EO-pief Tijs van den Brink: ‘Mensen die vinden dat ik Kuzu geen podium moet bieden zijn ettertjes!’

EO-presentator Tijs van den Brink weigert te stoppen met het uitnodigen van DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu in zijn radio- en tv-programma’s. De kritiek dat hij een engnek als Kuzu geen podium zou moeten bieden, laat het NPO-kanon van zich afglijden: “Ik bedoel: jullie houden van praten, anders zat je niet op Twitter. Wil je dan echt vooral mensen horen waar je het al mee eens bent? Hoezo dan?”

In een blog op de website van Radio 1 laat EO-presentator Tijs van den Brink geen spaan heel van mensen die vinden dat hij lieden als Tunahan Kuzu niet meer moet uitnodigen in zijn praatprogramma’s op radio en televisie. Een veelgehoorde kritiek bij het over de vloer vragen van extremistische gasten zoals Kuzu, is dat het voor de camera of microfoon zetten van dit soort lieden een vorm is van podium bieden. Dergelijke engnekken moet je dat podium niet gunnen, aldus leden van Twitter die door Tijs van den Brink steevast worden aangeduid als “ettertwitteraars” of “ettertjes”.

Hij gaat gewoon door met Kuzu regelmatig in zijn radioshows vragen, zo kondigt hij aan. Want dat is interessant en daar kan je wat van leren, zo verdedigt Van den Brink de media-optredens van de DENK-voorman:

“Ik snap jullie niet. Waarom willen jullie links-twitteraars geen rechtse mensen horen? En waarom willen jullie rechts-twitteraars geen linkse mensen horen? Ik bedoel: jullie houden van praten, anders zat je niet op Twitter. Wil je dan echt vooral mensen horen waar je het al mee eens bent? Hoezo dan? Die mensen snap je toch al? Die vinden hetzelfde als jij! Waarom zou je daarnaar luisteren?

Wat ik ook niet snap: waarom denken jullie altijd dat wij presentatoren het eens zijn met de mensen die we uitnodigen? Jullie hebben het consequent over ‘een podium bieden aan’. Een podium bieden om te antwoorden te geven ja, om vragen te beantwoorden. Vragen die wij met onze redacties hebben bedacht, omdat wij denken dat luisteraars daar wijzer van kunnen worden.

En dus, lieve ettertjes, gaan we ermee door. Met het uitnodigen van mensen die jullie misschien in je bubbel niet dagelijks tegenkomen. Die anders denken dan jij. En daar stellen we dan goeie vragen aan. Linkse vragen aan rechtse mensen en rechtse vragen aan linkse mensen. Zodat jullie ietsje wijzer worden. Goed?”

Nou, vinden we dat goed? Zeg het maar!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. sjun

  Thijs mag iedereen een podium bieden. De kijkcijfers wijzen wel uit hoeveel belangstelling ervoor is. Bij de NPO weten ze daar dankzij hun dramdwingende Ramadannieuws intussen alles van. Al vermoed ik dat George Soros even flink gedoneerd heeft voor de uitgezonden in nikserigheid verpakte propaganda.

  1. swetsnek

   Het is en blijft een arrogant ventje punt.

 2. Ritter

  “En waarom willen jullie rechts-twitteraars geen linkse mensen horen?”

  Sinds wanneer is Kazu “links”?

  DENK is het Nederlandse filiaal van de islamitische AK partij van Erdogan.

  DENK promoot voornamelijk de islamitische agenda van Erdogan.

  1. 75

   Erdogan die Hitler als voorbeeld neemt, hoe dat afgelopen is weten we allemaal.

 3. Guus Geluk

  “Linkse vragen aan rechtse mensen en rechtse vragen aan linkse mensen. Zodat jullie ietsje wijzer worden. Goed?””

  Hier is niets mis mee. Zo blijft het scherp.

  1. Control

   @Ernst: EO zal bij jullie wel op nummer 1 staan?

   🙂

  2. denk eens na

   met ernst eens.

 4. Ernst Quispel

  Mensen die andersdenkenden een podium wensen te ontzeggen zijn inderdaad ettertjes.

  1. Rechtsaf

   @Ernst vanuit welk referentiekader kijk jij als je het hebt over andersdenkende? wie zijn volgens jou de “juist” denkende?

   1. Control

    Een vraag stellen aan Graatsma? Kansloos want hij leeft om te trollen.

    🙂

  2. Control

   @Boudewijn Knopper: Jij weet alles van ettertjes heh?

   🙂

 5. NoDoubt

  Hij mag uitnodigen wie hij wil. Echter zolang presentatoren geen link zien tussen geweld en Islam of link tussen Dyanet moskeeën in handen van Erdogan en de wekelijkse propaganda om de Turkse islamisten op te hitsen tegen de autochtone Nederlanders omdat je anders als islamofoob of populist wordt gezien en ondertussen je eigen cultuur en democratie ondergraaft, is er nog heel veel mis. Want Kuzu heeft niets op met Keffirs, want als hij de meerderheid krijgt, zoals in het eens zo mooie Zweden, dan krijgt Van den Brink geen programma en hebben alleen nog islamitische staatstelevisie.

 6. Frits Jansen

  Kuzu is als Kamerlid per definitie geen marginaal figuur, dus zijn mening moet gehoord worden, ook al verafschuw je die. Beter gezegd: juist als je die verafschuwt, om het gevaar goed te beoordelen.
  Inherent aan de Vrijheid van Meningsuiting is dat ik het recht heb de opvattingen van zulke lieden te vernemen, en dat een EO “gristen” het gelukkig met mij eens is.

  1. sjun

   In de cae Tommy Robinson (https://www.youtube.com/watch?v=gBZclM-8bSc) reageer je heel anders.
   Laat ik het opmerkelijk noemen.

 7. Response

  Thijs is een ietwat arrogant betweterig mannetje. Hij mag anderen ettertjes noemen en hij mag uitnodigen wie hij wilt, ik kijk en luister toch niet naar zijn programma’s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.