Doorgedraaid SP-raadslid Hilversum: ‘Fascist Baudet hoort thuis tussen grote namen uit ’45: Mussolini en Hitler!’

Volgens SP-raadslid Rebekka Timmer is Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet net zo erg als de leiders van Duitsland en Italië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Baudet grijpt namelijk terug op de Gouden Eeuw, en dat is gewoon een schoolvoorbeeld van fascisme. Aldus Timmer, die in de gemeenteraad van Hilversum zit.

baudethitlertweet

Volgens een SP-raadslid uit Hilversum – Rebekka Timmer – mag Thierry Baudet zich meten met “grote namen.” Namelijk “die van de fascisten waarmee we afrekenden in ’45,” zo verduidelijkt de socialiste dat op Twitter. Om de hete brij heendraaien doet ze niet, want ze vindt dat het democratische Tweede Kamerlid eigenlijk gewoon een extreem-rechtse dictator is. Daarbij noemt Timmer de namen van Adolf Hitler en Benito Mussolini. Ze doet die uitspraken in een bericht dat afgelopen weekend op Twitter verscheen.

Timmer vindt namelijk dat de verwijzingen die Baudet naar het verleden maakt, eigenlijk hetzelfde zijn als de historische parallellen die de leiders het nazistische Duitsland en het fascistische Italië aan de dag legden. Hitler refereerde namelijk aan het Duitsland van voor de Eerste Wereldoorlog, en Mussolini mijmerde over het Romeinse Rijk. Baudet heeft het over de renaissance en de Gouden Eeuw (waarbij Gouden lekker edgy tussen aanhalingstekens is geplaatst), en dus is het duidelijk:

“Ja, de heer Baudet hoort thuis tussen ‘grote’ namen: die van de fascisten waarmee we afrekenden in ’45.”

Of mevrouw Timmer dan ook bedoelt dat we Baudet net als Mussolini moeten doodschieten en zijn verminkte lijk dan aan een brug in Milaan hangen, wilde ze dan weer niet zeggen. Maar na haar ‘dappere’ uitspraak wil de ‘stoere’ SP-politica sowieso niet zoveel meer zeggen: inmiddels is haar tweet weer verwijderd en het account van het linkse gemeenteraadslid op slot gezet. Gelukkig hebben wij echter het screenshot nog!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Arubano

  Er is sprake van een kennisprobleem in het hoofd van mevrouw Timmer.
  En nog veel meer nu ik er zo over denk.

  1. B. Pascal

   Inderdaad, de politiek is ver weg van kennis en inzicht.
   Volksbestuur is na 250 jaar wel een beetje op zijn einde!

 2. Archetype01

  aaaaah.. een SP Thott.

  die zal vast verkozen zijn op haar kennis van zaken.

 3. Ernst Quispel

  Dat is overdreven. Baudet is een kruimel en totale dilettant in de politiek.

  1. Stanly2000

   Ja Ernst dat weten we nu wel. Roep eens wat anders!

   1. DolleDries

    Ik denk dat Ernst zelf met dit probleem zit.

  2. sjun

   Iets als bezwerende mantra herhalen maakt het nog niet waar. Mij lijkt het ook sterk dat je zo anderen overtuigt.

  3. Baron von Munchhausen

   EQ
   Rot is een keer op!
   Ga liefde bedrijven met je Moslimvrienden

  4. J.C.

   “Baudet is een kruimel en totale dilettant in de politiek”.

   Jij wordt liever door “professionals” de afgrond in gedreven, met dank aan Rutte I, de Kunduz akkoord partijen, Rutte II en Rutte III?

   Zo’n onbetekenend jong meisje (dit keer van de SP) wil zichzelf graag op de kaart zetten en roept, niet gehinderd door enige kennis van zaken, maar wat. En ze heeft kennelijk jouw volledige steun. En precies die onverschillige houding maakt dat Nederland probleemloos omgebouwd wordt tot een land, waarin de echte Nederlanders zich minder thuis gaan voelen.

   Het is te hopen, dat de bedenkers van dit plan, de elite en hun onderknuppels, die zichzelf en hun familie nu nog buiten schot heeft weten te houden, binnenkort ook geraakt gaan worden door de resultaten van hun “werken”. En God van Israël zij gedankt: het staat te gebeuren………………………..

  5. J.C.

   @Ernst Quispel

   “Baudet is een kruimel en totale dilettant in de politiek”.

   Jij wordt liever door “professionals” de afgrond in gedreven, met dank aan Rutte I, de Kunduz akkoord partijen, Rutte II en Rutte III?

   Zo’n onbetekenend jong meisje (dit keer van de SP) wil zichzelf graag op de kaart zetten en roept, niet gehinderd door enige kennis van zaken, maar wat. En ze heeft kennelijk jouw volledige steun. En precies die onverschillige houding maakt dat Nederland probleemloos omgebouwd wordt tot een land, waarin de echte Nederlanders zich minder thuis gaan voelen.

   Het is te hopen, dat de bedenkers van dit plan, de elite en hun onderknuppels, die zichzelf en hun familie nu nog buiten schot heeft weten te houden, binnenkort ook geraakt gaan worden door de resultaten van hun “werken”. En God van Israël zij gedankt: het staat te gebeuren………………………..

 4. DolleDries

  Die drinkt duidelijk tomatensap met wat pilletjes er in.

 5. Stanly2000

  Wat is dat toch in Hilversum? Eerst AFD inmiddels bij zinnen gekomen en nu Rebekka Timmer. Heeft het iets met de uitstraling van de NPO te maken? Of is dit toeval?

 6. oeioeivogel

  Mooie meid met een lelijke mening.

  1. penis aqua di rosa

   Mooi zijn (hahahahaha) betekent nog steeds niet dat er ook verstand onder in die hersenpan zit. Maar ja, SP, wat kun je anders verwachten dom en nooit wat bijgeleerd en misschien is zij wel het resultaat van meer vrouwen in de groep(zonder verstand van zaken) Ze is nog jong, verstand komt (voor haar) hopelijk met de jaren des onderscheids.

   1. oeioeivogel

    penis aqua di rosa@

    Dom blondje kan ik niet zeggen als ik zo haar foto zie. Hahaha.

    1. penis aqua di rosa

     Je ziet tegenwoordig niet meer wat de oorspronkelijke haarkleur is, of je moet verder kunnen kijken, kan dus zomaar blond zijn en een dikke laag plamuur doet ook wonderen. Originaliteit is steeds vaker een ?????

 7. Ni28

  Fijn, dan weten wij het ook. Zij is geen uitzondering want de socialisten zijn allemaal doorgedraaid.

  1. Janna47

   @ Ni28
   Socialisten? U beweert toch niet dat het socialisten zijn bij de SP? Het zijn communisten van de bovenste plank….

   1. Ni28

    Zij noemen zich socialisten maar het zijn zeker communisten. Communisme steekt behoorlijk de kop op en het westen heeft daar niet zoveel ervaring mee. Dat is mijn vrees dat men het wilt meemaken.

 8. toetssteen

  http://rexcurry.net/mussolini.html
  Mmmhhh, beetje meer lezen zou mevrouw goeddoen.

 9. HierBenIk

  Ik heb gewoon geen woorden voor dit soort uitlatingen……. Wat is er mis met dit soort mensen….

 10. DolleDries

  Zou het een Kong vrouwtje zijn?

  1. oeioeivogel

   Kong is een bofkont.

   1. DolleDries

    Als wip kip wel maar voor een verstandig gesprek niet maar ja dat zou Meester Kong een zorg zijn die heeft het zelfde probleem.

 11. A3aan

  Als ik zo dat koppie zie van meisje timmer ontkom ik niet aan de gedachte dat zij uiterlijk heel wat aan haar koppie heeft “vertimmert”, het ware beter als zij wat had gedaan met de inhoud van haar koppie. Geef de moed niet op, tenslotte is AFD ook aardig bijgedraaid.

 12. Peter Loosduinen

  rebekka.timmer@gmail.com

  Stuur deze “dame”net als ondergetekende een mail in plaats van hier uw frustraties te dumpen !!!

  1. Heinz

   Gezien het aantal recreanten op DDS kunnen het nooit veel mailtjes zijn

   1. Tinneke

    Ik noem ze liever stamgasten……24/7 huilie huilie op dit forum!

    1. Holland

     Ja Tinneke, je hebt gelijk: Guus, Quispel, EU kok en Blue Monday zijn enorme jankpotten.

  2. JubbeFeenstra

   Zie mijn schrijven boven. Heb ik gedaan. Geen antwoord, zo laf is ze ook nog.

 13. JubbeFeenstra

  Ik heb mevrouw Timmer een uitnodiging gestuurd. Ben namelijk van mening dat zij en haar soortgenoten precies hetzelfde willen en doen als de nazi’s begin jaren dertig vorige eeuw. Heb haar aangeboden om een ritje door Duitsland te maken, net over de grens. Daar zijn nog oude begraafplaatsen waar de nazi’s hun tegenstanders begroeven.
  Daar liggen de eerste tegenstanders van Hitler. Zij, Timmer, wil hetzelfde als de nazi’s.
  Maar, zij antwoord niet. Dus ik heb gelijk.

  1. van Urk

   Mevrouw Timmer is Mao vergeten. O wacht! In dat rijtje hoort zij namelijk thuis. Wat is trouwens de overeenkomst tussen Mao en Hitler? Ze leden allemaal aan de ziekte Parkinson.

  2. palko

   @Jubbe, ik denk dat een rood aangelopen Rebekka Timmer na deze fatale miskleun diep in haar schulp is gekropen. Het is voor de Hilversumse gemeenteraad te wensen dat ze daar voorlopig niet meer uit komt.

 14. palko

  Het kan haast niet anders dan dat de linksche actiefasciste Rebekka Timmer destijds bij het uitdelen van de hersencellen is overgeslagen. Anders is het niet te verklaren dat het met afstand domste blondje van de Sinterklaas Partij (SP) zo gierend uit de bocht vliegt. Ze kan zich, dunkt mij, met goed fatsoen niet meer in de Hilversumse Gemeenteraad vertonen. Tenzij ze stante pede met het SP schaamrood op haar kaken haar diepste verontschuldigingen aan Thierry Baudet aanbiedt voor deze onvergeeflijke en misselijkmakende vergelijking. Schande! Schande!

 15. Gerlos

  Mevr. Timmer is rijp om door een psychiater onderzocht te worden uiteraard op eigen kosten.

 16. sjun

  Just give’m enough rope gaat altijd weer op bij mensen voor wie het voortbrengen van geluid beter is ontwikkeld dan deductief vermogen.

  1. van Urk

   Tegenwoordig heb je op bepaalde sites van die vragentesten die kunnen bepalen op wel historisch figuur men het meest op lijkt. Zou de uitslag van Thierry Baudet het meest overeen komen met Adolf Hitler? Dat betwijfel ik ten zeerste.

 17. Bloem

  Het is voor haarzelf te hopen dat ze ongelijk krijgt. Het vergelijkingsmateriaal was dusdanig populair onder de bevolking dat ze haast unaniem verkozen werden als leiders. Na het behalen van de macht werd vervolgens voorgoed afgerekend met critici. Baudet zie ik nog niet massaal geadopteerd worden door brede lagen van de bevolking

 18. netwat

  Rebekka Timmer: Activist, socialist, antiracist, feminist, antifascist. Ze vergeet antisemiet in dat rijtje.

  1. Bloem

   Oooooh een geestverwant van dhr Q

 19. Gosselaar333

  Baudet is een kruimel in de politiek. !! Daarom reageer je ook altijd als een door een horzel gestoken als zijn naam hier verschijnt Ernst.

 20. Onderzoekt alles

  Mevrouw Timmer weet niet eens dat de uitvinder van het fascisme een links was. Zij weet niet eens wat fascisme is al zou het in haar huiskamer rondlopen. Fascisme is de ideologie dat de overheid bepaald wat goed of slecht is en welke mening wel of niet goed is>>> en je raad het zonder grondwet!! Oftewel de overheid is heer en meester over de economie en wat je wel en niet mag denken. Mussolini haatte het Italië van zijn tijd en beloofde hen een nieuw Italië wat verlost zou zijn van de andersdenkenende!

  Fascisme is dus >>> macht aan de overheid. Grootste verschil met communisme is dat het geen eigenaar is bedrijven en niet veel nationaliseert maar wel kapot reguleert.

  Baudet wil juist minder macht naar de EU en naar onze overheid en meer vrijheid. Dit is gewoon weer “the Big lie” in uitvoering. Mevrouw Timmer de socialist beschuldigd anderen van wat haar eigen ideologie meer en meer wil!! De overheid de baas over alles!

  Hitler en Mussolini waren links. Lees “the Big Lie” van Dinesh D”Souza wat een historisch meesterwerk is. Altijd hetzelfde liedje>> recht is racist of fascist. Terwijl de linkse rakkers de uitvinders zijn van o.a. de klux klux clan zijn en voor de slavernij waren.

 21. Bas2018

  Quispel weer met zijn kruimel ! Grote oetlul….

 22. Frits Jansen

  Ze heeft toch volkomen gelijk? Dwepen met vermeende geestverwante grootheden uit een ver verleden is een zwaktebod maar schijnt op sommige griezels nog steeds indruk te maken.

  1. Bloem

   Gelukkig hebben we mensen als dhr Jansen die het allemaal zo goed weten. Waarom gaat u niet in een arabisch land wonen om het bewind te ondersteunen in haar streven de democratie de kop in te blijven drukken. Bent u gelijk bij uw antisemitische geestverwanten

  2. sjun

   Toch sneu voor het kind dat ze in haar enthousiasme of religieuze gedrevenheid met al haar ‘goede’ bedoelingen een vervolgcarriere achter de kassa bij een lokale middenstander zo ernstig bemoeilijkt.

   1. JubbeFeenstra

    Als ik zo’n hoofd achter de kassa zie loop ik naar een andere winkel.

 23. Uiterst Links

  Deze raadslid geeft teveel eer aan Baudet 🙂

 24. Ries

  @Sjun…Ik geniet van jouw reacties!

 25. DolleDries

  Deze dame vergeet dat haar partij in de startblokken groot gebracht is met bloedgeld van de grootste massa moordenaar Mao

  https://www.hpdetijd.nl/2010-04-28/sp-heeft-geen-spijt-van-accepteren-geld-uit-china/

 26. Frits Jansen

  Ik ben niet van de SP, maar deze mevrouw heeft groot gelijk.
  Dwepen met een vermeend(!) groots verleden heeft iets romantisch maar is levensgevaarlijk.

  Hitler wilde een groot (en zuiver!) Germaans rijk bouwen. Dat leidde tot de welhaast industriële vernietiging van joden en zigeuners, en ik denk dat de AFD nu de moslims wel zou willen vergassen.

  In het rijtje ontbreekt nog Pol Pot. Die ging uit van het (historische) feit dat Cambodja in de tijd van onze Middeleeuwen een bloeiend agrarisch rijk was. En daaraan verbond bij de conclusie dat intellectuelen taboe zijn, want niet agrarisch. Dus werd iedereen die een bril droeg vermoord. Want intellectuelen dragen brillen.

  Eigenlijk hoorde Balkenende ook in het ritje met zijn verheerlijking van de “VOC mentaliteit”. U weet, de VOC is ’s werelds eerste multinational, en die was zeer succesvol omdat dit een handelsonderneming was met een eigen militaire afdeling om onderhandelingen zo nodig letterlijk kracht bij te zetten. Indonesische inlanders die de VOC geen monopolie wilden geven werden afgeslacht. Want het was niet in het belang van de VOC om ze te laten leven, zo simpel ligt dat.

  En Trump natuurlijk, met “make America great again”. Wat hem ertoe brengt om de geweldig succesvolle Silicon Valley te frustreren met inreisverboden, en aan de andere kant te proberen een auto-industrie te revitaliseren die net voor niets het loodje legde. En als dat toch een beetje lukt dan leidt dat hooguit tot vreugde bij de robots die de arbeiders van weleer zullen vervangen.
  Jaja, een moderne robot heeft zoveel kunstmatige intelligentie dat hij zelfs de emotie van blijdschap kent. Maar ik dwaal af.

  1. Guus Geluk

   “Eigenlijk hoorde Balkenende ook in het ritje met zijn verheerlijking van de “VOC mentaliteit””

   Met alle respect, maar stompzinniger kunt u nu niet meer kletsen. U rukt de opmerking totaal uit het verband.

   1. sjun

    Just give’m enough rope…

  2. Rechtsaf

   @Fritsje elke vergelijking met fascisme is fout en het feit dat jij het structureel eens bent met dit soort uitspraken zegt veel over hoe jij denkt natuurlijk..

  3. LieverKipsLeverworst

   Meneer Frits Jansen, wij allen vinden u een grote lul. Een vieze pisnicht.
   Lul!

   1. Ernst Quispel

    Sterke argumentatie, Kip.

    🙂

 27. Pescador

  het lijkt wel een dochter van die landverader

  1. LieverKipsLeverworst

   Pechtrol?

 28. Kees

  Het miepje weet geen argumenten meer te vinden en gooit het dan op dom schelden. Ze vergeet nog een paar linkse voormannen te noemen met wat meer bloed aan hun handen dan H & M samen.

 29. Arubano

  Meisje Timmer is naast onwetend ook een typisch product van deze tijd. Druk met de aandacht voor ik en de eigen selfie. Nou kind, je staat er mooi op hoor.

 30. Rechtsaf

  Dit zijn van die meisjes waarbij de frontale kwab (voorhoofdskwab) nog niet zijn ontwikkeld….
  (De frontaalkwab is het grootst, meest geavanceerd en onder andere verantwoordelijk voor het menselijk bewustzijn en gedrag.
  Het spraakcentrum is een onderdeel van dit gebied dat betrokken is bij de verwerking van taal en dan vooral bij de spraak.)

 31. LieverKipsLeverworst

  Mevrouw Rebekka Timmer hoort thuis tussen de grote namen: Kwik, Kwek en Stomme Kut.

  1. Willem Alexander

   Heerlijk Lieverkipsleverworst! Echte humor en uit het leven gegrepen.

 32. Willem Alexander

  Heerlijk zo’n goed gefundeerde tweet van een sp trutje dat een historisch besef etaleert van een net uit het ei gekropen uilskuiken met een down syndroom.
  ’t zal je maar besturen.
  Godsallemachtig.

 33. Rationalist

  Wil er niet eens over nadenken, Als je even 5 minuten googled, blijkt uit alles dat dit een oliedomme verwende tiener (of iig met het geestelijk vermogen van een tiener) is met niets om handen.
  En ze is vooral overal tegen, typisch pubergedrag. Geen aandacht aan schenken dit is er weer typisch zo één die nog geen dag heeft nagedacht in haar leven en op korte termijn zie ik dat ook niet veranderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.