Lol! Wanhopige Peter R. de Vries moet mensen geld toegeven om in het publiek van z’n tv-show te zitten

Het vullen van de vakken voor klapvee blijkt bepaald geen sinecure voor een doodsaai en slechtbekeken programma zoals De Raadkamer van Peter R. de Vries. Om de bankjes ook maar enigszins gevuld te houden moet de paniekerige programmaleiding mensen zelfs betalen om naar de saaie law & order-talkshow te kijken.

Voor populaire tv-programma’s is het een manier om een leuk zakcentje bij te verdienen: mensen die in het publiek willen zitten. Programma’s als Jinek, Pauw en De wereld draait door kunnen er een aardige boterham mee beleggen.

Maar hoe anders is het voor het zieltogende talkshowtje van Peter R. de Vries – De raadkamer. Zelfs als de besnorde Wildershater zijn publiek geld toegeeft, dan nog willen ze niet komen. Eén aflevering van het oersaaie programma bijwonen levert je €20 op, zo onthult de producent van het programma. Panisch probeert men nog wat mensen te lokken via lichtelijk gestresste Facebook-advertenties: “BETAALD PUBLIEK GEZOCHT ‘DE RAADKAMER,” zo lezen we met koeienletters boven het bericht van STENT Casting.

Het blijkt nog niet zo eenvoudig om die twee tientjes te verdienen, want met een beetje pech ben je dat geld ook weer kwijt aan vervoerskosten, want Peter R. de Vries trekt daar dan weer niet zijn portemonnee voor. Ook een parkeerplek op het Mediapark in Hilversum blijkt geen gratis affaire te zijn: ook daar moet je voor dokken, en ook de schade die je daarmee lijdt zal de boezemvriend van Cor van ’t Hout niet aan je overmaken.

Het doek zal dus binnenkort wel vallen voor Peter R. de Vries en zijn talkshow De raadkamer. Het programma is echt op sterven na dood: de kijkcijfers zijn verre van wat ze zouden moeten zijn om het programma rendabel te houden, en nu blijkt de afgezwaaide misdaadjournalist ook al niet eens in staat om de publieke tribune van nota bene zijn eigen show te kunnen vullen. De tv-wereld is in zo’n geval gewoon keihard: opdoeken die hap!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Guus Geluk

  Jammer dat De Vries een talkshow is gestart. Hij lijkt er gewoon niet voor gemaakt. Peter de Vries moet doen waar hij goed in is: verslag doen van de misdaad.

  1. Control

   ‘Peter de Vries’

   🙂

  2. Rosasolis

   @Guus Geluk. Wie kijkt naar de domme talkshows? Als je een goede dagelijkse krant heeft, zoals Trouw, krijg je voldoende nieuws. En bij Trouw kan je altijd reageren. En je brief wordt altijd gepubliceerd in de krant als reactie op artikelen en rapporten.
   Wellicht is P. de Vries op een leeftijd is dat hij moet denken dat hij niets meer kan doet voor de TV verslaafden.

 2. Beukman

  Tim tamt:
  “de saaie law & order-talkshow”

  Hmm. Heb het programma toevallig een keer bekeken, en was aangenaam verrast. Zowaar een misdaadprogramma met inhoud! De Vries stelde goede vragen en de discussies waren interessant. Dat zal voor sommigen wel “saai” zijn ja.

  Hier op DDS beschouwt men vrijwel alles met inhoud als een onderdeel van een cultuurmarxistisch complot. Ik hou het erop dat een programma als De Raadskamer niet thuishoort op een platte commerciële omroep als SBS6, maar bij een publieke omroep, waar inhoud nog geen vies woord is.

  1. Tguard

   Ik denk dat je gelijk hebt. Er moet geld bij dus geschikt voor de niet commerciële omroep.

   1. Control

    Vijf jaar geleden, op de kop af, heb ik iets gezien van P.R de Vries. Sindsdien niet veel gemist.

  2. Hurdy

   Dat het misschien wat saai is heb ik niet zo’n moeite mee als de inhoud goed is. Waar ik moeite mee heb is Peter R de Vries. Als iemand anders dit programma zou presenteren, dan zou ik eerder geneigd zijn om eens te gaan kijken.

 3. denk eens na

  Geld toe ,inclusief teiltje of kots zak.

 4. Rosasolis

  Televisie is in het algemeen snel achteruit gegaan. Niet alleen met Peter R. de Vries.
  Hebben wij echt een TV presentator nodig om een echtgenoot(e) voor een boer te vinden? Zeer interessant is de BBC natuur series van David Attenborough die regelmatig op TV 2 te zien zijn…Maar je kunt DVDs van de hele series ook online bestellen.
  Radio krijgt steeds meer belangstelling. Ons klassiek muziek zender Radio 4 heeft enkele weken geleden een heel grote super-moderne studio gekregen, met ruimte voor vele gratis activiteiten voor het publiek. Eerst moest de omroepers aan al de nieuwe radio knopen
  knopen wennen, en soms ging het fout. Maar nu draait het uitstekend. Zodat gedurende dit hele week kan iedereen gratis komen kijken naar dit prachtig nieuwe studio. Ensembles en solisten treden ieder dag op, terwijl de publiek kan rond lopen en kijken hoe radio 4 nu een van de beste studios in de wereld is geworden…Vaak zullen de omroepen gratis concerten organiseren, (met gratis ontbijt s’morgens) want behalve de super techniek, is er veel ruimte voor live concerten met publiek, die gelijktijdig worden uitgezonden. Gratis concerten met getalenteerde ensembles, koren, en solisten lijkt me veel leuker dan in slaap te vallen bij een typische saaie TV avond.

 5. Ni28

  Alle vriendjes moeten van eigen programma voorzien zijn, kwaliteit speelt geen rol.

  1. Ni28

   De Vries moet doen waar hij goed voor is, zich mengen tussen de misdadigers.

   1. denk eens na

    Waar de vries goed in is , is justitie dekken als praatpaal in de msm.

 6. Pescador

  Stom programma wat een normaal mens niks wijzer maakt, dus stoppen maar en ophouden met die graai cultuur. Ga gewoon je werk doen tegen een normaal loon, ook die andere stomme praat programma´s stoppen die presentatoren krijgen goud geld voor stom geluul dit is wel allemaal belasting geld wat verknoeid wordt

 7. wheelboy

  Wat Die eikel van een de vries moet doen is verdwijnen en nooit meer van zich laten horen . Als er een een stuk tuig is is het die gast wel . En een air joh de gierton heeft nog minder air als die eikel van een de vries

 8. Frits Jansen

  Het is niets bijzonders dat er voor “klapvee” betaald wordt, al jaren.
  Een enkel fokprogramma kan geld vragen DWDD), menig programma kun je voor iets bij zijn, en soms krijg je dus geld toe.
  Het punt is dat er van zo’n programma een televisie uitzending wordt gemaakt en dan zie je het vaak beter dan in het echt

  1. Stanly2000

   Fritsje het is heel duidelijk allemaal. Hoogopgeleid?

 9. Hurdy

  Voor mij zou die €20 prima zijn. Ik woon nu ook weer niet zover van het Media Park en een busritje van/naar het park is goedkoop, dus ik maak er dan nog steeds ‘winst’ op. Maar zelfs voor 1 miljard zou ik nog niet in het publiek van die egotripper willen zitten.

 10. Ries

  Over het programma wil ik niet oordelen, omdat ik het nooit gezien heb. Mijn mening over De Vries laat ik maar achterwege, wegens het lage peil daarvan. Het probleem is vooral het fenomeen televisie. Dit medium is achterhaald, althans op de manier zoals het thans nog steeds krampachtig wordt uitgevoerd. De programma’s moeten steeds sneller en moeten eigenlijk al scoren nog voor ze uitgezonden zijn. En van alle zenders die er zijn, is het aanbod steeds meer van hetzelfde. De zendgemachtigden en de commercielen kunnen het tij nog keren als ze zich gaan specialiseren in een keuzeaanbod. Dus niet meer ‘van dan tot dan komt dat en dat’, maa een mediatheek waaruit de belangstellende kan plukken wat hij/zij wil. Voorbeeld: Ik wil nieuws over Zwitserland consumeren. Kies voor Zwitserland – docu – nieuws – weer, o.i.d. Ik wil een film zien. Kies voor Film – Thriller – Nicholson… Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.