Dramfeminisering bereikt ook defensie: ‘Stel een quotum voor vrouwen in!’

Er dienen niet genoeg vrouwen in ons leger en dat moet dringend verholpen worden door middel van dwingende quota. Althans, dat zegt de PvdA, hè?

Je moet je voorstellen: je bent de PvdA. Je bent zojuist twee verkiezingen op rij ernstig vernederd door de kiezer, en je bent een beetje in paniekmodus. Kortom, je moet iets. Wellicht thema’s aanboren waarmee je nog nooit affiniteit hebt getoond? Misschien eens beginnen met kritisch zijn op immigratie en integratie, stoppen met het spelen van de poetsslaaf van EU-chef Juncker?

Nah, natuurlijk niet. Weet je wat we gaan doen? We gaan ervoor pleiten dat Defensie een afgedwongen vrouwenquotum moet invoeren. Want daar zit de wereld pas écht op te wachten:

“Defensie moet een vrouwenquotum invoeren. Dat wil de PvdA. Kamerlid Ploumen vraagt woensdag aan staatssecretaris Visser (Defensie) bij het debat over defensiepersoneel hoe ze zo’n verplicht minimaal percentage vrouwen bij de krijgsmacht voor elkaar wil krijgen.

PvdA-Kamerlid Ploumen wijst erop dat Defensie al jaren probeert het aandeel vrouwen omhoog te krijgen, dat er ook wel maatregelen zijn genomen, maar dat die geen zoden aan de dijk zetten. „Ik vrees dat we naar hardere middelen moeten grijpen.””

Nog even voor degenen die het niet in de gaten hebben (ja, dat zijn jullie dus, PvdA): quota werken niet. Het enige wat ze doen, is het stigma in de kaart spelen dat vrouwen niet geschikt zijn in bepaalde functies. Immers, als je wetten nodig hebt om aan het werk te komen in plaats van je eigen ervaring en expertise, dan zal je wel ongeschikt zijn… nietwaar?

Daarnaast aarzel ik om het soldatenleven een ‘mannenbaan’ te noemen, maar feit is wel dat dingen met veel schieten, marcheren en GEEF ACHT schreeuwen wel zaken zijn die doorgaans door mannen vele malen interessanter worden gevonden dan vrouwen. Kortom: of er bij Defensie sprake is van een zogenaamde seksistische cultuur durf ik niet te zeggen, maar dat er simpelweg minder vrouwen geïnteresseerd zijn in een job bij Defensie lijkt mij een natuurlijk gegeven.

Wie stuurt de PvdA dus weer even terug naar de hoek met de ezelsoren op? Het lijkt er op dat deze partij nog lang niet genoeg straf heeft gehad van de kiezer…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Guus Geluk

  Het is moeilijk om voldoende mannen te krijgen. Waar haal je al die vrouwen dan in ’s hemelsnaam vandaan? Nee, dit wordt niets, gaat niets worden en zal ook nooit iets worden.

  1. Rechtsaf

   Je trollenvriendje Ernst heeft vast nog wel een paar hoofddoeksoldaten in de aanbieding. de moskeekazernes hebben er genoeg.

    1. Control

     🙂

  2. Rosasolis

   @ Guus Geluk. Hou je niet van intelligente vrouwen die interesse in defensie/militare hebben, die na jarenlange studie hebben gevolgd en Cum Laude hebben afgestudeerd, onder onze beste militair officieren zijn?

 2. Vit

  Daar zou ik een robbertje mee willen vechten.

  FF serieus, bij het IDF zijn vrouwen ook niet voor de poes, hé doe ik het weer.

 3. Zcooby

  De jeugd van tegenwoordig is zo verbonden met hun mobieltje dat ze moeilijk tot geen afstand er van kan doen, wat weer moeilijk is als je een geweer moet hanteren of gaat varen over de 7 wereldzeeën.

 4. Vit

  Off topic, wat is het een gekloot met deze site, niet of langzaam opstarten en dan die pop up reclame’s die ik niet lees godver.

  Het is dat ik het leuk vind om het achterlijke gezwam van ons aller halve tamme te lezen als vermaak anders hield ik het voor gezien.

  1. Guus Geluk

   Ik heb geen verstand van codec, maar ergens lijkt er een bug, of iets dergelijks. De site functioneert niet goed.

   1. Vit

    Ik begrijp dat er reclame gemaakt moet worden voor inkomsten, maar die pop ups zijn zeer storend.

    1. Guus Geluk

     Vit,

     Verschiet bij u ook de site naar een blanco pagina met advertenties?

     1. Vit

      Yep, heel irritant.

      Ennuhh zeg maar jij tegen jou, zo voel ik me bijna 70.

     2. Guus Geluk

      Vit,

      Is dat een pop up? Ik dacht dat de opzet van de site wegviel en louter de ads overbleven. 🙁

     3. Vit

      Pop ups zijn advertenties die groter worden als je de cursor er op zet, alleen hiero werkt soms het kruisje niet

     4. Guus Geluk

      Vit,

      Ah, oké.

   2. Control

    ‘Ik heb geen verstand van code134’

    Je mag niet liegen domme jongen.

    🙂

    1. Guus Geluk

     En u mag niet controllen, domme jongen.

     1. Control

      Bruinridder

      🙂

   3. Control

    Weer een kansloze poging alle kleuren op te heffen.

    🙂

 5. Vit

  Waar hadden we het ook al weer over, ohh ja vrouwen in het leger, in mijn dienstjaren was dat ondenkbaar.

  1. Vit

   Nu ik er over nadenk, er was wel zoiets als Marva’s.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Marine_Vrouwenafdeling

   1. gister

    en de milva’s

 6. gister

  na het basisonderwijs, dat al voor meer dan 80% uit vrouwen bestaat en onze jongens opvoed tot mietjes, is nu defensie aan de beurt? jammer van de zoveelste luchtballon. vrouwen moet je alleen toestaan als je niet anders kunt en iedereen nodig hebt om je land te verdedigen, zie de link van Guus

 7. Ni28

  Quota’s, een van de gekten van deze tijd. Transgenders, travestieten, homo’s en lesbiennes en vergeet niet de gehandicapten en vooral niet de kleine en brave kabouters.
  De vijand zal onder de indruk van zijn.

 8. Ni28

  De DDS is de laatste dagen slecht bereikbaar. Meldingen zoals pagina bestaat niet en zo. DDS nu al helemaal gekaapt?

  1. Guus Geluk

   Ja, ik heb DDS opgekocht. Sinds vandaag zal men ook fors naar links opschuiven. 🙂

  2. swetsnek

   hihihihi ja dat zal het zijn ……

 9. Beukman

  Het valt me wel eens op dat feministen nooit vrouwenquota eisen voor beroepen als putjesschepper en vuilnismens.
  Is dit werk te zwaar voor vrouwen, is de opleiding te moeilijk voor ze, óf zit er iets anders achter?

 10. Duckday

  De PVDA is volledig de weg kwijt Zij hebben het leger en het land kapot gemaakt Ook deze partij is een gevaar voor de veiligheid van dit MOOIE land
  Wanneer gaat NL exit

  1. van Urk

   Nu het failliete defensie eindelijk geen wapens meer kan gebruiken en alle mannen hun uniformen aan de wilgen gaan hangen is deze instantie volgens de PvdA ook opeens vrouwvriendelijker geworden om als vrouw te gaan solliciteren. Toen we nog de dienstplicht hadden met een goed bewapende defensie werd er van vrouwenquota,s ook nooit over gesproken bij die gebroken geweer partijen.

 11. Bes Tolen

  Veel vrouwen zijn vaak te klein. Dat is wel een probleem. Je moet namelijk een statistisch gelijke kans hebben om in tijd van oorlog te worden dood geschoten. Dat is geen uitvinding van Ploumen maar die voorwaarde bestaat al heel lang. Afkomstig van zijne heiligheid en daar is nog ver voor de oprichting van de Volkenbond ook in Nederland gevolg aan gegeven. Daarom is een minimumlengte van 1 meter 65 centimeter al bijna een eeuw voorwaarde om militair te kunnen worden. Een maximum lengte is nooit ingevoerd. Uiteraard is dat in onze tijd evenzo een politiek probleem en dat ziet Ploumen goed. Heel intelligent om dat punt als politiek gewenste tweede voorwaarde te willen. Toch maar goed, dat ze veel in haar jonge jaren van Rome heeft geleerd want zo zijn er ook heel wat mannen die geen militair meer kunnen worden. Een belangrijke stap naar gelijkberechtigdheid van man en vrouw kan worden gezet.
  De grap wil dat er toen de minimumlengte werd ingevoerd, juist een paar achtereenvolgende pausen net niet die één meter vijfenzestig haalden. Of Ploumen dat weet? Ze zal vast zeggen, dat ze niet veel met Rome heeft. Maar ondertussen hebben we toch maar last van haar en de verbinding valt wel te leggen.

  1. Control

   Bij de politie zie je dat probleem ook. Te kleine vrouwen komen niet door de fysieke test. Overigens worden ze in die test wel flink bevoordeeld. Zo krijgen de vrouwen een ronde cadeau tijdens de vijf-ronden-test waardoor ze het bijna altijd halen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.