Gestoorde Dodenherdenking-verziekers willen nu zelfs een luchtalarm laten afgaan

Als het aan de ‘lawaaidemonstranten’ ligt die voornemens zijn om de twee minuten stilte morgen te verpesten met intense herrie, hebben hun eisen verhoogd. In de rechtbank waarin ze hun gebiedsverbod aanvechten, kondigen ze nu aan zelfs met een luchtalarm te willen gaan werken. Alles om morgen de nagedachtenis van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog zoveel mogelijk te bezoedelen.

Vandaag is in de rechtbank van Amsterdam de rechtszaak aan de gang tegen de extreem-linkse lui die de Dodenherdenking morgen willen verstieren met een “lawaaidemonstratie”. Tijdens de zitting maakte hun hoofdrolspeler, Rogier Meijerink, bekend dat hij het karakter van z’n respectloze voorstelling graag een beetje aanpast. Hij wil niet meer tijdens de twee minuten stilte veel herrie maken, maar er vlak voor.

Maar het middel waarmee hij lawaai wil gaan maken zal bij de aanwezigen vermoedelijk alle haren recht overeind laten staan: via een luchtalarm. Dat maakte rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman bekend, die de zaak vandaag bijwoont.

Voor alle nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog, waaronder het bombardement op Rotterdam – maar ook andere plekken – is het geluid van het luchtalarm nog altijd uitermate traumatisch. Om dat te laten klinken vlak voor een herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog is buitengewoon onbeschoft en indien mogelijk nog erger dan een beetje staan trommelen of schreeuwen.

Laten we dan ook maar hopen dat de rechter hier een dikke vette streep doorheen zet. Laat Dodenherdenking gewoon met rust, en bewaar je idiote fratsen voor in het circus. Dus geen getrommel, geen geschreeuw en al helemaal geen luchtalarm. Om een toesprakkelijk spreekwoord te gebruiken: ben je nu helemáál betoeterd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. DolleDries

  Wat mij opviel bij die schreeuw toen was dat die Willem als eerste in zijn legerpak weg was en iedereen onderste boven liep. Het was net of het 1940 was.

 2. DutchDropveter

  Dit is toch duidelijk het punt waar VVMU compleet doorslaat. Je hebt ook nog zo iets als respect voor andere. Als je dat niet om kunt brengen… what the fuck doe je hier dan.

 3. DolleDries

  Van de Duitsers niets meer te vrezen.

  Duitsers kunnen maar 4 gevechtsvliegtuigen inzetten, geld Defensie gaat op aan Immigratie
  X nieuws
  Geen grap: Bezemstelen op pantservoertuigen, in plaats van echte kanonnen – Geweren soldaten zo slecht, dat raken van doelwit vrijwel onmogelijk is – Militairen moeten het met communicatie apparatuur uit de jaren ’50 doen

  Onder de vakkundige leiding van de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen is de Bundeswehr het lachertje van Europa geworden. (afbeelding: (2)).
  De regering van de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft al jaren geleden een duidelijke prioriteitenomslag gemaakt, waarbij er enorm wordt bezuinigd op ‘overbodig’ geachte zaken zoals infrastructuur en defensie, en jaarlijks inmiddels vele tientallen miljarden euro’s worden uitgegeven om enorme aantallen kansloze moslimmigranten het land binnen te halen en te onderhouden. Een van de gevolgen is dat de luchtmacht nog maar 4 inzetbare Eurofighter gevechtsvliegtuigen heeft om het Duitse luchtruim te verdedigen.

  Van de ooit geroemde Duitse infrastructuur is weinig meer over, zo weten velen uit ervaring. Verbetering van slechts enkele kilometers snelweg duurt doorgaans vele jaren en kampt eigenlijk altijd met enorme vertraging, met ‘dauerstau’ als gevolg; duizenden bruggen en viaducten staan letterlijk op instorten, en grote projecten zoals het nog steeds niet geopende nieuwe probleemvliegveld van Berlijn lijken procedureel en technisch te moeilijk uitvoerbaar geworden voor onze Oosterburen.
  4 van de 120 gevechtsvliegtuigen inzetbaar
  We plaatsen op 1 maart een artikel over de kapot bezuinigde Duitse defensie, die daardoor nog geen deuk in een pakje boter kan slaan. Het blijkt allemaal nog erger te zijn. De Duitse luchtmacht heeft nog maar 4 volledig inzetbare Eurofighter gevechtsvliegtuigen tot zijn beschikking. Een stuk of 6 andere kunnen nog net de lucht in worden gestuurd (maar zonder raketten, dus die kunnen niets uitrichten), en de overige 118 staan met technische problemen –vaak veroorzaakt door een gebrek aan onderdelen, wat het gevolg is van enorme bezuinigingen- aan de grond.
  Dat is jammer voor de NAVO, want die had van Berlijn 82 Eurofighters toegezegd gekregen voor ‘crisisgevallen’, zoals u weet de in de toekomst geplande oorlog tegen Rusland. De afgelopen weken hebben 7 Eurofighter piloten hun ontslag ingediend, want van vliegen komt voorlopig niets meer.
  De Duitsers hebben ook nog 74 stokoude Tornado gevechtsbommenwerpers, maar daar kunnen er nog maar 28 van opstijgen. Deze toestellen zijn dermate ouderwets, dat ze niet meer in dienst van de NAVO kunnen worden gebruikt. Een opvolger ligt nog niet eens op de tekentafel.
  Ook grote problemen met helikopters en schepen
  Van het nieuwe transportvliegtuig M400A heeft de luchtmacht er nog maar 3 gehad, waarvan er slechts één inzetbaar is. De Europese NH90 helikopter -waarvan er 20 aan de Nederlandse marine zijn geleverd- slijt en roest sneller dan gedacht en is technisch dermate onbetrouwbaar, dat in de herfst van vorig jaar de hele vloot van 29 aan de grond moest worden gehouden. Ook nu nog kunnen er nog maar 9 de lucht in worden gestuurd.
  Veel beter gaat het er niet op worden, want de kersverse SPD minister van Financiën Olaf Scholz geeft de komende vier jaar € 6 miljard minder uit aan Defensie dan het ministerie minimaal nodig zegt te hebben om de strijdkrachten weer enigszins inzetbaar te maken.
  Eerder berichtten we al dat alle Duitse onderzeeboten in de haven moeten blijven liggen omdat er geen geld is ze te repareren. Hetzelfde geldt voor 2 van de 3 grote bevoorradingsschepen. 6 van de 15 verouderde fregatten zijn helemaal uit de vaart genomen, en dat terwijl de beoogde opvolger nog vele jaren met teveel technische problemen kampt om te kunnen worden ingezet.
  Raken doel met geweren vrijwel onmogelijk, radio’s uit jaren ‘50
  Het leger is er zo mogelijk nog erger aan toe. 167.000 ‘Sturmgewehren’ van soldaten functioneren zo slecht, dat het raken van een doel amper mogelijk is. Ze moeten allemaal worden vervangen. De helmen van de militairen blijken onvoldoende bescherming te bieden, en de troepen moeten het nog steeds doen met radio apparatuur uit de jaren ’50, want geld voor moderne communicatie apparatuur is er niet.
  Van alle voertuigen kan het leger ongeveer de helft inzetten. Om de problemen te ‘verhelpen’ wil het ministerie het aantal militaire voertuigen terugbrengen van 1500 naar 800. De oude Leopard-2 tank, die totaal niet opgewassen is tegen de moderne Russische T-90 tank, zal vóór 2040 niet worden vervangen. Nederland heeft overigens helemaal geen tanks meer, en ‘vertrouwt’ in deze op de Duitsers…
  Bezemstelen voor kanonnen, speciale uniformen voor zwangere soldaten
  De Bundeswehr maakte zich in 2015 onsterfelijk belachelijk toen tijdens een NAVO oefening bezemstelen op pantservoertuigen werden gemonteerd, om de lopen van de ontbrekende kanonnen te simuleren.
  Veel militairen geven de schuld aan minister van Defensie Ursula Von Der Leyen, die het weinige geld dat ze ter beschikking kreeg uitgaf aan zaken zoals speciale uniformen voor zwangere soldaten en moreel ondermijnende cursussen, waaronder workshops die de militaire leiding ervan moeten overtuigen dat de islam de nieuwe basisfilosofie van de strijdkrachten moet worden.
  En met dit zootje ongeregeld, dat vermoedelijk nog niet eens een invasie uit Swaziland kan afslaan, wil de NAVO straks dus oorlog voeren tegen Rusland. Met slechts een klein deel van de jaarlijks minimaal € 50 miljard die Merkels massa immigratie van miljoenen moslims het land nu al kost, zou de Defensie binnen enkele jaren weer enigszins op orde kunnen komen. In Berlijn heeft men echter andere prioriteiten, met onvermijdelijke catastrofale gevolgen indien het in de komende tientallen jaren inderdaad tot een grote internationale (militaire) crisis in Europa komt.

  1. Original NL

   Idd Dries…europa draagt over zijn hart nog maar een dun hemdje.
   Als turkije zou willen staat het zo aan de zeeuwse kust en we kunnen er niets tegenover zetten.
   Zwakte is een slechte onderhandelings positie , vooral als je het met putin van doen hebt.

   1. Original NL

    Leuk de toepasselijke advertentie hieronder “wordt vlieger bij defensie ”
    Ik neem aan dat ze op de vlieger van andre hazes doelen.

  2. van Urk

   Original NL@ Praat men ook nog over een Europees leger dat de Russen op afstand moet gaan houden. Als de Europese defensie op dit moment al zo verschrikkelijk verwaarloosd is dan kan men nagaan dat men in de toekomst opeens ontzettend veel aan defensie moet gaan bijdragen om een nieuw leger met nieuw materieel op te gaan zetten maar dan op Europees niveau. Dat komt dus op neer dat Brussel tegen elk land de zoveelste opdracht geeft om weer miljarden af te dragen maar dan om elk land dezelfde Europese type tank of vliegtuig te kunnen schenken en te onderhouden en om het Europees legerpersoneel te betalen. Volgens mij is het goedkoper om bij de NAVO te blijven met zijn vaste norm (De Europese Defensie norm zal vele malen hoger gaan liggen specifiek voor ons land als grootste nettobetaler) en gewoon je eigen defensie op orde te houden met materieel waarvan men zelf de keuze erin kan gaan maken qua kosten, betrouwbaarheid en inzetbaarheid.

 4. Ni28

  Het beste kunt je dit soort zieke lui negeren want aandacht is wat zij willen en al blijven zij morgen rustig hebben zij hun punt al gemaakt.

  1. Original NL

   Niet negeren Ni28 maar het met geweld uitroeien.

   1. sjun

    Dat gaat nu ook weer wat ver. Houdt het op bijbuigen. Rogier Meijerink uit Utrecht en zijn AFA vriendjes komen er op termijn wel achter wat daaronder verstaan kan worden.

 5. nienke

  Er lopen heel wat gekken in dit land rond en er komen er steeds meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.