NPO huilt tranen met tuiten: boehoe, AZC vertrekt uit Groningen en dat is helemaal “verschrikkelijk”

Vandaag bij EenVandaag op NPO 1: een in memoriam voor het asielzoekerscentrum in Musselkanaal. Het COA trekt de lokatie namelijk terug, en dus moet er uitgebreid gerouwd worden op de nationale televisie. Onder meer door (louter pro-azc) omwonenden luidkeels het vertrek te laten beklagen.

Het is waar: de vluchtelingencrisis uit 2015 en 2016 is grotendeels gaan liggen. De meeste asielzoekers die destijds ons land binnenkwamen zijn ofwel weer in het land van herkomst, ofwel hebben een verblijfsvergunning gekregen en wonen nu gewoon in appartementjes en rijtjeshuizen. Derhalve is de vraag naar asielzoekerscentra behoorlijk gedaald, en gaat het COA enkele lokaties van de hand doen. Eén van de plekken die op de nominatielijst staat voor sluiting, is het azc in Musselkanaal. Opmerkelijk, want dat azc zit er al sinds 1993 – dus al ruim voor het uitbreken van de vluchtelingencrisis.

NPO-programma EenVandaag speelde daar vanavond op in, door een tranentrekkende documentaire te maken over het sluitende azc. Aan het woord komen enkele buurtbewoners, en die zijn allemaal zonder uitzondering positief over het azc. Vinden het stom dat de deuren binnenkort dicht gaan. Snotter. Traan. Zakdoek. Zacht geween.

Zou het? Zou het echt zo zijn dat heel Musselkanaal collectief vóór het azc is, en niemand ergens wel opgelucht dat het verdwijnt. Eén blik op de verkiezingsuitslagen van afgelopen jaar zou eigenlijk al voldoende moeten zijn. In Stadskanaal, waar Musselkanaal toe behoort, stemde bij de Kamerverkiezingen 16,1% op de PVV. Nog eens 1,8% ging voor het Forum voor Democratie. In alle omringende Groningse gemeenten werd de PVV zelfs de grootste partij.

Is iedereen in Musselkanaal dus spontaan in de rouwstemming geraakt vanwege de aanstaande opheffing van het plaatselijke azc? Nee, natuurlijk niet. Zoiets kan alleen in de twilight zone-achtige schijnwerkelijkheid van de publieke omroep.

Dus voor alle Musselkanalers die het azc willen behouden heb ik een plan: het asielzoekerscentrum mag openblijven, en een tranentrekkende reportage maken over de sluiting van de NPO. Ik zeg doen, want iedereen wint. Dus, hebben we een deal?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Slechte dag voor de NPO
  5 Isis commandanten opgepakt
  Potentiële vrede met Noord-Korea
  Steun zwarte bevolking voor Trump verdubbeld
  En nu verdwijnt er ook nog eens een AZC met gelukszoekers.

  Dat wordt weer veel goedkope wodka zuipen en coke gebruiken bij de medewerkers van de inteelt-NPO.

  1. denk eens na

   Het ergste vinden ze dat ze het Novib uitje moeten missen

 2. denk eens na

  De npo heeft weer een stel seniele imbecielen voor hun camera kunnen krijgen

  1. denk eens na

   Het zal mij niet verbazen als deze boertjes er gare bij spinnen als het schorem mag blijven

  2. Paaldanseres

   Zouden die senielen door de npo, deuggeld toegestopt krijgen voor de juiste uitkomst en het mee bléren met de npo gladiolen? Lijkt er wel op.

 3. sjun

  Het was voor de Groningers al erg genoeg dat ze door de NAM genomen werden. Verstandig dat het COA hen nu niet verder lastig valt met door anderen geparkeerde problemen en daarbij meekomende sociale, juridische, curatieve, psychologische en economische kosten.

 4. Babaji538

  Kinderen te Rotterdam hebben
  een prachtig leven, dankzij onze beschermvrouwe,
  die overspannenheid uitstraalt.
  Kinderen in Palistina eensgelijks.
  Thierry Baudet krijgt de wind van achter
  en de zij, maar mensen die in het werkelijk leven
  anderen wegjagen, doen dat ook via
  de verantwoordelijke nieuwskanalen.
  De rechterlijke macht, de religieuze instellingen,
  de gemeenteraden en politie zijn geslaagd.
  Proficiat.
  Alles maar wegdrukken en weggooien
  vanuit verslaafd gedrag.

  Ik ben blij, dat ik weet, waarvoor en door wie
  ik mijn boodschap en visie zal brengen.

  Petra Hermans

 5. Control

  Groningers in Ter Apel denken daar heel anders over..

 6. Bes Tolen

  De massa immigratie betekent bedrog en verraad van de Nederlandse bevolking.
  Er spelen klaarblijkelijk grote belangen om landen te destabiliseren en dat door grote migratiestromen waaronder van asielzoekers op gang te brengen. We hoeven alleen maar de regering Obama en de naam Hillary Clinton te noemen als het het op gang brengen betreft. Wat moet er gedestabiliseerd worden? Blijkbaar zowel landen waar asielzoekers en andere migranten massaal vandaan komen als de landen waar ze worden opgevangen.
  Waarom werken zoveel regeringen daaraan mee? Zo massaal, zo ongecontroleerd dat toestaan en zo eenzijdig, de eigen bevolking misleidend tot onderdrukkend toe.
  Er zijn veel asielzoekers uit landen waarvan wordt aangenomen dat er oorlog is.
  Dat is soms helemaal niet het geval en vaak maar in een beperkt deel van het land of er is al eeuwenlang een toestand waar bevolkingsgroepen perk en paal aan elkaar stellen en dat al te vaak met geweld.
  De gevallen van zware persoonlijke bedreiging zijn er meestal niet eens.
  Allerlei organisaties en lieden houden zich met het onderwerp bezig en dat veelal voor eigen bestwil. Om zichzelf een goed christenmens te vinden of er aan te verdienen, gemakkelijk te bereiken doelen. Dat doet zich ook op plaatselijk niveau in Nederland voor. Musselkanaal is zo’n plaats waar nogal wat van dit soort autochtone mensen wonen. Het staat bekend om het verbergen van illegalen. Daarvan is de autoriteiten bekend maar er gebeurt van die kant verder niets. Vooral in gezinnen bestaande uit oudere echtparen zijn dan ex asielzoekers of andersoortige illegalen ingekwartierd. Daar staan weer organisaties achter. Dergelijke toestanden zijn er in Nederland al lang in overvloed. Er is niet één regering geweest die daar een einde aan maakte. In tegendeel dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.