Onderzoeksjournalist onthult: Duitsland heeft honderdduizenden Syriërs ongecontroleerd verblijfsvergunning gegeven

Het is één grote puinhoop op het Duitse ministerie van migratie. Dat is de ontluisterende conclusie van vier maanden undercover onderzoek doen bij het Duitse ministerie van migratie. Asielaanvragne worden massaal goedgekeurd zonder er naar gekeken te hebben. Asielzoekers kunnen zich meer dan één keer registreren en radicale islamisten worden er niet tussen uitgepikt. Aldus journalist Abdullah Khan.

“Wir schaffen das” zei Angela Merkel met de nodige Duitse bravoure in 2015. Weet u het nog? Volgens de bondskanselier konden onze oosterburen makkelijk één miljoen immigranten uit het Midden-Oosten aan. Inmiddels is het drie jaar later en komt de pijnlijke waarheid boven tafel: nee, dan kan Duitsland helemaal niet makkelijk hebben.

De enorme toestroom aan migranten heeft het Duitse ministerie van migratie (BAMF) ongekend onder druk gezet, waardoor men zich genoodzaakt voelde om vrijwel alle asielaanvragen ongecontroleerd goed te keuren. Dat zeg ik niet, maar dat zegt undercoverjournalist Abdullah Khan van BILD. Hij werkte vier maanden bij de Duitse immigratiedienst, en kon z’n ogen niet geloven. Alles wat mis kon gaan, ging mis.

Onlangs legde hij het uit bij tv-zender ZDF. Sietske Bergsma tekende Khans verhaal op:

“Hij vertelt over hoe vingerafdrukken maar 4-6 weken bewaard blijven of helemaal niet afgenomen worden, waardoor ‘vluchtelingen’ zich meer dan eens kunnen aanmelden en geld incasseren. “Slechts 1 procent van de asielaanvragen wordt gecontroleerd,” aldus Khan.

Schokkend is de onthulling dat er in zijn tijd “135.000 Syriërs door een ‘versneld proces’ zijn geleid. Deze mensen zijn niet persoonlijk ondervraagd bij een BAMF-autoriteit, maar hebben via een vragenlijst dat naar hen was gestuurd de antwoorden aangevinkt, de vragenlijst teruggestuurd naar de BAMF en zijn onmiddellijk erkend als vluchteling.””

Khan vertelt over dagelijkse stroomstoringen die het hele systeem urenlang platlegden waardoor essentiële gegevens vaak niet gecheckt konden worden. Per aanvraag kraag Khan daarnaast slechts 25 minuten ter beschikking, en in die tijd kon hij nauwelijks aan waarheidsvinding doen. Zo registreerden Roemenen zich als door ISIS geterroriseerde yezidi’s, en namen werden vaak ter plekke verzonnen.

Het ergste van allemaal: door al die chaos, al het mismanagement en alle bureaucratie acht Khan het waarschijnlijk dat er ook ISIS-terroristen zijn meegereisd naar Duitsland. “De deur staat open voor iedereen,” aldus de smalende journalist.

Khan doet nu een beroep op de linkse partijen in het Duitse parlement om samen met de rechtsgeoriënteerde FDP en AfD onderzoek te doen naar al dat gestuntel van Merkel en de sociaal-democraten. Maar de klokkenluider verwacht echter niet dat dat zal gebeuren: de Groenen en de Socialisten hebben teveel moeite hun eigen pro-vluchtelingenideologie “opzij te zetten.” En zo rommelen ze in Duitsland gewoon verder…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Rechtsaf

  Maar dat weten we toch allemaal wel, dit zijn topjes van ijsbergen want regeringen malen niet om eigen burgers, waken niet over de veiligheid van eigen burgers, sterker nog, ze rechtvaardigen hun daden…

  1. B. Pascal

   Wir blaffen das! zegt de Islam!
   Allah is met ons! We blaffen ze allemaal af!

   Wanneer God ons overgeeft aan de Islam is dat niet te stoppen.
   Wij hebben het christendom vaarwel gezegd, daar komt wat voor in de plaats.

   Want de toorn van God wordt geopenbaard vanuit de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van de mensen, die de waarheid in bewust onderdrukken. Omdat wat van God gekend kan worden, hun bekend is. Maar ze ontkennen het bewust. Zij hebben de waarheid van God vervangen door de leugen, en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper. Een schepsel die sterflijk is. Daarom ook heeft God hen in de begeerten van hun hart overgegeven. Wat men zaaien wil, zal men oogsten. Hij geeft ze over in de hand van hun vijanden.

 2. Vraagtekentje

  De EU is een solide en rechtvaardig bolwerk, ……………….voor iedereen van buiten dan.

 3. Vraagtekentje

  Het paard van Troje was een miniatuurtje t.o.v. het heden. Ben benieuwd hoe lang we nog in onze “welvaartstaat” kunnen leven voordat we onder de Sharia vallen.

  1. Rechtsaf

   @VT nou die is al begonnen want Den-Haag gaat hier natuurlijk rekening mee houden want ja het zijn zulke zielige mensen en “we” zijn in Nederland zo tolerant bladiebladiebladieblaaaaa

 4. Ni28

  Waarom verbaast mij het niet? De EU als menselijke vuilnisbelt. Iedereen kan er in en niemand gaat er uit.

 5. Kees

  In Chemnitz was het afgelopen weekend weer raak, waar zo’n Syrische kansenparel een meisje van 15 verkrachtte..

  1. Rechtsaf

   @Kees sssssssssst niet te hard praten hoor

  2. Bloem

   Dhr. Quispel zal het wel weer goedpraten, die lult alles recht wat krom is en wat recht is krom. Het argument van Q is in voorkomende gevallen, dat ze er om vroeg, de Syriër getraumatiseerd was en het recht had op of erger nog wanneer het om een Joods meisje zou gaan is dat natuurlijk volgens hem helemaal een goede reden.
   In Europa zijn we volledig de weg kwijt, een minderheid van de EU-bevolking bestaat uit onmensen alla Q en maken de dienst uit.

 6. NoDoubt

  Bewust van bovenaf ingegeven en daarmee een goede controle onuitvoerbaar. Staat voor mismanagement en voor de nabestaanden een giga schadevergoeding voor de aanslagen, het bewust ontwrichten van de maatschappij en niet vergeten de kosten 1000 miljard die op de Duitse burger zal worden afgewenteld. Merkel afzetten wegens wanbeleid. Het beste haar paspoort afnemen. Zij heeft haar land verraden.

  1. Bloem

   Berechten, opsluiten en nooit meer vrijlaten. Dat geldt ook voor haar mededaders

 7. DolleDries

  De politieke elites van Europa plannen de historisch grootste volkenmoord in de geschiedenis, een genocide op hun eigen bevolking.
  Cicero over het verraad aan het volk en het vaderland:
  “Een natie kan zijn dwazen overleven – en zelfs haar meest ambitieuze burgers. Maar ze kan het verraad van binnenuit niet overleven. Een vijand voor de poorten is minder gevaarlijk, want hij is bekend en draagt voor iedereen zichtbaar zijn vlaggen.
  Maar de verrader beweegt zich vrij binnen de stadmuren, zijn achterbakse gefluister ruist door alle straatjes en wordt zelfs gehoord in de ruimtes van de regering. Want de verrader treedt niet als zodanig in verschijning: hij spreekt de vertrouwde taal, hij heeft een vertrouwd gezicht, hij maakt gebruik van vertrouwde argumenten en hij appelleert aan de gemeenheid, die diep verborgen in de harten van alle mensen rust.
  Hij werkt er naartoe dat de ziel een natie vervuilt. Hij gaat ´s nachts zijn gang – stiekem en anoniem – totdat de pijlers van de natie ondermijnd zijn. Hij infecteert de het publieke lichaam van de natie dusdanig, totdat deze zijn verdedigingskrachten is kwijtgeraakt. Wees niet zo bang voor de moordenaar, wees bang voor de verrader. Hij is de ware pest!”
  Marcus Tullius Cicero

 8. denk eens na

  nep nieuws, want vrouwe spaghetti van d66 die in het eu parlement zit zei dat er geen enkele IS strijder in de eu kon /kan komen.

 9. Two Ravens Black Kettle

  De Staat als terrorist

 10. denk eens na

  Het wordt tijd voor de Duitsers om in de kelder of op zolder op zoek te gaan naar het uniform van hun opa , aan trekken dat pakkie en korte metten met dat schorem

 11. Stanly2000

  Het ergste is nog, wij wisten het allang en zij (Brussel, Den Haag, Berlijn) wisten het allang. wij kunnen er weinig aan veranderen, zij wel maar deden het niet.

 12. Florissa

  En wat er nog na mag reizen aan “familie” daar hebben ze totaal geen notie van ,niemand die het weet ,een grote puinzooi ,Merkel maakt er een bende van ,intussen doet ze voor de buitenstaanders of ze alles weer onder controle heeft .De show must go on .

 13. Frits Jansen

  Die slimme Merkel heeft het opzettelijk uit de hand laten lopen want dan kan ze makkelijk op kritiek reageren met verbeteringen. Als ze het meteen Duits gründlich hadden aangepakt was er niets meer te verbeteren geweest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.