EU-struikrovers willen Nederland weer armer maken: maken zich op om havengelden Rotterdam af te pakken

35446233282_fcc1b8538c_b
Foto: EU-baas Jean Claude Juncker. Bron: EU2017EE / Flickr.

Blijf eens met jullie tengels van ons geld af, Brusselse veelvraten. Als jullie geld nodig hebben kunnen jullie altijd het salaris van Tusk, Timmermans en Juncker nog korten, hè? Lijkt me een veel zaliger plan.

Als het aan Brussel ligt worden de EU-lidstaten nog eens even wat harder uitgebuit dan nu al gebeurt. Ditmaal hebben de Junckerhulpjes verzonnen dat ze Nederland (en diverse andere lidstaten) maar eens even bij de douane de broekriem gaan laten aanhalen. Momenteel steelt de EU al zo’n 80% van wat er bij de douane wordt opgehaald, onder meer in het Rotterdamse havengebied. Maar als het aan de technocraten met €-tekens in hun ogen ligt, wordt dat percentage ook nog eens even doodleuk opgeschroefd tot 90%. Dat staat in een concept-begroting die morgen gepubliceerd zal worden:

“Nederland dreigt minder van de douaneheffingen die via vooral de haven van Rotterdam binnenkomen te mogen houden. De Europese Commissie wil dat een hoger percentage naar de Brusselse begroting stroomt.

Douaneheffingen gelden als een ’eigen middel’, naast de nationale afdrachten een belangrijk bestanddeel voor de EU-begroting. Landen mogen een deel, momenteel 20 procent, van wat er binnenkomt houden voor gemaakte douanekosten. Maar volgens bronnen dreigt dit minder te worden. Gesproken wordt over 10 procent.”

Wie gaat de geldwolven in Brussel even vertellen dat Nederland al meer dan zat geld betaald aan de megalomane prutsersunie, en we daarop heus geen extra douaneheffing hoeven gebruiken? Sterker nog: dat het tijd wordt om die 20% maar eens omlaag te halen en juist andere landen eens op de stoel van de nettobetalers te laten plaatsnemen. Nederland heeft daar namelijk lang genoeg op gezeten. Dus nu is het de financiële beurt aan Zuid- en Oost-Europa.

En blijf dus met je fikken van Rotterdam af, eurofiele erupsjes nooitgenoeg. Waag het niet om Nederland nóg meer geld af te troggelen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  Zo komen ook de Nederlandse pensioenen aan de beurt nexit nu

 2.   

  De pensioenen worden nu opgepot om daarna door Brussel overgenomen te worden. De Pensioenfondsen worden beknot in hun werking om onze pensioenen op het niveau van Bulgarije te laten kelderen. Uniformiteit van de Unie betekent niet iedereen meer maar iedereen minder. Dat is zowat een communistische gedachte.

  1.   

   Goed gezien Ni28
   Het doel is niet de welvaart op te trekken naar de hoogste standaard maar naar beneden te duwen naar de laagste standaard om met derde wereld landen te kunnen conccureren.

   1.   

    En eh ..nexit nu!!

 3.   

  NEXIT wat heeft dit hoogmoed verbond ons nu voor WEVAART Werkgelegenheid voorspoed gebracht voor de NORMALE man vrouw wat zijn we er wijzer van geworden

 4.   

  Inderdaad nexit

 5.   

  Ach anders komt de fiscus toch weer met een naheffing is het balletje weer rond, eu blij rutte 3 ook. En wat denk eens na zegt onze pensioen potten gaan er ook aan.
  Aow nog wat langer uitstellen met 70 mag je hopelijk stoppen. Oh verworpenen der aarde haha.
  Gaaf land hebben we toch.

 6.   

  Ach Rutte heeft er al mee ingestemd hij doet als of hij tegen verhoging is maar u kent Rutte !!!
  Niemand weet wat deze gevaarlijke man uitspookt in Brussel.Onze ja knikker! Minister president van lik me versie
  Het wordt toch eens echt tijd dat wij burgers van Nederland hier tegen op gaan staan in plaats van achter de tv of computers te gaan zitten
  Een Nexit moet er komen
  Rutte en kornuiten moeten achter de tralies wegens verraad van eigen burgers levens lang met tbs

 7.   

  Struikrovers moet je door hun benen schieten. Door beide benen, wel te verstaan. Dan hebben ze geen poot meer om op te staan.

  1.   

   Palko je mag niet missen ,want dat zou jammer zijn .

  1.   

   5 sterren dream on

 8.   

  “EU-struikrovers”

  :-)

  1.   

   ?????????????

   1.   

    Adriaan,

    Ik uitte mijn hilariteit over deze woord-constructie. Tim is daar goed in: “dreigknurften”, “DENK-treurwilg” waren eerdere creaties.

 9.   

  Stemmen op Eurofielen leidt tot verarming van de Nederlandse staat.

 10.   

  Het duurt nog effie en dan sterven wij door armoede, en kunnen de moslims het zo overnemen . Wat een idiote homo is die juncker

  1.   

   :) Ik ben alvast twintig jaar aan het sparen en heb al dat geld op verschillende plaatsen in Nederland onder de grond gestopt.
   Sinds kort ben ik ook mijn conditie aan het verbeteren, zodat ik kan gaan lopen wanneer een woedende menigte islamieten mij wil vangen om mij de keel over te snijden.

 11.   

  Nou de m.p interesseert het geen ene barst als wij ingelijfd worden door de eu duitsland.

 12.   

  Wanneer worden we eens verlost van het gedrocht EU, een bodemloze put waar voornamelijk de Oost Europese landen van profiteren. Stoppen met deze geldverslindende gedrocht.

 13.   

  Denkt de EU nu echt dat ze met de Rotterdammers kunnen dollen? Dit havenbedrijf was tot voor kort de grootste ter wereld. Topmensen hebben dit bedrijf geleid en doen dat nog steeds. Die vegen de EU zo onder het tapijt. Junker, het wordt tijd dat je met pensioen gaat. Je begint de weg kwijt te raken.

 14.   

  Wat een prutsjournalistiek. Alleen maar mopperen en geen enkele aandacht voor de argumenten van de EU. Zijn die fout? Zeg dan waarom. Het gaat trouwens niet om “havengelden” maar om douaneheffingen.

  1.   

   @Guus: Je bent door het DDS-mandje gevallen. Jammer maar helaas!

   1.   

    Mogelijk wil Pit de aandacht afleiden van zijn eigen multinickerij.

    1.   

     En je bent er als de halakippen bij Frits, of mag ik Guus zeggen? Je weet het niet heh? met forummers die door de DDS-mand zijn gevallen en zelf struikelen of het groet aantal nep-accounts.

     Nou Frats, ik heb alweer lang genoeg op jou gereageerd. Multinicken is niet integer dus opgehoepeld!

     Dag Frats Gezwam!

     1.   

      Beste Pit,

      Als u over andermans vermeende multinickerij begint zal ik uw multinickerij aan de orde blijven stellen. Neem me niet kwalijk, maar ik ben allergisch voor hypocrisie.

      Handige poging om de aandacht van je multinickerij af te leiden, en een rookgordijn a la DividendGate op te trekken, maar ik prik er zo doorheen.

      Goeienmorgen dan maar weer.

    2.   

     Nog even tot slot, want mocht je erover vallen, zoals dat gebruikelijk is bij jullie soort:

     of het groet = over het grote

 15.   

  Een kat in het nauw….

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!