Forum voor Democratie springt in de bres voor cultureel erfgoed: ‘Behoud antieke Amsterdamse trams!’

Als het aan het partijkartel in de hoofdstad ligt, is het binnenkort afgelopen met een antieke elektrische tram die al 40 jaar door de straten van Amsterdam rijdt. De lokatie van de opslagloods wil men herontwikkelen, en een alternatief wordt niet geboden. Einde van een mooie Nederlandse traditie dus, dankzij kille slopers van de politieke gevestigde orde. Maar als het aan FVD ligt, komt er wél een nieuwe lokatie voor de tram.

Amsterdam wordt algemeen gezien als de culturele hoofdstad van Nederland. Toch wel een beetje gek, want verder dan het Rijksmuseum geeft het stadsbestuur van de hoofdstad niet zo heel veel om het erfgoed. Neem bijvoorbeeld een elektrische tram die dankzij vrijwilligers al vier decennia braaf door Amsterdam tuft: mag niet. Althans, van de gevestigde orde. Zij willen de tram wegbonjouren om nog maar eens een paar woningen te bouwen.

Te gek voor woorden natuurlijk, vinden de vrijwilligers die met name in de zomer met dit stukje technische cultuur over het lightrail-spoor zoeven:

“Al vele jaren houdt een groep vrijwilligers de oude trams in ere. Op het traject, Haarlemmermeerstation-Bovenkerk wordt met name in de zomermaanden gereden. Door woningbouw dreigen ze nu hun plek in Amsterdam kwijt te raken. Wij willen de trams behouden.”

Deze beschermers van dit prachtige stukje Nederlands erfgoed hebben in de politiek gelukkig nu ook hun stem gevonden: bij het Forum voor Democratie. Fractievoorzitter Annabel Nanninga sprak haar steun uit voor dit weergaloze project dat dreigt te verdwijnen:

“Forum voor Democratie gaat zich in de raad tot het uiterste inspannen om een alternatieve werkplek te vinden, waar dit Amsterdamse erfgoed bewaard kan blijven.”

Ik zou zeggen: zet ‘m op, Annabel!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. EU kok

  Ik zie op de foto een oude tram, vergezelt door een aantal nieuwere modellen.
  Jammer dat er iemand voor die oude tram staat.
  Lijkt mij een gewone remise, niets aan de hand dus.
  Nu gaat het waarschijnlijk om de werkplaats van de hobbyisten welke dreigt te verdwijnen.
  Op dit rechtse blog moet ineens geld verdienen plaats maken voor een aantal vrijwilligers welke jeugdherinneringen levendig willen houden.
  Linkse hobbybobs welke op kosten van de gemeenschap een beetje willen sleutelen.
  Nog even en de partij van/voor de dieren wil de paardentram in ere herstellen.

 2. Ni28

  Nederlandse gevestigde orde heeft weinig binding met eigen geschiedenis en dus wat kan nog een oude tram iemand schelen? Oude dingen horen op een rommelmarkt toch? Ik verwonder mij al tientallen jaren hoe makkelijk en ongenuanceerd men mee omgaat. En zo te zien is deze oude tram nog waarschijnlijk comfortabeler dan die nieuwe ondingen die Amsterdam dagelijks kruisen waar elke passagier maat 36 nodig heeft en anders over een halve zitting mag beschikken.

 3. RobertMarsman

  Heel Amsterdam is in rap tempo aan het islamiseren maar mevrouwtje Nanninga maakt zich druk om een ouderwetse tram en een stel vrijwilligers die bang zijn anders weer terug te vallen op hun saaie leventje van de hele dag uit je neus eten.

  We hebben niets aan een een ouderwetse tram als straks allahu akhbar gemeengoed wordt want dan is het alsnog gedaan met die tram.

  1. Frits Jansen

   Dan is het straks toch leuk een ouderwetse tram te kunnen bezichtigen waarin mannen en vrouwen nog in één ruimte mochten verkeren.
   Los van het feit dat een islamitische tram met een gescheiden afdeling voor vrouwen het zwakke geslacht behoedt voor veel handtastelijkheden en vies glurende blikken. Die in ons land erger zin dan in de Arabische landen want daar hullen de vrouwen zich in gewaden die het libido van mannen effectief remmen. Alleen word ik persoonlijk wel heel geil van de aanblik van de prachtig opgemaakte ogen van oosterse prinsessen in boerka’s. Waarom ze zo mooi zijn opgemaakt? Omdat die dames veel tijd sparen omdat ze de rest van hun gezicht niet op hoeven maken.

 4. Beukman

  De gemeente Amsterdam heeft bemiddeling aangeboden bij het zoeken naar een nieuwe plek voor de remise, dat is niet de verdienste van FvD, laat staan van Nannabel.

  Dat de oude remise moet verdwijnen, heeft helaas alles te maken met de belachelijke grondprijzen van dat stukje Amsterdam. Wie gaan we daar de schuld van geven? Kom er maar in, FvD!

  1. Toemaar

   heeft helaas alles te maken met de belachelijke grondprijzen

   😛

  2. Punt

   Dat de oude remise moet verdwijnen, heeft niets te maken met de grondprijzen van dat stukje Amsterdam. Die prijzen zijn alleszins redelijk en prima betaalbaar.

  3. Frits Jansen

   Ze heet niet Nannababel maar Lellebel.

 5. Frits Jansen

  Goed idee, maar niet origineel. In San Francisco rijden tal van historische trams (naast de beroemde cable car)

 6. rosmalen53

  Gossie, lekker belangrijk GEDVERDERRIE
  Daar winnen we de oorlog wel mee hoor
  Echte belangrijke zaken waar Wilders voor staat zoals de ellende die de Islam met zich meebrengt daar hoor je die 2 kouwe kakjannen niet over.Durven ze niet die 2 schijtlaarzen
  Alleen ACHTERAF Wilders nalullen en met de eer gaan lopen strijken

  1. Frits Jansen

   Wie voor behoud van cultureel erfgoed is, is ook voor behoud van de islam. Als klederdrachten verdwijnen betreuren we dat, maar we willen wel dat hoofddoeken verdwijnen.
   Consequent zijn is geen sterk punt van populisten.

   1. Prachtig

    Sinds wanneer is islam cultureel erfgoed Frits? Islam is een westersvreemde ideologie, vind je ook niet?

 7. Babaji538

  Ik ben blij, dat ik niet en nooit zal staan
  voor een overheid, waar de mens het zelf
  mag zien te bedruipen, in het leven.
  Lokaal, nationaal en internationaal een regime
  uitstralen, van een nieuw dodenrijk, ligt
  niet in mijn straatje.
  Waylon vertegenwoordigt met opgeblazen gezicht
  en waterige oogjes, de twee havens van dit land
  en alles wat in de halve wereld, erbij kwam hokken.
  Met andere woorden, van een bal of zak
  kan een vrouw, een mens, een kind geen fatsoenlijk
  gevoel of gedrag, nog langer, verwachten.
  Mensen die achterbaks zijn, zullen nooit anders weten.

  Petra Hermans

 8. Lex

  Inderdaad ik vind ook dat dit stukje erfgoed plaats moet gaan maken voor luxe appartementen. Natuurlijk levert dit veel meer geld op dan een oude loods vol met oude en antieke Trams.

  Daar zit dan ook de angel.

  Amsterdam heeft een enorm tekort op de begroting mede veroorzaakt door de Noord zuid lijn. Amsterdam zet alle zeilen bij om dit terug te dringen.

  Ten kosten van heel veel leed in de binnenstad laatst nog een artikel over mensen die hun boot weg hebben gedaan omdat het liggeld onbetaalbaar was geworden mensen die 50 jaar lang dezelfde boot hebben gehad. in 5 jaar tijd van €160,- per jaar naar €1100,- per jaar.

  Dit geld ook voor parkeervergunningen. belastingen.

  Nee Amsterdam word echt een stad voor de yuppen en daar werkt ook Forum Voor Democratie hard aan mee.

  1. Lex

   Correctie

   Inderdaad ik vind ook dat dit stukje erfgoed geen plaats moet gaan maken voor luxe appartementen.

   Lex

 9. Gosselaar333

  Wie voor behoud van cultureel erfgoed is is voor behoud van de Islam. Geloof dat Frits alweer aan de zuip is. Heerlijk zo’n simpele ziel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.