EU-smeerkezen rekenen af met Nederlandse hygiëne: wattenstaafjes en schoonmaakdoekjes worden VERBODEN

Frans Timmermans ging naar Europa om ‘minder regels’ voor elkaar te krijgen. En de eurocommissaris komt nu terug met: een EU-breed verbod op wattenstaafjes, schoonmaakdoekjes en plastic flessen. Right. Thanks, Franske!

Hygiëne is maar overrated. Althans, dat lijkt het oordeel te zijn van de bemoeizuchtige Europese Unie. Een hele rits aan schoonmaakproducten wordt binnenkort verboden door Brussel als het aan de bureaucratische ivorentorenbewoners ligt. Want een EU is natuurlijk pás echt nuttig als het allemaal zaken gaat verbieden die die domme lidstaten gewoon in de schappen laat liggen. NOS.nl:

“Europa wil een verbod op plastic wattenstaafjes, schoonmaakdoekjes, drinkbekers en flessen. Pas op 23 mei komt de Europese Commissie met de uitwerking van het verbod op eenmalig gebruik van plastic, maar inmiddels is al het een en ander uitgelekt.

Ook het gebruik van rietjes en verpakkingen voor maaltijden valt onder het verbod waaraan de Europese Commissie werkt.”

En daar mogen wij het als brave burgers in de EU maar mee doen. We moesten Juncker maar op zijn blauwe ogen geloven dat hij onze eigen Frans Timmermans had aangesteld om de regeldrift en de regellast van Brussel in te perken. Heus waar: Europa gaat bezuinigen op verordeningen!

Maar nu ook de commissie van Juncker op z’n einde loopt moeten we vaststellen: de hoeveelheid betuttelende verbodsregeltjes zijn niet afgenomen, maar met Timmermans’ dikke vette stempel van goedkeuring juist alleen maar meer in zwang geraakt. Met als gevolg dat je straks niet meer normaal je aanrecht kan boenen, omdat de EU meent het allemaal beter te weten dan u.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het verbod betreft plastic.

  1. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/uitkeringstrekker.

  2. dannyvermeulen69

   Smerige kakkerlak .word tijd voor een verbod voor jou miserabele leven..RIP qwispel

   1. JanKlaasen

    Dannyvermeulen69 en Top, zijn jullie soms buren?

  3. Mart

   Pleur jij je valse gebit ook maar weg ,te samen met die ouwe doos kapotjes,want die gebruik .je al jaren niet met dat slap gelul van je

 2. fockingworst

  weer een onzin artikeltje van ons timmeke .nou ben ik geen voorstander van de euen zeker de bemoeienissen van dat overbetaalde dicterende monster..op zich kan iedeereen leven met wat minder plastiek.
  Er zijn toch ook kartonnen wattenstaafjes en katoenen poetsdoeken rietjes kunnen ook van papier/ karton…denk ook niet dat de meeste mensen hier een probleem mee hebben…

 3. Westerling

  Ja, die linkse rakkertjes bij de EU zijn niet zo van de schoonmaak, daarom zijn ze zo ziek.

 4. EU kok

  Nu weet ik niet of Tim wel eens buiten zijn straat,dorp of land komt,maar deze producten kom ik overal in Europa tegen.
  Heeft helemaal niets met Nederlandse hygiëne te maken.

 5. Westerling

  EU kok
  Je kan ze wel tegenkomen,maar je moet ze ook kopen en gebruiken.

 6. Ni28

  De wereld staat zowat in brand door oorlogen en volksverhuizingen, er gebeurd zoveel dat wij de wattenstaafjes bijna zijn vergeten. In Brussel worden ze al lang niet gebruikt en daarom horen zij de roepende burger niet. De reden staat nu vast. Het EU parlement zal dit probleem en andere besparingen, nadat ie naar Straatsburg weer verhuist is, oplossen met weer meer geld van ons te vragen. Want milieu kost eenmaal geld en zijn ambtenarenverhuizingen stuk goedkoper. Misschien kunnen zij dat overbodige geld smijter voor dit probleem gebruiken.

 7. Babaji538

  Het maakt, uiteindelijk, helemaal niet
  uit, via welk netwerk je dacht te werken.
  Zolang het maar lekker doorwerken, is.
  Petra Hermans

 8. Promeush

  Helemaal belachelijk. Dit is weer een EU maatregel waarvan je kunt zien, ze hebben niets te doen, verzinnen dan maar wat.
  Ik hoop dat Nederland dit niet gaat invoeren.

 9. Beukman

  Ik lees dat in GB inmiddels 93 procent van de verstoppingen van riolen wordt veroorzaakt door wegwerpdoekjes.

  Je zou ipv verbieden ook kunnen denken aan een belasting waarvan de hoogte wordt bepaald volgens het principe “de vervuiler betaalt”.
  Typisch genoeg blijken keer op keer juist vervuilers hiertegen te zijn.

  1. Hetzalwelweer

   Dan zou je de belasting op make up moeten verhogen…heb je minder doekjes nodig.

  2. Hurdy

   Ben ik op zich met u eens, maar dan moet er wél iemand anders gevonden worden dan het GB want Brexit.

 10. dannyvermeulen69

  Eerst doen veel gemeentes de groene ziekte met de trend overal plastic inzamel containers te plaatsen .en afdwingen het restafval een keer per twee weken te legen nu deze zoveelste belachelijke stuip trek,

 11. Ni28

  Het plasticprobleem is er echt. Maar men vergeet dat al die plastic ons door de bedrijven en verkopers aangesmeerd wordt en dat de consument, die hier aangesproken wordt, niets mee te maken heeft. Het melk in de fles is ook al lang geleden verdwenen en zo vele andere dingen. Verpakkingsmagnaten worden rijker en rijker door steeds nieuwe verpakkingen te verzinnen waar niemand om gevraagd heeft, Dus begin op de goede plek en niet bij de consument nog meer geld af te troggelen.

  1. EU kok

   Wat een links jankert verhaal.
   Het is allemaal de schuld van de fabrikanten, die geld willen verdienen.
   Och arme, onmondige consumenten, die zowat verplicht worden bepaalde zaken te kopen.
   Man, ga naar Joop.nl met je gejank.

   1. Ni28

    “links jankert verhaal”. Als iemand ons met linkse verhalen verveelt ben jij het, Jopie onbenul. Heb jij soms om bepaalde verpakkingen zelf gevraagd? Heb je je eigenlijk afgevraagd waarom zo verpakking vaak in drie delen nodig is? Ik niet en jij al helemaal niet want je weet niet waar het over gaat. Fabrikant bepaalt verpakkingen naar eigen eisen en waar hij mee voldoet aan bepaalde normen. Maak jij die normen dan, of ik? Als consument heb je geen keuze behalve of je koopt het of niet. En kijk maar even na wie de producenten van verpakkingen zijn. Die verdienen meer dan degene die ze moet vullen. Jij hebt hier altijd bek vol milieusprookjes maar dit weet je allemaal niet. En die berg afval deert je niet in jouw beperkte wereldje. Kan ook niet want afval herkent afval niet.

   2. Holland

    EU kok is het prototype van de Dunning-Kruger patient.

    Het dunning-krugereffect treedt op bij incompetente mensen die juist door hun incompetentie het metacognitieve vermogen missen om in te zien dat hun keuzes en conclusies verkeerd zijn. Incompetente mensen overschatten nogal eens hun eigen kunnen en daardoor wanen ze zich bovengemiddeld competent.

    Maar ook deze uitleg zegt EU kokkie natuurlijk niets: het hoort nu eenmaal bij zijn ziektebeeld dat hij onmogelijk zijn eigen grenzeloze stupiditeit kan zien.

    1. Ni28

     Ziek is ie zeker wel en het stadium al lang gepasseerd wanneer hulp nog mogelijk is.

    2. Original NL

     Dat zou ook op quispel kunnen slaan holland!

 12. Banale Baviaan

  Maar MC Donalds, Burger King enzo durven ze zeker niet aan te pakken met hun meer verpakking dan inhoud policy. Dat zijn de Multinationals en alles draait om hen toch in die geld verdampende machine die men EU noemt.

  1. Frits Jansen

   Dus de EU is de schuld van McDonalds?

   Grootkapitaal is trouwens rechts dus bezwaren daartegen horen niet bij DDS thuis.

 13. Pescador

  Ik snap niet dat we het paspoort van die landverrader timmermans nog niet hebben in getrokken

  1. Frits Jansen

   Er wordt nu gepraat of zijn kinderen wel terug mogen komen want die mag je niet verantwoordelijk stellen voor de wandaden van hun ouders.
   Critici zeiden al dat die waarschijnlijk ook geradicaliseerd zijn.

 14. denk eens na

  In de hoop dat de burgers zo veel oorsmeer krijgen dat ze doof worden voor wat er in brussel gezegt woord

 15. Kees

  Negentig % van alle plastic afval in de oceanen komt van 10 rivieren in Azie en Afrika.

  1. Trundownforwhut

   dit geloof ik graag. de zeen rond azie zijn ook verreweg het meest vervuild. mischien dat deze landen het voorbeeld opvolgen. op lokaal niveau word er al wat aan gedaan in onder andere thailand maar landelijk maatregelen zouden zeker helpen.

 16. Frits Jansen

  Gisteren heb ik weer diep in de buidel getast en mij een plastic zak aangeschaft voor een kwartje. Ik bedoel maar: zo’n prijsprikkel is een wanhoopsmaatregel.

  Natuurlijk ben ik tegen overbodige plastic zakjes. Maar in het Verre Oosten waar ik regelmatig kom heb je overal die 7/11 buurtwinkels die ALLES in een plastic zakje stoppen tenzij je de verkoopster ernstig mishandelt. En dat mag ook niet.

 17. Frits Jansen

  Probleem is meer dat er tegenstrijdige regels zijn.

  Restaurants kregen een boete als ze gladde tegels in de keuken hadden. Slipgevaar.

  Vervolgens kregen ze een boete als ze tegels met ribbels in de keuken leggen. Onhygiënisch.

  Nee, met de EU heeft dit niets te maken. Gewoon lokale waanzin bestaat ook.

 18. meijer61200

  Zo, dat was even wachten, maar de E.U. is er uit; Plastic roerstaafjes voor de koffie worden verboten!! Eindelijk neemt de EU club doortastende maatregelen. Dit zal de wereldvrede ten goede komen!! Nu nog maatregelen tegen witte schoenveters, want dat is racisme ten voeten uit. Hup Druncker: aanpakken die schoenenhandel. We zijn trots op je.

 19. Trundownforwhut

  hier is helemaal niks verkeerds aan. als duikinstructeur kan ik weten dat plastic voor een aanzienlijk deel in de zee terecht komt, waar het afbreekt en word opgenomen in de voedselketen. dit zorgt voor uitsterving van soorten en uiteindelijk komt het plastic ook in menselijk voedsel terrecht. er zijn genoeg alternatieven voor wegwerpplastic. doet de eu toch wat goeds.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.