Kijken! Brexit-held Farage sloopt eurofiele Belgische premier: “België is geen land, maar kunstmatige creatie!”

Au! Nigel Farage, de leider van UKIP in het Europese Parlement, laat helemaal niets heel van de Belgische minister-president Charles Michel. De regeringsleider van onze zuiderburen moet machteloos toekijken hoe de bekende Brit geen spaan heel laat van z’n landje.

Het was weer een dolle boel in het Europese Parlement vandaag. De Belgische premier Charles Michel was namelijk te gast, en zoals eigenlijk alle Belgische premiers voor hem kwam hij superlatieven tekort om zijn liefde voor Europese eenwording te beschrijven. Er moet zelfs een Europese geheime dienst worden opgericht, zo zei de zwaar door EU-liefde verblinde regeringsleider van onze zuiderburen.

Het mag dan ook niet verbazen dat de woorden van Michel in het verkeerde keelgat schoten bij de bekendste euroscepticus in Brussel: Nigel Farage. De oud-voorman van UKIP geeft aan dat er geen Europese ‘demos’ (Grieks voor volk) is, die zo belangrijk is voor een functionerende democratie. Dat wordt bij burgers in heel Europa als een teken gezien dat alle Europese instituties niet deugen, maar in België zijn ze er natuurlijk maar wát blij mee.

Waarom? Eenvoudig. België is namelijk geen land, legt Nigel Farage uit, maar een “kunstmatige creatie.” Hij somt de redenen op: er zijn geen nationale kranten, geen nationale tv-stations en bovendien spreken ze in de beide landsdelen – Vlaanderen en Wallonië – totaal andere talen.

Ja. Daar hadden ze mooi niet van terug. Michel zit dommig te greinzen in z’n stoel, en mede-Belg Guy Verhofstadt pruttels verder als een pot overjarige koffie. Met de Brexit in zicht en daarmee het onvermijdelijke vertrek van Nigel Farage als europarlementariër moeten we dus nog maar van deze hilarische rants genieten zolang dat nog gaat. En vandaag is dat weer eens fantastisch gelukt, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Guus Geluk

  Farage vond zichzelf vast ontzettend geestig, maar bij mijn weten is België, ondanks de verscheidene gewesten en talen, wel degelijk een land.

  Michel ging direct op zijn rug liggen. België heeft zich overgegeven aan Brussel. Bijzonder dat Michel de koers niet inslaat van Rutte.

  Die overigens nog een sneer kreeg.

  https://nos.nl/artikel/2230187-belgie-minder-negatief-over-eu-begroting-deelt-sneer-uit-aan-nederland.html

  1. Seneca

   @gg
   moet ik van dit gebral van Michel en het gepruttel van Verhofstad op de achtergrond nu wakker liggen? guus of hoe je naam ook moge zijn eq of eukok of wat dan ook, wel normaal doen en laat je frustraties niet de overhand krijgen.

   1. EU kok

    Seneca roept vanaf de kansel:wel normaal doen en laat je frustraties niet de overhand krijgen.
    Het ingehouden, smalende gegrinnik begon links achter in de kerk.

   2. Guus Geluk

    Seneca: “moet ik van dit gebral van Michel en het gepruttel van Verhofstad op de achtergrond nu wakker liggen?”

    Nee hoor.

    Maar ik veronderstel dat dit een retorische vraag betrof?

  2. DutchDropveter

   Hahahaha Guus jongen staats media als bron gebruiken.

   https://www.youtube.com/watch?v=iJ3yNZOvryM

   Wij nederland zijn altijd een gidsland voor België geweest. De Belgen volgen ons wel als ze eens goed naar de cijfers kijken.

   1. Guus Geluk

    DutchDropveter,

    Zolang u de informatie van de bron niet inhoudelijk kunt weerleggen ksn ik niets met uw commentaar.

    Alsof er overigens zoiets als een “staatsmedia” zou bestsan. De NOS is een journalistiek en onafhankelijk medium.

    1. Rechtsaf

     @Guus nee guus “zolang een ander het niet doet…” heb jij een excuus om zogenaamd niet inhoudelijk te reageren..

     De NOS is zo links als het maar kan..

     1. Guus Geluk

      Rechtsaf,

      Nee hoor, de NOS zit ergens in het midden. Verder is de omroep tamelijk onafhankelijk.

      Het linkse blokje is de Volkskrant, NRC en Trouw, maar de NOS behoort daar niet bij.

 2. Ernst Quispel

  ‘Brexit-held Farage’

  🙂

  1. Original NL

   Zie je wel…zelfs quispel vindt Farage een held!!
   Goed zo quispel!!!

 3. Frits Jansen

  Fijn dat Zwitserland niet on de EU zit want dat zou dan ook geen land zijn.

  Voor Nederland komt Farage te laat want in 1839 splitste België zich af van Nederland

  Wist u dat de Eerste Kamer is bedacht om de Belgische adel te plezieren? Het heeft niet mogen helpen.

 4. palko

  Ik heb met volle teugen genoten van de korte maar niet mis te verstane repliek van Nigel Farage. Waarin hij met name onderkruiper Charles Michel en zijn kwispelstaartende en Nederland hatende Guy Verhofstadt ervan langs geeft. Zelfs een klein kind begrijpt dat deze foute politici maar één ding willen: Brussel tot de super hoofdstad van geheel Europa maken. Met honderdduizenden veel te veel geld verdienende ambtenaren. Die het geld dagelijks moeten laten rollen in de lokale hotels, restaurants en de vermakelijksindustrie. En die, en passant, ook hun Noorderburen maar al te graag kapot willen maken. Ik zal de dag prijzen dat enerzijds deze notoire politici last krijgen van geheugenverlies. En als gevolg hiervan vergeten wakker te worden. En anderzijds dat er na het UK nog meer landen ‘au revoir’ gaan zeggen tegen de miskraam die luistert naar de naam EU.

 5. Rechtsaf

  Wereld gast, die zet de elite even op hun plekje, en alle azijnrukkers (Ernst,Guus en co) moeten gewoon even lekker opzouten hier.

  #islamloverspursang

  1. Guus Geluk

   DFTT.

   #provocateur

  2. palko

   @Rechtsaf, ik heb de uiterst vermakelijke en waarheidsgetrouwe woorden van Nigel Farage al zeker vijf maal afgespeeld. En kan er nog steeds niet genoeg van krijgen. Kortom: Smullen geblazen. We zullen Farage missen. Hopenlijk geeft hij ook foute bewindslieden als Frans Timmermans en Jean Kloot Juncker nog een niet mis te verstane oorwassing voordat hij afscheid neemt.

 6. Duckday

  Wat heeft de EU en Euro nu bijgedragen aan welvaart voorspoed werkgelegenheid voor de NORMALE man vrouw in Nederland wat zijn deze mensen er nu beter van geworden van dit HOOGMOED en Waanzin project dat bezig is aan een 3e wereld oorlog
  Farage heeft gewoon gelijk en is een held

 7. DolleDries

  De wijze woorden van P.F.

  De monetaire unie wordt het volk gepresenteerd als een noodzakelijk en vooral voldongen feit. Niet alleen door toonaangevende politici, ondernemers en vakbondsvertegenwoordigers, maar ook door de vrije pers. Als er weer de een of andere top is geweest van regeringsleiders van de Europese Unie (EU), dan geworden ons de besluiten via het tv-journaal. Die besluiten zijn zelden democratisch gelegitimeerd. Zo gaat dat nu eenmaal, er moeten compromissen worden gesloten en dan kunnen regeringen hun handen niet laten binden door hun parlementen. Het gevolg van deze ondoorzichtige manier van besluitvorming is dat de nationale democratieën gaandeweg worden uitgehold.”

  “In Europa hebben wij echter als volk niets in te brengen. Dat ligt niet alleen aan de grootte van Nederland, maar ook van het feit dat ze in Europa niet van democratie houden. (…) feitelijk wordt deze meritocratisch-bureaucratische kliek door niemand gecontroleerd, en dat vindt deze elite ook wel zo prettig. Het Europees Parlement is nog steeds een fopspeen.”

 8. Bloem

  België is wel degelijk een kunstmatig land gecreëerd door Inspanningen van Frankrijk, Engeland en Duitsland. Eigenlijk hoorde het gebied destijds gewoon bij de Nederlanden. Echter de andere grootmachten in Europa (dezelfde die nu een federaal Europa voorstaan) vonden het nodig om het af te splitsen. Er is uiteindelijk zelfs koehandel geweest om wie koning zou worden. Uiteindelijk is er gekozen voor een inteelt vazal die familiebanden had met de keizer en koningen van de 3 landen.
  Kunstmatiger dan dat wordt het echt niet.

 9. Frits Jansen

  Of België wel een land is kan me weinig schelen, maar het argument dat er geen Europese ‘demos’ (Grieks voor volk) zou zijn is hardnekkig – en misleidend.

  Er zijn wel eens proefjes gedaan door mensen te vragen “voelt u zich Europeaan”. De geringe score (vooral onder laagopgeleiden) zou als bewijs gelden dat de EU niet levensvatbaar is.

  Dat is kwaadaardige onzin. Het openbaar bestuur is op verschillende niveaus georganiseerd niet omdat men dat zo “voelt”, maar omdat dat praktisch is, en omdat er soms toch wat gecoördineerd moet worden.

  Ik woon als Nederlander in een Hollandse slaapstad waar ik hoegenaamd geen affiniteit mee heb, al was het maar omdat mijn geboortestad maar 15 km weg is, en er ook andere interessante steden in de buurt liggen. Heb ik wat met Holland? Dat valt wel mee. Als geboren Hagenaar heb ik niets met Rotterdam. Amsterdam gaat nog wel want daar woonde een van mijn grootmoeders.

  Vermoedelijk voelt men zich politiek een Nederlander omdat de media bijna uitsluitend berichten over Nederlandse politiek, op het schandalige af. Van het Europees Parlement hoor je alleen iets als zo’n Farage zich weer eens misdragen heeft, of een andere clown de aandacht trekt. Als je serieus een onderwerp van Europese politiek wilt volgen moet je in databases duiken op internet. Alsof je Kamerstukken moet lezen om Nederlandse politiek te volgen.

  Gek genoeg geldt voor gemeenten praktisch hetzelfde als voor de EU: afgezien van de grootste steden komt gemeentelijke politiek nauwelijks in het nieuws. Toch woon ik in een stad met 125.000 inwoners waar de politiek nog een hoop te vertellen heeft.

  Kortom: een Europees gevoel zou snel ontstaan als de media zich beter van hun taak kwijten, maar het is geen vereiste om Europese politiek strak te coördineren. Want als de politiek dat niet doet doet het bedrijfsleven dat wel, en zijn we willoos overgeleverd aan multinationals die handenwringend de landen tegen elkaar uitspelen.

  In de jaren ’20 van e vorige eeuw voerde elk land zijn eigen economische politiek, laten we aannemen met de beste bedoelingen, maar door gebrek aan coördinatie werkten de landen elkaar toen feitelijk vaak tegen. Doodzonde.

  Maar ja, als kleingeestige zuurpruimen de spruitjesgeur omarmen kan dat tot schrijnende armoede leiden. En erger.

  1. Original NL

   ..frits frits…..Maar ja, als kleingeestige zuurpruimen de spruitjesgeur omarmen kan dat tot schrijnende armoede leiden. En erger…..
   En als kritiekloze kleingeestige trollen zoals you de ondemocratische EU omarmen leid dit zeker tot een verdere verlaging van de levensstandaard.!

   1. Original NL

    De megalomane eu moet zo snel mogelijk ontmanteld worden.
    Deze geldverslindende kolos voorgezeten door wereldleiders als juncker (van de economische grootmacht luxemburg) en verhofstad (van de wereldmacht belgie) is zijn doel ver voorbijgeschoten.
    Gewoon weer terug naar de eeg en handelsverdragen afsluiten met de europese buurlanden zoals de britten dit ondanks gigantische tegenwerking van bovengenoemde personen trachten te doen.

    1. Original NL

     En….dat Farage de belgen op de hak neemt is natuurlijk briljant
     De politieke leiders van een landje dat niet in staat is één natie te vormen (walen,vlamingen) denken wel een eendrachtig europa te creëren???
     Laat ze eerst maar eens proberen hun eigen inwoners op één lijn te krijgen.(wat ze niet gaat lukken).

   2. Frits Jansen

    En onruststokers als jij kunnen we ook missen als kiespijn.
    De EU wordt dubbel democratisch gecontroleerd 1) door de Raad van Regeringsleiders – die zich stuk voor stuk in hun nationale parlementen moeten verantwoorden 2) via het Europees Parlement.
    Als Parlementariërs niet controleren maar beledigen werkt dit systeem niet.
    Ik vrees dat de mensen die blij zijn dat de Engelsen opritten uit de EU akelig gelijk hebben.

   3. Frits Jansen

    Dr EU is zo democratisch als wat, want wordt zowel door het Europees Parlement als door de Europese Raad van Regeringsleiders gecontroleerd.

    Alleen heeft het Europees Parlement een communicatieprobleem met de kiezers, mede door bijna een boycot van de media, en verzuimen nationale politici de regeringsleiders te vragen verantwoording af te leggen, bijv. wat Rutte bekokstooft in Brussel.

    1. nogmaals

     De EU is zo democratisch als wat; maar in Brusselse achterkamertjes wordt door figuren als Rutte van alles bekokstoofd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.