Lakse gemeente Amsterdam wist van radicalisering antisemitische restaurantsloper, maar deed lekker niets

Zoals dat gaat in praatfabriek Nederland: we drinken thee totdat we een ons wegen, maar het daadwerkelijke aanpakken van geradicaliseerde gekken stellen we uit. We hopen dat het gewoon wel meevalt. Zo is het dus ook gegaan met één van de jodenhatende vernielers van restaurant HaCarmel in Amsterdam, blijkt nu.

Als je je meldt bij de autoriteiten met een belangrijke waarschuwing moet je het eerst over atoomwapens hebben eerdat je serieus wordt genomen, zo lijkt het wel. Want alle andere berichten worden terzijde geschoven onder de smoes ‘dit is niet ernstig’ genoeg. Zoals ook een heads-up over de antisemitische Syriër die ruiten heeft ingekegeld bij het Joodse horeca-etablissment HaCarmel in Amsterdam. Nog vóór de daad werd de gemeente gewezen op het gevaar van dit heerschap. Maar gebeurde daariets mee?

Haha. Nee. Dit is Nederland. Dus natuurlijk niet:

“De gemeente Amsterdam is een paar weken voordat een 29-jarige man het Joods restaurant HaCarmel aanviel gewaarschuwd dat hij radicaliseerde. De gemeente nam de man echter niet op in haar aanpak voor geradicaliseerde moslims. De gemeente heeft een verkeerde inschatting gemaakt, melden bronnen aan NRC.”

Fijn toch, dat we in een land wonen dat altijd zo kordaat omgaat met meldingen van extremisme en dreigend geweld. Veiligheid en het tegengaan van gevaarlijk radicalisme; dát is Nederland. En dat al die waarden juist in Amsterdam, onze prachtige hoofdstad, ook op de meest krachtige manier worden uitgedragen. Heerlijk!

Oh wacht. Dat was gewoon een dagdroom. In werkelijkheid heeft de zachtgekooktje eitjescultuur Nederland – en Amsterdam in het bijzonder – weten te reduceren tot republiek van de slappe vaatdoeken. Eentje waarvan geradicaliseerde gekken gebruik kunnen maken, en waarin Joodse ondernemers het onderspit delven. Triest, maar waar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. palko

  En als er, ondanks waarschuwingen, echt wat gebeurt dan roepen we in koor, met psychomalloot ‘Ernst’ voorop, dat de dader verward is. En dat het misdrijf niets van doen heeft met antisemitisme of Jodenhaat. Dat is Nederland ten voeten uit.

  1. Ernst Quispel

   “psychomalloot”

   Voor taalvernieuwers is er op DDS veel te genieten.

   🙂

   1. Rechtsaf

    @Palko “antisemitische islamitische psychomalloot Ernst” of “Ernst de antisemitische islamitische psychomalloot” dan is het in de goede context..

 2. Two Ravens Black Kettle

  A’dam is één groot Gesticht.
  Met aan het hoofd de patiënt die uit de isoleercel is ontsnapt.
  Ik denk dat A’dam de meest monotone, grijze gemeente van Nederland is.
  Een gemeente waar iedereen exact hetzelfde moet denken.
  Niemand uit de pas durft te lopen.
  Virtue signalling als eerste levensmotto

  De meeste echte A’dammers zijn inmiddels verdreven.
  Net zoals de meeste vrijzinnige en oorspronkelijke denkers
  Het ergerlijke is dat alle wereldsteden op hetzelfde beginnen te lijken.
  Dezelfde amorfe massa die allemaal hetzelfde denken.
  Een mix van snowflakesstudenten, de moreel voortreffelijken (sic) die letterlijk geen enkele vaardigheid behalve virtue signalling en luchtbakken onder de knie hebben en de door hun geïmporteerde onderdanen die hun was doen, op het kroost passen, de pandjes onderhouden, huis poetsen of hun onderbetaalde keukens verbouwen.
  Ondertussen verdwijnen de echte A’dammers en de eerste (wel grotendeels geintegreerde) migrantengroepen en worden wijken no go areas.

  Uiteindelijk zullen alle steden van West-Europa eruit gaan zien als Malmö.

  Een grote muur rondom A’dam (de stadsrepubliek van de heksenjager Ollongren) zou NL nog kunnen redden ofschoon ik vermoed dat het rot toch te diep zit.

 3. Vit

  Vroegah moest ik vaak in Amsterdam wezen voor mijn werk, toen dacht ik al hier wil je niet dood gevonden worden wat een kutstad.

 4. Ernst Quispel

  Wat er precies lekker is aan het beleid van de Gemeente blijft onduidelijk.

  1. Bloem

   Wij weten dat het uw voorkeur heeft een zo antisemitisch mogelijk beleid te voeren.

 5. Ritter

  Duitse rechtsstaat kraakt onder geweld asielzoekers

  Politie delft bijna onderspit tegen Afrikaanse asielzoekers

  https://opiniez.com/2018/05/08/duitse-rechtsstaat-kraakt-onder-geweld-asielzoekers/lettie-verburg/

  1. palko

   @Ritter, hoewel Off Topic, er is maar één, echte oplossing die werkt. Geen enkele asielzoeker uit Afrika en Azië meer toelaten in welk Europees land dan ook. Dan hoef ze je ook niet op te vangen en uit te zetten. Asielzoekers dienen in de tegenwoordige tijd gewoon asiel aan te vragen in de eigen regio. Simpel? Ja! Moeilijk? Nee! De baantjesjagers en zakkenvullers bij de UNHCR zullen het daar niet mee eens zijn. En de BV Vluchtelingenwerk Nederland evenmin. Dan had je als organisatie maar niet in de voltooid verleden tijd moeten blijven steken. Kortom: Eigen schuld, dikke bult.

 6. Justus Maximus

  Dat deze moslimterrorist binnen een dag weer vrij kwam, nadat hij totaal hysterisch inbrak in een restaurant en op zoek was naar een Jood om hem te mollen, is natuurlijk totaal onacceptabel. Zeker met de wetenschap dat een andere tokkieterrorist een flesje brandende vloeistof gooide naar een moskee maar niet verder kwam dan het gras, 4 jaar kreeg.

  Zeer zorgelijk die constante, altijd voor moslims in het voordeel, dubbele maat.

 7. Seneca

  toen ik het filmpje zag waarop deze lamlul te keer ging en het feit dat er politie bijstond, maakte dat ik een tijdreis maakte naar Duitsland in 1933. ook daar ging men Joden en hun bezittingen te lijf en ook daar stond de politie bij en deed evenmin niets. wat een fijn kutland is NL geworden zeer zeker met het tuig dat dit forum vervuilt zoals EQ, EUkok, GG, Heinz, Fritz Jansen (toch wel toevallig dat beide namen op een z eindigen, doet mij denken aan die ‘goede oude tijd’ van 1933-1945).

 8. Rechtsaf

  Niet alleen de gemeentes zijn laks, dit hele land is laks als het om radicalisering gaat en “ze” kijken ook vooral weg natuurlijk

 9. meanstreak2099

  sorry dat ik dit zeg maar als hij ook in de deradicalisatie proces in amsterdam terecht was gekomen was deze man nog beter af geweest na alle fraudes daarmee in amsterdam

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.