PVV loeiwoest op het onderwijs vanwege Ramadan-promotie: “jaarlijks premodern hongerfestijn ontregelt schoolleven!”

Het basisonderwijs in Nederland krijgt een standje van PVV-Kamerlid Harm Beertema. De parlementariër is fel tegen de huidige cultuur waarin zeer jonge leerlingen al meedoen met de Ramadan, en daarin steun vinden bij leraren en schoolleidingen.

Harm Beertema, Kamerlid voor de PVV, windt er geen doekjes om. Niet alleen vindt hij de Ramadan een zeer onverstandig fenomeen, maar ook de wijze waarop instituties terugvechten tegen de populariteit die deze jaarlijkse vastenmaand inmiddels geniet bij zeer jonge kinderen noemt hij “knettergek”.

Beertema deed zijn uitspraken op Twitter, waar hij zich fel afzette tegen een zekere schooljuf die jonge Ramadan-kids “dapper” had genoemd:

beertema-ramadan

Beertema reageerde op twitteraar Zilvera, die op haar beurt reageerde op een artikel in Het Parool. Dat artikel maakte melding van basisschoolkinderen die heel fanatiek meedoen aan de Ramadan. Ene Yassin – een leerling in groep 8 van een basisschool – vertelt daarin dat hij al meer dan twee weken niet heeft gedoucht. Hij is namelijk bang om water in te slikken, en dat is namelijk verboden.

Ook vertelt een juf hoe kinderen al na het buitenspelen halverwege de ochtend volledig in elkaar storten en daarna niet echt meer aan de gang raken. Een rondgang van het Amsterdamse nieuwsblad leert dat op sommige scholen al in groep 5 (leerlingen 8 á 9 jaar dus!) begonnen wordt met de Ramadan. En dat wordt dus allemaal actief gesteund, gedoogd en goedgevonden door scholen. Om nog maar eens met Harm Beertema te spreken: het onderwijs is knettergek geworden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Gerlos

  Knettergek om die koters mee te laten doen aan dat absurde ramadan gedoe, niet meer van deze tijd en past niet in ons land.

 2. Floris

  Alle waanzin van deze primitieve woestijnreligie wordt gepromoot en gestimuleerd.

  Wanneer houdt deze nachtmerrie op?

  1. sjun

   De nachtmerrie van samenlevingsondermijning is al even geïnitieerd vanuit een linkse ideologie bezig: https://tinyurl.com/y8qesdcu

 3. van Urk

  Sommige D66 en Groen Links onderwijzers zien religie als het grote kwaad van de wereld maar vinden het kennelijk wel dapper als hun leerlingen niet eten en drinken uit naam van hun religie.

  1. Floris

   “Sommige D66 en Groen Links onderwijzers zien religie als het grote kwaad van de wereld”
   ——————————————————————————————–
   Behalve de islam…

 4. Ritter

  Het maakt allemaal deel uit van de islamisering van Europa.

  Ondanks veel waarschuwingen , ook uit islamitische kringen, word het niet afgeremd maar zelfs gestimuleerd.

  Mensen zoals deze lerares weten niet wat ze aanrichten.

 5. Ernst Quispel

  De PVV kan niet veel maar loeiwoest worden gaat ze altijd goed af.

  1. Rechtsaf

   @Ernst ja jij bent van mening dat er veel te weinig ramadan in de scholen is en dat het zelfs verplicht moet worden op straffe van intrekking subsidie van onze regering, dat is jou vurige hoop als vuile vieze smerige ranzige islamitische NSB-er

   1. Ernst Quispel

    Rustig nou maar, domme jongen.

    1. Rechtsaf

     @Ernst jij hebt iets met “domme jongen” en ik weet dat je het vreselijk vindt als jij zo genoemd wordt.
     Je reacties zijn antisemitisch en vooral islamitische verheerlijking, je bent tegendraads met alles wat hier wordt gezegd, weerlegd het niet, sterker nog, je zal het natuurlijk verdedigen om de aandacht te verleggen en daarom anderen dom noemen, je hebt goeie zelfreflectie, domme jongen..

     1. Vit

      Halve tamme is treffender want dat is een feit.

    2. Bloem

     De antisemiet die een ander dom noemt

  2. Bloem

   Antisemiet

  3. Stanly2000

   Ernst, domme jongen toch!

 6. Ernst Quispel

  Godsdiensten hebben de neiging gelovigen allemaal voorschriften op te leggen. Joden worden besneden, christenen wordt een trauma aangepraat over seksualiteit en houden iedereen uit de slaap met klokgebeier, moslims vasten gedurende een periode en meer van dat fraais.

  Omdat we vrijheid van godsdienst rekenen tot de grondrechten in onze rechtsstaat accepteren we dit soort rariteiten zolang ze niet in strijd zijn met de wet.

  Bij de PVV snappen ze dat niet of willen ze dat niet snappen. Dat mag ook.

  1. Rechtsaf

   @Ernst jij begrijpt iig niets van het christendom maar ik begrijp het wel, dit is jou manier om alles lekker op afstand te houden..

   1. Rechtsaf

    Behalve de islam natuurlijk die omarm jij als “domme jongen” met alles wat in jou zit..

    1. Vraagtekentje

     Als je nu eens leert om te “negeren” i.p.v. te reageren, dan kun je EQ heel snel in zijn eigen wereld laten verkeren. Geen input, dan ook geen output, gaat heel veel rust brengen.

     1. Bloem

      EQ is een vreselijke antisemiet. Blijf het benoemen en zegt het voort. Ontneem deze onmens het spreekrecht

     2. Ernst Quispel

      Het wordt een heuse obsessie, is het niet, heer Bloem?

     3. lugar

      @Bloem: De waarheid waarvan u zich bedient, is de grootste vijand van de islam. Niet voor niets is duidelijk dat u Ernst beet heeft.

    2. Vraagtekentje

     Snap heel dat vasten niet, heel de dag niks nuttigen om je ’s avonds helemaal af te laden, totaal belachelijk. Als ze het goed willen doen dan moeten ze écht een maand NIKS nemen, dat ruimt wel lekker op. Kom ik na afloop op het suikerfeest.

  2. lugar

   @Ernst: “Godsdiensten hebben de neiging”

   Islam is geen godsdienst, opzettelijke domme jongen, verwarde man.

  3. O.P.

   Quispel

   Een kind heeft ook rechten..
   ”De Verenigde Naties hebben in 1989 het Verdrag inzake de Rechten van het Kind opgesteld. Dit wordt het Kinderrechtenverdrag genoemd. Nederland heeft dit verdrag, samen met bijna alle landen in de wereld, ondertekend. In het verdrag, dat uit 54 artikelen bestaat, staan de kinderrechten beschreven.”

   Waarvan Artikel 3 : Belang van het kind,
   Lid 1. Bij alle maatregelen betreffende kinderen, ongeacht of deze worden genomen door openbare of particuliere instellingen voor maatschappelijk welzijn of door rechterlijke instanties, bestuurlijke autoriteiten of wetgevende lichamen, vormen de belangen van het kind de eerste overweging.

   Kern
   Het belang van het kind moet voorop staan bij alle maatregelen die kinderen aangaan.

   Toelichting
   In alle beslissingen die genomen worden over kinderen, moet het belang van het kind een eerste overweging vormen. Zowel als het gaat om een beslissing over een individueel kind als over een groep kinderen. Het maakt daarbij niet uit wie de beslissing neemt. Dit kan de overheid zijn, maar ook een ouder, een leerkracht, een instelling of een rechter.

   Hier kun jij het mee doen !

   1. Ernst Quispel

    Zeker, O.P., godsdienstige gebruiken en rituelen mogen daarom niet strijdig zijn met de wet.

    Daarover zal de wetgever en de rechter moeten oordelen. Een heter hangijzer dan de ramadan is daarbij de vraag of we moeten toestaan dat kleine kinderen worden besneden.

    1. swetsnek

     Domme jongen

  4. Stanly2000

   Ernst, domme jongen toch!

 7. NoDoubt

  Kinderen en oude mensen hoeven helemaal geen ramadan te doen, zij zijn het niet verplicht. Het is onzin dat Yssin al twee weken niet kan douchen. Hij kan na zonsondergang douchen en drinken. Het is weer bijzonder dat alle aandacht op de scholen aan ramadan moet worden besteed en ondertussen wordt Kerst, Pasen en Pinksteren uit de scholen geweerd. En dat voor een verkrachter van kinderen.

 8. EllyD18

  Nederland is knettergek aan het worden.
  Iedere dag weer opnieuw draait alles om terrorisme, islam, verwarde personen, ramadan. Het is niet meer normaal toch.

  1. Rechtsaf

   @Elly helaas en wen er maar aan want het wordt door je strot gedrukt waar je bij staat..
   Ons land gaat naar de afgrond dankzij Den-haag

 9. Rechtsaf

  Het ergste is nog dat niemand ingrijpt..

 10. Peter Loosduinen

  Kabinet wil tientallen commando’s naar Afghanistan sturen……….

  Idioterie .

  Stop met dromen !!
  De taliban is NIET te verslaan .
  Weer zullen er Nederlanders voor de kat zijn viool sneuvelen.

  1. Frits Jansen

   In de regio wordt het westerse optreden in Afghanistan opgevat als terrorisme. Natuurlijk geven we ze ongelijk, maar de praktische consequentie is wel dat ze terugslaan met terrorisme.
   Het idee dat wel militair in moeten grijpen in Afghanistan ter wille van onze eigen veiligheid is dus volstrekte onzin. Integendeel er al in Europa veel bloed vloeien in reactie op ons militair ingrijpen in Afghanistan.
   Westers militair ingrijpen in verre landen leidt steevast tot teleurstelling, of (veel) erger, van Vietnam tot Libië en Irak.

   1. Adriaan

    @Frits Jansen, dit keer ben ik het helemaal met je eens. Het westen moet zich niet bemoeien met de sores in het Midden-Oosten. Laten ze lekker hun eigen boontjes doppen. Zal ons toch een rot zorg zijn dat er tien dictators rondlopen daar? De bevolking is kennelijk niet in staat om voor zichzelf op te komen. Maar waarom zullen westerlingen daar dan moet helpen? Ze willen niet geholpen worden. Blijkt wel uit de reacties. Dus wegwezen daar en die landen lekker laten verrotten.

 11. Gosselaar333

  De Taliban is niet te verslaan ??? Wat een domme zever. Ik ben er in 2007 geweest . Het enige probleem is dat ze zich perfect schuil houden, opgaan onder de bevolking. Maar geloof me de Taliban is zeker te verslaan. Veel taliban strijders hebben verouderde wapens en weinig tot geen militaire opleiding gehad. Maar je hebt wel gelijk , weer zullen Nederlanders voor de kat zijn viool sneuvelen.

 12. TotDeSchijtOnsDood

  Ga in deze ramadan-periode eens gezellig lunchen met een moslim die niet aan ramadan doet.
  Discussies, scheldpartijen en zelfs een vechtpartij…ja terwijl we zaten te eten.
  De 1 na de ander komt even melden dat het niet geaccepteerd word, en dat allah hem zal vinden.
  probeer het eens, gezellig !
  (een persoon die er alleen al uitziet als moslim is al genoeg om het vuur op te laaien)
  Wie denkt dat moslim-kinderen hierin een keus hebben..schaapt!

  En vraag je eens af waarom bv. Saudi Arabie geen vluchtende moslims opvangt;

  “the six wealthy Gulf countries – Qatar, the United Arab Emirates, Saudi Arabia, Kuwait and Bahrain –
  have offered to receive exactly zero Syrian refugees.
  Did you ever wonder why these countries won’t help their fleeing Arabic Muslim companions?
  One word: Hijra
  Hijra is the Arabic word for “migration”, used to besiege new territories,
  as the Islamic prophet Muhammad and his followers did when they besieged Medina in the year 622,
  and the same way 56 nations have become Islamic until now.

  Now Europe is up for grabs.”

  Mijn mening, en Ernst Q. lees even mee, kun je daarna weer verder schapen.
  Hoe zielig het ook is..
  De islam werkt alleen met een eigen grondwet (sharia) en een eigen systeem, niet met de wetten, normen en waarden die wij hebben…zo simpel is het!
  Belachelijk dat onze eigen normen en waarden ons uiteindelijk de das omdoen, in dit geval.
  Om dit spel te winnen moet je dezelfde regels gebruiken als je tegenspeler, anders verlies je…logisch!

  http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.1897/this-giant-saudi-arabian-tent-camp-is-empty.html

 13. Frits Jansen

  Van promoten is geen sprake, hoogstens van niet tegenwerken. Beertema overdrijft dus.
  Verder is vasten ook christenen.
  Ramadan is een feestje omdat na zonsondergang de “schade” ruimschoots wordt ingehaald. Het is dus niet zo erg als Rooms feesten.
  Wat mij er op brengt dat we vooral de roomsen moeten bestrijden. Nederland ontstond uit een tachtig jaar durende oorlog tegen een roomse onderdrukker, dus het roomse geloof hoort niet bij Nederland. De roomse provincies zijn pas later bij Nederland gefrommeld (als “generaliteitslanden”) en golden terecht als niet gelijkwaardig.
  De vermenging van de oorspronkelijke Nederlandse bevolking met de roomsen werd in de hand gewerkt door de open grenzen die ook toen niet vanzelfsprekend waren.
  Mijn Twentse overgrootvader was een vooraanstaand man en kreeg daarom een speciaal paspoort waarmee hij vrij door heel Nederland kon reizen, maar dat sprak allerminst vanzelf.
  Het lijkt me om te beginnen nodig om de Limburgse grens af te sluiten. Onze vriend Orbán kent nog wel een hekwerker die graag helpt om Limburg af te sluiten. Wilders terug naar eigen land, dat lijkt me in overeenstemming met zijn eigen principes.
  En Belgen moeten helemaal geweerd worden, zoals de vreselijke Baudet.

 14. sjun

  Zo wordt zomaar duidelijk dat onderwijsverdoeming behalve PvdA hervormingen ook nog een andere duldbare oorzaak heeft. Beertema heeft wat mij betreft gelijk dat we daarin meer verantwoordelijkheid hebben en moeten nemen om kinderen gezond op te laten groeien.

  1. Mart

   Kinderen èn hun ouders zijn al generaties niet meer geestelijk gezond,Daar heeft die”Frankfurter school” voor gezorgd.Ik als laagopgeleide,dus niet blootgestaan aan deze hersenspoeling kan nog steeds zèlf denken en dus conclusies vormen.Ook het verlaten van het landje heeft mij verder gevrijwaard van dit socialistisch gedrocht.Natuurlijk spoor ik niet meer in jullie omgeving.Ik volg het wèl allemaal op het internet,en hoop dat het nog goed gaat komen met jullie…volgens het cristelijke leerboek gaat het zo als geschreven.Ik zal de grote klap niet meer meemaken gezien mijn leeftijd,nu al ellende genoeg rond mij heen.Ik zeg dus,SUCSES ER MEE.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.