Gek brult Allah Akbar op plein in Luik en schiet twee Belgische agenten en voetganger dood

Er is in de Belgische stad Luik vanochtend kennelijk een verwarde man actief geweest.

Het is weer eens hommeles in België, waar vanochtend in Luik twee politieagenten en een willekeurige voorbijganger zijn doodgeschoten door een, zoals het zich nu laat aanzien, man van islamitische afkomst. De gek heeft een tijdlang een vrouw gegijzeld, en wist daarna maar liefst twee politieagenten en een voorbijganger in koele bloeden te vermoorden. Daarna kon hij gelukkig zelf naar het likkende hellevuur worden geschoten:

“Een man heeft in het centrum van Luik twee politieagenten en een voorbijganger doodgeschoten. Twee andere agenten raakten gewond, meldt de politie. De schutter is vervolgens „geneutraliseerd.” De politie heeft de omgeving ontruimd.

De man begon rond 10.30 uur te schieten op twee agenten, ter hoogte van café des Augustins. Hij vluchtte vervolgens en gijzelde een schoonmaakster in een school. Wat zijn motief is, is nog onduidelijk.”

Of nou ja, onduidelijk…. We weten het eigenlijk stiekem al lekker wel:

“Volgens de krant La Dernière Heure heeft de politie gemeld dat de dader ’Allahu akbar’ zou hebben geroepen.”

Laten we het zo zeggen: christenen, atheïsten, hindoestanen, boeddhisten en zelfs communisten hebben niet zo de neiging om ‘Allah akbar’ te brullen vlak voordat ze op het punt staan een meervoudige moord te plegen. Driemaal raden welk slag terroristen daar anders over denkt.

Maar het gaat dus lekker daar in België! En wat betreft Luik: het is ook niet de eerste keer dat dit ogenschijnlijk rustige Waalse provinciestadje wordt getroffen door dodelijk geweld. In 2011 gooide een idioot al met granaten alsof het tennisballen waren, en schoot met een geweer in het wilde weg in het rond. Toen vielen er vier doden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Holland

  De religie van de vrede was aan het evangeliseren.

  1. B. Pascal

   Links Nederland en Links Belgie:

   Vertel mij wie je vrienden zijn, dan vertel ik wie jij bent!

   De kogels komen weer van Links!

 2. Rechtsaf

  Verwarde mensen die allah hakbar roepen na ja zeg dat geloof je toch niet..

  Het is voor onze islamgenotsknopjes Ernst en co natuurlijk een verademing om dit te lezen..

 3. Two Ravens Black Kettle

  De islamisering en de oorlog tegen de oorspronkelijke volkeren van Europa door de islamisten, de MSM en de Staat gaat door.

  Wanneer je protesteert tegen islamitische racistische massaverkrachtingen dan wordt je gearresteerd maar ‘bekenden van de politie’ hebben vrij spel in dit doodziek continent waar rechters moordenaars belonen en de boodschappers de dood injagen.

  En wat doet het vee
  Het vee blijft op het Kartel stemmen
  Mooie toekomst wat het vee achterlaat voor de kinderen.
  Maar wat Deugen ze toch allemaal.

  1. B. Pascal

   Links Nederland:

   Vertel mij wie je vrienden zijn, dan vertel ik wie jij bent!

   Men wil dit! Men wil de dood! Liever dan het leven!

 4. fockingworst

  Het is ramadan…de tijd van bezinning voor moslims;)

 5. Michel69

  De broeders van Ernst,Guust etc. in actie!

 6. fockingworst

  Misschien nog een gezellige iftar vanavond op een politiebureautje ergens in nederland met misschien nog een “verwarde man” met proppeschieter in actie.
  De vraag is niet of ..maar wanneer in nederland…

 7. Two Ravens Black Kettle

  Jammer dat er geen mededader is neergeschoten in plaats van die twee onschuldige politieagenten en die passant.

  Wat zou het ‘mooi’ geweest zijn als er een apologeet, een ontkenner, een beroeps Ich habe Ess Nicht Gewusst rotzak, een enabler was neergeschoten.
  Iemand die de sluizen heeft open gezet.
  iemand die meisjes en jongens die naar de naakte keizers en stampende olifant wijzen gretig lyncht als beroep

  Iemand die verantwoordelijk is voor de constante aanvallen op onschuldige burgers.

  Europa zit bomvol met terroristen en teruggekeerde jihadisten
  En de corrupte regeringen doen er geen *uck aan en de media weigert erover te spreken.

  Nu zijn er weer drie onschuldige slachtoffers gevallen
  En het grote ontkennen in de verrotte MSM kan weer beginnen.

  En terwijl hun Belgische collegae liggen dood te bloeden zit de A’damse politetop te schransen en te kruipen bij de plaatselijke moskee

 8. Ritter

  “We” hebben de islam binnengelaten en ondervinden daarvan de gevolgen.

  Niet alleen terroristische aanslagen maar ook dingen als eerwraak, vrouwenbesnijdnissen; veel moskeebouw; Salafiten die terug willen naar het verleden, enzovoorts.

  Daarbij wint de politieke islam ieder jaar aan terrein in de vorm van islamitische partijen die dus een islamitische samenleving nastreven.

  Ondertussen blijft de politieke elite horende doof en ziende blind wat er zich afspeelt; daarbij geholpen door hun vriendjes in de media.

 9. Ritter

  ‘Allah hu Akbar’: Gunman ‘Neutralised’ After Shooting Dead Two Police Officers, One Bystander in Belgium
  http://www.breitbart.com/london/2018/05/29/gunman-neutralised-shooting-dead-two-police-woman-hostage-school-belgium/

 10. Roughwood

  Niets aan de hand mensen, gewoon een verwarde man…

 11. NoDoubt

  Gelukkig is het weer een heilige maand en geen terrorist. De rekening presenteren aan EU bolwerk. Moskeeën dicht, paspoorten afnemen. Mensen beseffen nog steeds niet dat het geen geloof is maar een ideologie met een ‘profeet’ die alles doet wat God verboden heeft. Een enorme verrijking voor de Westerse cultuur.

 12. B. Pascal

  De islam is ‘’slim’’ ze moord er één voor één.
  Daarna twee voor twee! Daarna eens drie, enz.
  Druppelen (kleine aantallen doden) werkt beter dan een emmer water (09-11, WTC).

  Democratie heeft hier geen hand tegen! Het einde van de democratie is aanstaande!

  1. denk eens na

   Dan doen wij het op de Duitse manier , met miljoenen te gelijk

 13. J.C.

  Ik schreef vanmorgen in een comment op DDS (op een onzinnige comment van Ernst Quispel):

  “En precies die onverschillige houding maakt dat Nederland probleemloos omgebouwd wordt tot een land, waarin de echte Nederlanders zich minder thuis gaan voelen.

  Het is te hopen, dat de bedenkers van dit plan, de elite en hun onderknuppels, die zichzelf en hun familie nu nog buiten schot heeft weten te houden, binnenkort ook geraakt gaan worden door de resultaten van hun “werken”. En God van Israël zij gedankt: het staat te gebeuren………………………..”

  H A L L E L U J A H !!!!!

  Geldt overigens evenzeer in België, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Groot Brittannië, kortom alle eurofiele, nu nog zelfstandig lijkende staten, die veelal heel ondemocratisch (zie Italië) door eurofielen worden geleid.

  H A L L E L U J A H !!!!!

  1. Ni28

   Onzinnige comments kunt je beter negeren. De uitwerking die je bereikt is dan veel groter. Want het gaat hier niet om discussie maar trollen pesterijen.

 14. Ni28

  Weer een geweldige kansenparel(DDS uitdrukking) die niet gehoord werd en wiens echte kwaliteiten niet voldoende benut werden. Daar wordt je verward van en ben je niet aansprakelijk voor je daden. Voor hetzelfde geld heeft deze man ook een peuter van uit een balkon op vier hoog geplukt wat een geweldige toekomst voor hem zou betekenen. Het kan soms raar gaan. Overigens riep de Malinese held geen Allahu Akbar. Dat doe je dus alleen als je iemand wilt vermoorden. Aha!

 15. Rosasolis

  Alweer tijdens de Ramadan! Menige moslims worden dolgedraaid tijdens de 30 dagen van de Ramadan. Dit crimineel werd gisteren uit de gevangenis van Luik vrij gezet.
  En heeft van ochtend 4 mensen dood geschoten. Eindelijk kon de politie hem krijgen.
  Wat zal nog gebeuren in Belgie of Frankrijk, gedurende de nog resterende weken van de Ramadan? Er moet meer politie komen in Belgie.

 16. Kees

  Ik dacht ook meteen dat zijn voornaam wel iets zou zijn als Mohammed, Achmed of Alexander, maar het blijkt ene Benjamin H te zijn.

 17. DolleDries

  Zeker weer een verwarde man’ – ‘Altijd weer dezelfde met hun strijdkreet, hè?’ – ‘Een verwarde regering is hiervoor verantwoordelijk!’

  (Afbeelding: (1)).
  Op moment van schrijven zwijgen zowel de NOS als NU.nl over het feit dat de man die vanochtend in Luik twee agenten en een voorbijganger doodschoot, volgens agenten ‘Allahu Akbar’ riep, en de Belgische overheid de zoveelste islamitische moordpartij dan ook als een aanslag behandelt.

  De moslim zou bij een routinecontrole het vuurwapen van een agent hebben afgepakt, en daar het vuur mee hebben geopend. Daar vermoordde hij twee agenten en de passagier van een voorbijrijdende auto mee, voordat hij zelf door andere agenten werd doodgeschoten.
  De Waalse premier Michel en andere politici ‘betuigen hun medeleven’, maar het Belgische volk trapt daar na de zoveelste moslimaanslag niet meer in, getuige de reacties onder het verslag op HLN:
  * ‘Belgen! Waar is onze trots! Genoeg is genoeg!’
  * Waar (en wanneer) gaat dit eindigen!’
  * Hopelijk wordt er niet weer gezeverd omdat de politie heeft geschoten’
  * Als het zo verder blijft komt er in iedere gemeente een politie kerkhof gesponsord door de regering’
  * Vreselijk situatie weer! En links die lui maar steunen en alles geven wat ze willen’
  * Natuurlijk weer een verwarde man, en natuurlijk weer niets met de islam te maken!’
  * ‘Toch altijd dezelfde hè, met hun strijdkreet!’
  * Hoe zou dit nu weer komen. Enkel en alleen door het lakse beleid van onze politici die criminaliteit tolereren, de jacht op geldgewin door advocaten en de zogezegde hulporganisaties die criminelen steunen met geld van de belastingbetaler, zodat ze toch kunnen blijven’
  * ‘Weer een verwarde man uit Verwadiestan?’
  * Een verwarde regering is hiervoor verantwoordelijk!’ (1)
  Wat voor België geldt, geldt ook voor Nederland en de EU. De regeringen zijn echter bepaald niet ‘verward’, maar hebben opzettelijk en weloverwogen met massa immigratie en islam de aanval geopend op hun eigen autochtone onderdanen. Het is enkel nog de vraag welk volk als eerste echt in opstand komt tegen de globalistische Europa-hatende elite? Gezien de signalen zouden dat best wel eens de Italianen kunnen zijn.
  Voorlopig is het op naar de volgende steekpartij, hakpartij, schietpartij, omverrijdpartij namens deze vreedzame religieuze ideologie (gevolgd door de uitspraken van ‘afschuw’ en ‘medeleven’, zonder dat het beleid ook maar een millimeter wordt aangepast), om over de dagelijkse geweldplegingen, aanrandingen en verkrachtingen maar niet te spreken.

  1. deelszon

   @DD ja en er zijn zelf op dit forum mensen die het allemaal niet zo heel erg vinden..

   1. Vit

    Jawel, als de dader wordt omgelegd, pas dan.

    1. deelszon

     @Vit ze moeten instructies krijgen om daders niet dood te schieten maar te verwonden en dan te berechten..

     1. Vit

      Wat denk je wel niet wat de maatschappij dat kost, en een paar jaar later mogen ze weer buiten spelen, nee hoor gewoon kogels koppen.

     2. deelszon

      @Vit ik geloof in de hel dus doodschieten is het beste voor ze..

 18. denk eens na

  De eu heeft me nu al zover toen ik het las, dat het eerst wat in me opkwam dacht , oke , wat is het toch warm vandaag

 19. Florissa

  Pas op,voor je het weet zit je 13 maanden vast, de man was verward

 20. Ni28

  Ramadan is vrij vertaald Rammen dan. Honger doet veel met je en niet in de positieve zin van woord. Vrijheid van religie heeft narrige bijkomstigheden.

 21. Ernst Quispel

  Deze roomblanke Belg was ongetwijfeld een gelovige moslim.

  1. deelszon

   @Ernst jij moet islamitische rotsmoel dichthouden

   1. Ernst Quispel

    Ik ben geen moslim, deelszon.

  2. sjun

   Inderdaad. Maar al dat iftarren op gemeenschapskosten hielp de politie niet.

 22. Bloem

  Het was een verwarde islamitische Belg. “de Luikse politie wisten de dader, de 31-jarige Benjamin Herman uit de Zuid-Belgische stad Rochefort, te ‘neutraliseren’”

 23. Likoednl

  Wat uniek is voor de islam, is dat het zegt dat je naar de hemel gaat als je ‘ongelovigen’ vermoord. Andere geloven zeggen juist dat je naar de hel gaat voor moord.

  Vandaar dat zelfmoordaanslagen in naam van de islam zo aantrekkelijk zijn voor voormalige criminelen (zie de eerdere aanslagen in Brussel en Parijs).

  Want, zoals deze Palestijnse geestelijke uitlegt, “alle zonden zijn vergeven bij de eerste golf bloed”:

  https://likud.nl/2014/03/alle-zonden-zijn-vergeven-bij-de-eerste-golf-bloed/

  1. Ernst Quispel

   Likoed is een suspecte extreemrechtse organisatie. DDS zou hen geen podium moeten bieden.

   1. Holland

    Ernst Quispel is een extreem-linkse agitator en trol. DDS zou hem geen podium moeten bieden.

 24. Kokkie

  Verwarde mannen, dat zijn die paranoide figuren die de Islam als een onschuldige religie blijven fasciliteren, die Israel een apartheidstaat noemen en die iedereen die niet verward is ‘extreem rechts’ noemt. De jaren 30-45 zijn zich aan het herhalen, de paranoide omkeer truc van het politiek correct massa-indoctrinatie lijkt perfect te werken.

 25. nienke

  En nu maar weer bloemetjes leggen en kaarsjes branden, stille tocht en dan is alles weer voorbij tot de volgende schiet partij.
  Onschuldige mensen worden op deze manier van het leven beroofd hoeveel zijn er deze slachtoffers al voor gegaan en hoeveel moeten er nog volgen?
  En nog wil men in Europa niet inzien hoe gevaarlijk deze zogenaamde religie van de vrede is.
  Hoe veel onschuldige slachtoffers moeten er nog komen voordat men de ogen opent en gaat begrijpen dat deze woestijn ratten hier niet thuis horen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.