snapshot5

Haha! VVD'er Klaas Dijkhof eist opeens afschaffing "automatisch Nederlanderschap voor vluchtelingen na 5 jaar in ons land"

Geen categoriemei 27 2018, 21:00
Let wel, diezelfde Klaas Dijkhof was nog niet zo heel lang geleden staatssecretaris Vreemdelingenbeleid. Wat hij hier toen aan deed? He-le-gaar niets.
Ah! De hypocrisie van de VVD-top: het blijft vermakelijk.
https://twitter.com/demo_demo_nl/status/1000751224738799616
Dijkhof zei vrijdag dus op het voorjaarscongres van de VVD dat hij af wil van het concept dat vluchtelingen automatisch het Nederlanderschap krijgen als ze 5 jaar in ons land wonen. In plaats daarvan moet er vaker een tijdelijk verblijf uitgekeerd worden van 3-5 jaar.
Deze man is werkelijk ongelooflijk. Zijn partij is al sinds 2010 (acht jaar!!!) aan de macht. Maar deze maatregelen zijn nooit genomen, ook niet toen hij staatssecretaris was. Maar nu hij fractieleider van de VVD is in de Tweede Kamer heeft hij opeens weer een grote mond en komt hij quasi-rechts uit de hoek.
Oh ja, en: de VVD moet de partij zijn 'voor mensen die onder het "juk" van de islam uit willen komen,' aldus Dijkhof. Wat?! Ja, dat heeft hij echt gezegd, aldus de NOS. Natuurlijk gaf hij voor de vorm het christendom even even een schop mee:

"We hebben in Nederland natuurlijk gewoon kerken, prima, maar die hebben allemaal binnen de liberale democratische rechtsstaat een plekje gevonden. Die zingen toch wel een toontje lager dan vroeger."

Ach wat leuk, christenen even naschoppen en de anti-islam taal van Wilders bijna letterlijk citeren om snel en goedkoop wat 'uiterst rechtse' punten te scoren. Nou ja. We lachen er maar om. Wat kunnen we anders?
Overigens ben ik wel blij dat ik me niet hoef te associeren met een partij die a) zo hypocriet is en b) op zo'n manier over twee grote religies spreekt. Want het is natuurlijk volstrekt onzinnig om te suggereren dat zowel christenen als moslims onder het 'juk' van een religie leven. Christenen en moslims vinden juist betekenis in hun geloof. Dat Dijkhof daar als hypocriete, met gespleten tong pratende nepliberaal niets mee heeft zegt meer over hem dan over hén.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten