Internationale verontwaardiging over publicatieverbod van rechtse activist in het Verenigd Koninkrijk

Geen categoriemei 28 2018, 12:00
Het gaat over Tommy Robinson, een rechtse activist en journalist. Hij wordt al langer gekenmerkt als 'extreem-rechts', 'radicaal' en een onruststoker door de linkse media en autoriteiten. De meeste mensen vinden hem vooral een aardige man die probeert om problemen aangaande de multiculturele samenleving aan te kaarten. Hij is na een item over Pakistaanse verkrachters, als burgerjournalist opgepakt. Daarnaast is er een publicatieverbod uitgeroepen over deze zaak. Bizar, vinden heel veel mensen.

Robinson werd opgepakt wegens verstoring van de openbare orde en opruiing. Honderden mensen demonstreerden afgelopen weekend in Londen voor de vrijlating van Robinson.

Volgens de rechter mochten de deelnemers aan het zedenproces niet worden lastiggevallen. Media-aandacht zou de jury in de zaak kunnen beïnvloeden, redeneerde de rechter. Ook op sociale media is veel ophef over de zaak. Zowel in linkse als rechtse kringen is verontwaardiging over de censuur. Het publicatieverbod wordt onder meer omschreven als "Noord-Koreaanse toestanden".

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1000426675623157760
Wat Geert Wilders denkt dat Nederland kan bereiken hiermee valt nog te bezien, want het lijkt vooral bedoeld als publiciteitsstunt voor internationaal publiek. Ook is de vraag of de regering van Theresa May hier iets mee kan, want het gaat om een rechterlijke beslissing. Toch is het inderdaad van de zotte dat deze procedure zo loopt zoals het loopt. Het slaat nergens op en het helpt de rechtsgang juist niet, want met internet en social media komt het toch wel naar buiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten