Arm Amsterdam wordt de komende jaren geregeerd door Pyongyang-coalitie: GroenLinks, D66, PvdA en SP

De komende vier jaar krijgt Amsterdam een college dat de Cubaanse regering nog wel links inhaalt: alle linkse partijen nemen er in zitting, en ieder spoortje van rechts beleid zal de komende jaren genadeloos worden uitgewist. Inwoners van de hoofdstad mogen zich opmaken voor een nieuw leven in een soort mini-Sovjet-Unie.

Treurig nieuws van één van de nieuwe politieke medewerkers van de zomer-Matthijs Margriet van der Linden. Jaap Jansen, doorgaans goed ingevoerd, kon ons gisteravond laat ‘verrassen’ met het nieuws dat de onderhandelingen over een nieuw college van burgemeester en wethouders in Amsterdam er bijna opzitten. Ze waren kennelijk een succes, want de vier linkse tortelduifjes – GroenLinks, D66, PvdA en SP – staan te trappelen om in de Stopera hun liefdesnestje te bouwen.

Dat betekent dat de laatste spoortjes van rechts beleid de komende jaren harder gewist gaan worden dan Stalin de verwijzingen naar Trotsky uit de geschiedenis retoucheerde. Matigen met uitkeringen en subsidies? Vergeet het maar. Het uitzetten van krakers? Nope, gaat niet meer gebeuren. Belastingverlaging? Haha, natuurlijk niet. Afschaffing van de erfpacht? Ben je mal, de linkse Sinterklaaspartijen moeten ergens het geld vandaan blijven halen.

En daarmee raken de inwoners van onze hoofdstad van de regen in de drup. Ik heb dus te doen met iedereen die niet op deze partijen gestemd heeft, want Oost-Duitsland keert de komende vier jaar terug op aarde en vestigt zich in het hart van Nederland. Ze zeggen dat iedereen de regering krijgt die ze verdienen. Maar zelfs Amsterdam, ook al hebben ze massaal voor die vier socialistische partijen gestemd, verdient niet zoiets gruwelijks links als dit. De coalitie waar Kim Jong Un z’n vingers bij aflikt; wat een treurnis!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. palko

  Elke stad krijgt de coalitie die het verdient. Amsterdam wordt met een coalitie van Groen Links, PvdA, D’66 en SP in ieder geval een paradijs voor illegalen, parasieten en profiteurs. Arme burgers die het geld moeten verdienen dat door deze foute partijen over de balk gaat worden gesmeten.

  1. B. Pascal

   Wat ze hebben gezaaid, zullen ze oogsten.
   Wat ze oogsten, zullen ze ook eten!

 2. Holland

  Het gros van de Amsterdammers smult van zo’n stadsregering. Ze noemen het ‘een coalitie met hart voor de stad’. Ooit was A’dam geweldig, maar daarvoor moet je heel ver terug graven. Nu is het een pauperstad met een allochtone kansenparel-meerderheid. Reddeloos verloren dus.

  1. Beukman

   @Holland hobbelt:
   “Nu is het een pauperstad met een allochtone kansenparel-meerderheid. Reddeloos verloren dus.”

   Aldus een gevluchte Amsterdammer.
   Nu een Amsterdammer die gewoon in zijn stad is gebleven, eentje met feiten, die luiden:
   Iedere boerelul wil tegenwoordig in Amsterdam wonen. Dat zal vast niet zijn omdat het zo’n vreselijke pauperplek zijn dacht je niet?
   Ik weet niet over welke tijd jij het hebt @Holland, maar de stad heeft er nog nooit zo opgeknapt bijgestaan als tegenwoordig.

   Persoonlijk ben ik niet onverdeeld gelukkig met dit college; ik had liever D’66 eruit gehad en VVD erin. Maar ik kan er mee leven. Hopelijk wordt het massatoerisme nu eindelijk eens serieus aangepakt, evenals de k*tscootertjes die de fietspaden onveilig maken. De stad zou ook nog wel wat schoner mogen qua verkeer. Dit nieuwe college (als het er inderdaad komt) zou deze klus moeten kunnen klaren, dacht jij ook niet, oelewapper?

   1. denk eens na

    beuk ik heb net de 5 ruggen gestort.

    1. denk eens na

     nou maar hopen dat dat het aankomt, groetjes

    2. Beukman

     Ah @denk ik zie het, geld is hier binnen.
     Makkelijk cashen was dat trouwens voor mij, en voor jou is er toch nog een mazzeltje: ik heb maar 5 voordelen van de islam genoemd, hadden er ook 50 kunnen zijn.

     1. denk eens na

      Het grootste voordeel was je vergeten: dat ze zich zelf opblazen.

  2. Blue monday

   Ooit, toen de PvdA het nog in zijn eentje voor het zeggen had?

   Of ga jij terug naar de 17e eeuw of zo?

 3. Babaji538

  De kwaliteit van sigaar en banaan
  zal reduceren.
  Petra Hermans

 4. Dirk van Jurie

  Hiermee is Amsterdam officieel gekraakt.

 5. Meester Kong

  Mooi en mogen we hopen op een zelfde coalitie bij de volgende TK verkiezing. 🙂

  1. Guus Geluk

   In een tijd als deze moesten we dat maar niet doen. 🙁

 6. Uiterst Links

  Verplaats GL met PvdD en D66 met BIJ1 en ik zou het een ideale coalitie vinden

 7. Ni28

  Iedereen heeft een les nodig. Meemaken in praktijk waar je voor zo vurig gestemd hebt. De jongste voorbeeld ligt in Venezuela waar zij de consequenties van hun stemgedrag in levende(nog maar net) lijve ondergaan. Heel goed en leerzaam alleen ik hoef het niet voor een tweede keer meemaken. Daar pas ik voor. Zolang dit nog beperkt blijft tot Amsterdam dan zijn normale mensen alleen hun hoofdstad kwijt. Als dit gezwel gaat uitgroeien zonder passende maatregelen dan wordt het land onleefbaar. Ik weet het uit praktijk, helaas!

 8. Tguard

  Je krijgt wat je kiest dus niet zeuren en genieten van al dat moois wat op jullie af gaat komen.

 9. Blue monday

  In Amsterdam kan de vlag uit, hier hebben ze tenminste gekregen waar ze op gestemd hebben.

  Overigens is Amsterdam, “ondanks” 100 jaar linkse coalities een geweldige stad om te komen en te wonen.

  Blijkbaar zijn er nog betere en mooiere steden in Nederland te vinden op deze schaal, zoals Volendam of Apeldoorn….

  Saaiheid wordt hier tot norm verheven!

  1. Frits Jansen

   Volendam is een PVV bolwerk.
   Er schijnt één moslim in het dorp te zijn gesignaleerd: de populaire lokale patatbakker.
   Ach we haten alle moslims behalve degenen die we toevallig kennen want die lijken wel héél erg op mensen.

   1. penis aqua di rosa

    Is daar iets mis mee?

 10. Frits Jansen

  Tuurlijk, schrijnende armoede onder een zwaarlijvige dictator, massademonstraties on Koreaanse stijl in de Kim Jong Oen Arena, en een muur met bloedhonden en landmijnen om de stad.
  In één woord: AFSCHUWELIJK!

 11. Frits Jansen

  Waar het op aan komt is of ondernemers vertrouwen hebben in de economie.
  Dat vertrouwen herstelt zich nu, maar heeft voorgaande jaren een gevoelige knauw gekregen door islam-bashers, EU bashers en DDS kritiek.

  Jawel, je kunt de discussies op deze websites beschouwen als een uit de hand gelopen grap, maar ze kosten je wel veel geld want angst schaadde bedrijven.

  EU-scepsis wordt toegejuicht door multinationals want nu hebben zij het weer voor het zeggen. En we weten: de aan(deel)houder wint!

 12. Frits Jansen

  Ze zochten nog naar een zwaargewicht als wethouder en hebben nu Sharon Dijksma bereid gevonden uit Twente naar Amsterdam te verhuizen. Dezelfde Dijksma die ooit treffend werd aangeduid als “praatpop”. Geen daden maar woorden.
  Of was het nou andersom? Bij haar in elk geval niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.