Bezopen! GGZ geeft religieus advies over de Ramadan: ‘Als je een dag vasten mist, moet je die later inhalen!’

De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) meent zich te moeten mengen in de geloofsbelevenis van moslims. Zwaaiend met het vingertje houden de doktoren en psychologen van het instituut moslims voor dat ze toch écht wel moeten vasten als dat kan. Doen ze dat niet, dan moeten ze zelfs die dag inhalen. Zeg: is de GGZ een onderverdieping van Diyanet, of zijn ze daar daadwerkelijk om mentale gezondheidsproblemen op te lossen?

DdZSro2X0AEH4l0

Kijk even goed naar bovenstaand tabelletje. Nee, dat is geen overzichtje uit een moskeefolder. Het is ook geen screenshot uit een boek dat moslims leert hoe zij de islam moeten intepreteren. Nee, geen van dat alles. Sterker nog: het is niet eens een islamitisch document. Vermoedelijk zelfs niet eens geschreven door moslims. Waar het wel vandaan komt? Godbetert van de website van de GGZ! Een instelling die is opgericht om te zorgen dat wij minder last hebben van angststoornissen, depressies en andere psychische kwaaltjes.

En kennelijk tegenwoordig dus ook om te zorgen dat de islam wel op de “juiste” manier beleefd wordt. Telegraaf-redacteur Wierd Duk spreekt er schande van:

“GGZ Utrecht geeft tegenwoordig ook religieuze adviezen: “U dient de niet gevaste dagen op een later moment in te halen. Het liefst vóór de eerst volgende ramadan.” De gekte”

Na enig onderzoek blijkt de GGZ Utrecht niet de enige instelling te zijn die zich gedraagt als moskee. Ook Thuisarts.nl (“een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap”) houdt moslims dwingend voor dat ze moeten deelnemen aan de Ramadan:

“Moslims die geestelijk en lichamelijk gezond zijn, zijn verplicht om te vasten tijdens de ramadan.”

Wat een enorme betutteling van de artsen en psychologen. Is dit nog wel een seculier land, of zullen we ons dan maar meteen omdopen tot Nederarabië?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Ni28

  Moslimmoeheid, een nieuwe fenomeen.

 2. Ritter

  De hele media hype rond Ramadan is ook vrij bizar.

  Zowel de publieke omroep als niet-publieke omroepen besteden uitgebreide aandacht aan de Ramadan en promoten het als het ware als “positief”.

  Ik kan geen andere religie die zoveel positieve promotie krijgt in de media als de islam, terwijl deze religie zeer gewelddadig is en vele andere negatieve heeft zoals vrouwenonderdrukking en dat soort dingen.

 3. springmaarachterop

  De islamisering in dit land is op volle stoom, we worden volkomen ondergesneeuwd door dat ongedierte op allerlei zaken!

 4. Ni28

  De poliklinieken en huisartsen zetten zich weer schrap. Het is weer tijd. Moslims zijn een lastige soort.

 5. Svetlana

  Neederland wordt langzaam en moslim land en daar kunen we hel blij mee zijn. Islam is de relgie van vreede, en dankzij de islam heben we hier in Neederland lekkere turkse bakers waar ik en mijn kinderen elke dag kunen smulen. Vandaag was ik wer bij de baker en ik heb een leker brodje gegeten gevult met gehakt. Mijn kinderen haden dat ook

  1. meijer61200

   Jij hebt geen kinderen! Want te dom om je eigen kut te vinden….

   1. palko

    @Meijer, tsja, als je een piemel hebt, zoals Svetlana, dan kun je moeilijk een kind baren. Of loop ik misschien achter? En is dat tegenwoordig via een technologisch hoogstandje wél mogelijk?

    1. Guus Geluk

     Svetlana’s seksueel getinte commentaren werken aanstekelijk: het halve forum heeft het inmiddels overgenomen. Daarmee lopen zij dus recht af op Svetlana’s zieke niveau.

   2. Mart

    Mischien weet die bakker dat wêl.

  2. Paaldanseres

   Inburgeringscursus gemist?

   1. Stanly2000

    Nee, Svetje heeft de uitreiking van hersencellen gemist net als haar baasje EmistQ.

    1. Steve Van der Vekens

     De overschotten van de hersencellen heeft God op de kameel geplakt.

  3. toetssteen

   @Svetlana
   Leert u uw kinderen wel beter spellen?

 6. palko

  De drie ‘dames’ op de foto met een schaamlap op hun kop, moeten haast wel moslima’s zijn. Ze schamen zich blijkbaar, en volkomen terecht, voor de misdaden die dagelijks wereldwijd en met volle overtuiging worden gepleegd in de naam van de profeet Mohammed. Of zouden ze die schaamlap dragen om het schaamhaar te bedekken? Wie het weet mag het zeggen.

 7. Peter Loosduinen

  Aan NTR:
  Ramadanjournaal

  Waarde directie van de NTR,

  Komt er dit jaar in navolging van een ramadanjournaal ook een adventsjournaal ?

  Dit zou bij uitstek een gelegenheid zijn om de kloof tussen moslims en niet-moslims kleiner te maken.

  De moslims leren zo wie Jezus echt is ( de Zoon van God ) en kunnen dan met de christenen meeleven naar Kerstmis waar de geboorte van Jezus gevierd wordt.

  Gaarne uw reactie,
  Peter
  PS Ik heb grote bezwaren tegen de volgende formulering op Uw site :

  In de heilige maand ramadan wordt herdacht dat de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden

  1. voor christenen en niet-gelovigen is de ramadan GEEN heilige maand.

  2. de heer Mohammed is voor christenen en niet-gelovigen geen profeet.

 8. meijer61200

  Kan de GGZ niet beter gaan doen waar ze onder meer voor zijn opgericht? Het opsluiten van verwarde Allah Akbar roepende verwardiërs? In plaats van dit soort waanzin debiteren? Hoog tijd dat de bezem eens door de GGZ gaat. Behalve het riant vullen der zakken interesseert de veiligheid van de niet structureel hatende autochtoon jullie niet echt veel.

 9. Peter Loosduinen

  Waarde azijnpissers !
  Stuur net als ik een mail aan de NTR om te protesteren tegen het Ramadanjournaal !!

  E-mail ?? info@ntr.nl

  1. Stanly2000

   Is gebeurd!

  2. meijer61200

   Ga ik nu doen! Goede tip!

 10. Paaldanseres

  Het begint nu toch stilletjesaan allemaal, heel eng te worden. Wat een k#tland.

  1. Mart

   Ook ik lees en huiver….Wel gezelliger hier in Brasil.Gisteren een gratis anti griep injectie gehaald op de wijkpost.En we hadden het over”de toestand in Europa”, met de lieve verplegers en verpleegsters.Deze weten ècht niet hoe het gesteld is met jullie.Dit is òòk alarmeerend.

 11. Floris

  Alles, maar dan ook ALLES wordt uit de kast gehaald om deze verderfelijke KUT-religie de hand boven het hoofd te houden.

  Moslims zijn voor deze watjes een beschermde diersoort.

  Ramadan is buitengewoon ongezond en dan gaan artsen het nog promoten ook. De achterlijkheid ten top!

  1. Mart

   Kijk dit krijg je als ”hoogopgeleiden” te lang worden blootgesteld aan de vakkundige hersenspoeling ingebouwd in hun studie door reeds gehersenspoelde leermeesters,De ”Frankfurtershole” kan trots zijn op de resultaten.

 12. Steve Van der Vekens

  Die artsen en psychologen zijn gewoon bang dat ze daar de keel wordt overgesneden.

 13. NoDoubt

  Alle beschavingen met christenen, hindoes en atheïsten zijn ongelovig en moeten worden vernietigd; dit is weg van profeet Mohammed.

 14. toetssteen

  GGZ is getikt en zeer onverantwoordelijk bezig.
  De adviezen die zijn geven zijn medisch gezien te dwaas voor woorden. Niet in de laatste plaats omdat in tropische landen een geheel ander patroon wordt gezien dan hier met de almaar lengende dagen.
  In de tropen zijn uren zon/nacht gelijk verdeeld. Men kan alzo om ongeveer 19.00/19.30 gaan buffelen en ’s morgen een uurtje eerder het nest uit en zo rond 06.00 tevreden onder de douche springen.

  1. Ernst Quispel

   “GGZ is getikt en zeer onverantwoordelijk bezig.”

   🙂

   1. toetssteen

    @Q
    Wat snapt u niet aan geestelijke gezondheidszorg is??
    Wellicht dat zij niet bevoegd zijn met lichamelijke zorg? Indien ja, dan ben ik het met u eens.
    Dan moet het zijn: GGZ trekt een veel te grote broek aan.

 15. sjun

  Gevalletje waar je mee omgaat raak je mee besmet. Beter zou zijn dat praktiseren van islam soortgelijke adviezen kreeg als praktiseren van roken. Val er niemand anders mee lastig, dring het niet op en tracht niet de publieke ruimte te claimen. Gebeurt dat allemaal wel dan moeten er wetten en wetshandhaving komen om de rest van de bevolking te beschermen.

 16. lugar

  Ja, het wordt met de dag idioter. Naast de diverse foldertjes in het Arabisch nu ook dit!

 17. Heinz

  Ach, het is weer eens wat anders dan 10 weesgegroetjes bidden als afkoop voor een zonde

 18. Pescador

  Je gaat als hollander de GGZ in en je komt er als verwarde man weer uit

 19. Ruud562

  GGZ, te verrot voor woorden!

 20. Gerlos

  Als die moslims dat achterlijke ramadan willen vieren moeten ze ook zelf maar de consequenties aanvaarden en ons er niet mee lastigvallen.

 21. Ernst Quispel

  Belachelijk artikel. De GGZ en Thuisarts.nl beschrijven slechts welke regels de moslims zichzelf opleggen. De conclusie dat zijn vinden dat moslims zich hieraan MOETEN houden komt uit de dikke duim van Tim.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.