Palestijnse mafklapper Abbas vol op het complot-orgel: zegt dat Israël is opgericht door Hitler

Zoals ook zijn Israëlische tegenpool Benjamin Netanyahu gisteren een belangrijke speech hield, zo besloot ook de Palestijnse dictator Mahmoud Abbas zijn ‘land’ toe te spreken. Maar waar Netanyahu indruk maakte met de onthulling van een omvangrijke en indrukwekkende Mossad-operatie, daar besloot Abbas het te laten bij een “geschiedenisles” die in de praktijk vooral een aaneenschakeling van complottheorieën was.

De Palestijnse president Mahmou Abbas is gisteren weer eens op tv verschenen. Niet om zijn Israëlische ‘collega’ Netanyahu te steunen in zijn opzet om uit te leggen hoe Iran de kluit belazerd heeft, maar om – zoals hij het zelf noemde – een “geschiedenisles” te geven. In werkelijkheid was het helemaal geen onderwijs, maar gewoon één onbeschaamde stroom jodenhatende misinformatie. Met maar één doel: Israël beledigen en delegitimeren, en daarmee kwade Palestijnen opjutten om maar weer eens wat aanslagen te plegen.

Voor de Palestijnse televisie beweerde Abbas onder anderen dit:

“In a long and rambling at speech in Ramallah at a rare session of the Palestinian National Council, Abbas touched on a number of anti-Semitic conspiracy theories during what he called a “history lesson,” as he sought to prove the 3,000 year-old Jewish connection to the Land of Israel is false.

He went on to claim that the Holocaust was not the result of anti-Semitism but rather of the Jews “social behavior,  [charging] interest, and financial matters.”

Abbas claimed that Adolf Hitler, whose Nazi regime was response for the murder of 6,000,000 Jews in the Holocaust, facilitated the immigration of Jews to Israel by reaching a deal with the Anglo-Palestine Bank (today Bank Leumi) under which Jews who moved to the British Mandate of Palestine could transfer all their assets there through the bank.”

Dus: Abbas beweert dat het “sociale gedrag van Joden” heeft geleid tot de holocaust, waarmee hij dus zegt dat het hun eigen schuld is. Ook beweerde hij dat Adolf Hitler de oprichting van Israël min of meer zelf gefaciliteerd heeft door Joden hun bezittingen naar Israël te laten overdragen. In werkelijkheid was zijn regime natuurlijk verantwoordelijk voor de massamoord op 6 miljoen Joden, maar hé: die feiten komen Abbas niet zo goed uit.

Tenslotte kwam Abbas nog met wat schimmige boeken aanzetten om zogenaamd te bewijzen dat de huidige Europese joden helemaal niet zouden afstammen van de joden die ooit in het Heilige Land gewoond hebben, waarmee ze dus geen geloofwaardige aansprak op Israël kunnen maken.

Kortom: de Palestijnse president is een regelrechte idioot, een complotdenker en een haatzaaier. Maar dat wisten we allemaal natuurlijk al. De vraag is nu: wanneer wordt deze ultieme zot eindelijk een persona non grata in de internationale arena? Mensen van het lage allooi van Abbas horen vanuit hun rukbunkertjes artikeltjes te typen voor Xandernieuws, en niet de leiders van een volk van een paar miljoen mensen te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ni28

  Abbas heeft voor mij het niveau van de trollen op dit forum. Niet serieus te nemen figuur die nooit iets zal bereiken. Gelijk aan een gemiddelde trol dus en niet interessant.

 2. Vit

  Als de helft van ******nieuws waar is, dan is het nog erg Tim.

  1. Guus Geluk

   Terecht komt de naam van deze leugenachtige complotsite niet door de ballotage.

   1. Vit

    Maar het is wel balen als je een heel stuk voor de kat z’n viool hebt zitten typen, zelf copy past ik voordat ik iets plaats.

    1. Guus Geluk

     Vit,

     Copy-paste doe ik zelf ook.

  2. Pit

   @Vit: Ik denk dat er wel meer dan de helft van X a n d e r nieuws waar is.

   1. Vit

    Als zo’n site eenmaal een smet heeft komt deze er nooit meer vanaf, daarom kun je als GeenStijl (waar links gruwelijk de pest aan heeft) iets meld er zeker van zijn dat het waar is, fantasie verhalen kunnen zij zich niet veroorloven.

    1. Vit

     Hetzelfde als iemand continu bezijden de waarheid spreekt (je weet wel wie), dan wordt deze niet meer serieus genomen. Ik zeg zeg altijd maar zo, als je de waarheid spreekt hoef je ook niet zoveel te onthouden.

     1. Vit

      Ps, eenmaal ‘zeg’ was wel genoeg, sorry mijn fout.

   2. Ernst Quispel

    Een bron waarvan de helft van de berichten waar is wordt hier als betrouwbaar aangemerkt.

    🙂

   3. Vit

    Halve tamme WH aka Ernst leest als gebruikelijk weer eens niet goed.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Kijk! de baas van Sigrid Kaag spreekt.

  1. Pit

   TRBK: Inderdaad, Sigrid al-Qaq zal wel trots zijn.

   1. sjun

    Goed dat je even haar niet verbasterde achternaam noemt Pit. Dat iedereen even weet waarom er toch steeds weer Nederlands belastinggeld ter bestendiging van gewelddadige aanvallen op Israëlische burgers besteed wordt.

 4. Guus Geluk

  “Kortom: de Palestijnse president is een regelrechte idioot, een complotdenker en een haatzaaier. Maar dat wisten we allemaal natuurlijk al. De vraag is nu: wanneer wordt deze ultieme zot eindelijk een persona non grata in de internationale arena? Mensen van het lage allooi van Abbas horen vanuit hun rukbunkertjes artikeltjes te typen voor XXXXXXX, en niet de leiders van een volk van een paar miljoen mensen te zijn.”

  En zo is het. Complottheorie-trollen kunnen lekker op internet losgaan, maar moeten niet serieus genomen worden in de internationale gemeenschap.

  Zegt veel over de Palestijnen dat zij zo’n malloot als leider kiezen. Tja, elk volk krijgt de leider die het verdient, zullen we maar zeggen. In dat kader kunnen we stellen dat Nederland een intelligent volk is.

 5. Holland

  Hoofdtrol Ernst Quispel zal het met de woorden van Abbas van harte eens zijn: als fervent verdediger van de Palestijnen glijden Abbas’ woorden in Quispels aanbiddingshouding als zoete koek naar binnen.

 6. Ernst Quispel

  Er zijn redenen om aan de betrouwbaarheid van dit bericht te twijfelen.
  In de eerste plaats impliceert het mogelijke feit dat nazi-Duitsland de emigratie van Joden naar Palestina faciliteerde niet dat ze Israel hebben opgericht.
  In de tweede plaats is het een hearsay-bericht; Abbas wordt niet direct geciteerd en het betreft dus een interpretatie van zijn woorden. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat hij dit letterlijk zo heeft gezegd.
  In de derde plaats is The Times of Israel geen betrouwbaar nieuwsmedium, het is veeleer een opinieblog.

 7. Vit

  Ons aller halve tamme ziet over het hoofd dat de hele wereld heeft mee kunnen genieten van zijn speech.

 8. meijer61200

  Abbas, de vleesgeworden corruptie van de Palestijnse dwazen. Laten ze eerst dit soort infantielen eens opruimen. Uiteindelijk is het Palestijnse Volk het slachtoffer van dergelijk uitschot. Heeft Minister Kaag al gereageerd? Heeft haar echtgenoot uitgelegd wat ze moet zeggen? Vragen…vragen…Ik begrijp overigens niet dat de geestelijk minder validen onder ons, zoals Guus G. en Ernst Q dit continue menen te moeten etaleren, en deze op zich leuke site doorlopend vervuilen met hun merkwaardige braaksels. Is er geen moderator bij DDS? Iets met IP ban? Daar zou DDS erg veel mensen een plezier mee doen.

  1. EU kok

   Quote: Laten ze eerst dit soort infantielen eens opruimen.
   Quote: Ik begrijp overigens niet dat de geestelijk minder validen onder ons.
   .
   En hier valt vrijwel elke spreker stil.

  2. JanKlaasen

   IP van werkt niet sommige, wel eens van VPN gehoord?

 9. sjun

  Abbas gedraagt zich zoals zijn profeet. Gelukkig zit hij in het Midden-Oosten in plaats van in Nederland anders kost hij ons maar publiek budget. Oh wacht… dankzij D66 minister Sigrid Kaag kost hij ons toch geld.

 10. Pescador

  Inderdaad een mafklapper

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.