PVV-raadslid is boos dat er geen Nederlandse vlag in de raadszaal komt; verkleedt zich dan maar zelf als vlag

De fractievoorzitter van de PVV Stichtse Vecht is verontwaardigd dat zijn collega’s niets voelen voor een Nederlandse vlag in de raadszaal van de Utrechtse gemeente. Als protest komt de Wilders-aanhanger dan maar naar de raadsvergadering met een bonte jas in de welbekende driekleur.

Terwijl de gemeente Stichtse Vecht debatteert over zaken om de raadszaal van de Utrechtse gemeente op te fleuren, heeft de PVV een idee: waarom niet gewoon een Nederlandse vlag? De Tweede Kamer heeft er nu (eindelijk) ook één, dus waarom niet de raadszaal van deze prachtige gemeente?

Nou, dat loopt allemaal niet zo’n vaart. Daar moet eerst een commissie voor worden opgesteld, en alles uitgebreid met vijfduizend onderzoeken worden gelardeerd. Pas dan kan gemeente Stichtse Vecht ook eens overgaan tot het plaatsen van de Nederlandse vlag.

Dat was PVV-fractievoorzitter Wim Ubaghs allemaal niet snel genoeg. De burgemeester heeft de man net zo lang bewerkt totdat hij zijn motie omtrent het plaatsen van die vlag aanhield. Maar Ubaghs is een taaie, en besloot daarom om deze week dan maar naar de raadsvergadering te komen met een colbert met daarop de Nederlandse driekleur. Tegenover lokale media zei de PVV’er daar het volgende over:

“Het is hét symbool. Heeft u vandaag het Journaal gezien? In de Staten-Generaal van de Tweede Kamer? Nieuwe vlag!

Wij vinden het hét symbool van de democratie. Van Nederland. En die hoort gewoon hier [in de raadszaal van de gemeente Stichtse Vecht] thuis. Hier wordt de democratie beleefd!”

Lijkt me duidelijk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Ernst Quispel

  De PVV is geen serieuze politieke partij maar wel goed in clowns-acts.

  1. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard.

   1. lugar

    “Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard.”

    Top geeft hier een aardige analyse, scherp en ter zake doende!

  2. Rechtsaf

   @Ernst jawel dat is de PVV juist wel, het fijne van de PVV is dat ze al jaren de vingers op de zere plekken leggen en er een beetje neerbuigend over doen is wel het ergste wat je kunt doen als Nederlander, maar, uh, wacht, jij bent natuurlijk een islamitische islamprostitiuee die Nederland helemaal geen warm hart toedraagt natuurlijk..

  3. wheelboy

   Quispel
   Je ooit afgevraagd wat dan de rest er van gebakken heeft .
   CDA .Lubbers roofde met Kok de ABP pot leeg .En dat terwijl een pensioen tussen werknemer en werkgever is .Dus geld van de ambtenaren gejat .

   CDA VVD PVDA D66 En GL
   Aardgas voor habbekrats verkocht aan EU lidstaten en eigen burgers volle pond laten betalen (ja ook GL maar dan als PSP PPR zaten in regering mid 70s) .

   CDA VVD PVDA D66, GL .Vluchtelingen en zgn gastarbeider sluizen open in de 60s en 70s en heden .

   CDA VVD PvdA D66 ipv aardgas baten te sparen in een pot zoals Noorwegen gedaan heeft alles verkwist .
   PvdA staatskas vullen met smoesje dat millieu er bij gebaad was met kwartje van Kok .Later toegegeven dat het een begrotings gat moest vullen .

   VVD PvDa CDA D66 .Afbraak Zorgstaat . Dit ivm de sluizen met asielzoekers geld moet ergens vandaan komen .

   VVD ipv 1,5 miljard aan lasten te verlichten voor onderlaag bevolking .Weggeven aan de rijken in de vorm van afschaffing dividend belasting .Maw bedrijf met aandelen betaald dividend uit aan aandeelhouders die hoeven geen belasting te betalen .En u en ik mogen dit ophoesten dmv btw verhoging . En jou 0,5% rente op je bankboekje mag je 4% in box 3 droppen .

   Dan de SP jaren grote bek nog nooit geregeerd . Dan maken ze geen keuze .Wat wil je een socialistische heilstaat . Of een vluchtelingen paradijs .Beide gaat niet want vluchtelingen kosten geld

   GL Zelfde verhaal met een negatief milieu verhaal .Tax Tax Tax en zelf je laten vervoeren in een dikke BMW dan vluchtelingen ophalen met vliegtuig . En ooit een echte oplossing gehoord van GL over het milieu .Ik niet .

   Dan de ruziënde ouderen partij . werkt ook goed .Een D66 die zijn eigen bestaansrecht verloochend .Een Rutte die alles bij mekaar liegt en fantaseerd belooft en niet nakomt .Ik zit nog steeds op die 1000 euros te wachten . En die wagens met geld ri Griekenland? die zien we nooit meer terug .Kan nog even doorgaan Quispel !!!

   1. lugar

    @Wheelboy: Ik denk dat Ernst met een oneliner op jou harde feiten gaat reageren, Ernst heeft het niet zo op met feiten en waarheden.

 2. DolleDries

  Leuke humoristisch actie.
  Veel leuker dan linkse meisjes die een hoofddoek om doen

  1. denk eens na

   Als je echt zo stoer bent als links meisje , moet je ook meteen de vrouwelijke besnijdenis onder gaan

 3. Beukman

  Ludiek! Thierry in een legerpakkie, en nu een PVV-er in een vlag. Die populisten brengen in ieder geval wat leven in de brouwerij.
  Je kan je trouwens wel afvragen of het niet getuigt van een gebrek aan respect, om onze fiere driekleur tot kledingstuk te vernaaien.

  1. Top

   Respect! Dat is toch een woord, waarvan “U” de betekenis toch absoluut NIET kent? U bent toch die flapdrol, die zijn leven zijn handje ophoudt, voor een ‘aalmoes’ die anderen op moeten brengen. En bij gebrek aan enige intelligentie, anderen tracht te schofferen en pogingen doet, om hen de maat te nemen. Het is erg jammer, dat ik u niet persoonlijk ken, want dan zal ik u haarfijn uitleggen, wat respect nu eigenlijk betekent.

   1. Ernst Quispel

    Het is erg jammer, dat ik u niet persoonlijk ken

    Ik kan me voorstellen dat dit genoegen voor Beukman geheel wederzijds is.

    🙂

    1. Beukman

     @Ernst
     Op usenet, waar ik mijn eerste discussies voerde online, bijna 20 jaar terug, gingen we elkaar verbaal te lijf, maar organiseerden we toch zo 1 keer per jaar een “echte” bijeenkomst, waar we gezellig een biertje dronken met elkaar.

     De online sfeer is helaas inmiddels totaal anders. Op DDS word je doodgewenst, je kinderen worden bedreigd, of je wordt weggezet als landverrader. Jammer, want ik was er helemaal niet tegen geweest om Top een keer echt te ontmoeten, tot het versterken van het wederzijdse begrip.

     Overigens heb ik een tijdje terug een reageerder op DDS, iemand waarmee ik hier discussies op het scherpst van de snee voer, in het echt ontmoet. Hoewel we met een wijntje erbij politiek niet nader tot elkaar kwamen, kwamen we dat als mensen wel degelijk.

     Ik zal dat echter niet zo gauw herhalen, om de doodeenvoudige reden dat je vertrouwen niet op de proef kan blijven stellen.

     1. Rechtsaf

      @Beukman het was waarschijnlijk een man die nader tot je kwam..

      Van vroeger heb jij helemaal geen kaas gegeten, je ging eerst op de vuist om vervolgens na een goed gevecht een biertje te drinken, jij bent een kneusje wat dit aangaat, het soort slappe hap die gelijk in elkaar duikt bij het eerste klapje..

     2. Top

      “Ik zal dat echter niet zo gauw herhalen, om de doodeenvoudige reden dat je vertrouwen niet op de proef kan blijven stellen.”

      Heel verstandig! Het is veel beter om als een echte lafaard, achter je kringloop laptoppie te blijven zitten. Zo zitten er meer hier op dit forumpje. Wel fijn voor jullie dat DDS dat toe laat, want al zou je ervoor moeten betalen bij anderen fora, werd je nog niet geplaatst.

     3. Beukman

      Ik begrijp dat Top en Rechtsaf zijn uitgeluld.

     4. Holland

      Nou Beuk, ik zou je anders wel in het ecchie willen leren kennen. En Quispel en Guus ook. Dan zie ik wie mijn politieke vijanden zijn. Maar ja: overheidstrollen mogen hun anonimiteit niet onthullen en ik ben een balling in en veraf gelegen land, dus het zal er wel niet van komen.

     5. lugar

      @Holland: Ik zou ook wel zin hebben in een feestje face-to-face, ik ben gek op feestjes.

     6. Rechtsaf

      @Beukman wat ik wel begrijp is dat je alleen staat in alles wat je nu zegt/schrijft.
      Even kijken hoe lang/kort het duurt voordat je billenmaatjes Ernst/Guus/Kong/Fiortiori je komen aflossen.

     7. Beukman

      @Holland
      Aangezien jij hier toch een van mijn favoriete potsers bent, misschien wel de favorietste: mocht je een keer in Amsterdam of omgeving zijn en we hebben allebei tijd, dan zou ik het best leuk vinden om eens een biertje met je te gaan drinken. We moeten het dan wel van tevoren eens zijn dat we elkaars identiteiten daarna op DDS of waar dan ook beschermen, als je begrijpt wat ik bedoel.

      Denk er rustig over na. Het wordt pas actueel op het moment dat je in de buurt bent.

     8. Rechtsaf

      @lugar ik ben ook van de face to face feestjes, ik heb niets met dat geneuzel over gezellig kopjes thee drinken..

     9. Holland

      Ja, leuk idee Beuk. Wellicht doet de kans zich binnenkort voor. Wat waarborging van de anonimiteit betreft: ik ben een vertrouwensarts bij wie het belang van de patient altijd voorop staat. 🙂

     10. Beukman

      @Rechtsaf
      Geen idee wat je bedoelt met ” dat je alleen staat in alles wat je nu zegt/schrijft.”
      Vertel het me eens.

     11. Beukman

      Ik verheug me erop, @Holland.
      Enne… je mag me ondertussen op DDS gewoon blijven uitschelden hoor .:-)

     12. Rechtsaf

      @Beukman het type “lekbakkie eronder”

     13. van Urk

      Beukman@ “Elkaar verbaal te lijf gaan om daarna gezellig een biertje te gaan drinken” Weet u als Amsterdammer zeker dat er ergens geen Urker bloed in uw aderen stroomt. 😉

     14. van Urk

      Buek@ correctie: Ik bedoelde het als vraag.

     15. swetsnek

      Liegen is ook een kunst hahahahahaaha rot op man zo zit jij niet in elkaar angsthaas

     16. Beukman

      @Urk
      Misschien is het wel andersom. 🙂

    2. Top

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard.

    3. swetsnek

     Ja dat komt jou wel bekent voor he toetsenbord held, jij bent al vaak genoeg uitgenodigd, maar jij komt ook niet van je zolderkamertje lamzak wees eens een vent droogneuker dat je bent

    4. Top

     “Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard

   2. Beukman

    Nee @Top, dat ben ik niet, ik heb nimmer mijn hand opgehouden. Hoe kom je daar eigenlijk bij?
    Maar cut the crap en vertel mij eens: vind jij het van respect getuigen om onze vlag om te werken tot kledingstuk?

    1. Rechtsaf

     @Beukman vindt jij het van respect getuigen om geen Nederlandse vlag in een Nederlandse raadszaal te zetten, sterker nog, te weigeren?

     1. Beukman

      @Rechtsaf
      Laat ik zeggen dat ik er niks op tegen heb.
      En als een raadslid of een partij er heel graag een wil, dan zou ik tegen de anderen zeggen: maak er geen punt van en zet zo’n ding neer. Niet een klein l*llig vlaggetje, maar een volwassen exemplaar.

     2. Top

      De domme ‘Beukman’, heeft niet eens in de gaten, dat hij zichzelf blootgeeft in zijn antwoorden. Voorbeeld; “hij heeft nog nooit zijn hand opgehouden”. Uhhhh,mmmm, een klein beetje dan voor zijn “studie mafklapper der lage landen”. Want als je VMBO doet ben je al een ‘student’. (Staat in de kranten) En een beetje zwanger kan toch ook?
      Beukman is een kalende en onbelangrijke man, met enige hoogmoedswaanzin. Maar zijn moeder is trots op hem

     3. Rechtsaf

      @beukman nou wat zeure je dan

    2. Top

     In uw eerste zin liegt u twee keer. En op de vraag uwerzijds, geef ik geen antwoord. Reden? Ik ga niet in discussie met lieden die nauwelijks enige intellectuele bagage bezitten. Geldt trouwens ook, voor je ‘holmaat’ kwispedoor!

     1. Beukman

      @Top
      Je beschuldigt mij ervan dat ik lieg als ik zeg dat ik nimmer mijn hand heb opgehouden. Ik neem aan dat je het niet hebt over een kleine studieschuld die ik ooit heb gemaakt, maar ook zeer snel weer heb afgelost.

      Als je een vent bent, maak dan je beschuldiging hard, óf bied je excuus aan.

     2. lugar

      Top, beste kerel, je steekt op formidabele wijze van wal en hebt het trollentrio flink bij de testikels. Niet loslaten hoor, je hebt mijn volledige steun.

   3. JanKlaasen

    Krijg nu wat, Top kan praten. Er komt zomaar iets zinnigs uit zijn mond i.p.v. “Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard.”

    1. lugar

     Jan = Ernst

   4. JanKlaasen

    @Top: Ik ga niet in discussie met lieden die nauwelijks enige intellectuele bagage bezitten. Zegt de persoon wiens vocabulaire alleen maar bestaat uit, Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard. 🙂

    1. lugar

     @Ernst: Ken je dat liedje van Rob de N.?

     Jan Klaasen was trolpetter in het leger van de prins.

    2. Top

     Heeeee, daar is de ‘vrouwenmepper’ weer, met een hand in zijn kolossale bipsje. Die denkt dat hij bijdehand is. Tipje voor je; NIET!!!!!

     1. Ernst Quispel

      met een hand in zijn kolossale bipsje

      Het heeft iets ontroerend, die seksuele problemen die tussen de regels maar niet kunnen worden onderdrukt.

     2. Top

      @ Ernst Quispel

      “Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard

    3. Top

     En waar reageert u nu dan op? In ieder geval niet mijn diepgaande gesprekken met Kwispedoor. Dus? voor dat je reageer, denk eerst een wat je wil schrijven, anders kom je nogal dom over.

  2. swetsnek

   flikker op NSB nazi

   1. Ernst Quispel

    Swetsnek weet de discussie altijd in een handomdraai op een hoger niveau te brengen.

    Een kanjer in het debat.

 4. Guus Geluk

  Misschien kan men aldaar de kaasblokje-vlag van de Kamer overnemen.

 5. Top

  @ Lugar. daar is weinig voor nodig. Ik ken dit soort, als de achterkant van mijn hand. Werken geen van allen. Grote mond, maar nooit en te nimmer iets gepresteerd. Met recht genoemd ‘klootjesvolk’.

  1. Top

   En het gelul van zijn opponent te ontmoeten met glaasje wijn? Daar hebben ze niet eens het geld voor, of de voedselbank moet wijn uitdelen, maar dat lijkt mij stug. Alhoewel? Het is NL, zit toch enige kans in, als ze in “onze hoofdstad” wonen.

   1. Top

    En toen bleef het stil aan de overkant!

   2. Rechtsaf

    @Top dit is voor Beukman goedkoper dan grinder natuurlijk..

    1. lugar

     @Rechtsaf: Hew je m’n fillempie ontvangen? Lachen denk?

     1. Rechtsaf

      @lugar ja zekers die was goed è, ik het mein bescheurt

     2. lugar

      @Rechtsaf: Ja denk? ‘k vond ‘m eigenlijk wel zo aardig dat ik dacht: Doen ‘m ok effies naar rechtsaf. 😛

     3. lugar

      @Rechtsaf: Speciaal voor jou den, der kom t’ie:

      Je moet rrespect hebben voor mijn grenzen.
      Daarom zing ik voor jou dit liehied.
      Dit lied zing ik voor jou.
      Omdat ik van je hou hou.

    2. Top

     Ik heb net een berg geld ontvangen en ben in een prima bui, daarom geef ik dat vuil hier even van repliek. Maar eigenlijk is het de moeite niet waard. Ik ga lekker in de garage mijn brommertje poetsen, want Zaterdag brommertjesdag in Cork!

 6. meijer61200

  Leuk idee van Francisco van Jole! Kan hij mooie onderbroeken van maken, alvorens hij de meisjes ongevraagd bespringt. Zo’witte onderbroek is ook maar zo gewoon.

 7. Rosasolis

  Net dat er een schilderij van de koning komt in ieder gemeente raadzaal en rechtzaal,
  moeten er 2 mooie vlaggen aanwezig zijn: 1. onze nationale Nederlandse vlaag, en
  2. de vlag van de provincie. In eerste plaats de nationale vlaag vertegenwoordigd onze nationale constitutie en wetten. 2. Ieder provincie heeft eigen wetten, en tradities.
  De provinciele wetten zijn vaak met de bevolking verbonden. Bijv. je kunt niet de problemen met Noord-Holland gaan vergelijken met die van Limburg, of Twente.
  Daarom zou de 2 vlaggen zeer op prijs gesteld zijn op onze gemeente raad en rechtbank.
  Maar omdat Nederland de grootse wereld leverancier is van prachtige planten en bloemen moet er altijd prachtige bakken van bloemen en planten staan tussen de vlaggen! Nu is het de tijd van geurende, ouderwetse Nederlandse Rozen in Noord-Holland. Wij hebben in onze provincie de Clusieus Colleges scholen die kennis en leer geven nog steeds, over de grote planten kundige Carolus Clusieus, arts en botanicus van zoveel jaren geleden.

  1. Frits Jansen

   En er moet dan ook overal een Europese vlag komen,
   In het Duitse parlementsgebouw in Berlijn staan twee enorme, even grote vlaggen: het Duitse schwarz-rot-gold, en de korenbloemblauwe EU vlag met de sterren.

   Uiteraard houdt een (gestileerde, houten) adelaar toezicht op het geheel. En als je die van achteren bekijkt zie je dat hij glimlacht. Is het toeval dat ook de Amerikanen als nationaal symbool een adelaar hebben en geen leeuw, zoals wij? Leeuwen zijn mooie beesten maar aartslui. Ze slapen bijna de hele dag. Hoe symbolisch.

 8. Frits Jansen

  Eigen volk eerst?
  De rood-wit-blauwe driekleur is eigenlijk van oorsprong de Hollandse vlag, en Stichtse Vecht ligt in Utrecht, dus niet in Holland.
  Als ze een Hollandse vlag willen ophangen kunnen ze net zo goed een Marokkaanse vlag ophangen, zou ik zeggen.

  1. lugar

   Family first inderdaad! Als de voordeur uit je huis is, dan stopt het gezin met gezin zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.