Extreem-linkse terroristen vernielen ramen en deuren van debatzaal, vanwege Forum voor Democratie-avond

DeBpVf-U8AAyzbg.jpg large
Foto: De vernielde deuren van De Rode Hoed, met "Fuck FVD" en "Geen fascisme". Bron: AT5 / Twitter.

Vanavond wil het Forum voor Democratie een debatavond organiseren met een conservatieve Britse europarlementariër in Amsterdam. Ter ere van die gelegenheid hebben extreem-linkse vandalen de ramen van het debatcentrum ingegooid en met roze verf lelijke leuzen op de deuren geschilderd. De aanval is nog niet opgeëist.

Dat Thierry Baudet momenteel niet geheel onterecht persoonsbeveiliging krijgt, dat blijkt wel weer uit een tafereel dat zich vannacht moet hebben afgespeeld bij debatcentrum De Rode Hoed. Daar organiseert het Forum voor Democratie vanavond een avond met de Britse Tory-europarlementariër Daniel Hannan. Enkele linkse terroristen zijn het daar niet mee eens en proberen door middel van geweld en vernielingen de debatavond onmogelijk te maken:

“De ramen van debatcentrum De Rode Hoed aan de Keizersgracht in Amsterdam zijn afgelopen nacht ingegooid. Ook zijn de deuren beklad met de teksten ‘Fuck FVD’ en ‘Geen fascisme’. Vanavond is er een lezing van de politieke partij Forum voor Democratie.

Forum voor Democratie organiseert vanavond een lezing in De Rode Hoed. Deze eerste ‘Renaissancelezing’ gaat over de brexit. Een woordvoerder van de Rode Hoed bevestigt de vernielingen tegenover AT5. De politie doet momenteel onderzoek naar de vernielingen.

De woordvoerder van het debatcentrum laat weten dat er alleen materiële schade is, omdat er niemand in het pand was. Ze vindt de vernielingen erg vervelend. “Niet alleen de schade, maar wij willen het gesprek faciliteren zodat erover gesproken kan worden. Het gesprek wil je tussen mensen laten plaatsvinden, niet door vandalisme en vernielingen.””

De Rode Hoed benadrukt dat zij de zaal alleen hebben verhuurd aan het FVD en het evenement niet zelfstandig organiseren. Het is niet de eerste keer dat plaatsen die met Thierry Baudets jonge partij in verband kunnen worden gebracht eraan moeten geloven: eerder al werd tot tweemaal toe het huis van partijleider Baudet aangevallen, waardoor er bewakingscamera’s geïnstalleerd moesten worden.

De vernielingen bij het debatcentrum passen dus in een griezelige trend. Eentje waarbij linkse actievoerders gaandeweg steeds agressiever worden en het gebruik van geweld steeds meer een geëigend middel gaan vinden om in te grijpen in het democratische proces van Nederland. Ook voor vanavond staan er enkele impromptu demonstraties gepland. Op Indymedia schrijven doorgedraaide activisten:

“Iedereen die ervoor kiest deze groep een podium te geven – of dit nu uit ideologische, onverschillige of commerciële overweging is – draagt bij aan de verspreiding en normalisering van fascisme en maakt zo van zichzelf een doelwit.

Mocht de Rode Hoed vastbesloten blijven dit evenement te laten doorgaan dan zien wij ons genoodzaakt om met een gepaste reactie te komen en de lezing te verstoren. Jij ook? Sluit je dan spontaan aan bij de noisedemo of een van de andere tegenacties die vrijdagavond aan de Keizersgracht 102 gaan plaatsvinden, of ga ook over tot autonome actie! FCK FVD.”

De grote vraag is nu natuurlijk hoe deze duvel weer terug in het doosje gaat. Hoe gaan we voorkomen dat extreem-linkse lieden stoppen met de inzet van geweld en intimidatie en weer gewoon meedoen aan het democratische debat. Want één ding is duidelijk: de sfeer rondom het Forum voor Democratie wordt met de week grimmiger. En dat gaat een keer tot permanente narigheid leiden, die je niet meer zomaar met een spons van je deuren afpoetst.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  En weer zijn het extreem linksche beroeps actiefascisten die niet met hun poten van andermans spullen kunnen afblijven.

  1.   

   Heb je deze ook al gelezen op de NOS:
   Geen ‘bommen en granaten’, maar handreiking van Noord-Korea aan VS.

   Ze zijn ook al voor het meest slechte land te wereld!
   Noord-Korea begon met modder gooien, nu de top van tafel is, reiken ze de hand!
   De NOS maar goed praten, het is pure Linkse onwaarheid!

   1.   

    Wie luistert/kijkt nog naar de verschrikkelijke extreem linkse NOS?

    1.   

     Tja, domme schapen zijn met velen!

    2.   

     ongeveer 65% van de bevolking ziet de NOS als feitelijk waar dus we hebben nog een flinke weg te gaan deze groep aan de juiste kant van de weg te krijgen.

  2.   

   Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen.

 2.   

  Extreem doet zelden mee aan het democratische debat. Daarom noemt men hen ook extreem. De enige gepaste reactie is het extreem terug te jagen naar het donkere hol waar zij vandaan kwam.

  1.   

   Wow inhoudelijk! sterk argument… NOT!
   Maar Guus zou jij dit gedaan kunnen hebben? Ben zo doorgeslagen een andere de mond te willen snoeren zonder argumenten maar met dikke vette bruine diarree? wat dat komt ook uit een donker hol ;)

   1.   

    Wow inhoudelijk! sterke reactie… NOT!

    1.   

     ++++

     1.   

      Jezelf plussen de humor van seniele oude mannetjes die het nog steeds niet begrijpen en maar door gaan hahaha die +-jes veranderen van zelf in een kruisje op je buik.

    2.   

     Hooi Guus welk account is dit nou weer?

     1.   

      @DDV: Ernst is van de bruinridderbrigade en Guus is inherent.

      ;)

   2.   

    @DDV: Diarree en bruinridder, er zijn overeenkomsten.

    ;)

  2.   

   Is homo s van het dak gooien, incest , dode als iemand een godsdienst verlaat, vrouwe besnijdenis , beetje de islam extreem?

   1.   

    @denk eens na: Dan komt er altijd een vergelijking met christenen, dat wordt een jij-bak genoemd. En, Ernst Boudewijn Quispel begint dan altijd over Hitler die volgens hem een christen was.

    O ja, direct daarna komt zijn bruinridder en multinick Guustafff Geluk om hem te dekken.

    :)

  3.   

   Liever niet, daar los je het niet mee op. De enige oplossing is een actievere houding van overheid en justitie. Opsporen, veroordelen en vastzetten. Daarnaast alle kosten laten vergoeden tot in lengte van dagen

 3.   

  Ik wacht op het moment dat DDS het verzet tegen de nazi’s destijds ook veroordeelt als “extreem links”.
  Te veel mensen zien het FvD als een fris nieuw geluid in de politiek. Het is hard nodig dat die gewaarschuwd worden dat de partij die zegt voor het behoud van onze cultuur te zijn die cultuur eigenlijk vernielen met hun nationalistische denkbeelden. Nederland was altijd “weltoffen”, open naar de wereld, en nu gaan we kneuterig terug naar de Hollandse spruitjesgeur. Baudet mag relatief jong zijn, hij bazelt als een bejaarde die terug verlangt naar een tijd die er nooit geweest is.

  1.   

   Amsterdam de stad van GroenLinks………………….Groenlinks die verschillende keren betrokken is geweest bij terreur.

   De moordenaar van Pim Fortuyn (Volkert) was actief in kringen van GroenLinks.

   Duyvendak , de man achter Jesse Klaver, was bij de terroristische RaRa betrokken. Enzovoorts.
   —————–
   ‘Duyvendak was betrokken bij RaRa

   “Het donderdag afgetreden Tweede-Kamerlid van GroenLinks, Wijnand Duyvendak, speelde een sleutelrol binnen de terreurorganisatie RaRa. Dat onthulden medewerkers van opsporings- en inlichtingendiensten”.

   https://www.nhnieuws.nl/nieuws/28963/Duyvendak-was-betrokken-bij-RaRa

  2.   

   Wat een ongelooflijk vreemde bijdrage. De deuren, de beklading en het statement zijn toch duidelijk uit de linkse hoek. Het Fvd mag volgens u geen frisse partij zijn alleen zie ik vanuit het FVd in ieder geval een open debat met argumenten. Het zal niet voor uw oren bestemd zijn maar de kant die u blijkbaar aanhangt gebruikt geweld, intimidatie en staat een open debat in de weg. Kortom u beschuldigd het Fvd en DDS van sympathieën die in werkelijkheid worden uitgevoerd door uw geliefde linkerzijde waar geen fatsoenlijk woord mee lijkt te kunnen worden uitgewisseld.

  3.   

   Het valt niet te ontkennen dat nazi een afkorting is die staat voor national SOCIALISTEN.

  4.   

   Frits Jansen
   Ik vraag me wel eens af met jou antwoorden hoe jij de wereld ziet . En hoe jij de problemen zou oplossen . De huidige politiek die al jaren aan de macht is maakt het probleem steeds erger . Steeds meer NL raken in de problemen door allerlei regels van de overheid . De sociale welvaart staat die we ea decennia hebben wordt langzamerhand afgebroken . Dit omdat de pot met steeds meer mensen moet worden gedeeld . Ik krijg het idee dat mensen zoals jij alleen maar vanuit hun situatie de zaak bekijken och ik heb het goed dus . Maar ooit vanuit bv een bijstands gast de zaak bekeken of vanuit een gehandicapte .Mensen die bv hun medicijnen laten liggen omdat ze een keuze moeten maken eten of medicijnen !! Of de steeds grotere groepen die moeten gaan rekenen om aan het einde van de maand geen schulden te hebben ? Die groepen worden steeds groter . En welke oplossingen hebben de afgelopen decennia onze regeringen aangedragen !! Meer goudzoekers ,hogere btw en accijnzen een eigen risico ingevoerd op ziektenkosten . huren voor werkenden mogen elk jaar extra worden verhoogd hoge energie rekening . Zelfs je water hebben ze extra belast . Je bent bijna verplicht om met zn 2en te werken anders ruk je het niet . En de democratie och die schaffen we maar af . Maar voor hun zelf zorgen ze goed ze geven elkaar baantjes ze kunnen 10 jaar wachtgeld krijgen (zie die zuipende handtastelijke burgemeester van oosterhout ) .Dat zijn nou jou zgn goede volksvertegenwoordigers !!!

  1.   

   @Ritter blijft ons er nog tot halverwege de 23e eeuw op wijzen dat ene Duyvendak ooit bij een actiegroep zat die dingen deed die niet mochten, en daarom, omdat ie dertig jaar later adviseur van de landelijke lijsttrekker van GL was, GL Amsterdam een terreurpartij is.

   Als Ritter ditzelfde staaltje guilt by association had toegepast op zijn eigen leider Trump, had hij geconcludeerd dat de president van de VS al minstens 10x op de elektrische stoel had moeten hebben gezeten, 5x een dodelijke injectie had moeten hebben gehad, en een gevangenisstraf had moeten uitzitten van 1300 jaar.

   1.   

    Hear, hear!

    1.   

     :)

   2.   

    Neukman; Wat heeft Trump te maken met de nieuwe fascisten van Groen Links hier? Last van de warmte misschien, of gewoon dronken?

 4.   

  Op zich al knap dat deze fascistische bruinhemden kunnen schrijven!

  1.   

   Dat is ook het enige wat ze kunnen: redelijk schrijven en lezen. Maar iets kunnen berekenen en uitkienen zit er niet in dat zie je keer op keer. #eigenruiteningooien

 5.   

  Vernielen is wel een erg groot woord.

  1.   

   Ah mooi volgende keer kalk ik ongevraagd met watervaste stift uw gezicht vol terwijl ik deze reactie uitgeprint in mn andere hand heb. Ik durf te wedden dat u dan in eens wel een andere mening heeft. En dat maakt u hypocriet (maar dat wisten we al hè oude seniele kerel)

   1.   

    @DDV: Ernst Boudewijn Graatsma komt hier alleen maar om te zuigen.

    :)

  2.   

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en lafaard!

   1.   

    :)

  3.   

   Hypocriet! Extreemlinksfascisten, immer het toonbeeld van respect opbrengen voor andermans eigendommen. Daar heb ik wel een oplossing voor. Wanneer opgepakt en betrokkenheid door de rechter bewezen alle persoonlijke bezittingen op een stapel en de fik erin. Vinden ze prima!

  4.   

   het is zo iets als een vuurtje stoken tegen een moskee en dat een aanslshh aanslag noemen deze burgers werden wel veroordeeld, vreemd genoeg bij links word nooit iemand gearesteerd

  5.   

   @Ernst 9 letters valt best mee hoor

 6.   

  Ik heb nog nooit zoveel gewauwel bij elkaar gehoord dan op dit blogje, te triest voor woorden hahahahahaha

 7.   

  Met dank aan regressief links is de Kristalnacht ook gearriveerd in Amsterdam. Het is nog maar een voorproefje van wat de argeloze stadsbewoner te wachten staat met de nieuwe lokale Neo-Marxistische machthebbers. Verstandige burgers kijken eens om zich heen, zetten nog wat prachtige stadsplaatjes op de foto en oroënteren zich buiten de gemeentegrenzen op vervangende huisvesting om niet enkel veel geld maar ook jarenlange ergernissen en oplopende kosten van onveiligheid, vernielzucht en stijgende gemeentelasten te ontlopen.

  Ik prijs mezelf gelukkig dat ik jaren geleden al besloot het Nederlandse HQ buiten Amsterdamse grenzen te plaatsen wegens toen al te ver overvraagde solidariteit. Dàt laatste gaat alleen maar erger worden. Ik wens degenen zonder mogelijkheden in de stad dan ook veel sterkte met de vertrutting, het milieuzelotisme, de typische ambtenarencultuur, de afbraak, de cumulerende verblijfskosten voortdurende kastje naar de muur ervaringen zodra er wat geregeld moet worden en het afnemende vrij besteedbare inkomen de komende jaren.

  Zo nu en dan kom ik in de vroegte nog wel eens kijken op de marktjes om het verloop van de typische Amsterdamse cultuur en humor te kunnen volgen en de krenten daarvan te kunnen doorgeven aan wie er na mij komen. Opdat er een bodem voor reconquista van de stad blijft.

 8.   

  Ik kan hier wel om lachen. Een beetje humor alsjeblieft!

 9.   

  Niet minder erg dan de vernielde Joodse restaurant. Gewoon baldadigheid van de linkse verwarde jongens hier door de trollen zo bejubeld. En waarom niet want links wordt toch nooit gestraft want onze linkse establishment ziet het als een goede daad tegen de rechtse kwaad. Linkse wetteloosheid door hun als vrijheid, blijheid vertaald.

 10.   

  Reacties van de linkse trollen worden steeds armzaliger.

 11.   

  Zou de Media en deze onmensen betaald worden door de politiek om deze onzinnige rotzooi te trappen Stop gewoon de toeslagen en uitkeringen

 12.   

  Niet helemaal duidelijk waarom ze zichzelf de toegang ontzeggen?

 13.   

  FEBO voor Democratie van Annabel Nanninga heeft niets te zoeken in het ultra-linkse bolwerk.
  Thierry Baudet wel, maar dan in de Reguliersdwarsstraat.
  Gay-cinema, bj-fun en dark-room heet de rechtse golden boy van harte welkom.

  1.   

   Zo heb je toch weer gratis kunnen adverteren.

   1.   

    1.   

     @lugar Juncker is een vies mannetje hoor..

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!