Pietenpester Erik van Muiswinkel wil psychiatrische hulp voor online voorstanders van Zwarte Piet

De voormalige Hoofdpiet – tegenwoordig fel tegenstander van Zwarte Piet – vindt dat er “volkspsychotherapeuten” moet komen voor mensen die op social media Zwarte Piet verdedigen. “Jammer dat zij niet bestaan,” mijmert Erik van Muiswinkel op Twitter.

muiswinkeltweet

Vannacht heeft Erik van Muiswinkel – ooit cabaretier maar nu zijn carrière in het slop zit is hij meer een linkse ideeëngorgelaar geworden – weer eens een nieuw hersenspinsel met de wereld gedeeld. Op Twitter reageerde de resident VARA-grappenmaker namelijk op een opmerking van Kno’Ledge Cesare – de artiestennaam van de veroordeelde crimineel Jerry Afriyie. Afriyie was namelijk naar Friesland afgereisd om daar een avondje te praten over het afschaffen van Zwarte Piet. Wat de Friezen van de moord op Zwarte Piet vinden, hebben we afgelopen november kunnen zien.

Maar volgens Afriyie is er zelfs in het traditionalistische hoge Noorden animo voor het slopen van Zwarte Piet: “Ik was vandaag te gast in een talkshow in Friesland. Ik heb de liefde gevoeld van de aanwezige Friezen. Men was begripvol, kritisch en vooral nieuwsgierig naar mijn beweegredenen.” Eenmaal op weg naar huis zag de agentenrammer op zijn telefoon een hoop mensen kritisch waren op de uitnodiging voor Afriyie: zij vinden dat er in Friesland geen plek is voor mensen die de eeuwenoude tradities op de vuilnisbelt willen gooien. De baas van Kick Out Zwarte Piet noemt de critici “bange mensen” die “vanachter hun toetsenbord aanvallen.”

Terug naar Erik van Muiswinkel. Die zei de reacties te herkennen:

“Ook mijn ervaring, Jerry. Live tref je echte mensen die best willen praten en zelfs luisteren, en na afloop een biertje met jecdrinkeb [sic!]. Online gaat het weer los in dreigen en schelden. Soms wellicht door dezelfden. Jammer dat er geen ‘volkspsychotherapeuten’ bestaan.”

Dat u het dus weet. Niet alleen zijn tegenstanders van Zwarte Piet stuk voor stuk onbeschaafde trollen (“dreigen en schelden”), maar ook zijn het mensen die nodig op de behandeltafel van psychiaters moeten. Juist ja. Hoe demoniseer je je tegenstanders en zet je ze allemaal weg als onredelijke gekken die de afslag naar de TBS-kliniek hebben gemist? Nou, ongeveer zó. Lekker dan weer!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. DolleDries

  Stop eens om aandacht te geven aan die idioten

 2. Seneca

  inderdaad! erg spijtig dat deze heer van Muiswinkel samen met zijn geliefde vriend Jeffrey niet – op kosten van de gemeenschap – een psychiater bezoekt. misschien helpt dat om zijn cabaret of onemanshow, wat het ook moge zijn, succesvoller te maken. scheelt ons ook in de subsidie.

 3. ayreonaut

  Van Muiswinkel, de snelwegspecialist die onderweg alleen maar spookrijders tegenkomt.

 4. Control

  Van Muiswinkel? Volgens mij werd een ver familielid van hem ooit opgepakt wegens NSB-praktijken. Kan hij natuurlijk niets aan doen, maar toen bestond er ook al DNA er erfelijke belasting.

  1. Rechtsaf

   @Control wat? erfelijke ontlasting!

   1. Control

    🙂

 5. Ni28

  Erik van Muiswinkel is een reactie niet waard.

 6. nienke

  Als er 1 naar een een psychiater moet is hij het wel, of de psychiater hem nog kan helpen is een tweede.
  Hij is wel heel erg van het padje af.

 7. Bloem

  Dhr. van Muiswinkel doelt hiermee (zo valt te lezen) op de scheldende en dreigende types. Wat dat aangaat moet ik hem deels gelijk geven. Echter hier tegenover staat dat er met de antipietenactivisten (mond vol voor scrabble) meestal geen inhoudelijke discussie mogelijk is en ze niet open staan voor de argumenten van anderen. Dat maakt het moeilijk om te discussiëren. Meestal slaat de stemming van de antipietenactivisten na verloop van tijd om en begint men de pro-beweging verwijten te maken en zelfs voor racisten uit te maken en wordt geen middel geschuwd om agressie los te maken. Dat is waarschijnlijk precies wat men beoogd indien men er niet in slaagt om haar gelijk te halen met woorden. Men kan dan op zijn minst verkondigen dat de hardnekkige pietenlovers, agressieve Tokkies zijn die psychische hulp nodig hebben. Overigens is niet uitgesloten dat van Muiswinkel ooit nog een andere mening zal ontwikkelen, hij is immers al van het uiterst-pro-kamp naar uiterst-anti-kamp overgegaan. Hij was namelijk letterlijk en figuurlijk het boegbeeld van zwarte piet en is nu het boegbeeld van het anti-kamp. Over labiel gedrag gesproken, misschien moet hij zelf eens een zieleknijper raadplegen voor hij verder afglijdt in negativiteit

  1. hitje89

   Helemaal eens met Uw betoog, ken geen grotere hypocrieten als Afriyie en van Muiswinkel

 8. NoDoubt

  Een beetje hypocriet is deze Eric wel. Vanaf 2001 was hij zwarte piet en nu afgeven op de zwartepieten discussie. Alleen omdat er opeens mensen zich gediscrimineerd voelen de de blanke witte man het nu gedaan heeft. Als hij hersens had gehad omdat hij ook al eens voor God heeft gespeeld, had hij nooit de rol van zwarte piet moeten accepteren op de eerste plaats.

 9. Gerlos

  Laat deze mafkikker in zijn sop gaar koken en schenk a.u.b. geen aandacht meer aan dit soort activisten.

 10. palko

  Als er één psychologische hulp nodig heeft is het wel de volledig op een dwaalspoor geraakte Erik van Muiswinkel. Al vrees ik dat de behandelend psycholoog niets anders rest dan Van Muiswinkel een verwijsbrief mee te geven voor het NVVE

 11. Ernst Quispel

  Een caberettier maakt een grapje over mensen die zich krampachtig verzetten tegen een onvermijdelijke cultuurverandering.
  De hysterische reacties maken duidelijk dat het een grap met een kern van waarheid was.

  1. Control

   “een grapje over mensen”

   Ja je snapt het niet hè Boudewijn Graatsma?

   🙂

  2. Rechtsaf

   Aldus Ernst, onze cultuurverkrachter en islamprostituee

  3. Roughwood

   Ik ben zojuist ook spontaan cabaretier geworden. Kan ik mijn uitspraken voortaan eveneens als zijnde een grap afdoen wanneer mij dat het beste uitkomt. Wat een kansloos en tragisch zwaktebod.

  4. Control

   Ernst schreef op FFI: “Maar ik zal u uw zin geven. Ik krijg van dit smerige gedoe zo’n vieze smaak in de mond dat ik het hier voor gezien houd. U kunt mijn account wissen.”

   http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=23&t=26127&hilit=quispel

   Graag hier ook Graatsma, ik hou je niet tegen!

   🙂

   1. Adriaan

    Het laatste woord in deze link is het onomstotelijke bewijs. Wat een droevige trol.

 12. henk vintage

  In een krampachtige poging om nog wat kruimelwerk toegeworpen te krijgen van de linkse omroep moest hij van pro-piet naar anti-piet switchen.
  Daar wordt je behoorlijk labiel van als de hypotheek betaald moet worden.

 13. A3aan

  Dat gedraai en gelieg van het kabinet Rutte begint behoorlijk besmettelijk te worden. Alles om vooral rechts te blijven “vullen”.

 14. Disowned

  Dus die van Muiswinkel mag zelf persoonlijk mensen na doen en voor lul zetten met zijn cabaret (ond. Harry van Raay! Flapdrol is het.

 15. meijer61200

  Mooii klusje voor Prof.Dr. ing. Cailin Kuyt die als psychiater verbonden is aan de wereldpartij Bij1, van de onvolprezen Silvana S.

 16. Step one

  Graag eens een subsidiestop voor deze linkse moraalclaimer.

  1. sjun

   Als iedereen klaar met hem is rest hem de bijstand. Het lijkt me geen type om door middel van fysieke arbeid de eigen broek op te houden.

 17. Tguard

  Het is echt ongelooflijk eerst jaren lang je zakken vullen met het spelen van en daarna als een of andere moraalridder de bakfiets socialist uithangen. Van Muiswinkel je bent volledig de weg kwijt en het wegzetten van andersdenkende maakt niet dat je ook daadweekelijk gelijk hebt.
  Misschien is het een idee om eens wat minder radicaal aan de gang te gaan en zelf open te staan voor een fatsoenlijk gesprek i.p.v. de boel zo ongelooflijk te ondermijnen.

 18. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.