Doodsbange Ollongren raffelt vragen afschaffing referendum in recordtempo af, jast procedure door Eerste Kamer heen

D66-minister Kajsa Ollongren heeft in moordend tempo de vragen van Eerste Kamerleden over de afschaffing van het referendum beantwoord. Daardoor kan aanstaande dinsdag al begonnen worden met de inhoudelijke behandeling van het intrekken van de Wet raadgevend referendum. Het lijkt er echt op dat een schijterig D66 dus echt dat referendum over de automatische orgaandonatie zo snel mogelijk wil cancellen.

Het Forum voor Democratie werd vanochtend wakker met een onaangenaam bericht. Het blijkt namelijk dat de Wet raadgevend referendum wel eens eerder zou kunnen verdwijnen dan menigeen voor mogelijk hield. De intrekking van de wet is inmiddels aangenomen door de Tweede Kamer, maar moet nog worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Het is er minister Ollongren (Democratiehaters66) aan gelegen om dat referendum zo snel mogelijk in de senaat te killen.

Daarvoor is ze zelfs bereid om tijdens de vakantie door te werken. Doordat zij vragen van bezorgde senatoren in een razend tempo heeft beantwoord, kan aanstaande dinsdag al worden begonnen met de inhoudelijke behandeling van de afschaffing van het raadgevende referendum. Het Forum voor Democratie verwoordde het als volgt:

“Ja hoor…. In haar gloeiende haast om #referendum af te schaffen heeft @KajsaOllongren de vragen van @EersteKamer al tijdens het reces beantwoord en wordt de intrekking meteen al dinsdag 15 mei (eerste vergaderdag na het reces) in behandeling genomen.”

Waarna FVD-leider Thierry Baudet ook nog toevoegde:

“Ze zijn echt doods- en doodsbang voor het volk.”

Momenteel is een potentieel referendum over de verplichte orgaandonatie in de tweede fase om handtekeningen op te halen. Als Ollongren erin slaagt om het referendum af te schaffen vóórdat de Kiesraad een besluit heeft genomen over de geldigheid van de al dan niet 300.000 opgehaalde handtekeningen, dan komt er geen afscheidsreferendum over het nieuwe D66-kroonjuweel.

Momenteel lijkt het er helaas op dat Ollongren die strijd tegen inspraak van de Nederlandse bevolking inderdaad aan het winnen is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Hermann

  De kwestie is dat “het volk” geen verstand wil hebben over de wet. Daar gaan de de gekozen volksvertegenwoordigers over referendum of geen referendum. Je kan het gewoon aangeven in het donorregister. Keuze 1 = wel donor.

  1. Frits Jansen

   Hoewel ik meester in de rechten ben – of juist omdat ik meester in e rechten ben – besef ik dat wetten vaak erg ingewikkeld zijn, zeker als het om vraagstukken gaat die niet zwart/wit liggen. Zoals orgaandonatie.
   Ons parlementaire systeem voorziet in deze moeilijkheid doordat het de burger de gelegenheid geeft vertegenwoordigers aan te wijzen die ervoor worden betaald om zich uitgebreid in wetsvoorstellen te verdiepen, en in onderlinge discussie vast te stellen wat de beste beslissing is.
   En nu moet ik voor een referendum toch zelf aan het werk, hoewel ik belasting betaal opdat anderen dat werk voor mij doen? Dat is een schande.

   Politici aarzelen om hardop te zeggen dat de kiezer te dom is om een goed oordeel te vellen. Nou, ik heb behoorlijk doorgeleerd, en juist daarom weet ik van mijzelf dat ik te dom ben (niet de deskundigheid heb) voor een goed oordeel.

   En wat doet de burger? Die laat zich meeslepen door demagogische vandalen, die er een macaber plezier in hebben het kabinet pootje te haken. In dit geval wel heel onsmakelijk want ten koste van mensen die op een donor-nier of -hart zitten te wachten.

   D66 zit in de knel want de romantische vrouwenman Hans van Mierlo richtte D66 op met de bedoeling de burger meer te betrekken bij het bestuur. Daarbij overschatte hij de burger volkomen. Sympathiek, maar levensgevaarlijk.

   Daarbij is te prijzen dat het Kabinet (en natuurlijk niet alleen Ollongren, want het Kabinet spreekt staatsrechtelijk met één mond) realiteitszin boven (D66) principes laat prevaleren, en het raadgevend referendum intrekt.

   Intussen zou Ollongren ook wel iets positiefs kunnen voorstellen, namelijk maatregelen om de burger beter te informeren. Dat is nota bene een grondrecht! Een broertje van de vrijheid van meningsuiting (die gaat over “zenden”, dit gaat over “ontvangen”). Door “marktwerking in de media” is het verrekt moeilijk jezelf behoorlijk op de hoogte te stellen, toch een eerste vereiste voor een democratie. Gek genoeg heeft Internet dit probleem eerder groter dan kleiner gemaakt, want nu krijg je nog veel meer onzin voor je kiezen dan vroeger. Nep-nieuws bestrijden is hachelijk want lijkt veel op censuur, nep-nieuws wegdrukken met correct nieuws is wel toelaatbaar, al ligt dan het verwijt op de loer van staatspropaganda. Maar laten we wel wezen: de staat mag best uitleggen wat ze doet, die moet dat zelfs grondwettelijk. Alleen mag dat niet gepaard gaan met het muilkorven van andere media.

   In het voetbal geldt het als onsportief om op de man te spellen. Door te suggereren dat Ollongren “doodsbang” is wordt hier wel opde vrouw gespeeld. Is dat niet een beetje kinderachtig?

   1. bifbof

    Er is een verschil in mijn ogen tussen goed kunnen studeren en een werkend verstand hebben.

    1. Fortiori

     U moet niet zo negatief over Uzelf doen.

     1. denk eens na

      Hoe vaak heeft frits de rijdende rechter zich zelf een veer in zijn toges gestoken in zo een klein stukje typ werk. Nergens voor nodig om je zo op je borstjes te trommelen.

   2. penis aqua di rosa

    Moet er tegenwoordig vermeld worden welke professie men heeft? Onbelangrijk op een forum. Hier behoren wij allen gelijk te zijn.

    Deze vrouw zou eens moeten gaan overdenken wat fair play is en overheersing niet op prijs wordt gesteld, dat doet ze maar in de privésfeer.
    Ze is in dienst van het volk en wordt betaald door het volk, maar dat schijnt ze aan haar hakken te lappen.

   3. Luwadder R1

    De burger laat zich meeslepen??? dat maak jij ervan. Jij vind het blijkbaar normaal HOE!!! deze slagerswet door de 2e kamer is gekomen. Ze waren nog niet eens allemaal aanwezig. Waren ze allemaal aanwezig geweest dan was deze volkomen van de pot gerukte ‘wet’ niet eens door de 2e kamer gekomen. In feite heeft de regering het zelf over zich af geroepen, dat er toch nog burgers waren die de gang van zaken over deze ‘wet’ absurd en te zot voor woorden vonden en een referendum willen organiseren.Actie reactie en ook ik vindt deze reactie meer dan terecht. Politieke onderwerpen die direct of indirect betrekking heeft op de burgers daar mogen wat mij betreft de burgers over mee beslissen dmv een referendum. Hans van Mierlo overschatte de burger sympathiek maar levensgevaarlijk ook dat maak jij er van. Dat Groot Brittannie dmv een bindend referendum de EU verlaat vindt jij een domme beslissing, IK niet vindt het een heel verstandige beslissing, elk EU land die de alcoholistenclub verlaat is verstandig, dit terzijde. T.O.V. Hans van Mierlo vind Pia Dijkstra de burgers dom en dus neemt ze zelf maar de beslissing door beslag te leggen op het lichaam van de burgers, slaat natuurlijk helemaal nergens op. Het is MIJN!!! lichaam en NIET!!! van de Staat. En dat er wel erg op de doodsbange vrouw wordt gespeeld dat is niet kinderachtig, dat heeft ze over zich zelf afgeroepen. Volgensmij was je vroeger ook fan van Kok en zijn paarse kabinet : 8 jaar verantwoordelijkheids mijdende en achterkamertjes politiek bedreven met als triest diepte punt de ‘euthanasiewet’ Als het tegen zit hebben we er misschien weer een triest diepte punt bij van diezelfde partij.

   4. PMG

    Jij mag je schoolgeld wel terug vragen, nog nooit zo’n dom verhaal gelezen, totaal geen ruggengraat, net als Rutte.

    1. Luwadder R1

     PMG is blijkbaar een fan van de Alexander Penthouse Clan, en natuurlijk iedereen die er een andere mening op na houd wat meneer Penthouse niet bevalt, wordt voor gek of dom verklaard. Nou het tegenovergestelde is waar. PMG vindt het blijkbaar prima dat het referendum wordt afgeschaft. En dat de politiek zelf maar beslissingen neemt over de rug van de burgers. Zonder dat gevraagd wordt hoe wij burgers erover denken wij moeten gewoon onze bek houden.Voor welke landen geldt dat trouwens meer?? Iran, Noord Korea, Rusland, Turkije?? Een referendum over de donor wet is meer dan logisch. Euthanasie of donor is een keuze die de burger zelf maakt daar mag de staat nooit en te nimmer over beslissen dat is mijn mening. Voor een paar maanden terug heeft een 19 jarig meisje een einde gemaakt aan haar leven, vermoedelijk is haar euthanasie verzoek niet ingewilligd, of heeft ze gedacht dat een euthanasie verzoek bij voorbaat al wordt afgewezen en heeft ze het zelf maar gedaan met een giftig poeder. Dat is het gevolg van deze werkelijk fantastische “euthanasiewet” Ben het volledig met je eens dat Rutte en – Kok trouwens ook- geen ruggengraat hebben en hadden. Ik heb dat wel en ALS!!! er een referendum komt stem ik TEGEN!!!! nogmaals het lichaam is van mij en NIET!!!! van de staat.

   5. Jormungandr

    Meneer is ” Meester in de rechten”.
    Ja hoor tuurlijk.
    Zzzzzzzzzzzzzz.
    Slaap lekker.

    1. Dirk van Jurie

     Frits is zelfstandig jurist en ik ben Dirk.

 2. Ernst Quispel

  Doodsbang lijkt me wat overdreven.

  1. gister

   Dat kijkt mij niet.

  2. Control

   overdreven

   🙂

 3. bifbof

  nounou aan het winnen is . Je Kunt zoiets moeilijk winnen noemen (lijkt mij althans)

 4. Peter Selie

  Uitspraken die duidelijk de essentie weergeven:

  “Dus ja, ik reken op niet rationele acteurs in mijn wereldbeeld. En wanneer zij dreigen met geweld tegen wereldorde, zeg ik: dood ze.” (Thomas P. M. Barnett)

  “Wat is het doel? Het doel is rassenvermenging! En als de mensen niet bereid zijn om dit uit hun eigen vrije wil te doen, dan zullen wij ze dwingen middels regeringsmaatregelen. De uitdaging van rassenvermenging van de verschillende naties is de uitdaging van de 21e eeuw. Het is geen keus, het is een plicht. Het is verplicht.” (Nicolas Sarkozy)

  “Hiermee zal een gemeenschappelijke Europese nieuwe volksplantingpolitiek worden vastgesteld, wat de mensen die internationale bescherming nodig hebben zal verzekeren dat zij in staat zullen zijn om een veilige overtocht te hebben en asiel in Europa. Dit voorstel maakt deel uit van de geplande reformatie van de commissie van het gemeenschappelijke Europese asielsysteem, en de Europese migratieagenda’s hebben een lange-termijn strategie gedefinieerd voor verbeterd migratie management.” (EU-settlement-agreement)

  Zoals een van de twee auteurs stelt:

  Zoals je kunt zien gaat dit niet over humanitaire pogingen om de zogenoemde “vluchtelingen” te helpen, “schuilplaats zoekers”, of “asielzoekers”. Het gaat helemaal over een doelgerichte volksplanting van niet-witte rassen in Europa en Noord-Amerika, om zo rassenvermenging te forceren. Noem de schrijver van deze tekst geen “racist”; het zijn hun eigen woorden!

  En wat uitspraken van de andere auteur:

  Met andere woorden, de radicale moslims zijn uitgespeeld net zoveel als wij Europeanen zijn uitgespeeld. Verdeel en heers, speel beide zijden en dat alles.
  Wellicht zou het een idee zijn voor alle verdeelde vijanden om met elkaar te gaan praten en om te kijken naar wie het zou kunnen zijn die al deze belangen dient en aan de touwtjes trekt, en zich afvragen waarom zij het doen?

  Maar in Engeland, Europa en het westen in het algemeen, is de extreme politiek correcte indoctrinatie door de media en het onderwijssysteem zo effectief geweest dat veel mensen zichzelf zien als progressieve liberalen, en zij weigeren om de issues te herkennen die massa ongebreidelde en open grenzen immigratie in elk land kan veroorzaken als het niet wordt aangepakt met een rationele en gebalanceerde benadering.

  Een groot deel van de niet-Europese bevolking op de wereld is mono cultureel / mono raciaal. Waarom dringen de zichzelf benoemde progressieven er niet op aan dat deze landen gedwongen zouden moeten worden om open deur immigratie te accepteren, om meer multicultureel te worden en meer etnisch divers? Waarom eisen zij niet dat China, Japan, Israël, Saoedi-Arabië en Afrikaanse landen ongevraagd multicultureel worden en multiraciale gemeenschappen? Waarom is het dat in de huidige tijd het alleen de autochtone Europese naties zijn die eenduidig gedwongen ongelimiteerde immigratie en multiculturalisme zouden moeten accepteren?

  De brute truc die wordt gespeeld met de goedbedoelende mensen in het westen die ongelimiteerde massa-immigratie en open grenzen ondersteunen is, dat zij zelf de niet-bewuste slachtoffers zijn van de ergste soort van verschrikkelijke en onwenselijke racistische doctrine tegen hen. In een glorieuze rotzooi van onwetendheid en zombieachtigheid als deugdzaam signaleren, zullen zij even blij helpen en protesteren namens deze elementen die hen willen zien vernietigd. Dat is hoe effectief de cognitieve dissonantie en propaganda is geworden en het is een voorbeeld van hoe ultra progressiviteit is verworden in ultra regressief.

  Mijn patriottisme is niet gebaseerd op haat van enig ander land of mensen, beperkt denken of isolationisme. Het is gebaseerd op liefde voor mijn eigen land en op het rationele concept voor de fundamentele rechten van naties voor soevereiniteit op planeet Aarde – een misdaad in denken voor de huidige zelfbenoemde liberale elite.

  Degenen die oprecht houden van Europa en die zijn opmerkelijke culturele rijkdom en diversiteit koesteren, weten dat dit de echte kwaliteiten zijn die de elites van de afbrokkelende EU superstaat willen verzwakken en uiteindelijk vernietigen als zij hun zin krijgen. En massa ongebreidelde migratie is maar één manier waarop zij dat zullen proberen. De mensen van Europa realiseren zich dat zij bedrogen zijn door de elites van hun landen en zij moeten hen tot verantwoording gaan roepen en al hun leugens gaan belichten.

  Hieronder de twee vertaalde artikelen. Het eerste is een korter artikel dat met name ingaat op een aantal personen die hierbij een hoofdrol spelen, en het tweede belicht uitgebreid de achtergronden, en de effecten van de manipulatie en de hersenspoeling van de Europese bevolking, ook in relatie met het totale wereldbeeld.

  Veronica

  1. denk eens na

   juist.

  2. toetssteen

   @Peter Selie
   +10.

 5. J.C.

  De afschaffing van de referendumwet is gestoeld op zegge en schrijven (NB)1 ervaring, waarbij het volk zich nadrukkelijk uitsprak tegen het discutabele plan van Rutte II om het dubbele bodem EU verdrag met Oekraïne te ratificeren.

  D66 is dus helemaal de weg kwijt met haar haastmakerij om dit recht van het Nederlandse volk af te schaffen. Natuurlijk is D66 doodsbang dat het Nederlandse volk de onbetamelijke, maar wel fijnbesnaard geschreven, D66 orgaandonorwet zal willen tegen houden. Het was immers zo’n triomf.

  De afschaffing van de referendumwet zal het kantelen alleen maar versnellen. Rutte III gaat een pyrrusoverwinning halen. Ik geef Rutte III nog enkele maanden en dan is het over en uit.

  Geniet u ook zo van het ene succes na het andere succes van Trump? En ook Putin behaald succesvolle resultaten. En ook Netanyahu is daadkrachtig en goed bezig.

  Als ik dan zo’n flapdrol als Frans Timmermans zie en zijn lege, kwalijke, uitspraken lees zou ik mij bijna gaan schamen dat ik een autochtone Nederlander (pur sang) ben.

  1. J.C.

   vervolg J.C.

   Wat heeft Frans Timmermans (PvdA) met het afschaffen van het referendum door D66 te maken? Alles: de PvdA behoort immers tot het domme kartel, dat blindelings aan de leiband van de EU loopt.

   1. J.C.

    vervolg J.C.

    Waar Jezus Christus de verleidingen van Satan kon weerstaan, is de EU daar wel voor bezweken. Ze hebben niets geleerd van hetgeen er in de Bijbel staat: de duivel droop af, omdat hij weet dat de Geest van God (van Israël) vele malen sterker is dan hij. De duivel grossiert graag in overwinningen, die achteraf helaas maar al te vaak pyrrusoverwinningen blijken te zijn. De “liefde” van Satan is immers eindig, de Liefde van God is eeuwig……Jammer dat de zichzelf christelijk noemende politici van SGP, CU en CDA zich deze waarheid niet meer lijken te herinneren. Zoals een Kees van der Staaij van de SGP, die zichzelf op de borst kloppend heel neerbuigend aan de heer Wilders van de PVV vraagt: noemt eens een paar christelijke waarden. Van der Staaij kent de christelijke waarden zelf niet eens meer, in ieder geval minder goed dan de heer Wilders. Die de zwakke vraag van Van der Staaij prompt terecht repliceerde met: “het opkomen voor het eigen volk”.

    1. Fortiori

     Heel erg off topic.

     1. J.C.

      @Fortiori

      “Heel erg off topic”.

      Of je hebt het geheel niet geheel gelezen of de samenhangende achtergrondinformatie bevalt je niet, maar dat het heel er off topic is, is niet waar. Ik geef namelijk precies aan waarom ik denk dat het kartel zo’n haast heeft om het referendum direct afgeschaft te krijgen. En ook waarom dit in feite een kartelaangelegenheid is.

    2. Ernst Quispel

     “de duivel droop af, omdat hij weet dat de Geest van God (van Israël) vele malen sterker is dan hij.”

     Sedertdien zijn we ook uit de problemen.

     1. J.C.

      @Ernst Quispel

      “Sedertdien zijn we ook uit de problemen”.

      De mensen van goede wil zijn sedertdien ook uit de problemen. Ik heb je al eerder uitgelegd, dat de mensen een vrije wil meegekregen hebben van God (van Israël). Het is dus aan de mensen zelf of zij zich laten mis- en verleiden door Satan (zoals de EU en haar aanhangers dat doen), of dat zij kiezen voor het openstellen van hun hart voor Jezus Christus. Uitsluitend die laatste groep noem ik de goedwillende mensen. Het leven bestaat uit keuzes. Keer op keer opnieuw. Het zo nu en dan in de Tweede Kamer louter fijnbesnaard citeren van een psalm uit de Bijbel maakt je niet tot een goedwillend mens. De keuze of je je wel of niet wil laten mis- en verleiden door Satan maakt je goed- of kwaadwillend. Dat had de heer Wilders (PVV) destijds ook op de vraag van Van der Staaij (SGP) kunnen antwoorden. De schriftgeleerden, die Jezus met hoon aan het kruis lieten nagelen, waren ook zo fijnbesnaard, maar waren in feite kwaadwillend.

     2. Ernst Quispel

      Dit is niet zo logisch, J.C., de mens had die vrije wil voor de kruisdood van Christus ook al. Dus wat die kruisdood heeft opgelost blijft duister.

     3. Siemien

      @J.C. Ernst is anti-christelijk, rebels en bewust ongehoorzaam..

     4. Rechtsaf

      Siemien@ Inderdaad.

     5. Rechtsaf

      J.C. Ernst is een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.
      Ernst zal waar hij kan het christendom schofferen.
      Ernst vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

     6. Control

      Ernst is een grappige man hoor, hihihihi 😉

 6. denk eens na

  Ja stel dat de burgers een referendum over het Afrikaanse -eu akkoord willen , het ontblanken van Europa , of beter het be negeren en islamiseren van de eu. Dat moet jantje niet willen.

 7. Babaji538

  Ik vind het een uitermate goede zaak
  dat mensen ontslag nemen in ziekenhuizen,
  slachthuizen, bejaardenhuizen en weeshuizen.

  Het is een teken van samen leren
  zonder leerstof, zonder docenten,
  en zonder leerlingen!

  Ik ben blij, dat ik op de universiteit,
  dat zagen ze althans nog zo,
  direct ben afgehaakt bij sociologie
  want ik had allang door, dat mevr. Ollongren,
  of hoe heet (!) ze ook weer, de statistiek
  een beetje veel achteraf wil drukken, naar gelang
  het haar leesbril, heel interessant, zal uitkomen.

  Petra Hermans

 8. Pescador

  Ik ben een kiezer wel zelfstandig kan denken, mijn vrouw en ik waren bijde donor en als een van ons voor de keuze zou komen te staan als de partner zou komen te overleiden zouden wij de keuze van onze partner respecteren en zou er gedoneerd kunnen worden.
  Nu ligt de zaak effie wat anders , wij hebben ons donorschap op gezegd er wordt niet meer gedoneerd, die lui zijn helemaal bescheten om te denken dqqt ze over mij kunnen beschikken, zodra ik met pensioen ga en dat duurt niet lang meer ben ik uit nederland vertrokken nederland is ernstig ziek met zo´n stel idiote liegende en dementerende volksvertegenwoordigers die niet aan het volk denken maar aan hun eigen portomonee, het wordt tijd dat de vakbonden eens gaan opstaan om aan deze waanzin een einde te maken. Ik ken mensen die in spanje wonen en soms naar de bar kunnen om een biertje of een restaurantje pakken wat ze in nederland echt niet meer kunnen alles is zo onderhand te duur.

  1. JanKlaasen

   En heb je je wel eens afgevraagd waarom je in Spanje zo gemakkelijk een biertje kan kopen aan de bar?

   1. Pescador

    Ja natuurlijk een biertje kost in spanje maar een euro een hapje eten kan al vanaf 6 euri wegen belasting op een lichte 4 persoons auto kost maar tussen de 50 en 80 euro , in spanje zijn de prijzen normaal in nederland wil rutte het volk leeg zuigen voor dat stomme europa

 9. Ni28

  Voor het eerst dat politiek in de vakantie doorwerkt. Omdat men bang voor de burger is die zij tegelijk moeten dienen zetten zij haast bij om dezelfde burger uit te schakelen. Dit heeft niets te maken met ingewikkeldheid van wetten maar met politieke wil om mensen tevreden te stellen. En net al de EU ook D66 doet juist het tegendeel. Men kiest de kortste weg voor de totale afgang. Geen statistiek die ontevredenheid zal stoppen. Hoogstens vertragen.

 10. toetssteen

  Bij leven wil ik een nier doneren, mijn vrouw ook, aan een naaste. Waarom? Simpel, de kans van slagen is zeer hoog en die van een wildvreemde max 5 jaar (meest veel korter).

  Leest u vervolgens dit eens: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ook-in-nederland-orgaanhandel~be94e502/

  1. Ernst Quispel

   In dat geval lijkt me donatie van een nier aan een medemens na de dood ook geen probleem.

   1. toetssteen

    Na de dood…… mja. Ik geef niet met koude hand omdat zulks handel nog verder op zal jagen. Ik geef met warme hand.
    U realiseert zich dus nog immer niet dat sommige mensen al aan hun zesde en meer nier bezig zijn:

    https://www.niernieuws.nl/?id=4448

    En daar zit handel in betweter. Al ik wat wil doneren aan een van mijn zonen (kans op een match vele malen groter). Natte vingerwerk 90% verschil.
    Maar hé de handelaren in organen zullen er wel bij varen! Hoppa, ruk eruit, wie biedt!!!

    1. Ernst Quispel

     In dat geval, Toetssteen, kunt u met een muisklik duidelijk maken dat u geen medemensen met uw organen na uw dood wenst te helpen. Dit helder melden aan nabestaanden is ook toereiken.

     Mogelijk was u de procedure en strekking van het wetsvoorstel nog niet duidelijk.

     1. Ernst Quispel

      toereiken = toereikend

  2. sjun

   Dezelfde handel heeft een uitstekende lobby lopen bij D66 dat via het slagerswetje van Pia Dijkstrahun handeltje nog lucratiever maakte.

   1. Ernst Quispel

    “het slagerswetje van Pia Dijkstra”

    Het begint hier steeds meer op een open inrichting te lijken.

    1. Stork

     “Het begint hier steeds meer op een open inrichting te lijken.”

     Wat let je jochie?

    2. Control

     “het slagerswetje van Pia Dijkstra”

     Hihihi, best wel grappig. 😛

    3. sjun

     Misschien heb je een betere duiding voor de schending van lichamelijke integriteit door een inhalige overheid. Een grof schandaal is dat slagerswetje van Pia Dijkstra dat aasgieren en hun vermarkting van Nederlandse organen door Europa heen tracht te bedienen. Dat vindt plaats omdat er in Nederland wat eerder en bij levenden door de slagers toegeslagen wordt dan in de rest van Europa.
     https://zwangerbuikkramp.nl/donorwet-organen-uit-levend-lichaam.html

     1. lugar

      Ernst herhaald gewoon een regeltje tussen aanhalingstekens, simpel maar eenvoudig.

 11. Siemien

  Ze moeten in Den-Haag lekker oprotten, een paar mensen die het voor de rest van de 17 miljoen mensen wel even bepaald..

 12. chrism

  Een motie van wantrouwen indienen en wie niet meewerkt zeg dat genoeg voor wie je eigenlijk moet stemmen de eerst komende verkiezingen uuuhm als die ook niet word afgeschaft door D66 !

  Het is echt waar te idioot voor woorden dat minderheid partijen een meerderheid heeft en gedoog partner VVD / CDA stemt in alles toe , dit alles onder het mom van Democratie ???

  Jaja Referendum afschaffen is ook in het teken van Democratie ???
  Je ben bijna geneigd een Volks opstand te gaan organiseren om deze nep Liberalen Elite eens van de troon te stoten .

  En laten we de vrienden club links niet vergeten je Weet wel PVDA , GL SP

 13. Florissa

  Eerste kamer zitten ook louter imbecielen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.