Kartelprinses Sharon Dijksma (PvdA) scoort leukbetaald nieuw baantje als wethouder in Amsterdam

Na Kamerlid, staatssecretaris, Kamerlid, staatssecretaris, Kamerlid, staatssecretaris en… Kamerlid heeft PvdA-erediender Sharon Dijksma eindelijk promotie gemaakt naar buiten de Haagse kaasstolp: ze gaat naar Amsterdam, om daar een wethouderschap op zich te nemen. Heerlijk verfrissend, zo’n politiek figuur dat al bijna 25 jaar meedraait in de baantjescarrousssel, nietwaar?

‘Wat is dat dan, dat partijkartel van Thierry Baudet?’ Voor de naïevelingen die deze vraag nog altijd durven te stellen komt vandaag een uitstekend voorbeeld om het antwoord mee in te kleuren. Namelijk in de vorm van Sharon Dijksma. Jawel: de eeuwige PvdA’er die vanaf 1994 onafgebroken in de politiek zit heeft van het partijbureau eindelijk een baantje gekregen om ook buiten het Binnenhof even goed de financiële bloemetjes mee buiten te zetten. Dijksma wordt namelijk wethouder in Amsterdam, namens de extreemlinkse Pyongyangcoalitie GroenLinks-D66-PvdA-SP die daar de dienst gaat uitmaken tot en met 2022.

Dijksma heeft er veel zin in:

“Dijksma vindt het ‘bijzonder en eervol’ dat ze in Amsterdam komt werken. “De uitdagingen voor Amsterdam zijn groot. Deze fantastische metropool moet tegelijk leefbaar, bereikbaar en dynamisch blijven.”

Dijksma zal met haar gezin van Enschede naar Amsterdam verhuizen. Ze heeft twee kinderen. Dat haar naam naar buiten komt, betekent dat het nieuwe college van GroenLinks, PvdA, D66 en SP nagenoeg rond is. “Daarin hebben we alle vertrouwen,” zegt Marjolein Moorman, PvdA-fractievoorzitter en kandidaat-wethouder.”

Jawel, het partijkartel zorgt goed voor zichzelf. Toegegeven, na de megaklap van de PvdA bij de afgelopen verkiezingen (van 38 naar 9 zetels) waren er veel andere karteltijgers die óók op een functie aasten. Dus Dijksma moest even geduld hebben. Maar nu is ook eindelijk de enige echte eeuwige staatssecretaris beloond voor al haar inspanningen voor de partij. Hoezee!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Ernst Quispel

  Dijksma heeft een enorme ervaring en liep als bestuurder een foutloos parcours.
  Amsterdam mag de handjes dichtknijpen, zo’n kanjer strik je niet makkelijk.

  1. Justus Maximus

   Ja, het was heel moeilijk om deze kanjer te strikken.

   KKwalletje 🙂

   1. palko

    @Justus Maximus, tsja dat roeptoetert ‘Ernst’ die gezien zijn dag en nacht gebezigde wartaal overduidelijk lijdt aan een gebrekkige ontwikkeling van zijn geestelijke vermogens.

  2. Frits Jansen

   Kan zijn, maar ze is een beroepsoverlever, iemand die zorgt dat het nooit ergens echt over gaat. Daarom was ze op allerlei ministeries inzetbaar. Deskundigheid creëert alleen maar risico’s.

   Gegeven het feit dat zulk soort politici (helaas) gezocht worden is haar benoeming zeker geen partijkartelaangelegenheid.

  3. sjun

   Je komt inderdaad niet om Sharon Dijksma heen, dat kost domweg te veel tijd aan omlopen. Wanneer gaat Sharon de Nederlandse staat haar sponsoring van € 4,4 miljoen uit de Nederlandse staatskas aan het misdaadsyndicaat bekend als de Bill Clintonfoundation terugbetalen? https://www.wsj.com/articles/clinton-foundation-to-keep-foreign-donors-1429140593

 2. denk eens na

  Heeft zij het eurosongfestival een week terug niet gewonnen?

  1. Ernst Quispel

   Ja, ze is van vele markten thuis.

   1. denk eens na

    Klopt ik heb er ook gezien bij de poffertjes kraam, dont get high of youre own suply

  2. Janna47

   @denk eens na

   ++++++

 3. Florissa

  Socialisten kunnen prima delegeren ,en geld van andere verbrassen , maar voor de rest moet ik de eerste die iets nuttigs heeft gedaan nog tegenkomen .

 4. Bloem

  Veel fouter dan Dijksma kom je ze niet tegen. Zit al sinds de Pubertijd bij de (jongerenbeweging) PVDA. Heeft in haar leven nog geen dag een echte baan gehad en altijd uit de staatsruif gevroten

  1. Ernst Quispel

   Dat klopt, Bloem, het is een geboren bestuurder.

   1. denk eens na

    De meeste noemen dat een parasiet .

   2. penis aqua di rosa

    Van een Flintstone auto misschien?

 5. TotDeSchijtOnsDood

  Weer een bilderberger op een sleutelpositie, toeval bestaat niet!
  https://www.youtube.com/watch?v=KK6JutBDWu4

 6. Gerlos

  Een pot nat, VRIENDJESPOLITIEK.

 7. Holland

  Sharon Walvis is een incompetente beunhaas die op geen enkele positie waar ze geparachuteerd werd beviel of opviel. Voor doorstoten naar de top miste ze ook elk talent. Dan nu maar via de baantjescarrousel gedropt in hellhole Emsterdem. Een duidelijke degradatie.

  1. Ernst Quispel

   Aldus onze politieke commentator uit Oostenrijk.

   🙂

   1. Holland

    Quispels dementie is inmiddels zo ver voortgeschreden dat hij zelfs de meest simpele feiten niet meer kan onthouden. Het is geen Oostenrijk, sukkel, maar Duitsland (Eifel).

    1. Ernst Quispel

     Aldus onze politieke commentator uit de Eifel. Het schijnt dat hij vanuit die afstand een scherp beeld heeft van de politieke situatie in het land waar hij niet meer wil wonen. Zijn deskundigheid terzake benadert die van Floris die al 30 jaar niet meer in Nederland woont maar ook veel verstand van de Nederlandse situatie schijnt te hebben.

     🙂

     1. Holland

      Quispel, je verliest sterk aan scherpte en zit nu op de grens van onbenullige wartaal. Kom op, je kan het beter!

     2. Ernst Quispel

      Neem nog een pint Duits bier, Holland, en bemoei je niet meer met het land dat je ontvluchtte.

      Integreren in een land waar je niet vandaan komt is al lastig genoeg.

     3. Holland

      Quispel meent werkelijk te kunnen bepalen wie op dit blog deelneemt aan de discussie. Het tekent zijn megalomane narcisme en grenzeloze overschatting van bevoegdheden en kwaliteiten. Hij waant zich heel wat, maar is in elke reactie onmiskenbaar de psychopaat en trol zoals wij hem allemaal kennen: een zielige, gehandicapte man die de godganse dag DDS onveilig maakt met behulp van vaste stromannen.

    2. palko

     @Holland, inderdaad. De wartaal die ‘Kwispel en zijn alter ego’s’ hier dag en nacht uitkotst is overduidelijk het gevolg van een gebrekkige ontwikkeling van zijn geestelijke vermogens. Was het niet Jezus zelf die ooit zei: ‘Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen ?’

 8. Rex Gildo

  Sharon Dijksma, die vorig jaar een dag na het voor haar partij (PvdA) desastreus verlopen parlementsverkiezingen (van 38 naar 9 = 29 zetels verlies) bij Pauw die uitslag onbegrijpelijk vond.
  Het is inderdaad onbegrijpelijk, dat een politicus, die door de kiezers zo is afgestraft toch weer een verantwoordelijke functie krijgt.

  1. denk eens na

   politiek op zijn best.

 9. toetssteen

  Wat doen landelijke kopstukken in de gemeenteraad waar men geacht wordt zich bezig te houden met wat de burger in de desbetreffende gemeente zoal bezighoudt?

  1. Ernst Quispel

   Als Sharon wethouder wordt is het geen landelijk kopstuk meer.

   1. swetsnek

    tja….

   2. meijer61200

    Maar ze blijft wel kolossaal gewicht in de schaal leggen..

 10. hans-e-pans

  Ik zei nog zo “geen bommetje, verdorie nu moet ik het zwembad weer bijvullen “.

  1. Blue monday

   Ik denk dat het soortelijk gewicht van mevrouw Nanninga dat van Dijksma zal overtreffen.

   Overigens heeft overgewicht niets te maken met de capaciteiten, dus waar hebben we het over?

 11. Blue monday

  Ik ken nog een politicus die al sinds de jaren 90 niet uit de bankjes is weg te slaan….

  Daar heb ik overigens geen enkel probleem mee.

 12. meijer61200

  Niet te geloven! De Partij van de Allochtonen is compleet weggevaagd bij de laatste verkiezingen, en evenzogoed krijgen ze een wethouderspost in Mokum. Hoezo partijkartel? Zijn ze daarom druk aan het verbouwen in de Stopera? Wat extra heipalen onder het kamertje van Dijksma? Vragen…vragen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.