NRC-stukjesbakker Robert Vuijsje slaat volkomen door: ‘Geen geschreeuw op 4 mei willen = extreem-rechts!’

Ja, dat lees je goed. Het ann0 2018 extreem-rechts om de doden te gaan herdenken die vallen als gevolg van een extreem-rechts regime dat in de jaren ’40 Europa plunderde, kapotschoot en het concentratiekamp injoeg. Tenminste, als we de NRC-schrijver Robert Vuijsje mogen geloven.

robertvuijsje-zwartepiet

Ja hoor, we hebben in Nederland de volgende identiteitsdiscussie te pakken waarbij we allemaal in politieke kampen gedreven worden. Althans, als de leiden achter De Grauwe Eeuw en Geen 4 mei voor mij hun zin krijgen. En, kennelijk, ook de schrijver Robert Vuijsje die vandaag op zijn Facebook-pagina uitpakt over de jaarlijkse Dodenherdenking.

Volgens Vuijsje is het namelijk een extreem-rechts fenomeen geworden dat je vindt dat 4 mei gewoon in ere moet worden gehouden. Geschreeuw van enkele links-activistische onverlaten tijdens de twee minuten stilte niet willen tolereren? Pech gehad, dan ben je of je het nu wil of niet met één pennenstreek ineens gecategoriseerd als aanhanger van Himmler en Mussolini. Vuijsje:

“Voor NRC schreef ik over een curieuze omkering: (extreem)rechts zijn de meest fanatieke verdedigers geworden van 4 mei, in de veronderstelling dat het een vaderlandse traditie is die ze wordt ontnomen. En linkse antiracisten maken bezwaar tegen een herdenking van de grootste racistische moordpartij uit de Nederlandse geschiedenis.”

Laten we even wel wezen. Degenen die 4 mei om zeep willen helpen, zijn alleen de radicaalste van de allerradicaalste extreem-linkse actievoerders. Je hebt het dan over een clubje van nog geen twintig man. Het is echt heel summier, die ‘linkse antiracisten’ die van de Dodenherdenking af willen vanwege de VOC en slavernij.

En degenen die zich storen aan de aangekondigde verstoringen van 4 mei? Dat zal vermoedelijk meer dan 90% van de Nederlandse bevolking zijn. Hun motivaties hebben niets te maken met ‘vaderlandse tradities’, maar het eren van degenen die sneuvelden voor de vrijheid.

Robert Vuijsje gaat hier dus véél te kort door de bocht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. oeioeivogel

  Is er geen redactie bij het NRC wat controleert wat er zoal geschreven word in die krant? Wat een onzin. Dat er schijnbaar nog mensen zijn die een abonnement betalen voor zulke bagger. Ongelooflijk!!!

  1. B. Pascal

   Het is algemeen bekend dat Hilter niet een extreem-rechts regime voordroeg, maar een extreem-links regime. Niet alleen gezien de vergaande inbreuk op de medisch ethische kwesties; maar ook het duurzame ecologische gedachtegoed van Nazi Duitsland heeft nog steeds basis bij de Groenen en Linksen.

   Bijna 70 jaar lang heeft Dachau’s bio-boerderij van Himmler zich aan het gezichtsveld van de Holocaust-herdenkingscultuur onttrokken. Tot voor enkele jaren was deze onzichtbaar, overwoekerd door struikgewas. De wetenschap interesseerde zich nauwelijks voor de voormalige kruidentuin bij het concentratiekamp Dachau. Sinds de stad het struikgewas liet weghalen, is de plantage weer te zien. De SS liet daar volgens de biologisch-dynamische methode ongeveer duizend soorten kruiden telen.
   Dat de Groenen en Linksen en hun ideologie angstwekkende parallellen vertonen met de nazi´s – dat denk niet alleen ik. Ze haten de vrijheid net zoals destijds de NSDAP. Ecodictatuur, ecofascisme – zulke begrippen komen niet zomaar ergens vandaan.

   Het niet vreemd wanneer Links niet meer 2 minuten stil wil zijn, immers het zijn hun doden niet!

 2. 75

  Op welke planeet is deze man geboren?
  Wat een onbenul !!!!!!!

 3. Adriaan

  Citaat: “Robert Vuijsje gaat hier dus véél te kort door de bocht.” Te kort? Hij vliegt volledig úit de bocht. Deze man is rijp voor een serieus gesprek met een psychiater. Hij is de opper-onbenul van het hele leger journalisten. Die man begrijpt dus helemaal niets wat WOII heeft aangericht. Er leven nog steeds mensen die deze horror toestanden hebben meegemaakt. Vuijsje, alsjeblieft, zoek hulp. Nu kan het nog.

  1. Seneca

   @Adriaan
   Dit viel mij ook op dat Tim schrijft: ‘RV gaat hier dus véél te kort door de bocht’. Bedoelt Tim daarmee dat Vuijsje wel een punt heeft, Tim is het dus in principe met hem eens, maar dat te expliciet neerzet? Indien dit correct is – ik ben bang dat mijn veronderstelling juist is – dan schrijft Tim vanuit een extreem links gedachtegoed. Jammer, dat de hoofdredactie dit niet (wilt) zien.

 4. B. Pascal

  Het is algemeen bekend dat Hilter niet een extreem-rechts regime voordroeg, maar een extreem-links regime. Niet alleen gezien de vergaande inbreuk op de medisch ethische kwesties; maar ook het duurzame ecologische gedachtegoed van Nazi Duitsland heeft nog steeds basis bij de Groenen en Linksen.

  Bijna 70 jaar lang heeft Dachau’s bio-boerderij van Himmler zich aan het gezichtsveld van de Holocaust-herdenkingscultuur onttrokken. Tot voor enkele jaren was deze onzichtbaar, overwoekerd door struikgewas. De wetenschap interesseerde zich nauwelijks voor de voormalige kruidentuin bij het concentratiekamp Dachau. Sinds de stad het struikgewas liet weghalen, is de plantage weer te zien. De SS liet daar volgens de biologisch-dynamische methode ongeveer duizend soorten kruiden telen.
  Dat de Groenen en Linksen en hun ideologie angstwekkende parallellen vertonen met de nazi´s – dat denk niet alleen ik. Ze haten de vrijheid net zoals destijds de NSDAP. Ecodictatuur, ecofascisme – zulke begrippen komen niet zomaar ergens vandaan.

  Het niet vreemd wanneer Links niet meer 2 minuten stil wil zijn, immers het zijn hun doden niet!

 5. Ruud562

  Het is weer overduidelijk wat er voor gore bagger rondloopt in het journaille! En in stand wordt gehouden!

 6. Ernst Quispel

  Ik geloof dat het hier de stukjesbakker van DDS is die doorschiet. Vuijsje noemt de vier mei-herdenking niet extreemrechts maar hij signaleert een polarisering waarin extreem-rechts zich de herdenking toe-eigent.

  1. Ni28

   Nee, Quispel de stukjesbakker, iedereen mag(moet) meedoen maar links wil het niet. Niks toe-eigenen, kant-en-klare onzin.

  2. van Urk

   Nooit gedacht dat extreem-rechts dat gelinkt word met nationalisme en racisme zich ook bezig hield met eerbied aan de slachtoffers van o.a. de holocaust. Ik denk dat de heer Vuijsje teveel aan fantasie heeft dan de gemiddelde Nederlander.

 7. Bloem

  Het is ooit begonnen met Marokkaanse herrieschoppers die de kransen op de dam vernielden. Een mooi voorbeeld doet volgen. Extreem links dweept met de Islam

 8. Original NL

  De eerste de beste die op 4 mei om 20.00 uur zijn klep opentrekt zal ik hoogst persoonlijk 2 minuten lang op z’n bek timmeren.

  1. chicamo1

   Ik zou graag met je meedoen, als ik niet in Spanje woonde. Hier houd ik ook 2 minuten stilte.

 9. Ni28

  Onzin uit het linkse vuistje.

 10. Floris

  “NRC “journalist” Robert Vuijsje slaat volkomen door: ‘Geen geschreeuw op 4 mei willen = extreem-rechts!’ Bizar hoe het NRC in de afgelopen jaren is afgezakt tot linkse broddeljournalistiek. Na 30 jaar mijn abonnement maar opgezegd. Wie volgt? ”

  – Wybren van Haga (VVD)

  https://www.geenstijl.nl/5141845/vvd-tweede-kamerlid-zegt-abo-nrc-op/

 11. nienke

  Alweer heeft extreem rechts het gedaan, deze man heeft er geen laars verstand en roept maar wat.
  Extreem links zijn de geweld plegers altijd rotzooi trappen geen enkel respect, voor niemand.
  Dit zijn de duivels maar altijd anderen de schuld geven.

 12. Rechtsaf

  Ik zeg, gelijk peloton ME klaar zetten en zodra er ook maar iets gebeurd in de vorm van geschreeuw, zo hard erop kleunen dat de rest van Nederland en dan heb ik het met name over de arrogante jonge allochtonen generatie met een grote bek.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/bam-politie-arresteert-geen-4-voor-mij-meisje-vanwege-oproep-tot-moord-op-sinterklaas/ begrijpt dat we dit hier niet tolereren in Nederland…
  Dit soort kindertjes gelijk even tot de orde roepen en dan bedoel ik keihard, saampjes met de ouders..

 13. chicamo1

  Met het nieuwe extreem linkse bestuur in Amsterdam is het gewoon wachten op de Amsterdamse kristalnacht. Nu kan je al ongestraft de ruiten van een Joods restaurant ingooien en de vlag jatten. Totaal respectloos tuig, dat overal de slavernij bijsleept, alsof dat een Nederlandse uitvinding zou zijn.

  1. Linksch van Marx

   De man moet gewoon voorkomen hoor.
   Beetje op de feiten letten.

 14. denk eens na

  Robert vuisje diep in links aars.

 15. Linksch van Marx

  Even uw kennis opfrissen: we staan dus stil bij de Nederlandse doden tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. De meest logische optie, Indonesië haar vrijheid gunnen, wilden we niet.
  Dus hebben Nederlandse militairen daar naar schatting tussen de 45.000 en 100.000 doden op hun geweten.

  Kortom: Rogier Meijerink heeft hier welzeker een puntje

 16. Florissa

  Als je werkelijk niks kan,wordt je gewoon journalist of Boa ,daarna is er niks meer .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.