Huichelende staatsomroep NOS gaat diep door het stof na leugenachtig filmpje over Israël en Palestijnen

NOS-fail
Foto:

“We hebben een cruciale fout gemaakt,” aldus een ‘berouwvolle’ NOS na een propagandafilmpje over Israël waar zelfs de al-Aqsa Martelarenbrigade nog een puntje aan kan zuigen. No shit, Sherlock.

DdPdY9TWkAAwk71.jpg large

De NOS gaat diep door het stof in een tweet die ze via het account van NOS op 3 hebben verstuurd. De Hilversumse staatsomroep geeft toe ‘cruciale fouten’ te hebben gemaakt in een filmpje dat de publieke omroep maakte om het conflict tussen de Arabieren en de Joden in wat nu Israël is uit te leggen. De NOS maakte daarbij een aantal fouten – de meest pijnlijke daarvan is door de Palestijnse gebieden als ‘Joods’ te stempelen, terwijl Israël proper Arabisch rood werd gekleurd.

Maar ook kleunde de NOS mis met betrekking tot de splitsing van Jeruzalem en deed het alsof er al lange tijd een onfhankelijk (Arabisch) Palestina was toen de eerste Joodse immigranten meer dan honderd jaar geleden arriveerden. Het CIDI schreef gisteren al dat het filmpje “regelrechte onjuistheden” bevatte en daarvoor “geen excuus” te vinden is.

Deels geven de beunhazen van de publieke omroep de Joodse stichting nu gelijk. Alhoewel men het weglaten van enkele (redelijk cruciale) informatie nog altijd steunt, trekt de NOS wél het boetekleed aan over het stoethaspelen met de kaart en het verrampeneren van de geschiedenis van Jeruzalem. Excuses biedt men niet aan, maar de NOS laat het bericht wel eindigen met de hoop dat men Nederland ‘voldoende heeft geïnformeerd.’

Telegraaf-journalist Kamran Ullah wist in ieder geval genoeg na deze vier karige alineaatjes. “[De NOS] zegt – en dat is pas het echte nieuws – dat ze niet objectief zijn en keuzes maken. Eindelijk is de NOS eerlijk. Fijn!” Waarvan akte.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

35 reacties

 1.   

  De NOS:

  “Wij vertellen wat u moet geloven”

  1.   

   Inderdaad wat een filmpje! Het doet menen dat er ook nog toevallig Joden in het gebied hebben gewoond. Pure geschiedenis vervalsing! Walging!
   Maar het is wel weer even gebeurd! De domme Nederland neemt het aan!

   Dat de joden de langste rechten op de gronden hebben opgebouwd en er duizenden jaren hebben gewoond wordt stelselmatig verzwegen. Dat Palestina nimmer een staat is geweest in 2000 jaar wordt verzwegen. De VN heeft voorgestemd voor de staat Israël wordt verzwegen.

   De NOS is niet betrouwbaar, het is enkel voor kennisgeving aan te nemen.
   Ze vertolk heel goed ”de nieuwe NSBers”!

 2.   

  Dank je, Tim Engelbart.
  Petra Hermans

 3.   

  De leugen is weer onderstreept.

  “If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.”
  ― Adolf Hitler ―

  1.   

   Dat is juist, Trump is daar een triest voorbeeld van.

   Voor meer tragische voorbeelden verwijs ik naar https://brabosh.com/

   1.   

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker! T.O.

  2.   

   “Don’t trust everything you read on the internet.”
   ― Abraham Lincoln ―

 4.   

  Ik zal dit akkevietje nooit vergeten:

  “NOS faalt en liegt met anti-Rusland propaganda”

  https://www.geenstijl.nl/4117921/smerige_leugenaars/

 5.   

  Heb ze NOOIT gelooft en ZAL ze OOK NOOIT geloven.Het ergste is dat ze nog liegen met ONS GELD !Opruimen dat zooitje daar!

 6.   

  De gevestigde media zijn een verlengstuk geworden van de Palestijnse propaganda………..en helaas zullen veel niet goed geïnformeerde kijkers de leugens van de NOS geloven.
  ————-

  ” en deed het alsof er al lange tijd een onafhankelijk (Arabisch) Palestina was toen de eerste Joodse immigranten meer dan honderd jaar geleden arriveerden.”
  ————–
  Populaire misvattingen en het tegengif ertegen

  1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

  Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

  2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

  Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

  https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

  1.   

   @Ritter

   Dit kun je niet vaak genoeg plaatsen, wellicht dringt het nog eens door tot botte hersens.

   1.   

    Bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemden 151 landen voor een resolutie die Israels soevereiniteit over Jeruzalem ontkent.

    Zes resoluties die Israel veroordelen passeerden 30 november de revue. Zo wordt het Israelische nederzettingenbeleid afgekeurd, en wordt Israels aanwezigheid op de Golan aan de grens met Syrië verworpen. De resoluties werden met een overgrote meerderheid aangenomen. Ook Nederland stemde voor.

    Poeh veel botte hersens :) :) :)

    1.   

     Het gaat over het verhaal er achter halve tamme nummer 2.

    2.   

     Meester Kong

     3. Leugen: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Israëlische agressie en weerspannigheid.

     Waarheid: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Arabische agressie en weerspannigheid. Op het einde van 1947 keurde de Verenigde Naties met een tweederde meerderheid het voorstel goed dat voorzag in de oprichting in West-Palestina van twee staten om het regime van het Britse Mandaat te vervangen. De ene staat zou Joods worden en de andere een Palestijnse Arabische staat. De Joden stemden toe. De Arabieren verwierpen het idee. De Arabieren openden met genocidale agressie een aanvalsoorlog tegen de Joden, vielen ‘Palestina’ binnen en verwoesten het land dat in het VN-verdeelplan was aangeduid als grondgebied voor de toekomstige Arabisch Palestijnse staat. Daarna werd het grootste deel van die gronden illegaal bezet door Jordanië en later semi-legaal door Egypte totdat de gebieden in 1967 door Israël werden bevrijd tijdens de Zesdaagse Oorlog. De Arabische wereld leeft met Israël sinds 1948 in staat van oorlog, weigert haar bestaansrecht te erkennen, en valt voortdurend Israël aan in een oneindige reeks van bloedige oorlogen en terrorismecampagnes. De Arabische staten vielen Israël aan in 1948, 1956, 1967, 1973, 1982, 2006, en sponseren terroristische gruweldaden tegen de Joden sinds de oprichting van de Israëlische staat. De reden voor de aanval die aan de basis lag van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog in 1948 is exact dezelfde reden die vandaag in de weg staat van gelijk welke vredesovereenkomst.

     4. Leugen: Israël voerde een ‘etnische zuivering’ door op de Palestijnse Arabieren in 1948-49.

     Waarheid: De Arabische staten voerden een etnische zuivering onder de Joden na 1948. Ongeveer een miljoen Joden werden uit de Arabische staten verdreven, hun eigendommen gestolen en de meesten van hen werden staatsburgers van Israël. De Palestijnse Arabieren werden in 1948-49 vluchtelingen als het directe gevolg van de aanvalsoorlog tegen Israël waar ook de Palestijnen aan deelnamen. Het geschatte aantal Arabische vluchtelingen varieert (al naar gelang de bronnen) tussen de 400.000 en 750.000 waarbij het eerste cijfer de waarheid het dichtste benadert. Na de oorlog werd aan velen toegestaan om terug te keren naar Israël. Honderdduizenden Arabieren van andere Arabische landen riepen zich prompt uit tot ‘Palestijnse vluchtelingen’ om aldus te kunnen genieten van de vele giften van de Verenigde Naties en andere hulporganisaties. De tegenwoordige Palestijnse Arabieren werden alzo vluchtelingen om dezelfde redenen waarom de etnische Duitsers die leefden in Oost-Europa eveneens vluchtelingen werden na het einde van de Tweede Wereldoorlog: omdat zij gekozen hadden voor de verliezende zijde van de aanvalsoorlog die ingezet werd door hun eigen politieke leiders.

     https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

    3.   

     Je weet toch nederland had in 40/45 al last van slappe knieen de joodse burgers werden snel weg gevoerd door die nsb ers , nu is dat niet anders ,

     1.   

      Het verzet in nederland , APPELTJE BOVEN APPELTJE BOVEN LEVE JE WEET WEL WIE, uitzonderingen daar gelaten.

    4.   

     Inderdaad en beinvloed door de jodenhatende top van de UN ie nu uit moslimms bestaat.Mensen rechten is deze top vreemd in eigen land.Lekker zootje die UN.

  2.   

   Brabosh.

   :)

   1.   

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker! T.O.

  3.   

   Mag ik het zeggen?
   Je komt over als een ……..

  4.   

   @ Ritter. Sorry, de eerste bewoners van het gebied dat nu Israel heet waren een vreedzame oude volk die Caanen heten. Het staat in de Oude Testament. Zij werden uit dit gebied verdrijven door de Israelieten die velen hadden vermoord om dit land van Caanieten te overnemen. En zo staat de vermelding van dit zeer vreselijke strijd tussen de toenmalige inwoners van het gebied die toen niet Israel heette, en de invasie van zoveel nieuwe immigranten in dit gebied. Israel is nu het nieuwe voorbeeld van het oude Zuid-Afrikaanse beleid geworden..

   a

   Afrikaanse

 7.   

  Wellicht kan ons aller halve tamme uitleggen wat er niet aan klopt.

  1.   

   Niet het onmogelijke gaan vragen hè Vit aan die smerige antisemiet die bij je in de buurt woont…..

   1.   

    Gelukkig niet mijn buurman, stel je voor dat ik elke dag die kop zou zien, ohh gruwel.

    Maar dit terzijde.

 8.   

  Korte video over de geschiedenis van Jeruzalem. Kan de NOS nog wat van leren.

  The Truth About Jerusalem
  https://www.youtube.com/watch?v=Zz9CTBOKK4g

 9.   

  Het is stil aan de overkant, daar is ooit een liedeke op gemaakt.

 10.   

  De waarheid a la NOS. De zendtijd is beperkt dus hebben wij plaatst alleen voor enkele feiten. Zorgvuldig gesorteerd natuurlijk na onze kleur en keuze. En zo omroep moet voorbeeld staan voor de strijd tegen fake nieuws. NOS nieuws moet je altijd controleren op volledigheid of waarheid.

  1.   

   plaatst moet plaats zijn

 11.   

  De grijsgedraaide plaat van links: de feiten simpel omdraaien, genoeg mensen trappen er in.

  1.   

   Dat is een hele goede beschrijving, maar daar zal links Nederland wel weer anders over denken!!!

 12.   

  De NOS, verdraaid slecht en zwijgzaam in feiten.

 13.   

  De Nationale Oorlog Stichting ,liegen en bedriegen en zetten groepen tegen elkaar op en daarna een flauw excusesje .

 14.   

  Tja links zijn de fascisten van nu. Je kan van de NPO niets anders verwachten.

 15.   

  De NOS is geen staatsomroep, leugenaars!

  1.   

   Waar denk je dat hun inkomsten vandaan komen zakkenwasser?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!