Hoe ouder hoe gekker: 50PLUS-bestuursleden slaan elkaar helemaal kapot en stappen dan bijna voltallig op

oude vrouwen vecht
Foto: Dit is vermoedelijk hoe het gevecht van het 50PLUS-bestuur er ongeveer moet hebben uitgezien.

Het gaat weer eens van ouds lekker bij 50PLUS, waar vandaag op één lid na het hele partijbestuur is opgestapt. Men was namelijk meer tijd kwijt aan elkaar bevechten dan aan het daadwerkelijke besturen van de ouderenpartij.

Vechtpartijen in de politiek? Dat zijn we gewend in landen waarin de democratische traditie wat minder stevig verankerd is. Suriname, Oekraïne. Dat soort oorden. Maar in Nederland? Tot voor kort was zulks tribaal machtsvertoon nog ongehoord, totdat de apengroep genaamd 50PLUS de arena betrad. Die hebben er onlangs flink op los gemat, zo leren we vandaag. Eerst hebben de bestuursleden elkaar allemaal even goed aan gort geslagen, en daarna traden ze af. Je weet niet wat je leest:

“Aan het opstappen van vrijwel het gehele partijbestuur van 50Plus is een knokpartij vooraf gegaan. Dat melden leden van de seniorenpartij aan De Telegraaf.

Het handgemeen vond volgens hen afgelopen week plaats tijdens een vergadering van de afdeling Overijssel. Met de Statenverkiezingen en tevens de Waterschapsverkiezingen in het vooruitzicht moet een nieuw afdelingsbestuur worden gekozen. Daar woedt een machtsstrijd over, wordt gemeld.

De zaak liep gierend uit de hand tijdens een vergadering in Deventer. Na kritiek op Fred Kerkhof, fractievoorzitter van 50Plus in de Provinciale Staten, werd twee leden gevraagd de zaal te verlaten. Daarbij zijn over en weer rake klappen uitgedeeld, wordt aan meerdere kanten bevestigd.”

In theorie zou 50PLUS de meest volwassen partij van Nederland moeten zijn, gezien de gevorderde leeftijd van de meeste leden en politici van deze club. In de praktijk blijkt 50PLUS echter vooral een stel puberale driftkikkers te zijn. Ze kunnen het eens worden over het doen van een fikse greep in de pensioenpot (de jongeren kunnen de klere krijgen, nietwaar?), maar verder zijn het een stel heethoofderige bokito’s die op tragische wijze een carrière in de amateur-freefight-ring zijn misgelopen.

Eén ding is dus zeker: de Tweede Kamer zou stukken beter af zijn zonder deze bejaarde vechtersbazen.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  “Eén ding is dus zeker: de Tweede Kamer zou stukken beter af zijn zonder deze bejaarde vechtersbazen.”

  Helemaal mee eens. 50PLUS is een prutsclub. Waardeloos partijtje.

  1.   

   Als je dan nog eens de helft ouder bent weet je zeker dat je daar niets te zoeken hebt.

  2.   

   Ben je na je 50ste al bejaard?

 2.   

  Hoort erbij bij een bejaardenpartij.
  Pas als Wilders met pensioen gaat bij de PVV en dictator wordt bij 50+ komt er orde bij deze club.

  1.   

   Frits Jansen ,
   Wat heeft dit met Wilders te maken ? Niets !!! Al jaren is het hommeles bij de ouderenpartijen .Was het eerst ruzie in de ouderenpartij die even in de 2e kamer heeft gezeten .Nu is het weer 50+ die al jaren aan het ruziën is .IPV goed beleid tav de ouderen te maken en ze goed te vertegenwoordigen is het ruzie en corruptie .Het wordt tijd dat ze een kiesdrempel maken dat we dit soort van partijen niet meer hebben .En dat het land duidelijker wordt vertegenwoordigd door partijen waar mensen op stemmen . Nu is het formeren van een kabinet een kleurloze zooi waar niemand zich in herkend .

 3.   

  Ze heten niet voor niks de baby BOEMERS. Daar zit nog steeds wat eelt op de knokkels , in tegen steling tot de patat generatie.

  1.   

   Op de foto een mooie rechtse directe ,die krijgt frints jansen binnen kort ook tussen zijn ogen.

  2.   

   Hoezo patat generatie?
   Het lijkt wel of de tokkie genen van generatie op generatie worden doorgegeven.
   https://www.ad.nl/buitenland/praagse-ober-lag-drie-dagen-in-coma-en-denkt-na-over-schadeclaim~acc37816/

   1.   

    Het wordt eens tijd op dat te bot vieren op onze regering de meeste zie ik toch achter hun toetsen bordje zitten

 4.   

  De Tweede Kamerfractie van 50PLUS doet het helemaal niet zo slecht. Alleen worden ze onvoldoende gehoord. Oorzaak: het betreft een tekort aan democratische opvattingen bij de meerderheid in de Tweede Kamer. Van dat zelfde euvel heeft de PVV-fractie nog meer last. Daarmee is gezegd dat de belangen van het volk niet worden gediend.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!