Bizar: Facebook verwijdert posts van antisemitismebestrijders en dreigt hun pagina's te verwijderen

Geen categoriemei 30 2018, 10:00
Bestrijd je antisemitisme op Facebook? Maak dan je borst maar nat, want het sociale medium komt je dan aanpakken. Zij die jodenhaat bestrijden worden zelf bestreden door Mark Zuckerberg en co. Een absurde gewaarwording.
https://twitter.com/Imamofpeace/status/1001608563372969984
In de wereld van de islam is imam Tawhidi een interessante gewaarwording. De Australische islamitische geestelijke laat zien dat de islam wel degelijk op een vreedzame manier kan samenleven met de rest van de wereld, en is dan ook continu bezig met het bestrijden van de radicale, agressieve en terroristische elementen van zijn eigen geloof.
Zo heeft Tawhidi ook een eigen Facebookpagina, waar hij liet zien hoe antisemitisch velen van zijn mede-moslims eigenlijk zijn. Hij gaf daar ene Sumayah de wind van voren, omdat zij 'lollig' twitterde dat je oven moest opwarmen om er vervolgens Joden in te stoppen - een nare verwijziging naar de holocaust. Om haar te confronteren met haar afschuwelijke uitspraken, plaatste de imam een screenshot van het genoemde twitterbrericht.
Maar wat doet Facebook? Die verwijdert het plaatje met Sumayahs uitspraak. Tawhihi krijgt vervolgens een verbaal oplawaai van de moderators voor het "niet volgen van de gemeenschapsrichtlijnen" en daarbij de waarschuwing dat als de geestelijke nog een keer over de schreef gaat, zijn pagina wel eens permanent verwijderd zou kunnen worden. Kortom: als hij doorgaat met het bestrijden van antisemitisme, krijgt de Australische moslim te maken met de Facebook-Gestapo en kan hij z'n online boeltje sluiten. Dat is natuurlijk bizar: is Facebook vóór jodenhaat, ofzo? Dat zal toch niet, gezien oprichter Mark Zuckerberg zelf een (niet-religieuze) Jood is?
Tawhidi pakt de Facebook-voorman dan ook ongenadig hard aan in een tweet:

"Mark Zuckerberg jij absolute idioot. Ik was jouw mensen aan het verdedigen tegen het in de oven gestopt worden. En jij dreigt mijn pagina permanent te onpubliceren?"

Het woord is nu aan Silicon Valley. Gaan we door met het bestrijden van antisemitisme, of gaan we in de naam van één of andere gemankeerde uitleg van de vrijheid van meningsuiting lekker toestaan dat er hardop gefantaseerd wordt over brandende joden - al dan niet in ovens?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten