Antisemitisme bij de NPO: VARA-coryfee Sanne Wallis de Vries maakt walgelijke Israëlsketch

Joden zijn alleen maar uit op geld, het beheersen van de wereldpolitiek en het vermoorden van Palestijnen. Althans, als je BNNVARA mag geloven dat in de persoon van Sanne Wallis de Vries een walgelijke antisemitische persiflage op het winnende Songfestivalliedje van zangeres Netta heeft gemaakt.

Dat ze bij BNNVARA niet altijd evenveel hersens op zak hebben, dat is iets wat menigeen kan beamen. Als kippen zonder koppen lopen de medewerkers van de socialistische omroep achter linkse roeptoeters en volksmenners aan, zonder ook maar te checken of die het wel bij het goede eind hebben.

Nu ontken ik niet dat ook stilstaande klokken wel eens gelijk hebben, maar dit weekeinde waren die stilstaande klokken weer vooral eens… pompomp… inaccuraat. Jaja, je verwacht het niet. Afgelopen zaterdag zond de omroep namelijk de eerste uitzending van het nieuwe cabaretprogramma Sanne Wallis de Show uit, waarin cabaretier Sanne Wallis de Vries de actualiteit ‘gevat’ mag persifleren.

Dat ging meteen mis. In een persiflage op het winnende Songfestivalliedje van dit jaar kon Wallis de Vries het niet laten om telkens allerlei antisemitische complotdingetjes aan te halen. Zoals dat Israël uit is op een ontruiming van de al-Aqsa Moskee, of dat Joden allemaal gierige geldwolven zijn.

Geen enkel vooroordeel werd gespaard. Lees maar:

“„Mijn hemel (…). Wie verzint deze infantiele, ongemakkelijke, op geen enkele manier grappige, teksten?”, schrijft iemand over het nummer dat een look-a-like van Songfestivalwinnares Netta Barzilai zong. Hierbij werden oorlogsbeelden vertoond onder songteksten als: ’Kijk eens hoe mooi ik bommen gooi’ en over een feest in de ’Al Aqsa Moskee, die staat toch al gauw leeg anyway’.

Een ander vindt het niet alleen ongemakkelijk, maar spreekt van regelrechte ’Jodenhaat’. „Je gaat ervan over je nek”, schrijft Joop Soesan, een consultant voor Europese bedrijven die zaken doen in Israël. Zijn kritiek wordt hem niet in dank afgenomen; tegenstanders verwijten juist Israël rassenscheiding. Het leidt tot grote verdeeldheid op het sociale platform.

Ook het CIDI reageert cynisch: „Hoi Sanne Wallis, we hoorden je parodie op het songfestivalnummer van Israël. Vol met „hilarische” grapjes over Joden en geld enzo. Lachen!””

BNNVARA, jullie zijn aan zet: haal deze drek onmiddellijk van de buis!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Blue monday

  de “grap” ontging mij ook volledig, maar dit is geen anti-semitisme doch kritiek op Israël van een onbeduidend persoon.

  1. Ernst Quispel

   Het is inderdaad absurd om deze satire antisemitisch te noemen.

   1. Ernst Quispel

    Het is ook absurd mij een antisemiet te noemen, Spring.

    1. springmaarachterop

     Je durft het nog te ontkennen ook….flapdrol!

    2. Ernst Quispel

     Dat klopt, het verwijt van antisemitisme in mijn richting mist elke grond en moet als domme laster worden getypeerd.

     1. van Urk

      Ernst@ Kritiek durven leveren tegen de Palestijnse overheid ligt anders zwaar op uw tong. Zolang u graag dus ziet hoe hamas vrij spel en steun krijgt door de Palli-knuffelaars om Joden te kunnen vermoorden bent u een doodgewoon antisemiet.

     2. Floris

      Inderdaad Van Urk. Ongenuanceerde kritiek op Israël in zeer agressieve termen zoals Quispel steeds weer uit en tegelijkertijd nooit kritiek uiten op de Palestijnen, die het pas echt bont maken, is gewoon antisemitisme.

     3. Ernst Quispel

      De kritiek die ik heb op Israel is ongenuanceerd noch agressief maar sluit inhoudelijk naadloos aan op talloze resoluties van de VN.

     4. Control

      “De kritiek die ik heb op joden ongenuanceerd”

      🙂

     5. Ernst Quispel

      Jammer, dit getrol.

     6. Control

      “Jammer, dit getrol.”

      Het staat er echt!

     7. Holland

      De VN is een nazi-organisatie die gedomineerd wordt door moslimstaten. De talloze anti-Israel resoluties zijn het papier niet waard waarop ze geprint worden.

     8. Ernst Quispel

      “De VN is een nazi-organisatie ”

      Het staat er echt!

     9. Holland

      Wees blij dat er niks aan je ogen mankeert, drollenwipper.

     10. Roughwood

      De VN betitelen als zijnde een nazi-organisatie raakt kant nog wal. Gedomineerd door moslimstaten? Qua het hypocriete, stelselmatig zwartmaken en besmeuren van de democratische staat Israël zeker wel!

      https://www.youtube.com/watch?v=35eEljsSQfc

     11. Rechtsaf

      @Urk wie Israël zegent wordt gezegend

     12. Bloem

      Helaas is er bewijs te over

     13. Control

      ‘domme laster’

      🙂

    3. Bloem

     Waarom blijft u toch ontkennen? U heeft een hekel aan joden, een zieke overtuiging wat beschaafde mensen betreft. Schaamte zal waarschijnlijk de oorzaak van uw ontkenning zijn

    4. Rechtsaf

     @Ernst maar Ernst jij bent de grootste antisemiet hier, je kunt geen moment voorbij laten gaan om dit te proclameren..

     1. Toppop

      En Ernst probeert altijd een christen-kletspraatje als het over islam gaat.

   2. Bloem

    Voor een antisemiet is dat uiteraard absurd. We weten inmiddels hoe u over Jüden denkt heer Quispel. Dat is niet bepaald fraai.

    1. van Urk

     Ernst kwispel weet totaal niets van moderne antisemitisme. Hij beseft niet dat Jodenhaters stelselmatig argumenten zoeken om ze te haten. Men kan ook grapjes gaan maken over Hamas als het voor de VARA toch maar om humor gaat.

   3. Koos sssss

    Waarmee de satire van Adolf Hitler en Heinrich Himmler meteen ook weer salonfähig is.

 2. springmaarachterop

  Die Sanne Wallis de Vries zou onder een op volle snelheid voortrazende TGV getrapt dienen te worden, misschien knapt die hazelipbek van haar daar van op.

  1. Guus Geluk

   Ik zie dat de geweldsfantasieën niet van de lucht zijn.

   1. Guus Geluk

    DFTTP

    1. Toppop

     DFTTP?

     1. denk eens na

      mTTH MPOLIEoop HHO

   2. Control

    ‘geweldsfantasieën’

    🙂

  2. Meester Kong

   Hee Hyde….

  3. Ernst Quispel

   Spring staat al weer strak van de moordzucht.

   Het lijkt me een gelukkige en tevreden man.

   🙂

 3. oeioeivogel

  Je zou er een maagzweer van krijgen als je ziet hoe ons zuur verdiende belastinggeld verkwist wordt. Wat een bagger!

 4. denk eens na

  Het linkse fascisme neemt hand over hand toe , als dit zelfde filmpje over de islam was geweest was links fascisme op haar achterste poten gaan staan, het liefst zien de islam knuffelaars de kampen weer open gaan en de joden aan het gas gaan, een schaamtelozen vertoning van links

 5. Bloem

  Links is antisemitisch blijkt maar weer eens. Onsmakelijke tendentieuze vooroordelen worden als humor gezien. Moet je eens zo over moslims praten in je show. Dan heb je gelijk een politiek showproces aan je broek en allerlei aluha akhbar tuig met geslepen messen achter je aan

 6. palko

  Dat je het Eurovisie songfestivalliedje van Israel niet leuk vindt? Daar kan ik me wat bij voorstellen. Ik vond het, net als het merendeel van de overige uitzendingen, ook helemaal niets. Maar de teksten bij deze parodie van Sanne Wallis de Vries, die ik nu voor het eerst zie en hoor, waren zowel smakeloos, humorloos, waardeloos, bedenkelijk als volkomen misplaatst. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er beschaafde kijkers waren die erom konden lachen, laat staan ervan in een deuk lagen. BNN/VARA en Wallis de Vries, als je enig schaamtegevoel hebt ga je dan diep schamen.

  1. palko

   uitzendingen = inzendingen

 7. springmaarachterop

  “De vrijheidsstrijd deel 1: Burgeroorlog”

  https://www.niw.nl/de-vrijheidsstrijd-deel-1-burgeroorlog/

  Voordat de bekende smerig antisemitische trol Ernst Quisling weer zijn welbekende leugens begint op te hangen, hier even de feiten betreffende de ontstaansgeschiedenis van Israël.

 8. Meester Kong

  Wat een gezeur weer op DDS, als Max Tailleur nog leefde had hij zich dood gelachen om de gevoelige tenen van de Tim en de reaguurders…

  1. Beukman

   “Ah… ah… alle…. allemaal ah… ah… ah… antise…. antisem… antisemieten”, aldus Moos die had gesolliciteerd op de vacature van nieuwslezer, nadat hij was afgewezen. 🙂

   1. Ernst Quispel

    🙂

    1. denk eens na

     Er komt een neger bij het uitzendbureau …………

     1. denk eens na

      Een moslim komt zich melden op het vwo …………

    2. Control

     🙂

  2. sjun

   Het zou ook kunnen dat de man dan al eens overvallen en/of gedood zou zijn door daartoe politiekreligieus geispireerden of verwarde mannen. Zo veilig is het tegenwoordig niet meer in Nederland voor menssen met Joodse namen.

 9. Ben Zine

  Ook hier is het weer policor lafheid troef. Schelden op Israël in de wetenschap dat je van Joden niks te vrezen hebt. Maar kritiek op de andere kant ? Nee… Dan is het in huize Wallis de Vries plotseling oorverdovend stil… Sanne doet alleen “stoer” als het veilig is, dan durft ze wel. Over vrouwenbesnijdenis, eerwraak, kindhuwelijken, steniging wegens overspel, haat jegens Joden en homo’s, onderdrukking van vrouwen binnen het huwelijk, daarover zwijgt onze “progressieve” grapjas in alle talen. Ook hier dus wederom selectieve verontwaardiging, en daardoor volkomen ongeloofwaardig en hypocriet. En ook niet grappig trouwens. Ze “doet” leuk, maar ze is het niet. Gewoon een pisartiest die meehuilt met de andere linkse wolven.

 10. ko vadis

  Geen enkele moeite om mijn lachen in te houden, tijdens die vertoning!
  Echter, een goeie Negermop had er wel ingegaan! (Oeps)

 11. Pedrito

  Sanne Walgelijk te Vies is niet alleen ontzettend dom, maar alle teksten die haar mond verlaten rieken naar links fascisme. Wilt u meer of minder links ? Nou…., minder, veel minder, nog veel minder…………….!!! Ik zie mijn minder/minder-proces met vertrouwen tegemoet !

 12. Ni28

  De VARA heeft het cabaret gekaapt en geeft een podium aan alleen politiek correcte cabaretiers. Wie geld wilt verdienen moet onze lied zingen is de voorwaarde. Het komt mij wel bekend voor. Als je in mijn jonge jaren carrière wilde maken moest je eerst lid van de communistische partij worden. Wat is het verschil met de VARA? Geen. En lachen is er in beide gevallen ook niet bij.

  1. Meester Kong

   Wie is toch die Hans Teeuwen 🙂 🙂 🙂

 13. Frits Jansen

  Leuk zijn zit Nederlanders niet in het bloed, en Sanne met de lange achternaam doet bovendien geen enkele moeite haar kakroots te vervelen.
  Intussen hoef je geen antisemiet te zijn om Israël te haten.

  1. Frits Jansen

   vervelen is al te grof, schuld van mijn spel checker.
   Verbergen moest het zijn.

  2. Bloem

   Fijn dat u het beiden doet, het maakt uw leven vermoelijk een stuk makkelijker heer Jansen. Is uw antisemitisme er door uw ouders ingegoten of zette u zichzelf juist af tegen uw ouders?

 14. EU kok

  Ik lees hier altijd dat links geen gevoel voor humor heeft.
  Op de reacties afgaande blijkt dat ook al een leugen te zijn.
  Hadden we maar een bureau tegen fake-news.
  Ofschoon, zou het hier wel een stuk stiller worden.

 15. nienke

  Ik moet zeggen ik vond haar show geen pest aan.

  1. gister

   ik zou er, net als sjun, niks van vernomen hebben als het hier niet genoemd was!
   de vara is allang voorbij.

 16. sjun

  Sanne Wallis de Vries heeft misschien hard geld nodig en kon zo op een ludieke manier arabiserende VN sponsoring binnenharken. Dit past namelijk uitstekend in de geest van de VN resoluties van de laatste dertig jaar en het zal dan ook niet voor niets zijn dat die club zich door arabische belanghebbenden heeft laten kopen. Wel sneu dat het al lang niet meer storm loopt bij BNN/VARA uitzendingen. Ik zou er niks van vernomen hebben als het hier niet genoemd was…

 17. Gerlos

  Na van Muiswinkel weer zo’n figuur uit de linkse kerk die de Nederlanders schoffeert.

 18. Maxspeed48

  Als je de media volgt in plaats van te checken wie de waarheid spreekt loop je zomaar te blêren. Onzin uit te kramen. In de jaren 30 hebben de nazi’s veel schade berokkend onder de joden.
  Gelukkig zijn de joden de zakenmensen van de wereld.
  Als Sanne verstandig is biedt zij excuses aan aan Israël.
  In 1948 werd Israël officieel, helaas gebruikt de media dit om het land van de joden belachelijk te maken.
  Long live Israël

 19. Kees

  Typische vara humor, waar fans van Paul de Leeuw ook mee zullen lachen.

 20. Lukasandro

  Om te gaan klagen heb je ”De Klaagmuur”voor Israël klaagt bij verkeerde muur.

 21. Lukasandro

  Israël moet niet klagen als er klacht ingediend dan moet bij ICC te Den haag tegen Israël.Cidi en andere Pro israëlische instanties zijn precies alle teksten gaan nalopen of er iets anatisemitisch teksten bevat,te gek voor woorden .Het is gewoon een hilarisch .!Israël moet niet zeuren en dat ze geldzuchtig zijn is van oudsher bekend dus niks te klagen.

 22. Lukasandro

  Nederland mag niet klagen ,anders voert Israël aanval met F 35 kijk uit mensen!Luister en gehoorzaam wat de Zion zegt.

 23. Lukasandro

  Moet Nederland nou een knieval doe voor Netanyahu?Te zot voor woorden moeten we ook nog eens aan israël vóóraf vragen welke programma’s de Nos,Vara enz mag zenden,te zot voor woorden.Het is gewoon een Hilarisch parodie meer niet,mensen zoals Israëliers vatten alles antisemitisch op gaan ze alles uitpluizen één voor één of iets antisemitisch is en klagen meteen daarover zo hebben ze de wereld eeuwen lang voor de gek en voor zich gehouden!wake up!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.