Erik van Muiswinkel (VARA): ‘De advocaten van Geert Wilders zijn zo vooringenomen als de pest!’

Volgens cabaretier Erik van Muiswinkel zijn de advocaten van PVV-leider Wilders veel te vooringenomen. Carry Knoops, die samen met haar man Geert Jan de Limburgse politicus bijstaat, legde namelijk een hand op de rug van de PVV-voorman. En dat mag kennelijk niet.

eermuiswilders

Het is nog altijd een veelbesproken onderwerp binnen linkse kringen: het feit dat Geert Wilders afgelopen week opnieuw zijn rechters succesvol heeft weten te wraken. Of ze vooringenomen waren, wilde de wrakingskamer niet met zoveel woorden zeggen – maar ze hadden in ieder geval de schijn tegen. Wilders wint dus weer, en dat natuurlijk tot groot chagrijn van degenen die hem geen blik waardig gunnen.

Zoals natuurlijk de activistische cabaretier Erik van Muiswinkel. Eerder al sprak de grappenmaker zich uit tegen Thierry Baudet (om precies te zijn: de FVD-leider moest door een tank worden overreden). Het geweld waarmee mensen als Baudet en Wilder te maken hebben, stelt volgens hem ook niet zoveel voor. Het zou niet meer zijn dan wat “piepjes van idealisten.”

En nu wordt de aanval ingezet op de advocaten van Wilders. Dat zij meeleven met hun cliënt, is niet meer dan normaal – zij zijn immers ingehuurd om de heer Wilders te beschermen tegen al te malle fratsen van het Openbaar Ministerie en de rechtbank. Mogen ze dan een beetje zorg dragen buiten de pleitnota’s, de wrakingsverzoeken en de interpellaties door? Natuurlijk mag dat. Van de wet dan, want dictator Erik van Muiswinkel vindt het maar niets en klaagt steen en been over de zogenaamde ‘vooringenomen’ van het echtpaar Knoops.

Kortom: lekker man, die rechtsstaat in Nederland! Behalve dan als je Geert Wilders heet. Dan gelden al die rechten allemaal ineens niet meer, en verdien je een al dan niet figuurlijk oplawaai. Fijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Ni28

  De wrange humor van de VARA. Je kunt beter het artikel van Afshin Ellian in de Elsevier van vandaag lezen dan snap je onze rechtssysteem ineens beter. Deugt van geen kanten met al die partijdige, politiek correct afgerichte rechters.

  1. poldi

   Net gelezen en wederom een uitstekend op feiten gebaseerd artikel van Afshin Ellian. Daar veegt hij de vloer aan met de vooringenomen OM en de vooringenomen gewraakte rechters.
   Daar kunnen de Ernst Quisple’s en dat vreselijke linkse gedrocht Erik van Muiswinkel niets tegen in brengen.

  2. Ni28

   deugt=deugd

 2. denk eens na

  eric wie?

  1. Floris

   Erik de hater.

 3. sjun

  Altijd gedacht dat die man Piet heette.
  https://i.imgur.com/ui6NTXs.jpg

  1. Original NL

   Ja..malle pietje!

 4. NoDoubt

  Zit met zichzelf in de knoop.

 5. gister

  het zou mij niets verbazen als er nsb’rs in de voorouders van van muiswinkel zitten!

  Leidsch Dagblad | 1946 | 19 juni 1946 “Verraad – Door J. Hoogendijk te Alphen aan den Rijn was iets ten nadeele van de Duitschers gezegd en dat had arbeider C. van Muiswinkel te Alphen gauw overgebracht. Hierdoor had Hoogendijk fl. 126,- boete moeten betalen…”

 6. Pedrito

  Erik van Linkswinkel is de enige cabaretier die er een stinkende mening op nahoudt en daar, op zijn geestelijk beperkte manier, nog trots op is ook. Er is maar één oplossing tegen dit soort verwarde onderkruipsels, namelijk geef ze letterlijk en figuurlijk géén podium.

 7. nienke

  Van Muiswinkel,gewoon negeren dit ziekelijk mannetje.
  Hij is toch ook zo met Sinterklaas en zwarte pieten bezig geweest?

 8. Gerlos

  Die van Muiswinkel was in het verleden nog wel te pruimen met zijn humor, maar nu is hij volgens mij gedrogeerd uit de activistische linkse hoek met bizarre uitspraken die kant nog wal raken. Afgedaan deze maloot.

  1. sjun

   Het was altijd al een voor anderen denkende wereldverbeteraar. Jaren geleden trachtte hij een zoveelste Gutmenschlichr duit in het reeds overvolle zakje te doen en Hans Janmaat nog tot bijzonder fout na de oorlog te verklaren door hem aan de Groot-Duitse zaak te koppelen terwijl Janmaat zich nog nooit in die richting geuit had. Gelukkig komt er tegenwoordig veel meer naar buiten:
   https://www.youtube.com/watch?v=kitHN3mglrw

 9. Original NL

  Jammer, kon vroeger wel om van muiswinkel lachen.
  Nu is hij ook niet meer dan één van de vele naïve linkse “kom maar binnen met je knecht” sukkels, lid van het verbond voor afschaffing van het oude avondland.

 10. Meester Kong

  Hahaha linkse humor en DDS reaguurders, da ga nie hé

  1. Control

   ‘linkse humor’

   🙁

  2. EU kok

   Ik lees hier altijd dat links geen gevoel voor humor heeft.
   Op de reacties afgaande blijkt dat ook al een leugen te zijn.

   1. Control

    ‘geen gevoel voor humor’

    🙂

   2. DolleDries

    Ik heb dat nooit gelezen hier trouwens. Want iedereen weet dat linkse humor niet bestaat ja schofferen maar dat is toch wat anders dan humor.

    1. Meester Kong

     Tja die Hans Teeuwen, tis mij er eentje.
     De uitzendingen door de VARA van Hans waren legendarisch.
     Humor van de bovenste plank

     1. DolleDries

      Hans is toch rechts.

 11. Tguard

  Van Muiswinkel is een uitgerangeerde nep cabaretier die nog wat stuiptrekkingjes heeft maar voor de rest kan deze man beter gewoon lekker rustig ze bakken vol met aan de slavernij gerelateerde piet opmaken. Misschien een aanwinst voor bij1

 12. Frits Jansen

  Grapje van Van Muiswinkel. Natúúrlijk zijn die advocaten vooringenomen. Geen moment vragen ze zich af wat DDS van ze denkt.

 13. Frits Jansen

  Wat is Het verwijt nou precies? Dat Knoops & Hamburger hun werk doen?
  Die Knoops wordt levenslang niet meer serieus genomen. Wat zielig!

  1. sjun

   Welnee, ik komt gewoon een nieuwe zuil om aan Berufsverbote en Rode Fatwa’s te kunnen ontkomen. Een zuil waarbinnen nog onderwijs en discussie kan plaatsvinden en plaats dat getracht wordt taboebegrippen te creeëren om mensen het spreken te belemmeren.
   🙂

 14. Peter Loosduinen

  Erik van Muiswinkel heeft jarenlang MET verve de rol van Zwarte Piet gespeeld.
  Totdat hij door het linkse virus werd besmet en Zwarte Piet op valse gronden ging associëren met slavernij.

 15. Pescador

  Erik weet niet beter en is zelf gewoon een grapje

 16. Ernst Quispel

  Als advocaten niet vooringenomen zijn ten gunste van hun cliënt zijn ze niet geschikt voor hun vak.

  1. Control

   vak joe

   🙂

 17. Ries

  We hebben Van Muiswinkel niet goed begrepen. Hij bedoelde dat de rechters vooringenomen zijn. Een wat vroege Altzheimer?

 18. Pindas

  Who the F… is E.van MUISWINKEL???Oh ja een ROOIE HOND!En honden mogen op straat schijten dus??????

 19. J.C.

  Anti humor = een cabaretier, die al lang niet leuk meer is. Bijvoorbeeld: Eric van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries, Theo Maassen, Jan Jaap van der Wal, Herman van Veen………

 20. shidaian

  Ach Erik van Muiswinkel begint steeds meer wartaal uit te slaan. Zijn ster (voor zo ver het een ster ooit was) is dalende en om toch de media te halen ga je rare dingen zeggen. Hij wordt zo langzamerhand echt een zielig figuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.