Blijdschap in huize Sylvana: pleisters zijn nu ook verkrijgbaar voor zwarte huidskleur

Yes! Alweer een non-issue opgelost en niemand minder dan Sylvana Simons is er uiteraard volkomen in haar nopjes mee. “Het werd eens tijd!”

Nederland mag zichzelf weer eens flink op de borst kloppen: we hebben weer eens een probleem opgelost waarvan we niet eens wisten dat het überhaupt bestond. En waarvan je je afvraagt hoe iemand dit ooit verzonnen heeft. Maar hier komt-ie: de pleisters die uit de EHBO-koffer komen om je schaafwonden te verbinden? Ja, die zijn dus een beetje kolonialistisch. Want ze zijn niet verkrijgbaar in allerlei verschillende huidskleuren… en dat is uitermate stigmatiserend! Foei!

Gelukkig komt aan dat gigantische onrecht nu een einde, zo vertelt een jubelende Sylvana Simons. Ze citeert een artikel uit het Parool over een stichting getiteld “Albert Schweitzer Fonds” die nu ook pleisters gaat ontwikkelen in andere kleuren dan alleen wit:

“”Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Daarom is echt heel vreemd dat er tot vandaag de dag alleen pleisters in één kleur verkocht werden. Ieder mens moet een pleister kunnen plakken van zijn of haar keuze,” stelt voorzitter Frans Hiddema van het NASF.

Het eerste product van NASF’s donateurmerk ‘Het Grotere Verband’ is een HeltiQ pleisterset in zes verschillende huidskleuren. Ze zijn vanaf dinsdag verkrijgbaar bij Etos, Trekpleister en DA voor de adviesprijs van 3,99 euro per pakje van 24 pleisters. Van iedere verkochte pleisterset gaat er minimaal 1 euro naar Afrika.”

En zo hebben we op deze planeet weer een stukje onrecht uitgeroeid. Klimaatverandering, oorlog in het Midden-Oosten en massala hongersnood zijn allemaal zaken die onze pet voorlopig nog te boven gaan, maar in ieder geval hebben we nu pleisters in alle huidskleuren van de regenboog. En daarover kunnen wij samen met Sylvana Simons best heel tevreden zijn, toch? De wereldvrede is ons immers weer een paar centimeter genaderd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Holland

  Prima oplossing! Had er al veel eerder moeten zijn natuurlijk.

  1. Archetype01

   ja gat in de markt, prima!
   typisch gevalletje goed kapitalisme.

 2. Vit

  Ennuhh hoe zit het met een gipspoot?

 3. Ernst Quispel

  De vraag rijst wie hier het meest kleingeestig is, degene die blij is met pleisters voor alle huidskleuren of degene die zich erover boos kan opwinden.

  1. palko

   @Ernst, ik lees alleen maar reacties van mensen die spontaan niet meer bijkomen van dit soort lachopwekkende berichten. Dat is totaal wat anders dan boos zijn.

  2. Ni28

   Boos? Dat kunt alleen jij zijn. Mensen zonder humor zijn zoals jij. Saai!

  3. penis aqua di rosa

   Niet te geloven, waar maakt mevrouw zich zo blij over. Daar wordt een mens met een IQ van hoger dan ….(haha) alleen maar triest van. Zwarte pleisters voor donkere mensen. Wel eens van transparante pleisters gehoord.
   Nog even en er moet ook zwart glijmiddel komen, want de rest past niet zo bij donkere mensen. Waar is het einde van deze onzin.
   Donkere mensen, houd eens op met zeuren, bij dun schillen zijn we allemaal rose of rood.

 4. Vit

  De rust is over.

  1. DutchDropveter

   En dan niet te vergeten dat veel bedrijven geen eens huidskleurige pleisters in de EHBO kist hebben zitten maar blauwe ivm Hygiëne…

   Dus nu kunnen we stellen getinte mensen hebben geen Hygiëne? Altijd al gedacht nu bewezen #hierstukzeep

   1. van Urk

    En toch heb ik nooit in bedrijven smurfen zien werken.

   2. Armandia

    Over Hygiene gesproken is pas de laatse jaren dat witte nederlanders 2 keer per dag douchen ik hoorde en nog steeds in de ochtend gewoon uit je bed je kleren aan en naar school en naar je werk en die vrouwen ook lekker fris hey jullie hygiene wees blij dat jullie kinderen dat geleerd hebben het zijn ook de grote kinderen die de boel opfokken als je zwarte piet eruit ziet als negers die jullie in boeken tekende jaja zo bedoelen we het niet is Een Nederlandse traditie met Turkse Sinterklaas en jullie hadden ,of hij staat er nog jullie fort in Ghana er zijn in die tijd ook milljoenen Negers afgemaakt was dat niet net als wat de duisters ook met de joden gedaan hebben toch alleen die duitsers deden het anders als ze nou wisten dat je van suikerbieten ook suiker kan maken maar iets wat er niet was en met oneerlijkheid gestolen is kan nooit goed zijn de Witte mens heeft de wereld verpest en jullie weten dat dat zo is jaren lang geld geven en het probleem blijft maar in afrika klopt niet Maar onze Heer waakt over zijn volk

 5. Bloem

  Kan ze er mooi één over haar mond plakken

  1. palko

   @Bloem, voor iemand met zo’n grote bek is eentje niet genoeg. Misschien maar gelijk een doosje vol?

  2. Guus Geluk

   Bloem: “Kan ze er mooi één over haar mond plakken.”

   🙂

   1. Original NL

    Bestaan er pleisters van een vierkante meter dan??

    1. Guus Geluk

     🙂

  3. springmaarachterop

   Wat denk je van èèn op haar doos, dan vliegen de mussen niet voorbij met de pootjes in de neus…….

  4. Top

   Waar haal je zo een grote vandaan dan?

 6. palko

  En binnenkort krijgen we natuurlijk ook blanke tatoeages. In plaats van die donkere ‘plakplaatjes’ die nauwelijks zichtbaar zijn op een donkere huid. Ik kom niet meer bij!

  1. Rosasolis

   @palko. Ik zie het al: een kleurling die komt bij de EHBO, spoedhulp afdeling van een
   ziekenhuis terecht, na een ongeluk. Moet dit patient bruine of zwarte verband krijgen?
   En als hij/zij moet opgenomen worden krijt ie zwarte dekens en doeken en washandjes?
   Wat en gedoe!

   1. palko

    Tsja, Rosalis, en ik wil dan ook blanke ontlasting. Idioterie ten voeten uit.

    1. JubbeFeenstra

     Als u inderdaad blank bent dan hebt u niet het recht bruine ontlasting te hebben.

 7. Peter Loosduinen

  VN wil dat staten optreden tegen ‘culturele toe-eigening’

  Het moet voor negers verboden worden om muziekinstrumenten te gebruiken die door blanken zijn ontwikkeld en uitgevonden.
  Te denken valt hierbij aan de saxofoon / gitaar / trompet.
  Dit is culturele toe-eigening door zwarten

  1. Original NL

   Dat wordt dan alleen trommelen voor een plaggenhutje!

 8. Rosasolis

  Oh wat wordt ons land zalig gekleurd. Binnenkort zal er zijn speciaal voor kleurlingen
  gepakt en aangeboden: zwarte tulpen bollen, zwarte primula planten, vele soorten make-up producten, kleding voor mannen, vrouwen, en kinderen, hoofddoeken en kapjes, juwelen, speciale haar verzorging producten voor mannen en vrouwen, en nog meer “speciaal voor kleurlingen producten” in speciale verpakkingen. Zal er ook speciaal voor kleurlingen: kappers, reisbureaus, hotels, pensions, campings ook moeten komen? En woon-wijken alleen voor kleurlingen? Zal er concurrentie met de Salafistische moslim wijken komen?

  1. oeioeivogel

   Wat heb je voor gender neutraal?

 9. Ni28

  Geweldig, nu hoeft je je huid niet meer te bleken.

 10. Duke

  Komen er ook witte pleisters, want blanken zijn ‘witten’ geworden? Zo nee, waarom niet? En zo nee, racisme!

  1. palko

   Tsja, Duke, en ik wil dan ook blanke ontlasting. Want ik vind bruine ontlasting maar smerig.

   1. Original NL

    Ontkroezen is discriminatie!!!

 11. sjun

  Er bestaat al jaren lang zwarte ducttape dat kan worden gebruikt om galmende gaten te dichten.

 12. buitenbeentje

  Dokter, ik oewil geen oewit verband. Maar mevrouw Simons, zo kunnen er bacteriën bij de wond komen. Da zijn vast institutioneel racistische bacteriën, ik oewil alleen zoewart verband en daarmee uit.

 13. A3aan

  Lekker is dat zeg, was ik laatst nog in China, beetje vakantie houden en já, het kan wel eens gebeuren dat je nodig moet piesen dus, wat in Nederland niet mag mag in China wél, wild plassen.

  Sta je langs de kant van de weg de druk van de ketel te reduceren middels een krachtige zeikstraal beginnen die Chinezen een beetje moeilijk te doen. Mijn pies is lauw én… Geel. Dat vindt de Chinees niet kunnen, een blanke die hun natuur met geel pies begietert, man man man, wat kunnen die Chinezen pissig zijn. Volgende keer neem ik die Sylvana stickers mee, zijn die Chinezen ook weer tevreden. Je moet tegenwoordig ook óveral rekening mee houden.

 14. Ni28

  Voor een betere begrip zou je juist de tegenovergestelde kleur van je huid moeten gebruiken. Een multiculti gevoel, dat had ik van S.S. verwacht en niet dit racistische gedoe.

 15. Beukman

  Tja, standaard pleisters hebben niet voor niets precies de kleur van een blanke. Kennelijk willen mensen een pleister die niet al te veel afwijkt van hun eigen huidskleur. Waarmee is aangetoond dat met het in de handel brengen van pleisters met een ander kleurtje helemaal geen “non-issue” is opgelost zoals Tim suggereert, maar een bestaan probleem.

  Mochten blanken nu massaal zwarte en bruine pleisters gaan kopen en zich daarmee beplakken, zal ik de eerste zijn om toe te geven dat ik ernaast zat.

  1. van Urk

   Ik hoop dat die zwarte kwetsjankers ook genoegen nemen met een witte pleister als de zwarten bij de dokter op zijn.

   1. Beukman

    @Urk
    En andersom, uiteraard.
    Je hebt ook van die types die uit principe niet komen in winkels waar een halalhoekje is.

    1. Holland

     Ik ga uit principe niet in de rij staan waar een hoofddoekje achter de kassa zit. Een halalhoekje lijkt me trouwens ook een goede reden.

     1. Beukman

      @Holland
      Zo zullen er vast ook hoofddoekjes zijn die snel even naar de wc gaan als ze jou in hun rij zien staan. Allemaal heel begrijpelijk.

     2. Rechtsaf

      @Holland Ik ook, overigens kocht ik laatst bij een Turkse winkel wat worst toen zag er ineens opstaan dat het “islami helal” was, ik heb het gelijk in de kliko gesmeten..

    2. Rechtsaf

     @Beukstra “halal” zou verboden moeten worden, het bevuilt namelijk geestelijk ons land, maar waarschijnlijk, is mijn inschatting, begrijp je hier geen reet van logisch ook want je kijkt vleselijk..

     1. Beukman

      Natuurlijk @Af. Kosher beschouw jij ook als “bevuiling”, terwijl de werkelijke bevuiling te weten de bioindustrie, je koud laat. Ik weet niet of ik dat wel wíl begrijpen.

 16. Gerlos

  En nu met spoed een ZWARTE pleister op je mond plakken Sylvana dan zijn we eindelijk van dat irritante geleuter van jou af.

 17. Rechtsaf

  Echt heel belangrijk en te belachelijk voor woorden natuurlijk ook omdat ze hiermee duidelijk willen maken hoe racistisch mevrouw Simons eigenlijk is net als de rest die dit soort flauwekul bedenken..

 18. peterkestassen

  Nu nog een HELE GROTE ZWARTE uitvinden om haat de mond te snoeren dat stom achterlijk stuk vreten

 19. Original NL

  Misschien vindt ze het zwarte garen òòk uit.
  Wordt ze gek van blijdschap.

 20. Bundeskanzparel

  …en het vervolgens racistisch vinden dat ze duurder zijn dan de “gewone” pleisters.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.