Champagnemaoïst Paul Rosenmöller (GroenLinks) wilde topsalarissen voor financiële bestuurders verhogen

snapshot
Foto: Paul Rosenmöller. Bron: Screenshot NPO.

Typisch linkse politici. Gedurende de politieke carrière het ene na het andere pleidooi lanceren voor loonmatiging in de hoogste salarisklassen. Maar erna? Graaien wat je graaien kan, en dat zelfs nog uitroepen tot een deugd. Zie hier het voorbeeld van Paul Rosenmöller, GroenLinks-leider tijdens de Fortuyn-revolte. Hij wil nu dat bestuurders bij het overheidsorgaan in de financiële sector, AFM, een flinke salarisverhoging krijgen. Van belastinggeld, welteverstaan.

Ah, zo kennen we linkse volksvertegenwoordigers weer. De ene na de andere smeekbede richting de regering slingeren om bestuurders niet meer te laten verdienen dan de premier, maar achter de schermen lekker een beetje lobbyen om de status quo te behouden. Typische praktijken die je altijd aantrof bij de PvdA, maar tegenwoordig kennelijk ook bij GroenLinks. Want daar verkondigt oud-leider Paul Rosenmöller nu het biefstuksocialisme als evangelie. Lekker op kosten van de Nederlandse belastingbetaler je helemaal een ongeluk verdienen.

Want wat Rosenmöller betreft, gaan bestuurders bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) er flink op vooruit. De lobbyist voor menig linkse zaak meende dat het verdienen van ruim twee ton op jaarbasis moest blijven, want dat is nu eenmaal ‘marktconform’. Aldus De Telegraaf:

“GroenLinks-prominent Paul Rosenmöller heeft gelobbyd voor topsalarissen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die zouden volgens hem aanzienlijk hoger moeten zijn dan de huidige salarisregels eigenlijk toestaan.

Nu blijkt de GroenLinks-tsaar, die in de partij nog veel invloed heeft, achter de schermen de noodzaak van hoge salarissen te verdedigen. Een ministersalaris is volgens hem niet genoeg voor AFM-bestuurders, meer zou ’marktconform’ zijn.”

Nu ben ik heel benieuwd hoe Rosenmöller (en Jesse Klaver) deze move gaan uitleggen. Zij blijken dus meer VVD’er te zijn dan de eigenlijke VVD’ers. Hoe gaan ze dat straks verklaren aan hun achterban van blonde studentes, krakers met dreadlocks en hippies met blauwe baarden? Ik wacht in hoge spanning af!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Groene khmer, gevallen voor het kapitalisme. Voorbeelden Marx/Lenin/Pol Pot/Mao c.s. zouden zich in hun graf omdraaien.

 2.   

  “Champagnemaoïst”

  :)

  1.   

   Hihihi :P

 3.   

  Hypocriet, die Rosenmöller.

  1.   

   Nee hoor Guus, Paul is een intens integere bestuurder die opkomt voor zijn eigen portemonnee en voor die van zijn partijgenoten. Hoewel het volgens mij verraad is aan zijn voorbije principes vind ik Paulus zeker geen hypocriet, hij kan zich ruimschoots meten met grote staatsmannen als Lubber, Balkenende en Mark Rutte. Mark is net als Paul een integere bestuurder die het beste voorheeft met NL-BV.

   1.   

    @Control nou dat is nog een understatement hoor, ik heb ze niet beter gezien als Paul, Rutte, Balkende(norm)

   2.   

    Control,

    Fijn.

    Maar wat is de noodzaak deze mening in een reactie aan mijn adres te poneren?

 4.   

  Paul is toch al met pensioen?

  1.   

   Hij wordt toevallig vandaag (11 mei) 62. Het schijnt dat zijn sollicitatie bij 50+ is afgewezen. Voor burgemeester van Amsterdam lijkt hij mij al te oud.

 5.   

  Paul Rosenmöller is een van die personen die toentertijd volop meededen aan de demonisering van Pim Fortuyn……….met helaas dodelijke gevolgen voor Pim Fortuyn.

 6.   

  Mensen die niet weten waarover te praten
  en waarom er over te schrijven, houden snel
  op met cijfers, letters en tijd als zodanig te bezien,
  zoals de dochter van Beyoncé.

  Petra Hermans

 7.   

  In de financiële wereld worden topsalarissen betaald voor succesvolle handelaren. Daar geldt een ministersalaris hooguit als een bonus. De bestuurders van de AFM hebben wel een punt. Overigens de Champagne wordt ook elk jaar duurder.

 8.   

  In welke hoedanigheid Rosenmöller dit heeft gezegd is onduidelijk.
  Helaas is het onontkoombaar dat op een vrije arbeidsmarkt marktconforme salarissen moeten worden betaald.

  Toen Oostberlijners veel meer konden verdienen in het nabijgelegen Westberlijn en Oost-Duitsland leeg liep werd een muur gebouwd, en werden de onverlaten die gevolg gaven aan marktwerking afgeschoten. Kortom, marktwerking op de arbeidsmarkt kan alleen worden bestreden door grondrechten ernstig te schenden.

  Een heel andere vraag is of het wel nodig is om AFM medewerkers net zo duur te betalen als bankmedewerkers. Sommige mensen hebben er meer plezier in het algemeen belang te dienen dan voortdurend achter commerciële targets aan te rennen, en een pak slaag te krijgen als ze de klanten niet belazeren.

  Ik vrees dat hier een ander probleem speelt. Werknemers bij AFM zijn ambtenaren, en ambtelijke organisaties willen nog wel eens slecht met hun medewerkers omspringen. Een beter personeelsbeheer zou wonderen kunnen doen. Ik ben maar kort in mijn leven ambtenaar geweest, en toen bleek mijn baas een absolute klootzak. Hij wilde mij kwijt, maar kon dat blijkbaar niet hardop zeggen, zodat hij mij heel langzaam wegpestte. Bij een goede organisatie kun je een vreselijke baas aanpakken, maar hier werd mij al snel duidelijk gemaakt dat dat er niet in zat.

  Kortom de AFM directie moet verplicht worden te zorgen voor een goed werkklimaat. Kandidaten die bij een sollicitatie aangeven vooral op het geld uit te zijn moeten meteen worden weggestuurd.

  Net zoals bij Ajax komt ook veel aan op een goed opleidingsplan voor de jeugd. Een slimme werkgever trekt geen peperdure ervaren krachten aan, ook al omdat die vaak teleurstellen. Jonge medewerkers moeten worden aangetrokken, niet geselecteerd op ervaring maar op ambitie. Die presteren vaak verbazend goed. En dan kunnen ze mettertijd toch naar de commercie overstappen, al is het slim dan een terugkeermogelijkheid te bieden, want de kille commercie kan wel eens vies tegenvallen.

  1.   

   Meester in de rechten, zelfstandig jurist, dan heb je het zeker niet druk? Als ik mijn advocaat nodig heb dan heeft hij meestal geen tijd. Komt natuurlijk ook omdat ik geen 200 euro per uur maar 125 euro per uur betaal.

 9.   

  Integere bestuurders zijn met een kaarsje te vinden , ze worden dood geschoten of uit gekotst door de msm en mede bestuurders.

 10.   

  Onze grote bewonderaar van Marx, Rosenmöller heeft De Capital verkeerd geïnterpreteerd zoals uiteindelijk hoort. Zoals vele linkse rijke mensen schuwen hun grote geld niet maar willen die wel voor de anderen bepalen. In kapitalistische volgorde dan. Voor de rijke iets erbij en voor de arme iets eraf. Dat is inderdaad de echte communisme althans de uiteindelijke eindproduct ervan. Zorgen voor het kapitaal en vooral voor zichzelf.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!