Corrupte Pechtold verzwijgt zijn penthouse ook in nieuwste editie van Tweede Kamer Geschenkenregister

Gisteren publiceerde de Tweede Kamer een nieuwe versie van het Geschenkenregister. En wat blijkt? Ook in 2018 verzuimt Alexander Pechtold om zijn cadeau gekregen appartement in Scheveningen te vermelden in de lijst waarop parlementariërs hun gratis spulletjes moeten melden.

Hij is weer uit: de nieuwe versie van het geschenkenregister van de Tweede Kamer: de lijst waarop leden van de Staten-Generaal moeten aangeven van wie ze welke spulletjes cadeau gekregen hebben. Iemand die daarin deze editie voor de tweede keer op rij de jokkebrok uithangt, is D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. Zoals vermoedelijk bekend: begin januari 2017 kreeg het Tweede Kamerlid een prachtig penthouse in Scheveningen cadeau van een Canadese diplomaat.

Pechtold vond dat hij dit reusachtige geschenk niet hoefde te melden aan de Tweede Kamer, want hij had het cadeau immers gekregen ‘als privé-persoon’, en niet als politicus. En daarom vond Pechtold dat hij het stuk onroerend goed – met een marktwaarde van enkele tonnen – niet op de lijst hoefde te zetten. Vandaag blijkt dat ondanks de enorme ophef die afgelopen december opstak, de D66-voorman zich niet bedacht heeft en nog altijd stug zijn gratis appartement niet op de geschenkenlijst van het parlement heeft geplaatst.

In deze lijst van de Tweede Kamer had zijn penthouse vermeld moeten zijn tussen het Kröller-Müller Fonds en de Tafel van Thijs.
In deze lijst van de Tweede Kamer had zijn penthouse vermeld moeten zijn tussen het Kröller-Müller Fonds en de Tafel van Thijs.

Wel meldt Pechtold sinds januari vorig jaar kaarten voor de Mattheüs Passion en Jochem Myjer te hebben gekregen, evenals wijn uit Zierikzee en geschenkbonnen van de EO. Allemaal klein bier, natuurlijk, vergeleken met zoiets gigantisch als een door een diplomaat geschonken luxe-appartement.

Eén zaak spreekt dan weer wel voor de D66-voorman: samen met RTL-programma Eigen huis en tuin heeft Pechtold zijn woning in Wageningen verbouwd. Pechtold kreeg een nieuwe schuur voor zijn houthakkersactiviteiten. Maar anders dan zijn graaiende GroenLinks-collega Jesse Klaver heeft Mister Referendum (ahem) die verbouwing wél uit eigen zak betaald.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Adriaan

  Het ene geschenk krijgt hij uit hoofde van zijn functie als parlementariër en een ander geschenk krijgt hij privé. Omdat parlementariërs bewust een grijs gebied hebben gecreëerd, komt hij daarmee weg. Zo wordt er gewerkt op het pluche. Ik moet de eerste politicus nog tegenkomen die eerlijk is.

  1. Control

   Zo mag een politicus liegen en een werknemer niet. Heel bewust!

   1. Stanly2000

    Control in mijn tijd, werkzaam bij een groot staatsbedrijf mochten de werknemers geschenken boven € 50,00 niet accepteren. De tijden en het moraal zijn schijnbaar behoorlijk veranderd.

    1. Frits Jansen

     Een politicus is geen ambtenaar.
     De enige relevante vraag is of Pechtold zijn politieke macht en invloed misbruikte in ruil voor de gunst van die bezemkast aka “penthouse”, en het antwoord is nee.

     Al zal Pechtold misschien zeggen dat hij de eerste Pechtold nog moet tegenkomen die terug kont op zijn fouten, waarop hij aangifte doet tegen zichzelf wegens zelfhaat.

     Ach ja, DDS ziet D66 als mikpunt, en gaat tot vervelens door met D66 “bashen”.

     1. Stanly2000

      Fritsje
      “De enige relevante vraag is of Pechtold zijn politieke macht en invloed misbruikte in ruil voor de gunst van die bezemkast aka “penthouse”, en het antwoord is nee.”
      Ongetwijfeld heb je hier een bewijs van als meester in de rechten. Kun je die hier opvoeren?

     2. Stanly2000

      Fritsje, klopt “Een politicus is geen ambtenaar.” de regels opgesteld o.a. door politici gelden alleen voor het klootjesvolk en niet voor de elite. Aangezien jij ook denk te horen bij de elite (meester in de rechten) kun je alle regels aan je laars lappen en graaien.

 2. Bloem

  Dhr. Pechtold zal binnenkort wel richting Brussel verdwijnen, dat kan hij namelijk veel makkelijker zijn zakken vullen dan in het Calvinistische Nederland. Hoeft hij zich helemaal nooit meer te verantwoorden en is hij gelijk vrijgesteld van belastingen

 3. Control

  Penthouse Pechtold, dat raakt hij gelukkig nooit meer kwijt!

 4. Ni28

  Pechtold is voldoende beschadigd door deze affaire of ie het nu erkent of niet. Zijn laatste loodjes.

 5. Meester Kong

  Volgens mij is het melden van schenkingen geen verplichting.

  1. Meester Kong

   @Kong —
   Fout, er staan geen sancties tegenover…

 6. Heinz

  Pechtold heeft het gelijk aan zijn zijde. Zou hij het appartement uit nalatenschap hebben verkregen dan hoeft hij dat ook niet te melden.

 7. Ben Zine

  Laten we het maar niet meer hebben over dat appartementje, het is de praat niet waard. Pechtold is gewoon, hoe dan ook, een enorme eikel. Volkomen onbegrijpelijk dat daar nog IEMAND op stemt. Ook wel een indicatie voor het verontrustende gebrek aan beoordelingsvermogen bij de gemiddelde kiezer. Ik bedoel, als je stemt op zo’n brutale proleet met z’n grote policor bek, dan ben je toch niet helemaal fris en helder in je bovenkamer ?

  1. Frits Jansen

   D66 is een partij van mensen die blijven nadenken. Dat waardeer ik zeer.
   D66 besef ook dat je als boegbeeld geen professoraal type à la Asscher moet hebben, maar iemand met de flair om die de partij (en zichzelf) heel goed te presenteren, en dat is Pechtold.

   Ik werkte als technisch medewerker op een verkoopkantoor. De verkopers waren charmante vlerken zonder al te veel kennis, maar ik realiseerde mij dat ik als briljant technicus onvoldoende flair heb om miljoenenproducten te verkopen aan topmanagers.

   Ach, je ziet het overal. Ministers hebben ook zelden verstand van het vak van het ministerie waar ze terecht komen. Daarom zijn mensen als Kamp en Dijksma overal te plaatsen. Jacqueline Kramer was een internationaal gerespecteerd milieu-expert, maar als Minister van Milieu deed ze het slecht. Het zal me benieuwen of Sigrid Kaag met haar indrukwekkende kennis van het Midden-Oosten het rooit als minister.
   Grapperhouse was briljant advocaat en hoogleraar, maar glijdt voortdurend uit over bananenschillen. Want de Kamerleden hebben nergens verstand van dus vervallen ze in het misverstand dat vervelend doen een vorm van kritiek is. Inderdaad, kritiek kan vervelend zijn, maar daarom is vervelende doen nog geen kritiek.

   1. Stanly2000

    Fritsje
    Wanneer stop je met deze verzonnen kletsverhalen. De ene dag ben hoog opgeleide meester in de rechten, dan weer medewerker in buitenwijk a’dam met parkeerprobleem, nu weer hoogbegaafde technisch medewerker (met zo’n l*lverhalen kan ik me voorstellen dat je D66-er bent).
    “Want de Kamerleden hebben nergens verstand van.” Wat betreft ’66 kamerleden kan ik hier grotendeels mee instemmen, zeker de topman? Penthouse P.
    Trouwens Grapperhouse is Grapperhaus.

   2. sjun

    Frits verzorgt de Grunbergse voetnootjes op DDS. Neem de verhalen ter kennisgeving aan, overdenk de daarin aangereikte moraal maar trek op basis van eigen waardetoekenning aan opgevoerde argumenten ter onderbuwing (zo aanwezig) je eigen plan.

   3. swetsnek

    Het ik ik ik gehalte is weer niet van de lucht
    Man wat ben jij een zandhapper ga wat nuttigs doen

 8. Ernst Quispel

  Er is hier op geen enkele wijze aannemelijk gemaakt, laat staan bewezen dat hier sprake is van corruptie.

  DDS maakt zich hier schuldig aan ongefundeerde laster.

  1. DutchDropveter

   Bewijzen zijn er genoeg dat u niet met een zoekmachine kan werken verklaard maar weer waarom u geen fulltime baan heeft 😉 u bent afgeschreven

  2. Control

   Ernst Abma: Natuurlijk is hier op geen enkele wijze aannemelijk gemaakt, laat staan bewezen dat hier sprake is van corruptie. Hoe zou je in dit onderwerp anders je eerste aanzet moeten doen om te kunnen zuigen en trollen.

   🙂

  3. Rechtsaf

   @Ernst je moet het even omdraaien, Pechtholt heeft van tevoren uitgezocht hoe je het moet verpakken om het legaal te laten klinken.
   Daarnaast heeft Pechthold het verzwegen en dat mag misschien wel maar is natuurlijk zeer discutabel te noemen en dat weet dan weer iedereen..

 9. Tguard

  zo was er ook ooit een PvdA politicus die als privé persoon een prostitué bezocht. Dat werd geloof ik ook niet heel erg gewaardeerd.
  Heel erg slap om je zo te verdedigen. Ik zou wederom zeggen nietje erdoorheen jassen en opsodemieteren.

 10. denk eens na

  PENTHOUSE ZAL het wel weer vergeten zijn enkele weken terug vergat hij ook memo s Het wordt tijd dat die demente de kamer gaat verlaten ,want voor dat je het weet heeft hij een greep in de kas gedaan.

 11. denk eens na

  Penthouse heeft het goed begrepen speel een verwarde man en je komt overal mee weg , zelfs met het discrimineren van russen tot aan het referendum weg te gooien

 12. Duckday

  Het moet zo zijn ongeacht prive of zakelijk dat deze mensen zolang ze in de politiek zitten nooit en te nimmer iets aannemen hoe klein of groot Door het aannemen kan het al een teken zijn van corrupt en ben je er vatbaar voor omkoping

 13. poldi

  Pechtold is een zwaar overschat over het paard getild zelfingenomen stuk onbenul. Hij kan alleen maar functioneren door het bestaan van Wilders en de PVV, daaraan ontleent hij zijn identiteit en bestaansrecht. Dan kan hij roepen: Wilders is een populist ! Wat een zak opgewarmde lucht is dat toch. Dat er toch nog zoveel mensen op die gast stemmen is toch wel verontrustend.

 14. poldi

  Pechtold: “We moeten de populisten bestrijden op hun zwakke punt, namelijk dat ze geen oplossingen hebben.”

  Nee: die EU van Pechtold heeft “goede”oplossingen:
  -Griekenland gaat “uitstekend”,
  -migranteninstroom loopt ook “soepeltjes”,
  -economie van Frankrijk komt piepend en krakend tot stilstand,
  -de economie van Italie, Mario Draghi zit op een hele grote berg opgekochte obligaties (is nou zelfs bedrijfsobligaties aan het opkopen), waar Amerika de bankensector al tijden geleden opgeschoond heeft, zijn wij nog vergeven van uiterst zwakke banken.

  Allemaal pareltjes van oplossingen.

 15. Robert Leiden

  Gelukkig is er in de politiek een zaligmakend alternatief voor handen voor de boze witte mannen:
  https://www.youtube.com/watch?v=WkhvweLU2Zc

 16. Frits Jansen

  Tuurlijk. Hij heeft het destijds terecht niet gemeld, waarom dan nu wel?
  Maar DDS wil Pechtold afbranden.
  Zijn jullie blij met je vernielzucht?

  1. Dirk van Jurie

   @Frits als je een bijstandsuitkering hebt en je geeft iets niet op wordt je gelijk even aangepakt en gekort, waarom wordt Pechthol niet aangepakt.
   Je zou de uitleg eens goed moeten bestuderen dan kom je erachter dat het exact precies volgens de regeltjes wordt uitgelegd en sinds wanneer doen politici het precies volgens de regeltjes?

   1. wheelboy

    Dirk van Jurie .
    Heb je nou nog niets geleerd hoe het hier in NL werkt lol. Men zit aan de bijstand en men gaat niet werken .Dan wordt je gekort of zelfs geen uitkering .Een ontslagen burgemeester kan gewoon 10 jaar lang aan het strand van thailand gaan liggen .Jij als je geld ervoor hebt 3 weken .
    Als jij bezopen op je werk komt en je graait ook nog naar vrouwen dan is dat een rede voor op staande voet ontslagen te worden en geen uitkering .Zo niet als je burgemeester van oosterhout bent dan mag je de flessen bacardi in je laatje hebben liggen er op los zuipen en in slaap vallen tijdens raadsvergaderingen en als je dan ook nog geil bent dan grijp je een vrouw in haar kruis .Om vervolgens nog de eer aan je zelf te houden en gewoon 10 jaar lang 90% van je laatstverdiende beuren .

    Wordt op jou werk een reorganisatie uitgevoerd .Meld je dan maar bij het UWV .Zoniet als je PVDA heet en wordt gemarginalizeerd in de verkiezingen .Dan hebben we nog altijd plek in de RvS en in Arnhem een burgemeesters postje en ga zo maar door . Politici voelen zich verheven boven het volk . Maken voor hun regels die voor hun goed uitkomen en ons helpt ons

 17. wheelboy

  Prachtig te lezen dat de Antichrist Pechthold van de EO ea geschenkbonnen heeft gekregen . Zegt natuurlijk meer over de EO als Pechthold .Men geve den duivel brood zodat hij kan leven .

 18. Jozias Visser

  Pechtold, van de rommelzolder

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.