met boetes op posters gaat vast werken. In Spanje heb je ook altijd van die typische Engelse en Nederlandse toeristen maar die weten dat de Guardia Civil op iedere hoek van de straat op kan duiken en die zijn niet zo van het vragen stellen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten