PVV is helemaal klaar met toeter-Turken: “Feestvierende allochtonen staan blijkbaar boven de wet!”

1024px-Turkish_wedding_in_Göppingen
Foto: Een islamitische bruiloft in Europa. Bron: Dierk Schaefer / Wikimedia Commons.

De PVV is er helemaal klaar mee dat Turkse en Marokkaanse bruiloftsstoeten al toeterend door de stad trekken en daar het verkeer ontregelen. Straten raken “langdurig en luidruchtig geblokkeerd,” en daarom wil de Haagse fractie van Wilders’ partij daarmee nu afrekenen. Raadslid Karen Gerbrands stelt vragen.

Voor menig inwoner van een multiculturele wijk is het ergernis nummer 1: bruiloften. Alhoewel het natuurlijk voor de uitgenodigden prachtig om je één dag als God in Frankrijk (of Allah in Mekka, zo je wilt) te wanen en als een bezetene al claxonerend door stadscentra scheurt met dure auto’s omdat een familielid trouwt, is het voor de omgeving een stuk minder prettig. Straten die geblokkeerd worden door roekeloze chauffeurs, luid getoeter dat huisdieren en voorbijgangers de stuipen op het lijf jaagt, en natuurlijk het bijbehorende irritante vlagvertoon.

De PVV in Den Haag wil nu van deze praktijken af, en stelt vragen aan de burgemeester en wethouders. In een persbericht schrijft de PVV:

“De Haagse PVV heeft raadsvragen gesteld n.a.v. een groep feestvierende Turken die afgelopen zaterdag de Hobbemastraat in de Haagse Schilderswijk blokkeerden. Het lijkt het erop dat er in Den Haag structureel niet wordt gehandhaafd als feestvierende allochtonen overlast veroorzaken zoals afgelopen zaterdag maar ook bij Turkse en Marokkaanse bruiloften waarbij men vaak met dure auto’s toeterend door de straten rijdt en langdurig en luidruchtig straten blokkeert.

Fractievoorzitter Karen Gerbrands: “Dit is niet de eerste keer dat feestvierende allochtonen ongestoord overlast veroorzaken. Waarom mogen zij zomaar toeterend door de straten rijden en langdurig en luidruchtig straten blokkeren? Het is niet uit te leggen dat gewone Hagenezen wél een bekeuring krijgen als zij enkele kilometers te hard rijden maar dat feestvierende allochtonen in Den Haag blijkbaar boven de wet te staan.””

De partij stelt daarom de volgende vragen:

“1)    Is het u bekend dat de Hobbemastraat  op zaterdag 19 mei tijdelijk afgesloten is geweest vanwege  feestvierende allochtonen die met fakkels en vlaggen  de straat blokkeerden?  (*)

2)    Waarom hield de politie zich afzijdig en konden deze Turken ongestoord toeterend door de straten rijden, op auto’s dansen en zelfs een hele straat blokkeren? (**)

3)    Hoeveel bekeuringen zijn er uitgeschreven en hoeveel personen zijn er aangehouden  n.a.v. de blokkade op de Hobbemastraat?

4)    Waarom lijkt het erop dat er in Den Haag structureel niet wordt gehandhaafd  als feestvierende allochtonen overlast veroorzaken zoals afgelopen zaterdag maar ook bij Turkse en Marokkaanse bruiloften waarbij men vaak met dure auto’s toeterend door de straten rijdt en langdurig en luidruchtig straten blokkeert?

5)    Bent u het met de PVV eens dat het niet uit te leggen is aan gewone Hagenezen dat zij wél een bekeuring krijgen als zij enkele kilometers te hard rijden maar dat feestvierende allochtonen boven de wet lijken te staan?

6)    Begrijpt u dat het uw taak is om te voorkomen dat burgers het heft in eigen hand nemen, zoals recent in Duindorp is gebeurd nadat er niet werd gehandhaafd terwijl feestvierende allochtonen langdurig en luidruchtig straten blokkeerden vanwege een Marokkaanse bruiloft?

7)    Kunt u aangeven hoe u ervoor gaat zorgen dat ook feestvierende allochtonen gewoon aangepakt worden als zij de wet overtreden in Den Haag?”

Bent u ook zo benieuwd wat voor antwoorden hier op zullen volgen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

50 reacties

 1.   

  Het moet niet gekker worden!

  :)

  1.   

   Blablabla. Blaaskaak! Pisvlek en lafaard.

   1.   

    Bij bekende trollennamen gewoon door scrollen. Er valt toch niets interessants te lezen.

    1.   

     Helemaal gelijk, nu zien we de naam TOP verschijnen met de identieke teksten die we al bij zoveel anderen eerder hebben gezien.

     Laten we “TOP” vooral negeren en zijn alter-ego’s ook.

    2.   

     Bij Top scrol ik ook altijd door.

     1.   

      Blablabla. Blaaskaak! Pisvlek en lafaard.

     2.   

      Evenals bij Meijer.

     3.   

      Blablabla. Blaaskaak! Pisvlek en lafaard.

     4.   

      Trol #3. Scrollen.

     5.   

      Guus is een gereformeerde, linkse SGP-trol: dat zijn de ergste. Een dwaze, zwaar gggristelijke nitwit die de voeten likt van zijn Grote Meester Quispel. Weten jullie trouwens dat deze Guus pas 35 jaar oud is en toch de hele dag tijd heeft om hier rond te darren? Guus is namelijk uitkeringstrekker en heeft als bijbaantje een betaald trollenschap bij Grondlijn.

     6.   

      Scrollen en niet op reageren.

     7.   

      @Holland dat is nog een understatement wat je zegt over Guus, Guus is ook een liefhebber van de islam

     8.   

      Rechtsaf,

      Ik heb niets met de islam, anders dan ik moslims als mijn medelanders zie.

     9.   

      = Nederlandse moslims.

     10.   

      @Guus dus wel Guus, het wordt je door de strot gedrukt waar je bij staat en dan onder het mom van de nuance!

     11.   

      Rechtsaf,

      Ik druk u niets door de strot.

     12.   

      @Guus uiteraard doe jij er alles aan om de aandacht te verleggen door je dom en onnozel voor te doen, nou ik heb nieuws! het is je gelukt om je dom en onnozel voor te doen..

   2.   

    “Blablabla. Blaaskaak! Pisvlek en lafaard.”

    ;)

  2.   

   “Boudewijn Abma”

   :P

 2.   

  Wij zijn niet benieuwd naar de antwoorden, wij kennen ze al. Verkeersregels zijn niet voor iedereen gelijk. Waar voor de ene een bekeuring volgt wordt bij een ander een oogje dichtgeknepen. Zeker als het een andere cultuur betreft. Jammer alleen dat het zo de polarisatie in de hand werkt. Dat zouden de instanties kunnen weten.

 3.   

  Hier komen -zoals altijd- geen duidelijke antwoorden op… alleen maar verwijten naar de PVV. Hoe durft de PVV fractie dan ook zulke ergerlijke vragen te stellen? Het moet niet gekker worden. Je mag deze zielige vlaggende en tütterende feestvierders toch geen strobreed in de weg leggen, want dan voelen ze zich per direct gediscrimineerd. Handig toch? Het is tenslotte hun land waar dat allemaal moet kunnen. Nederlanders moeten maar hun racististische bek houden en zich vooral aan passen aan dit klote gajus volk.

 4.   

  och wat zuur…

  nog niet zo lang geleden lag heel Nederland in een deuk toen Turkije zich ook eens voor het WK had gekwalificeerd….
  Mooie taferelen met uitzinnige Turken bij elke wedstrijd tot zelfs de halve finale aan toe.

  Nee, kijk nu eens om, zure boze mannetjes die een ander geen lolletje meer gunnen.

  1.   

   U reageert zelf ook wel een beetje zuur

 5.   

  Bij trol past scrol. Je moet alleen de betekenis niet verdraaien zoals trollen met feiten en personen doen. Scrollen en negeren.

  1.   

   NI-twee-acht,

   Helemaal gelijk, bij trollen moet je scrollen. :-)

 6.   

  is de oorzaak dat er zoveel ‘nieuwe’ Nederlanders bij de politie werkzaam zijn?

 7.   

  Misschien dat de bestuurders in Gen Haag nog niet helemaal begrijpen wat de inhoud is van het gezegde: “De kruik gaat net zolang te water tot deze barst”. Nou voor onze bestuurlijke slapjanussen M/V verwijs ik graag naar de manier waar op Duindorpers dit soort varkentjes even wasten. Eigen richting wordt de standaardmethodiek om dolgedraaide allochtonen tot rust te brengen ! Eigen richting volgt namelijk meestal op eigen schuld !

 8.   

  Onnodig claxoneren hangt een boete aan van € 95,-. Maar bekeuringen worden uitsluitend gegeven aan blanke autochtonen, want dat zijn van nature racistische kolonisten. En een zandbakkiër dreigt direct met grof geweld, en holt jankend naar de endeldarm van Erdogan, Kuzu. Tja, zo rolt de overheid heden ten dage.

 9.   

  De politie had in 1988 ook keihard moeten optreden tegen dat feestvierende tuig in Nederland.
  Beetje woonboten laten zinken, geen respect voor andermans bezit.

  Allemaal idioten met een bos wortelen op de kop, claxonerend met 80 km/uur door de woonwijk.

  De wapenstok erover! Zoiets mag nooit meer gebeuren.

  1.   

   :)

   1.   

    “Blablabla. Blaaskaak! Pisvlek en lafaard.”

    ;)

   2.   

    “Scrollen en niet op reageren.”

    :)

  2.   

   @Blue monday is een beetje simpel natuurlijk

 10.   

  Op 24 juni zijn er presidents- en parlementsverkiezingen in Turkije. President Erdogan is er veel aan gelegen om bij de Turkse diaspora in de EU zoveel mogelijk stemmen voor zichzelf en zijn partij te behalen. In een verbijsterende speech in Sarajevo beschuldigde hij de EU scherp van anti-Turkse vijandigheid en islamofoob te zijn en drong bij de moslims aan om in de machtsposities van de EU-hoofdsteden te infiltreren.
  De verkiezingen zouden eigenlijk pas over anderhalf jaar worden gehouden, maar zijn vervroegd, onder meer omdat Erdogan zielsgraag de grondwetswijziging wil doorvoeren die hem meer politieke macht geeft.
  Verschillende EU-landen, waaronder Nederland, Oostenrijk en Duitsland, hebben Erdogan geweigerd om te komen en zijn verkiezingstoespraak te houden voor de circa drie miljoen stemgerechtigde Turken die rondom in Europa wonen. Bosnië en Herzegovina gaven echter toestemming en onlangs heeft Erdogan een vurige toespraak gehouden in de hoofdstad Sarajevo voor ongeveer 15.000 Turkse moslims.
  Tijdens de toespraak richtte de Turkse president scherpe kritiek op de EU-landen wiens democratieën hij gefaald noemde, met verwijzing naar vermeende discriminatie tegen moslims. Hij drong er daarom bij de moslims in Europa op aan om de macht van de “Turkije-vijandige” hoofdsteden van de landen door infiltratie over te nemen.

 11.   

  De Hongaarse vice-premier Zsolt Semjen heeft gewaarschuwd dat de islam Europa binnendringt zonder dat er enige sprake van weerstand is, terwijl het christendom en de nationale identiteit verdwijnen.
  Semjen, die leiding geeft aan de christen-democratische Volkspartij (KDNP) en in het Hongaarse parlement partner is van de Fidesz-partij van premier Viktor Orbán, maakte de opmerking tijdens een grootschalige pelgrimstocht in Csiksomlyo (Sumuleu Ciuc) in Transsylvanië, Roemenië, waar een grote minderheid etnische Hongaren woont.
  – Heel veel Hongaren, ongeacht hun religieuze gezindheid, komen hier van jaar tot jaar bijeen om zich te versterken in hun nationale identiteit en christelijke missie, vertelde hij de verzamelde menigten.
  – Deze pelgrimstocht draagt daarom de boodschap in zich dat Europa alleen kan overleven als het het christendom en zijn identiteit behoudt, als de Europese naties trots zijn op hun nationale identiteit, voegde hij eraan toe.
  Premier Orbán heeft al eerder beloofd dat zijn regering – tot grote verbijstering van het Europese politieke establishment en het netwerk van door George Soros gefinancierde organisaties die zich verzetten tegen zijn strenge grensbeleid – zal proberen het land om te vormen tot “een 21e eeuw christelijke democratie”, in plaats van “te proberen een liberale democratie te vestigen die aan de grond is gelopen”.
  Voorafgaand aan de verkiezingen waarschuwde hij dat “het grootste gevaar dat Europa vandaag de dag bedreigt, het onverschillige stilzwijgen is van de Europese elite, die hun christelijke wortels afzweert, ondanks het feit dat het lot van christenen in het Midden-Oosten hen zou moeten wakker schudden. door het feit dat wat er daar gebeurd is, hoe ongelooflijk het ook mag lijken, ons ook zou kunnen overkomen”.
  Hij richtte zich op groepen onder “de intellectuele en politieke leiders van Europa, die een gemengde samenleving willen creëren die de culturele en etnische identiteit van het continent en het christelijke karakter binnen enkele generaties volledig zal veranderen”, en zegde toe zich daartegen te zullen verzetten.
  – Europa is voor ons een christelijk continent en dat willen we graag zo houden, en hoewel we het misschien niet allemaal kunnen behouden, willen we op zijn minst het kleine stukje ervan redden dat de Goede God aan de Hongaren heeft toevertrouwd, zei hij.

  1.   

   Het is gewoon feitelijk onjuist om Europa een “christelijk continent” te noemen. Op de Balkan, en ook in Europees Rusland hangt een aanzienlijk deel van de autochtone bevolking de islam aan.
   Op de Balkan is dat mede het gevolg van eeuwen van Turkse overheersing. Daaruit heeft zich een gematigde islam ontwikkeld. In een islamitisch land als Albanië zie je niet één hoofddoek op straat.
   In Rusland heb je de Tataren (nee, geen taRtaren), eveneens autochtone moslims.

   Iets anders is dat veel oorspronkelijk christelijke Europeanen zich van hun (christelijke) geloof afwenden. Mijn overgrootvader was dominee, mijn ouders kwamen voor het laatst in de kerk toen ze trouwden, en ik kom alleen nog in de kerk op kerstavond.

   Maar onze christelijke normen en waarden dan? Daar kun je twee kanttekeningen bij plaatsen 1) komen onze normen en waarden uit het christendom of hebben we die daar zelf in gestopt? 2) uit naam van het christendom worden allerlei normen en waarden geschonden die we belangrijk zeggen te vinden. De gelijkwaardigheid van man en vrouw voorop.

   Wie probeert de zogenaamde Europese cultuur onder woorden te brengen loopt gegarandeerd vast.

   En Orbán moet heel snel zijn grote mond houden want zijn opstelling jegens vluchtelingen vinden wij hier in strijd met CHRISTELIJKE normen.
   Roomse Hongaren moeten snel ge-excommuniceerd worden door de Paus.

   1.   

    Mag je voor zonsondergang reageren? Zoals eten en drinken ook niet mag!
    En vanavond huichelen in de Moskee?
    En schamen dat je blank bent omdat je ouders dat ook waren? En schamen dat Nederland verder is ontwikkeld dan ALLE Moslimstaten bij elkaar?
    Voor de oorlog waren, met de vijand meehuilen/lopen/huichelen…….. NSB’ers!
    Moet ik je uitleggen dat vele de doodstraf kregen?
    فريتس يانسن , zo schrijf je Frits Jansen.
    Kan je, bij je de alles vernietigende Moslims effe de show maken!!!
    Weer wat geleerd???

   2.   

    Frits is nog zo’n dwaallicht die christenen van stal haalt als het om moslims gaat.

   3.   

    Beste Frits,
    Er bestaat geen gematigde islam, misschien wel gemartigde moslims, maar geen gematigde islam. De grootste schreeuwers overheersen de gematigde geloofsgenoten. Er is geen ruimte voor het individu. Ongelovigen worden vandaag de dag op barbaarse wijze gestraft, gedood en geëxecuteerd. Ik wil dit soort lieden zo ver mogelijk bij ons vandaan houden.
    De

    Onze westerse vrije manier van leven wordt ondermijnd en u vind het allemaal prima.
    Moslims hebben een hekel aan ongelovigen, maar als ze ergens een hekel aan hebben zijn het verraders; die worden veracht en hebben geen enkel respect. Verraders worden erger gehaat dan Joden en Amerikanen en moeten zeker een verschrikkelijke dood sterven.
    Wie denk je dat moslims als verraders zien? Het wij-zij denken is daar de normaalste zaak van het leven. Toen een Marokkaanse vriend van mij trouwde, weigerde de vader me de hand te schudden (want ongelovige hond), de moeder heb ik niet eens gezien want de vrouwen moesten in een andere verdieping hun feestje vieren. Verder kwamen bij alle gematigde moslims van mijn leeftijd de door hun gehate Joden en Amerikanen veelvuldig ter sprake; de oorzaken van al het kwaad in de wereld.
    Dat laatste beetje naïviteit dat ik nog had, is na die avond definitief verdwenen. Islam is dominantie, NL is als een slijmerig onderkruipsel de moslims aan het pleasen uit angst voor rascist te worden uitgemaakt. Ik schaam me gewoon voor die lafheid en moslims haten dit gedrag zelf ook.
    Misschien moet u eens wat vaker buiten komen meneer Jansen.

  2.   

   @DD, ik heb zelf twee keer deelgenomen aan de Maria-bedevaart die elk jaar op Pinksterzaterdag in Csíksomlyó (Schomlenberg) in Centraal Oost Roemenië wordt gehouden. Waarbij met name wordt herdacht dat de katholieke bewoners van Oost Transylvanië zich in 1567 ten tijde van de Reformatie weigerden te bekeren tot het Protestantse geloof , zie http://unser-mitteleuropa.com/2017/06/06/450-jahre-pfingstwallfahrt-nach-sumuleu-ciucschomlenbergcsiksomlyo/
   Net als verleden jaar namen ook dit jaar de Hongaarse president Áder János en zijn vrouw op persoonlijke titel deel aan de bedevaart.
   Dat Europa een werelddeel is dat gebaseerd is op de principes, de normen en de waarden van het Christelijke geloof, staat buiten kuif. Dat Europese burgers steeds minder kerkelijk aktief zijn, staat daar uiteraard los van. Dat er wat kleine landen zijn waar de moslims de meerderheid vormen, klopt. Landen als Bosnië-Hercegovina en Albanië lopen echter qua ontwikkeling, niet toevallig, ver achter bij de meeste andere Europese landen. En zouden, wat mij betreft, ook nooit mogen toetreden tot welke unie van Europese staten dan ook. Ik ken beide landen bijzonder goed, en weet dus uit ervaring precies waar ik over praat. Ik ben, tenslotte, persoonlijk verschrikkelijk blij met de krachtige opstelling dat Hongarije inneemt t.a.v. het behouden van de christelijke identiteit. Het land verdient alle waardering en steun van de weldenkende, fatsoenlijke en hardwerkende Europeaan.

   1.   

    ‘buiten kuif’ = ‘buiten kijf’

 12.   

  Voor extreem rechts Nederland is dat het ultieme schrikbeeld: moslims die plezier hebben en feest vieren! Al is het wel fijn dat een feestvierende moslim even geen terroristische aanslagen kan plegen.

  Het klinkt als een eenmalig incident, maar als het toch vaker gebeurt dan zou er eerst maar eens overleg moeten plaatsvinden. Maar dat kan mevrouw Gerbrands natuurlijk niet over haar hart krijgen: een allochtoon serieus nemen met met hem/aar overleggen! Want de PVV-doctrine is dat het levensgevaarlijke BEESTEN zijn die voor rede niet vatbaar zijn.
  Misschien kan de Partij voor de Dieren bemiddelen in het overleg

  1.   

   @Frits wij weten dat jij saampjes met Ernst en co de islam verdedigd, weet je wat jij moet doen, lekker oprotten hier, je bent echt, maar dat is een understatement, om te kotsen gewoon, er zit een zéér, zéér naargeestige ondertoon in jou reacties.

   Jij bent anti-Nederlands en antisemitisch, niet normaal meer, buiten het feit dat jij een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam bent, zal je alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.
   Je vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

   1.   

    Rechsaf
    De huidige, op Nederland spugende pro-Moslim, zich schamende voor hun ouders, uitkeringtrekkers ( ja,…..ja…….daar is Nederland goed voor), M.v Rossum liefhebbers, enzovoort,……zitten met grote erecties achter hun (gratis gekregen) laptopje.
    Vergetend dat, op een gegeven moment, de burger Moslimisatie niet meer pikt! Dan zijn de rapen gaar voor de huidige genoemden.
    Of,……zoals de Nazi’s/NSB’ers vluchten? Naar een of ander onontwikkelde zandbak?

    1.   

     @BvM je vergeet, diegene die zichzelf van het leven willen beroven voor hun land liefst op de erasmusbrug

  2.   

   Fritsje, “Het klinkt als een eenmalig incident.” Ben je nou zo’n domme jongen of lig je nog onder een steen? Dit is schering en inslag, ook bij jou in Berlijn. Laatst tof ik zo’n bruiloft optocht aan op de autoweg Den Bosch-Eindhoven, op de middenbaan met een snelheid van ongeveer 60 km. Een file vormde zich achter hen. Levensgevaarlijk, maar dat hoef ik aan jou als hoogopgeleide, meester in de rechten zijnde niet uit te leggen. Trouwens als niet kerkganger klink je toch zwaar gereformeerd als je het over katholieken/papen hebt. Hebben ze in Berlijn ook een bijbelbelt?

 13.   

  sorry jongens maar het OM heeft het al druk genoeg om die Friezen voor de rechter te krijgen voor het blokkeren van de snelweg, iets wat eerder ook al door de politie was gedaan toen ging het om een ordinaire salaris verhoging waardoor vele mensen in de file mochten. maar bij die Friezen was het voor de flauwe kul om idioten te beletten om een kinderfeestje kapot te maken, dat moet je meteen aanpakken. en die turken ach dat is toch gewoon leuk allemaal uitkeringstrekkers die met hele dure auto´s rondrijden verdient in de criminaliteit zo zien we nog eens wat terug van onze centen :-(

  1.   

   Pescador

   Helaas is het zo!
   S’morgens files van de hoofdzakelijke BLANKE Nederlanders om belasting te betalen!
   En…….de haat aan Nederlanders van de Allochtonen, in top van uitkeringen, daar mag de Nederlander het NIET over hebben!
   Waanzin en kondkussende, door de linkse “Gutmensch” geliefd, op zijn matje wordt hoog geviert!
   Wanneer breekt deze waanzin?
   Even terzijde:
   ALLE Moslimstaten, bij elkaar, hebben minder kennis, ontwikkeling dan Nederland!
   Maar ja,….. dat willen de anti-geloof fanaten, (LINKS) niet zien, behalve als het een alles vernietigend woestijn geloof is!
   Het probleem is/zijn de rodebrillen dragers, de bakfietsende klaarkomende huppeltrutten, en de aanbidding van YASSER Klaver, enfin …..noem maar op!!!
   Uiteraard werkend in een of andere overheidsorgaan! T.w. geld opmakend van de wél normale Nederlander!

   1.   

    @Baron, welke criteria houdt U aan voor de beoordeling van ‘normale’ Nederlander.
    >Waanzin en kondkussende, door de linkse “Gutmensch” geliefd, op zijn matje wordt hoog geviert!< Wat moet ik mij hierbij voorstellen.?

 14.   

  Onterecht toeteren is 350 euro, cashen!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!