Janken vanaf de zijlijn, jongeren van DWARS, ROOD, Jonge Socialisten en NIDA Young Adults doen het gewoon!

Geen categoriemei 12 2018, 14:00
Je bemoeien met een conflict waar je de ballen verstand van hebt? Check. Heel hard schreeuwen maar geen oplossing kunnen bieden? Check! Doen alsof je vandaag écht wat bereikt hebt? CHECK! Het hele verhaal op Elsevier Weekblad.
De politieke partijen GroenLinks, SP, PvdA en NIDA mogen hun linkse pact dan weliswaar hebben laten klappen, dat maakt deze dolenthousiaste politieke bolleboosjes geen hoedje uit hoor! En dat de reden voor het laten klappen was dat NIDA Israël gelijkstelde met terreurgroep IS, doet er óók niet toe! Ze gaan gewoon vrolijk verder met hun 'kleurrijke coalitie' (zonder Jong Leefbaar want dát gaat wél te ver).
Als een soort superhelden zonder superkrachten en op de verkeerde locatie maken deze dappere politieke talentjes zich op voor de deugmars van hun leven. Door het centrum van Rotterdam lopen zij de 'Jongerenmars van Terugkeer' waar zij de 'ramp van 1948' herdenken en hun steun betuigen aan brandbom-gooiers, terroristen maar ook échte vluchtelingen.
Hamas, ook niet zo'n chille organisatie, moedigt deze Palestijnen namelijk aan om iedere dag naar het Israëlische hek te lopen. Israël vind het natuurlijk niet fijn wanneer er brandbommen over de hekken worden gesodemieterd of het milieu schade krijgt door brandende autobanden. De jonge linkies zien het allemaal door de vingers en focussen zich vooral op anti-Israëlische en pro-Palestijnse sentimenten.
Een derde optie; niet je neus steken in dingen waar je geen verstand of aandeel in hebt, bestaat niet volgens mij. U kunt ze tegen het eind van de middag vast zien zitten op het terras te Rotterdam waar ze elkaar feliciteren met het 'bevorderen van de zichtbaarheid van dit probleem' en bestellen ze nog een quinoa-yoghurtshake.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten