Amsterdam pakt toeristen aan door etnisch profileren en kulbeleid

Amsterdam is er hélemaal klaar mee, die kut toeristen die er overal een bende van maken! Ze komen met een mooi plan gebaseerd op een etnisch profilerend onderzoek en kunnen daar flink boetes mee cashen! Zo meldt het Parool.

Nu ben ik geen Amsterdammer dus wellicht mis hier enige context maar de strekking van het verhaal is dat de gemeente Amsterdam een onderzoek heeft laten doen om huftergedrag van toeristen eindelijk eens aan te pakken. Hier kwam uitrollen dat specifiek mannen tussen de 18-34 jaar van Nederlandse en Engelse komaf de meeste problemen veroorzaken! Nul ophef natuurlijk tot dit bij een ‘andere specifieke etniciteit’ gebeurt.

En wat doe je om deze groep aan te pakken? Juist! Gedragswetenschappers, marketingbureaus en allerlei ‘experts’ inhuren. Vervolgens je campagne ‘Enjoy & Respect’ noemen, wat posters plakken waarop je meldt dat wildplassen en overlast veroorzaken beboet kan worden en dat moet dan wel genoeg zijn! Kosten van dit geintje? € 225.000. Hadden ze beter aan agenten kunnen spenderen. Die moeten namelijk de hele boel handhaven en daarmee krijg je daadwerkelijk die boetes geïnd. Maar nee, dreigen met boetes op posters gaat vast werken. In Spanje heb je ook altijd van die typische Engelse en Nederlandse toeristen maar die weten dat de Guardia Civil op iedere hoek van de straat op kan duiken en die zijn niet zo van het vragen stellen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. denk eens na

  geen onderzoek naar hufter gedrag van allochtone tuig? en wat daar aan te doen.

 2. Blue monday

  Ook in Spanje heeft de gemiddelde engelse toerist schijt aan de lokale politie…
  De Guardia Civil is niet meer het paradepaardje van Franco, meer een afspiegeling van de
  Gendarmie met Louis de Funes

  Iedereen weet dat Russen, Engelsen, Nederlanders (en scandinaviers met teveel drank) voor enorme overlast op hun vakantiebestemming zorgen.

  1. Bloem

   Verander “Russen, Engelsen, Nederlanders” in Marokkanen of Noord-Afrikanen en je hebt het OM aan je broek hangen voor racisme.

 3. Ni28

  Dat is waar, altijd die indirecte maatregelen die veel geld kosten en niet werken en dat voor de zeer directe Nederlanders. Met meer uniform op straat zou het beter werken. Toeristen brengen veel geld op maar zijn ook een plaag voor de steden die zowat onleefbaar worden voor de inwoners doordat het centrum meer een toeristische attractie wordt dan een leefbare stad. Als je niet onder een tram of fietser komt zal een koffer op wielen zeker een afdruk op je schoenen laten. Het moet alleen niet zover komen dat je alle toeristen wegjaagt. Linkse partijen zijn goed in het verbieden van dingen en zoals met zo vele dingen slaat het altijd door.

 4. sjun

  Het doet sterk denken aan een onderwerp dat al eens door Melanie Phillips is aangekaart maar nog nooit op de Nederlandse media is uitgezonden https://www.youtube.com/watch?v=te01MtCJP0w

 5. Florissa

  Amsterdam ,kutstad , mensen ga naar Praag ,of Krakau ,daar ben je echt te gast ,en heel betaalbaar , laat die socialisten aan de Amstel de moord stikken .

  1. Frits Jansen

   Praha en Kraków zijn inderdaad aan te raden. Lviv (aka Lvov) en Kiiv (aka Kiev) zijn ook aan te raden, en je kunt zonder visum naar Oekraïne. Met de trein, loop je niet het gevaar neergeschoten te worden, en kun je ook bezichtigen hoe treinwagons aan de grens worden omgebouwd voor de andere (sovjet) spoorbreedte, die 9 cm groter is.
   Je kunt met gemak in één dag met de trein naar Praag, en als je vroeg opstaat ook wel naar Kraków.
   Maar ik kom ook nog graag in Amsterdam. Het “Red Light District” kun je beter mijden (helaas), maar de stad is groter dan dat.

 6. Gerlos

  Ik zou andere prioriteiten stellen die in Amsterdam opgelost moeten worden, allochtonen oorlog met wapens en andere idioten methodes. Dan heb ik het nog niet gehad over onze MULTI CULTI SAMENLEVING met heel veel problemen en haat en nijd tegen de ongelovige en anders denkende.

 7. Frits Jansen

  Het is een apart probleem: jonge Britse mannen die met easyJet en RyanAir de Noordzee overwippen om zich hier goedkoop te laten vollopen, niet gehinderd door Engelse sluitingstijden. Bepaalde steden hebben daar extra veel last van: Amsterdam dus, maar ook Riga, en in Berlijn schijnt het nu ook te beginnen.

  Volgens mij is het de oplossing dat op een industrieterrein bij Schiphol een groot vermaakscentrum wordt gebouwd (werktitel “Sodom & Gomorra”) met plenty goedkoop bier, goedkoop vreten, willige wijven en gokautomaten. Met een overdekte verbinding naar Schiphol, en een dikke pijpleiding naar de Heineken brouwerij in Zoeterwoude. De “dames” kunnen gerust illegaal zijn als dat centrum achter de douane wordt gepositioneerd.

  Het historische centrum van Amsterdam dat ze nu verzieken moeten ze veel duurder maken. Een idee zou kunnen zijn om daar een toegangsprijs te heffen. In het buitenland heb ik dat al meermalen meegemaakt: historische wijken waar je een toegangsprijs moet betalen. Voor de hele wijk.

  Wie meer van de repressie is kan overwegen de grenscontroles te verzwaren, misschien wel visa te eisen. Toen ik uit Skopje terugkeerde op vliegveld Eindhoven was ik getuige dat de Macedoniërs keihard werden afgebekt door de marechausee. Ze hebben weliswaar geen visum nodig, maar ze werden wel dringend gevraagd at ze hier kwamen doen. Engeland was al geen partij bij Schengen, en nu ze uit de EU stappen is er geen reden Britten anders te behandelen dan bij voorbeeld die Macedoniërs.

  1. Stanly2000

   Fritsje, de oplossing geniaal!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.