Ranzige milieuclub Greenpeace blijkt van seksuele roofdieren aan elkaar te hangen

Het zijn heus niet alleen Oxfam Novib en Plan Internationaal waar zogenaamde ‘hulpverleners’ de bloemetjes flink buiten zetten en allerlei situaties vooral gebruiken om eens goed van bil te gaan. Ook de zogenaamde milieuridders van Greenpeace houden er een nogal naargeestige seksuele moraal op na.

2018 blijkt het jaar te zijn waarin allerlei als ‘nobel’ bekendstaande clubs pardoes van hun sokkel lazeren. En dan heb ik het niet alleen over Oxfam Novib, dat Haïti niet heeft gebruikt als hulpgebied maar als één grote hoerenkast, of zelfs over Plan International (het voormalige Foster Parents Plan) dat op grote schaal kindermisbruik toepaste.

Milieuclubs blijken echter al niet zo verdorven als ontwikkelingshulporganisaties, zo vernemen we vandaag uit Vrij Nederland. En dan met name Greenpeace, waar seksuele intimidatie en #metoo-praktijken aan de orde van de dag zijn:

“Het Andino-drama begon in de zomer van 2013 met de invoering van een nieuw klachtenprotocol bij Greenpeace. Tien vrouwen en drie mannen schreven, na eerdere mondelinge klachten, nu ook een brief aan Andino-directeur Prieto waarin zij het gedrag van logistiek directeur Leonardo Silva aan de kaak stelden. Hij zou onder meer privénaaktfoto’s van een vrijwilligster hebben laten zien aan andere mannelijke medewerkers, vrouwelijke collega’s hebben gestalkt en denigrerende en seksistische opmerkingen hebben gemaakt.

Directeur Prieto zelf bleek geen haar beter. Eugenia Testa, ‘regional campaign co-ordinator’, en in die tijd de enige vrouw in het zevenkoppige directieteam, kan erover meepraten: ‘Op kantoor keek Prieto naar porno, het geluid aan. Toen we op reis waren voor een campagne, stond hij op een dag vrijwel naakt – met alleen een handdoekje voor zijn geslacht – voor mijn hoteldeur, zogenaamd om me een krantenartikel te laten zien. Vrijwel hetzelfde overkwam Consuelo Bilbao en andere vrouwen tijdens werkreizen. In het algemeen werden vrouwen aangemoedigd om hun sexappeal te gebruiken om campagnes “sexy” te maken, kregen vrouwen slechter betaald dan mannen voor hetzelfde werk en moederschapsrechten werden geschonden.’”

Toen die doofpot na jarenlang tegenwerken dan eindelijk werd opengeblazen, was de eerste reactie van Greenpeace dan ook om dan maar weer met vereende krachten te proberen om het deksel er weer op te krijgen. Mislukt! En gelukkig ook maar.

Dus als Greenpeacers dus zeggen dat ze het klimaat willen redden, dan weet u vanaf nu wat ze daarmee bedoelen: ze bedoelen het klimaat van vrouwonvriendelijkheid, seksuele intimidatie en uitbuiting van vrouwen. Dát is wat ze willen redden. En het milieu dan? Ach, dat is alleen maar een excuus om naïeve idealistische vrouwen te lokken bij wie je vervolgens in het broekje kan proberen te komen.

Smeerlappen. Allemaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ries

  Als je heet wordt, kun je beter geen boter op je hoofd hebben. Smerige praktijken bij de Gutmenschen: wie zo graag bij anderen de maat wil nemen, moet zelf een onbesproken gedrag hebben.

 2. JanKlaasen

  Kijk, dit komt toch weer mooi naar buiten dankzij de goede ouderwetse mainstream media! Daar kunnen we toch niet buiten!

 3. Babaji538

  Glamourboy Hugo de Jonge schrijft,
  mag ik hopen, de in elkaar gerammelde
  stukken tekst, onder meer via LinkedIn,
  niet helemaal zelf.
  Voor echte warmte verwijs ik
  hem door richting zonnebank.
  Petra Hermans

 4. Peter Loosduinen

  Smeerlappen. Allemaal.
  Hoe zit dat met jou Tim ????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.