Brussel probeert Nederland financieel kapot te maken: EU-begroting moet komende jaren met 30% (!) omhoog

Lidmaatschap van de Europese Unie betekent vooral dat je als land zo goed als al je financiële middelen ten dienste moet maken aan het Groot-Europese ideaal, zo lijkt het. Ondanks het vertrek van het Verenigd Koninkrijk heeft Brussel namelijk serieuze uitbreidingsplannen. En daarvoor moeten landen als Nederland de absolute hoofdprijs betalen.

Als het aan de EU ligt, gaat ons land de komende zeven jaar flink kromliggen om een veelvoud aan Europese hobbies te financieren. Nederland is namelijk het betaalslaafje van Europa, en dat betekent dat wij allemaal eens even flink de portemonnee mogen trekken.

De volgende meerjarenbegroting van de Unie komt er namelijk weer aan, en daarin wordt voor het aankomende driekwart decennium vastgelegd hoe de EU met de uitgaven en inkomsten zal omspringen. Die uitgaven zouden theoretisch gezien lager moeten zijn: het Verenigd Koninkrijk neemt namelijk de benen, en dat betekent dat er één van de 28 landen verdwijnt waar de EU projecten kan financieren of administratie voor moet onderhouden.

Maar nee. De begroting van €1000 miljard wordt juist nog een beetje opgehoogd. Of nou ja, een beetje… Er komt maar liefst €300 miljard bij. En driemaal raden wie zoal die rekening mogen betalen. Eén keer raden! Precies, wij. Check:

“Nederland moet bloeden voor het gat in de Brusselse schatkist dat de Britten achterlaten. De EU-begroting stijgt, als het aan de Europese Commissie ligt, van ruim 1000 miljard euro naar een astronomische 1300 miljard, verdeeld over zeven jaar.

Duidelijk is in elk geval dat de Commissie een eind wil maken aan het systeem van vaste kortingen op de afdracht (1 miljard voor Nederland).”

Het nieuws over het verdwijnen van de afdrachtskortingen komt nog bovenop de mededeling die gisteren werd gedaan – namelijk dat Europa de kas van de Rotterdamse haven komt plunderen.

Het is nog niet te laat: premier Rutte zal persoonlijk akkoord moeten gaan met de nieuwe begroting. Laten we hopen dat de kerel dan ook vooral niet te beroerd is om de Europese geldwolven er een aantal keren aan te herinneren dat hij een veto bezit om al deze dure plannetjes weg te stemmen. Maar goed, het blijft Rutte hè. Dus wen er maar alvast aan: de komende jaren wordt het creperen voor Brussel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Guus Geluk

  Vier landen, Nederland, Denemarken, Zweden en het Oostenrijk van Kurz, verzetten zich tegen de hogere afdracht aan de EU. De regeringsleiders opereren in dat kader uiteraard onder druk van de samenleving.

  Het blijft een raadsel waarom de Duitsers pikken dat xij zich scheel moeten betalen.

  De begroting wordt een zaak van de lange adem. De onderhandelingen kunnen zich uitstrekken over meerdere jaren. Hopelijk hebben Rutte en de Deense, Zweedse en Oostenrijkse zuinige kameraden, succes.

  1. Stanly2000

   Rutte met lange adem? Hij is het kruisje al aan het zoeken!

   1. Guus Geluk

    Stanly2000,

    Ik geef hem weinig kans dat hij er in slaagt de EU-afdracht te verlagen. Maar dat hij zich er niet voor ingezet heeft is bezijden de waarheid.

    1. Stanly2000

     Guus G.
     Vroeger zeiden we: “Geloof en je zult zalig worden.”
     Nou ik geloof onze grote leider (zeker niet na het dividenddebat) niet meer, dan maar niet zalig worden!

     1. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Ik wens iedereen geloof en zaligheid toe :-).

      Hoe het ook zij: als vier landen gezamelijk optrekken om minder over te schrijven aan Brussel, wil dat iets zeggen.

      Jammer dat de Britten weg zijn. Het waren de typische dwarsliggers en ’s Neerlands hoop in bange eurofiele dagen. Wat Rutte nu moet doen, is zelf een front vormen. Want in z’n eentje gaat het hem niet lukken.

     2. Guus Geluk

      Groot-Brittannië was een machtig politiek partner en zou een gezond tegenwicht hebben gevormd op de Frans-Duitse as.

      https://www.hpdetijd.nl/2017-06-20/moederziel-alleen-europese-unie/

      Nu staan we er vrijwel alleen voor. Zelfs met z’n viertjes kunnen we niet op tegen de machtige spelers op het Europese voetbalveld.

      Het was één van de redenen dat ik tegen de Brexit was.

  2. DutchDropveter

   Guus;

   De EU was inpopulair is nu impolulair en zal in de toekomst met deze extra lasten en regeltjes steeds minder populair worden. Er komt een moment dat hier 50% op een een partij stemt die eruit wil. Of beter gezegd wat te denken als er geen coalitie vormt kan worden zonder een Nexit onder de loep te nemen?

   Daarnaast als Denemarken, Nederland Zweden en Oosterrijk eruit stappen vorm je toch samen met Engeland een handels unie? Jij probeert mensen bang te maken we gaan er allemaal aan we gaan dood kapot! tot puin worden we vermalen als we Guus en Pro-EU types mogen geloven. Maar buiten het feit op de korte termijn naar Engeland te kijken willen ze totaal niet de langer termijn effecten onder ogen zien. Jammer want dat zou uw argument omver gooien.

   1. Guus Geluk

    “Jij probeert mensen bang te maken we gaan er allemaal aan we gaan dood kapot! tot puin worden we vermalen als we Guus en Pro-EU types mogen geloven. ”

    Nee, u legt mij woorden in de mond. Niemand probeert mensen bang te maken.

    1. DutchDropveter

     nou… Guus

     Zal een voorbeeld noemen veel media (in opdracht van hun multinational sponsporen) berichten dat Tesla te niet vertrouwen is. De feiten blijven uit maar door het elke week een paar keer gezamelijk de grond in te boren ontstaat er argwaan naar het product / of dienst. Dit is al decenia lang aan de gang met de EU.

     Multinationals hebben belang bij een open unie en lage belastingen twee keer raden wie de hoofdsponsors zijn van de media… of beter gezegd wat het adverteer percentage is bij de NPO en RTL van ik noem maar wat Unilever.

     Met andere woorden ik ben er heilig van overtuigd dat men bang gemaakt wordt voor een Nexit. Net zoals de brexit voor de korter termijn geheel geframed wordt om het domino effect maar te voorkomen in en in triest!

     1. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      U blijft enorm vaag. De pers in opdracht van multinationals…. Even concreet: de voorstanders van de Europese Unie benoemen gewoonweg de nadelem van een Nexit.

      U noemt het bangmakerij. Ik noem het argumenten.

     2. DutchDropveter

      De EU doet helemaal niks anders dan de weg ontzettend moeilijk maken dat noemen we op de basisschool ook wel pesten.

      Men heeft een andere visie en dat kan niet en als dat wel gebeurd pakken we hard aan. Dat is niet vaag Guus dat is smerig. Net zoals de EU steeds verder uitbreid richting Rusland dat is gewoon ruzie zoeken.

      Net zoals de reden dat de divident belasting omlaag gaat niks te maken zou hebben met de Breixt.. jaja Nee we zijn zon kut jong dat nadat iemand op straat helemaal in elkaar getrapt is nog snel even een kopschop actie doen. We zijn stoer pfoeh!

      Dus concreet. RTL rust op 60% (!!) op unilever geld want hoofd adverteerder wie niet geloofd dat je daarmee zelfs RTL-nieuws kan beïnvloeden is te goed van vertrouwen.

     3. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      De EU is enkel verder uitgebreid naar het Oosten met instemming van de Oosterse lidstaten, nadat deze jaren, ongewild, onder het juk van de Sovjet-Unie hadden geleefd. De oud-Sovjet-volksrepublieken mogen bovendien zelf weten bij wie zij aansluiting zoeken. Dat is het Westen geworden, omdat de Russische socialistische elites hun volksrepublieken slecht hebben behandeld. Logisch, dat heb je dikwijls met socialisten ;-).

      Wat betreft de afschaffing van de dividendbelasting: een grappige theorie dat de EU er achter zit. Maar dat heeft weinig met Brussel te maken. Het is een succesvolle lobby van de multinationals geweest.

      En Unilever: zoveel invloed heeft die niet op RTL en al helemaal niet op de NPO.

   2. Luwadder R1

    Dutch Dropveter met dat voorstel ben ik het volledig mee eens, heb mij altijd al afgevraagd wat we in Brussel te zoeken hebben. Alsof de Nederlandse regering zelf geen handels verdragen kan afsluiten. Feit is ook dat Nederland een handelsverdrag met Groot Brittannie heeft. Dus de kans is groot dat Groot Brittannie een NEXIT!!! zal toe juichen om de Britse economie weer op de rails te krijgen. Waar ik 2 geluiden over hoor overigens, enerzijds dat de economie een vrije val naar beneden maakt,anderzijds dat het economisch mee zit ondanks de BREXIT. De Eurofielen zweren natuurlijk bij het eerste. Feit is wel dat Groot Brittannie op termijn de vruchten gaat plukken en dat Nederland in een web gevangen zit van allerlei verdragen en eisen van de alcoholistenclub als Nederland zo nodig lid MOET!!!! en ZAL!!! blijven.

  3. Seneca

   @guus geluk
   Merkel betaalt omdat het sowieso niet meer loont om in haar land te investeren, Duitsland is verloren en Europa zal haar op de voet volgen.

   1. Guus Geluk

    Seneca,

    Neen, men durft het niet.

    https://www.youtube.com/watch?v=YDRZEup31g0

 2. Stanly2000

  We moeten wel wat over hebben om bij deze fijne club te willen behoren. We zijn er toch allemaal beter van geworden. We hebben die fijne Euro, mogen doorrijden aan de grenzen, heel de wereld wordt binnengehaald, de zuidelijke maffia wordt door onze giften flink gesteund en we hebben bijna de koude oorlog weer terug. Allemaal te danken aan Brussel en vooral niet te vergeten onze grote leiders in Den Haag. En Fransje lacht (vreet en zuipt) zich te barsten.

 3. Frits Jansen

  Het bedrag dat Nederland aan de EU betaalt is maar een klein deel van onze rijksbegroting, dus het lijkt me te vroeg voor paniek.
  Verder is het de vraag wat we er voor terug krijgen.
  Een groot deel van de EU begroting gaat naar landbouwsubsidies. Ik sta telkens weer versteld hoe goedkoop verse groenten zijn, maar wie leeft van hamburgers merkt daar niets van.

  1. Stanly2000

   Fritsje,
   De afdracht aan deze club bedraagt maar 6,5 miljard Euro. En daarvoor krijg ook heel wat voor terug, toch? En maak je niet druk de verse groente wordt al gauw duurder ivm BTW-ruil – dividendbelasting. Dan volgen we maar plan Kleinsma: “moestuintje op balkon.”

  2. DutchDropveter

   Zolang de weegschaal scheef staat.. Ieder land naar inwoners betaald en niet een of andere creatieve formule die enkel als doel heeft welvaart te af te paken en kunstmatig te verdelen.

   Daarnaast de kosten groeien nu al de pan uit dit is pas het begin wacht maar dat de EU vanwege geld gebrek aan onze pensioenspotten beginnen te knagen. Die Nexit die komt er of beter gezegd de EU droom stort binnen niet al te grote tijd in elkaar.

   – Grenzen beweken -Gefaald
   – Stabiele eurozone -Gefaald
   – Lidstaten moeten naar elkaar toegroeien – Gefaald
   – Stabiele buitengrenzen EU – Gefaald
   – Landen in de EU houden – Gefaald
   – Democratisch gehalte van de EU – Gefaald
   – Respect voor lidstaten en haar cultuur en wetten – Gefaald
   – Respect voor anders denkende (ex)-lidstaten – Gefaald
   – Voordelen van de shengen / open grensbeleid – Gefaald
   – Migratie problematiek oplossen – Gefaald
   – Buiten de deur houden van Lobbisten – Gefaald
   – Transparante Unie – Gefaald

   Kan wel even door gaan hoor maar wie in de EU geloofd kan beter een dokter zoeken puur om te kijken wat er onder de rangorde van Ezel komt aangezien een ezel nooit twee keer zn kop stoot tegen de zelfde steen.

   1. Luwadder R1

    Dutch Dropveter?? vlijmscherp !!! volledig mee eens, vooral het laatste. Het venijn zit hem in de staart. de heer Jansen die juicht dit dronken ‘voorstel’ toe en beweerd : “de Europese Unie heeft de toekomst”, nou geachte heer Jansen de alcoholisten club heeft de illusie. en als meneer Jansen zo vermogend is dan mag hij dat wel betalen dan is het probleem tijdelijk opgelost. Juist tijdelijk, want ze zijn niet alleen verslaafd aan alcohol, ook zijn ze verslaafd aan geld heel veel geld en er MOET!!!! alleen maar meer komen veel meer om die poppenkast staande te houden. Zolang ze nog op hun benen kunnen staan na al die alcoholische versnaperingen. De Eurofielen die ten koste van alles maar willen dat we lid MOETEN!!!!! en ZULLEN!!!!! blijven van deze alcoholistenclub moeten niet vreemd opkijken dat er op termijn al een Balkan land bij de EU zit : precies Nederland, het Balkan land van West Europa. Google eens naar Europese vrijhandels associatie misschien dat ze het dan inzien dat de Zwitsers en Noren het goed bekeken hebben en het hele verstandige besluit hebben genomen om NIET!!! lid te worden van deze alcoholistenclub cq Brusselse poppenkast.

  3. Koos sssss

   6.5 miljard netto + wat erbij komt om de louis IV hofhouding van Juncker cs te spekken. + de gedwongen import van duizenden migranten, die onze samenleving ook een vermogen kosten. En tot slot een gebakje, ons positieve saldo van target 2. Zodra de € klapt, wordt een goede 100 miljard, die nu nog op onze balans staat als vordering toegevoegd aan de Nederlandse staatsschuld.

   Maar verder valt het wel mee……… en dan ben ik een mooi meisje.

 4. C.oitus

  Ach wat is nou dertig procent, gewoon peanuts. kom gewoon betalen want dit hebben wij zo democratisch besloten met ons allen toch.

  1. Pit

   @C: Ik lees iedere ochtend in de krant wat ik nu weer heb besloten, democratie is immers de wil van het volk. C>

   1. C.oitus

    Ach Pit ik zoveel zeggen over onze nep democratie, ik beperk mij vaak tot cynisme.

 5. Pit

  Wie wat betaalt die heeft niks.

  Dat krijg je als je de regering kiest die niet naar het volk luistert. 1 juni 2005, 6 april 2016, 22 maart 2018. Gewoon VVD blijven stemmen, dan kom je er vanzelf achter, helaas!

  1. Meester Kong

   Altijd dat gezeur @Pit, maar we leven in een democratie waar de grootste partij het voortouw neemt bij de samenstelling van de regering.
   Pssst in Hongarije hebben ze een enorm tekort aan geschoolde werknemers.
   Grijp je kans.

   1. Pit

    @Kong: (…) we leven in een democratie…

    Welke democratie bedoel je Kong? Die van 1 juni 2005, 6 april 2016 of 22 maart 2018?

    1. DutchDropveter

     @pit ga je geen antwoord op krijgen wat het CDA in 2005 heeft gedaan heeft voor mij de partij voor altijd afgeschreven en dat mag dan ook overal gezegd en benoemd worden. Door de EU grondwet zitten we als ratten in de val en Balkende heeft al lang een baantje als speciaal hoogleraar.

     1. Pit

      @Dutch: Ik weet het, retorische vragen zijn ook vragen, al was het alleen maar om de doldwazen te etaleren.

      Daarom: Wij leven niet in een democratie maar hooguit in een particratie.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Particratie

     2. DutchDropveter

      @pit ik snap ook niet dat de media 2005 er nooit bij haalt bij een referendum. Het viel dan niet onder de referendum wet die bestond toen nog niet maar kom op we hebben het ene naar het andere nadeel door die waardeloze beslissing van Balkenende.

      Als ik lokale politieke figuren van het CDA spreek en ik vraag wat er in 2005 is gebeurd weten ze er allemaal niks van of hebben ze dit anders evaren. Maar zijn zoveel “goedgelovige” CDA-ers (VVD-ers en D66-ers) dat het er bijna op gaat lijken dat de babyboom-generatie gaat beslissen over de jongeren.

     3. Kees

      Kijk eens wat er aan CDA fossielen is Brussel zitten, verschrikkelijk. En dat ze vanuit Brussel miepje Wortman hebben teruggehaald om baas van het ABP te worden, ongelooflijk en gevaarlijk!

   2. Stanly2000

    Kong,
    In Hongarije waar de grootste partij het voortouw neemt moet de democratie kapot van Brussel. Als geboren SP-er ben je het er natuurlijk mee eens?

 6. henk vintage

  30 miljard voor grensbewaking, wie gaat dat verdelen, de Griekse en Italiaanse maffia.

  1. denk eens na

   in west Europa bestaat de mafia niet , alleen het grootkapitaal en dat mogen we toch geen mafia noemen toch?

 7. TotDeSchijtOnsDood

  De Speech van Rutte waarom het verlagen van de EU-afdracht niet is gelukt, is al geschreven (Met hulp van Denemarken, Zweden en Oostenrijk dus)

 8. grozon

  Zowel op gemeentelijke, provinciaal en nationaal, als op Europees bestuurlijk niveau gaan overheden nogal onbezonnen om met hun huishoudboekje. De woorden verstandig en zuinig staan niet in het woordenboek. Laat staan bezuinigen. Al door dit gedrag tekorten in het huishoudboekje ontstaan, dan moeten de budgetten worden verhoogd. Kortom, overheden moeten tot de orde worden geroepen en gedwongen worden verstandiger met de kas om te gaan en zo nodig onder curatele worden gesteld.

 9. Henk-Jansen

  De Europese Unie heeft de toekomst. Ik kan deze verhoging van het budget dan ook alleen maar toejuichen.

  1. DutchDropveter

   Hahaha je snapt niet dat wij als grooste netto betaler dan ook steeds en steeds meer te veel aan het betalen zijn tov andere lidstaten of zijn wij het enige land dat het goed doet?

   Maw. Hiermee duw je een nexit meerheid aan ga zo door Henkie!

  2. Original NL

   Je zet jezelf weer te kakken henk! Of ambieer je ook een baantje in brussel?

 10. Original NL

  Gelukkig hebben wij een kerel als rutte die keihard zal weigeren ook maar 1 cent extra aan de eu af te dragen!
  De grieken hebben ook naar onze miljarden kunnen fluiten dankzij onze mark!
  Heb vertrouwen.

  1. Original NL

   Oh nee ik las het verkeerd
   Niet zij maar wij kunnen naar de miljarden van griekenland fluiten!
   Het is voor een kwal als mark biologisch/fysiek onmogelijk de rug recht te houden!
   Nexit nu!!!!

 11. sjun

  Nexit wordt met de dag beter verkoopbaar. Filips II van Spanje werd er eveneens uitgeveegd vanwege woekerbelasting en al te eigengereid beleid.

 12. Rosasolis

  De enige hoop voor de toekomst van Europa is verenigd te blijven. Gisteren een grote artikel in Trouw, dat Trump wil steeds minder importeren uit de EU voor Amerika. HIJ heeft geen enkele interesse in Europa, behalve in Frankrijk. Toen Macron kwam op bezoek was er een overweldigende verwelkoming met alles erop en aan. Maar vorige week toen A. Merkel Amerika bezocht, was het aanzienlijk gekoeld. Na een 2 1/2 uur
  gesprek was zij klaar en vloog terug naar Berlin. Zeer onbeschoft van Trump, wiens
  Grossvater een Deutsche immigrant was die Drumpf heette.
  Wij Europeanen moeten meer dan ooit tevoren in recente jaren samen gaan werken voor een belangrijke toekomst, in alle sectoren: economie, werkvoorziening, onderwijs, cultuur, wetenschap. Kortom laten wij zorgen dat onze EU mag doorgaan en vordering maken. Inderdaad moet er veel veranderd worden, en het oude beleid moet hervormd worden. Maar er is er nog steeds veel support voor onze EU, en steeds meer Europese landen willen aansluiten. Wij hebben in onze buurt keurige Polen.
  Sommige zijn studenten verpleegkundig, anderen die minder geschoold zijn werken in
  de kassen. Heel fijne, beschaafde mensen, die ik af en toe een doosje met tomaten krijg van deze lieve mensen. Frankrijk moet niet denken dat zij onze EU gaan beheersen, wegens de nieuwe goede relatie tussen Trump en Macron. Wij gaan op voor een hervorming van de grijze oude EU, en wij willen nieuwe vertegenwoordigers die voor Europa willen opkomen. Ik was voeger zo iemand. Toen ik een kind in Canada was kregen wij de eerste berichten te lezen over de oprichting van de E.E.G. in 1975 in Europa. Dit bericht werd door alle Canadezen toegejuicht. Maar jammer voor Oost-Europa die nog steeds werd beheerst door de communist dictators en hun regeringen.
  Maar wat was is nu helemaal afgelopen. Geen communisten meer, geen Stalin beelden meer. Maar wel heel veel studenten die verder willen, en heel veel gewone werkers met diplomas en talent die werk zoeken in Europa. Ik wil zeggen aan die Oost-Europese mensen…kom maar, jullie zijn welkom. Wij kunnen samen met jullie Europa gaan
  opbouwen. Mijn hoop is voor een echt vooruit strevend beleid van de EU.
  Wij mogen niet vallen, en wel VEEL sterker gaan worden. Wij hebben de dictatuur van Trump helemaal niet nodig, en ook niet hebben wij het van Macron niet nodig omdat hij een geweldige mini-luxe vakantie onlangs heeft gehad met Trump.
  De Europese Unie MOET blijven doorgaan, en geen enkele land moet dit EU bestand
  proberen te overheersen!!! Nogmaals hervormingen moeten komen, maar noch Macron noch Trump moet vertellen hoe het zou moeten… Jammer dat die onstabiele
  Trump geen enkele respect heeft getoond voor A. Merkel die voor de 3de term werd gekozen als leider van heel Duitsland. Terwijl die jonge nieuw gekozen leider van
  Frankrijk werd als “held” verwelkomt. Begrijp jullie nu dat Nederland was een van de aller eerste landen dat de E.E.G. was, die de vooruitging tot de vorming onze Europese Unie. Kom op voor onze EU, kunnen het reden, als alle landen willen samenwerken.
  Maar corrupte leden moeten voorgoed verdwenen. Er mag in het EU bestuur geen
  corruptie meer komen!

  1. Original NL

   Ik vind 2.5 uur in aanwezigheid van merkel te moeten doorbrengen een bovenmenselijke prestatie.
   Een eenvoudig “Du bist nicht ganz bei trost angela und Tschuss” had genoeg geweest.

  2. Koos sssss

   Als dit satire is, dan is het geweldig geschreven.
   Als dit serieus is, dan heb je een probleem met je realiteitszin.

   Sinds 2006 is de staatsschuld in Frankrijk gestegen van 60% naar inmiddels 100% van het BNP. Dat land had jaar in, jaar uit een begrotingstekort van meer dan 3%.
   Hierover desgevraagd antwoordde Juncker een journalist “Tja, maar dat is Frankrijk”.

   Alle, maar dan ook werkelijk alle gemaakte afspraken over de € zijn met voeten getreden, door de EU, die zelf die afspraken maakte. Met een negatieve rente en het opkoopbeleid van Draghi worden alle economische wetten getart. Er is werkelijk geen (serieuze) econoom, die de EU nog serieus neemt.

   De grenzen zijn opgeheven, maar de gemeenschappelijke buitengrens wordt niet bewaakt. Degene die die grens moet bewaken, Frontex heult met de mensensmokkelaars om zo massaal leeglopers uit Afrika en Azië te importeren.
   Die leeglopers gedragen zich hier, alsof ze de Duitse militairen uit WOII zijn.

   De EU is geen zegen, de EU is een pure vorm van zelfvernietiging van Europa. De Visegradlanden zijn niet voor niets zo sceptisch, die hebben onder het communisme zo ongeveer hetzelfde meegemaakt.
   Ze ruiken de problemen die de EU veroorzaakt en worden kopschuw.

   Spreken we over oost Europa, dan is er ook de EU bemoeienis met Oekraïne. Straatarm, 250% corrupt en leeft min of meer in staat van oorlog met Rusland.
   Kunnen onze kinderen straks mooi creperen op een bietenveld ergens op de rand van Rusland, omdat onze EU-elite zich zonodig met een oorlog moest bemoeien, die de hare niet is.
   De EU-zegeningen zijn bijna niet te tellen!!

   En vwb de handel. Het leeuwendeel van de handel in de EU speelt zich binnen de EU af. Gaan we wat minder handel drijven met de USA, so what? Met onze boycot inzake de vermeende betrokkenheid van Rusland bij MH17 konden we toch ook met alle gemak de handel met Rusland stopzetten?

   1. Pit

    @Koos: Ken je de docu ‘Money as debt’?

    Dat is de dagelijkse EU-praktijk, ze hebben straatarme landen er graag bij, hoe meer schuld hoe meer geld er wordt aangemaakt.

    https://www.youtube.com/watch?v=HXsyFbgQi1g

 13. lanex

  Eén groot Europees Rijk, daar dromen die potentaten van. Nederland, het braafste jongetje van de klas gaat gewoon betalen, ondanks alle poeha dat er verkondigd wordt van gezamenlijk optrekken met andere weigeraars. De Nederlander heeft zelf gekozen voor deze ellende, zo verschrikkelijk goed van vertrouwen, de boven ons gestelden weten toch echt wel wat goed voor ons is, het is bijna infantiel hoe de kiezer achter de gevestigde orde aanhobbelt!

 14. Gerlos

  Dit mag en kan toch niet gebeuren dames en heren parlementariërs.
  NEE IS NEE en zorg met meer landen dat het gedrocht EU niet hun zin krijgt.

 15. Rechtsaf

  NEXIT is natuurlijk de beste oplossing..

 16. Pescador

  Moet je die landverader eens zien grijnzen op die foto

 17. Zwartste piet

  Och, sprak Mark Rutje net.. Die zag het toch anders dit was geen biergeld maar patatgeld. Wees toch een niet zo negatief hier… Valt allemaal best wel mee. Ik kijk in mijn glazen bol en zie…. En zie… Ja och prachtig… 175% van ons inkomen gaat straks op aan Europese en klimaat hobbies…. En de temperatuur stijgt met och heerlijk 5 graden… Dan kunnen we onze tweede huisjes aan de middellandse zee gewoon verkopen en ook die euro’s gewoon doneren aan… De volgende crisis… Heerlijk… Pluk de dag……………….. Nu het nog kan

  1. Rechtsaf

   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/robert-jensen-droevig-om-falende-premier-mark-rutte-hij-is-geen-leider-maar-een-uitvoerder/

   Kijken vanaf minuut 7.20

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.